icon

Doplnenie druhého priezviska dieťaťu

veronika19895
Včera o 18:46

Ahojte od 1.1. je možné doplniť druhé priezvisko dieťaťu. Uvažujete o tom? Je to hlavne pre tie deti ktorých rodičia nie sú zosobášení.

Strana
z3
anonym_80c85b
Dnes o 06:40
@minenkaa

@anonym_80c85b a prečo ma to dieta mení po otcovi

@minenkaa lebo mala byt svadba, vsetko dohodnute zarezervovane, zaplatene, ja prsten na prste
Musela by som behat po uradoch aj ja aj dieta a menit priezviska, chcela som si to ulahcit

anonym_841d0b
Dnes o 06:48
@anonym_80c85b

@biba_18 ja som mala zasnubny na prste a termin svadby, prislo mi to logicke
A predsa sa z neho vyklul debil co usiel

@anonym_80c85b tak ale veď po sobáši by si meno dieťaťu zmenilo. Nemusela by si chodiť 2x po úradoch. Keby si šla po sobáši zmeniť svoje , zmenila by si aj jeho Mne zas príde logické nedať meno po otcovi keď chcem byť manželkou. Zásnuby pre veľa chlapov neznamenajú že do roka a dňa príde svadba, ale to že dá žena pokoj a neotravuje stale s prsteňom a svadbou
Vidno to aj na MK, koľko žien je x rokov zasnúbených.

minenkaa
Dnes o 06:51
@anonym_80c85b

@minenkaa ked nemas realnu skusenost nekomentuj a bez prec

@anonym_80c85b budem komentovať ,je to tvoja chyba a nie uľahčenie si života ale zbytocne pripisovanie priezviska
Fakt mali by sa už robiť psychotesty ,kto môže byt rodič a kto nie a hlavne pri takýchto zákonoch ,čo otvárajú možnosti pre nedozretych a frustrovaných ľudí
A mám reálnu skúsenosť ,moje decko ma moja priezvisko a ja mám tiež svoje ,lebo meniť si priezviska pri každej svadbe a kazde decko ma iné a ešte aj dve ,je také úžasne
Za pár rokov budes pisat ódy akého úžasného chlapa si stretla,vydáš sa zmeníš priezvisko lebo láska ,bude dalsie decko ,zas s iným priezviskom,to bude potom riadna katastrofa
Ty si nikdy neuvažovala,že si máš nechať svoje priezvisko a deti majú mať po tebe,či sa vydáš alebo nie
Či je len jediná možnosť, vydať sa a meniť si priezvisko?

minenkaa
Dnes o 06:53
@anonym_80c85b

@minenkaa lebo mala byt svadba, vsetko dohodnute zarezervovane, zaplatene, ja prsten na prste
Musela by som behat po uradoch aj ja aj dieta a menit priezviska, chcela som si to ulahcit

@anonym_80c85b a toto zaručuje svadbu,Asi nie

anonym_3eb434
Dnes o 07:13
@anonym_80c85b

@svetlonos keby sa ti stalo co mne alebo inym zenam ver ze by si to urobila
A ked niesi v tejto situacii bez odtialto prec a nekomentuj co sa ta netyka

@anonym_80c85b
pozri, mam dost kamaratiek aj rodinu, kde maju deti priezvisko po otcovi. Tam, kde to fungije neriesia. Niektore ticho trpia a tvaria sa, ze svadbu nepotrebuju - opak je pravdou. Dalsim bolo slubovane, jasne vezmeme sa ... poresli roky. Teraz je to - vezmeme sa ked ja poviem(muz)!
Ja som nikde nepisala, ze tu zeny nechapem, stavaju sa rozne veci. No v tomto som ja roky pred vzrahom mala jasno. Ale ano, zamilivany clovek uveri kadecomu a aj z normalneho muza sa moze stat debil, ked mu prepne, zial.
Ale faktom pre deti ostava, ze to je otrava.

anonym_80c85b
Dnes o 08:07
@minenkaa

@anonym_80c85b budem komentovať ,je to tvoja chyba a nie uľahčenie si života ale zbytocne pripisovanie priezviska
Fakt mali by sa už robiť psychotesty ,kto môže byt rodič a kto nie a hlavne pri takýchto zákonoch ,čo otvárajú možnosti pre nedozretych a frustrovaných ľudí
A mám reálnu skúsenosť ,moje decko ma moja priezvisko a ja mám tiež svoje ,lebo meniť si priezviska pri každej svadbe a kazde decko ma iné a ešte aj dve ,je také úžasne
Za pár rokov budes pisat ódy akého úžasného chlapa si stretla,vydáš sa zmeníš priezvisko lebo láska ,bude dalsie decko ,zas s iným priezviskom,to bude potom riadna katastrofa
Ty si nikdy neuvažovala,že si máš nechať svoje priezvisko a deti majú mať po tebe,či sa vydáš alebo nie
Či je len jediná možnosť, vydať sa a meniť si priezvisko?

@minenkaa tvoj nazor mi je uprimne ukradnuty 🙂
Cau

minenkaa
Dnes o 08:08
@anonym_80c85b

@minenkaa tvoj nazor mi je uprimne ukradnuty 🙂
Cau

@anonym_80c85b to je uplne v pohode ,staci,že si si to prečítala

anonym_a51eb8
Dnes o 08:09

Bezpečnejšie je plánovať dieťa po sobáši, v manželstve a nie je potrebné sa naťahovať o priezvisko. Ak sa muž ešte necíti na to uzavrieť manželstvo lebo je to preňho veľký záväzok, ale splodiť dieťa je v pohode veď čo žena sa aj tak o všetko postará, mužovi stačí len platiť drobnú sumu.
Tam je riziko že sa potom nebude cítiť ani na to vychovávať dieťa keď zistí že je to iné a náročnejšie ako si myslel.

nikussss
Dnes o 08:54

Vy ste tu ako posadnute sobasom.... Ja som rodila vydata, ale teraz je mi to prd platne. Krasavice dokonale, vy si pozrite statistiku rozvodovosti. Trosku pokory by nezaškodilo.

bielasovicka
Dnes o 09:24

Ja neviem načo tu treba vymýšľať s tými menami. Narodí sa mi dieťa, bud dám svoje meno, alebo otcove. Bodka. A nie ze potom vymýšľať ze by som to zmenila. Dpč. No. 🤨

jablkovastrudla
Dnes o 09:40
@anonym_80c85b

@biba_18 ja som mala zasnubny na prste a termin svadby, prislo mi to logicke
A predsa sa z neho vyklul debil co usiel

@anonym_80c85b mojej kamaratke sa stalo to iste. Mala uz aj saty doma, po druhom porode jej povedal ze si ju zoberie ked schudne na povodnu vahu. Z jeho sa stal strasny kkt a za vsetko vzdy mohla ona. Obe decka maju jeho priezvisko. Plati jej minimalne vyzivne, o decka sa nestara absolutne ale so zmenou priezviska nesuhlasil. Ked sa rozisli tak sme boli vsetci v soku ked postupne vychadzali veci na povrch.

betulinka1
Dnes o 09:54
@anonym_80c85b

@betulinka1 zobrat priezvisko po chlapovi, co ma opustil a nase 5mesacne dieta? Z dna na den? Lebo o dieta sa treba starat vela? A on sa chce venovat viac sebe a konickom? A uz dieta vo svojej buducnosti nevidi a automaticky ani teba lebo si sa dietata odmietla vzdat? Chcela by si nosit taketo priezvisko? Ja nie…

@anonym_80c85b ale naco davat dve detom? Tak daj na sud navrh na zmenu priezviska za tvoje. Ked je to bio otcovi jedno, tak ho sud zmeni.

anonym_80c85b
Dnes o 09:58
@betulinka1

@anonym_80c85b ale naco davat dve detom? Tak daj na sud navrh na zmenu priezviska za tvoje. Ked je to bio otcovi jedno, tak ho sud zmeni.

@betulinka1 nebudem to riesit
Bio otec sa zaujima minimalne ale toto nedovoli- lebo hrdost

anonym_a51eb8
Dnes o 10:10
@anonym_80c85b

@betulinka1 nebudem to riesit
Bio otec sa zaujima minimalne ale toto nedovoli- lebo hrdost

@anonym_80c85b ak nedá súhlas, je možné použiť právoplatné rozhodnutie súdu nahrádzajúce jeho súhlas
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Strana
z3