Je možné napadnúť zmluvu, aby nám vrátili byt?
Dobrý deň, píšem lebo sme boli vysťahovaný ja s mojou rodinou pred asi 15 rokmi z bytu. Vysťahovali nás "exekútori" každý náš sused hovoril že sme ich nemali púšťať snu lebo to boli podvodníci. Ten byt patrí železnici. Moja mama podpísala niečo čo nemala podpísať a tak sem o byt došli. Teraz tam nieje ani voda, elektrina a ani plyn. Byt sme stále platili. Môj otec tam má stále trvalé bydlisko. Teraz tam je modliareň alebo sekta. Chodia sa modliť len raz za dva roky. Chcem sa spýtať dalo by sa to ešte napadnúť aby nám vrátili náš byt? A keď áno poradili by ste nám ako?
Byt nie je váš, patril železnici a aj patrí. Vás otec mal len užívateľské právo zrejme len po dobu kt na železnici pracoval. To ze tam ma ešte stále trvalý pobyt nič neznamená a nedáva mu naň žiaden právny nárok keďže nie je majiteľom. A to v koľkých izbách sa koľkí ľudia tlačite nie je problémom železníc, ak sú stále majiteľom nehnuteľnosti
Nerobime s teba blbca, ale proste tento napad je hlupost. Chapem, ze urgentne chces poriesit byvanie rodiny, neviem, kde je problem, ze to nevedia zabezpecit rodicia, skor napis toto, clovek by ti rad poradil, ale... rodicia nepracuju, neexistuju, piju, fetuju, kde je proste problem? Preco nemate ani sprchu? Stale mas moznost najst si brigadu a rodine pomoct financne - alebo sa odstahovat do vlastneho podnajmu aj keby tam mas mat len jednu izbu... proste nie kazdy ma ukazkovych rodicov a moznosti a financne zazemie, ale vzhladom na vek mas moznost to zmenit, ak chces.
@anjelicek26 pracujem v Tescu dokladám tovar. Chcem to zmeniť len som chcela vedieť ako to je, keď sa v tom ešte tak nejako nevyznám.
@lajlaa555 to je super, ze mas uz aspon brigadu. Ak sa neda u rodicov, skus u starkych napriklad na rok-dva, kym dokoncis skolu... niekedy niektore veci proste nefunguju, ako maju.
@anjelicek26 ďakujem a veru niektoré veci nefungujú ako majú.
Viem si predstavit, ako sa citis v malom byte bez kupelne. No neboj, vsetko sa raz zmeni ak chceme a snazime sa. Hlavne sa uc, cim lepsie vzdelanie, tym lepsia praca a vyssi plat. Az sa po skole trvale zamestnas, tak setri nech mas 20% z ceny nehnutelnosti (bytu), ktoru by si chcela kupit, aby si dostala hypoteku. Mysli pozitivne a mozes sa tesit zo zivota.
@lajlaa555 neber to v zlom ako ti zeny pisali, nevedeli že piše 17r dievča, mysleli sme si že pise dospela zena ktora sa nevie postarať o rodinu a čakâ že sa niekto postará, na byt nemate ziadny narok po 15 rokoch ani keby bol niekedy vaš čo nebol, trvalý pobyt neznamená vobec nič aj keby tam otec mal, TP majiteľ ho zruší za 5 nin. ak ho už nezrušil. Držím prsty v živote, maš tažký začiatok musíš sa s tym popasovať a neboj vsetko bude dobre a na toto budes len spominať, vravim z vlastnej skusenosti
Zrejme bývate niekde blízko toho pôvodného zelezniciarskeho bytu, viete o tom,ze je neobývaný permanentne,ze len tam ma nejaká sekta modlitebnu. Nieje tam elektrina,plyn,cize na denné byvanie je nevhodný,ale skete stačí. A nakoľko by rekonštrukcia bola isto dráha,a pre železnice nerentabilna, nebudú sa tym zaoberať,kebyze si podáte žiadosť. Asi si tak rozmýšľala,ze ked tam nik nebýva,bola by sanca,je od teba pekné ze sa snažíš pomôcť,premyslas ako by sa dalo zlepšiť bývanie, ale v prvom rade je to úloha rodičov tvojich.
@mariejenka áno mali by sa starať lenže môj otec je dôchodca nemôže poriadne chodiť má 67 rokov. Moja matka sa o neho musí starať a mám ešte menšieho brata.
@lajlaa555 mali sa starať ked boli mladí,a vládali. Ako počítam, ty si sa narobila,a otec uz mal 50 rokov,cize žiadne mladé ucho,co nemá skúsenosti,skolu skončenú, prácu.
Na tvojich odpovediach vidno,ze si ešte dieťa, snaž sa byť nápomocná rodičom spolu s bratom sa snažte koľko sa da. uč sa,vyber si takú vysokú školu kde pôjdeš na internát, sú rôzne sociálne aj prospechove štipendiá.

Kto je vedený na katastri ako majiteľ to je "sväté" bodka