Doplnenie druhého priezviska dieťaťu
Ahojte od 1.1. je možné doplniť druhé priezvisko dieťaťu. Uvažujete o tom? Je to hlavne pre tie deti ktorých rodičia nie sú zosobášení.
@biba_18 ja som mala zasnubny na prste a termin svadby, prislo mi to logicke
A predsa sa z neho vyklul debil co usiel
@anonym_80c85b tak ale veď po sobáši by si meno dieťaťu zmenilo. Nemusela by si chodiť 2x po úradoch. Keby si šla po sobáši zmeniť svoje , zmenila by si aj jeho Mne zas príde logické nedať meno po otcovi keď chcem byť manželkou. Zásnuby pre veľa chlapov neznamenajú že do roka a dňa príde svadba, ale to že dá žena pokoj a neotravuje stale s prsteňom a svadbou
Vidno to aj na MK, koľko žien je x rokov zasnúbených.
@minenkaa ked nemas realnu skusenost nekomentuj a bez prec
@anonym_80c85b budem komentovať ,je to tvoja chyba a nie uľahčenie si života ale zbytocne pripisovanie priezviska
Fakt mali by sa už robiť psychotesty ,kto môže byt rodič a kto nie a hlavne pri takýchto zákonoch ,čo otvárajú možnosti pre nedozretych a frustrovaných ľudí
A mám reálnu skúsenosť ,moje decko ma moja priezvisko a ja mám tiež svoje ,lebo meniť si priezviska pri každej svadbe a kazde decko ma iné a ešte aj dve ,je také úžasne
Za pár rokov budes pisat ódy akého úžasného chlapa si stretla,vydáš sa zmeníš priezvisko lebo láska ,bude dalsie decko ,zas s iným priezviskom,to bude potom riadna katastrofa
Ty si nikdy neuvažovala,že si máš nechať svoje priezvisko a deti majú mať po tebe,či sa vydáš alebo nie
Či je len jediná možnosť, vydať sa a meniť si priezvisko?
@svetlonos keby sa ti stalo co mne alebo inym zenam ver ze by si to urobila
A ked niesi v tejto situacii bez odtialto prec a nekomentuj co sa ta netyka
@anonym_80c85b
pozri, mam dost kamaratiek aj rodinu, kde maju deti priezvisko po otcovi. Tam, kde to fungije neriesia. Niektore ticho trpia a tvaria sa, ze svadbu nepotrebuju - opak je pravdou. Dalsim bolo slubovane, jasne vezmeme sa ... poresli roky. Teraz je to - vezmeme sa ked ja poviem(muz)!
Ja som nikde nepisala, ze tu zeny nechapem, stavaju sa rozne veci. No v tomto som ja roky pred vzrahom mala jasno. Ale ano, zamilivany clovek uveri kadecomu a aj z normalneho muza sa moze stat debil, ked mu prepne, zial.
Ale faktom pre deti ostava, ze to je otrava.
@anonym_80c85b budem komentovať ,je to tvoja chyba a nie uľahčenie si života ale zbytocne pripisovanie priezviska
Fakt mali by sa už robiť psychotesty ,kto môže byt rodič a kto nie a hlavne pri takýchto zákonoch ,čo otvárajú možnosti pre nedozretych a frustrovaných ľudí
A mám reálnu skúsenosť ,moje decko ma moja priezvisko a ja mám tiež svoje ,lebo meniť si priezviska pri každej svadbe a kazde decko ma iné a ešte aj dve ,je také úžasne
Za pár rokov budes pisat ódy akého úžasného chlapa si stretla,vydáš sa zmeníš priezvisko lebo láska ,bude dalsie decko ,zas s iným priezviskom,to bude potom riadna katastrofa
Ty si nikdy neuvažovala,že si máš nechať svoje priezvisko a deti majú mať po tebe,či sa vydáš alebo nie
Či je len jediná možnosť, vydať sa a meniť si priezvisko?
@minenkaa tvoj nazor mi je uprimne ukradnuty 🙂
Cau
Bezpečnejšie je plánovať dieťa po sobáši, v manželstve a nie je potrebné sa naťahovať o priezvisko. Ak sa muž ešte necíti na to uzavrieť manželstvo lebo je to preňho veľký záväzok, ale splodiť dieťa je v pohode veď čo žena sa aj tak o všetko postará, mužovi stačí len platiť drobnú sumu.
Tam je riziko že sa potom nebude cítiť ani na to vychovávať dieťa keď zistí že je to iné a náročnejšie ako si myslel.
Vy ste tu ako posadnute sobasom.... Ja som rodila vydata, ale teraz je mi to prd platne. Krasavice dokonale, vy si pozrite statistiku rozvodovosti. Trosku pokory by nezaškodilo.
Ja neviem načo tu treba vymýšľať s tými menami. Narodí sa mi dieťa, bud dám svoje meno, alebo otcove. Bodka. A nie ze potom vymýšľať ze by som to zmenila. Dpč. No. 🤨
@biba_18 ja som mala zasnubny na prste a termin svadby, prislo mi to logicke
A predsa sa z neho vyklul debil co usiel
@anonym_80c85b mojej kamaratke sa stalo to iste. Mala uz aj saty doma, po druhom porode jej povedal ze si ju zoberie ked schudne na povodnu vahu. Z jeho sa stal strasny kkt a za vsetko vzdy mohla ona. Obe decka maju jeho priezvisko. Plati jej minimalne vyzivne, o decka sa nestara absolutne ale so zmenou priezviska nesuhlasil. Ked sa rozisli tak sme boli vsetci v soku ked postupne vychadzali veci na povrch.
@betulinka1 zobrat priezvisko po chlapovi, co ma opustil a nase 5mesacne dieta? Z dna na den? Lebo o dieta sa treba starat vela? A on sa chce venovat viac sebe a konickom? A uz dieta vo svojej buducnosti nevidi a automaticky ani teba lebo si sa dietata odmietla vzdat? Chcela by si nosit taketo priezvisko? Ja nie…
@anonym_80c85b ale naco davat dve detom? Tak daj na sud navrh na zmenu priezviska za tvoje. Ked je to bio otcovi jedno, tak ho sud zmeni.
@anonym_80c85b ale naco davat dve detom? Tak daj na sud navrh na zmenu priezviska za tvoje. Ked je to bio otcovi jedno, tak ho sud zmeni.
@betulinka1 nebudem to riesit
Bio otec sa zaujima minimalne ale toto nedovoli- lebo hrdost
@betulinka1 nebudem to riesit
Bio otec sa zaujima minimalne ale toto nedovoli- lebo hrdost
@anonym_80c85b ak nedá súhlas, je možné použiť právoplatné rozhodnutie súdu nahrádzajúce jeho súhlas
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

@anonym_80c85b a prečo ma to dieta mení po otcovi
@minenkaa lebo mala byt svadba, vsetko dohodnute zarezervovane, zaplatene, ja prsten na prste
Musela by som behat po uradoch aj ja aj dieta a menit priezviska, chcela som si to ulahcit