Je možné napadnúť zmluvu, aby nám vrátili byt?
Dobrý deň, píšem lebo sme boli vysťahovaný ja s mojou rodinou pred asi 15 rokmi z bytu. Vysťahovali nás "exekútori" každý náš sused hovoril že sme ich nemali púšťať snu lebo to boli podvodníci. Ten byt patrí železnici. Moja mama podpísala niečo čo nemala podpísať a tak sem o byt došli. Teraz tam nieje ani voda, elektrina a ani plyn. Byt sme stále platili. Môj otec tam má stále trvalé bydlisko. Teraz tam je modliareň alebo sekta. Chodia sa modliť len raz za dva roky. Chcem sa spýtať dalo by sa to ešte napadnúť aby nám vrátili náš byt? A keď áno poradili by ste nám ako?
Preco si myslis, ze to je vas byt alebo ze by to mal byt vas byt?
trvalé bydlisko je len informačný údaj, to neznamená, že mu byt aj patrí - píšeš, že patrí železnici, čiže ste boli len v nájme a ten skončil
Byt vam nepatril, su tam novy najomnici, ktori byt platia...ze tam nie je elektrina a a plyn, ze su tam len raz za cas, to je uz ich vec... nechapem, co tam ides po 15 rokoch riesit? Trvaly pobyt s teba majitela nerobi a mama podpisala co podpisala, takze to bez jej vedomia nebolo...
Lebo susedia povedali? Po 15 rokoch? Vazne? K tomu TP sa ani nebudem vyjadrovat. 🤦♀️
@horalka1986
@tomikejt nájomníci
Ako vam maju vrátiť niečo čo vám nikdy nepatrilo?
@lajlaa555 tak potom nechápem, co chces riesit?
To sa tam chcete vratit ako podnajomnici ci ako? Ja fakt nechapem, preco pises "nas byt"... skutocne nie... je tam nejake zvyhodnene najomne? Podla popisu pojde o nejaky dobre vybyvany byt 🤐
Aj keby tam boli 1 deň v roku je to ich vec, pokiaľ platia tak to nikoho nezaujíma. Byt nie je váš, ale železnici tak si s im môžu robiť čo chcú. A to, že tam ma aj po 15 rokoch TP tvoj otec si prišla ako? Železnice ho kľudne z TP mohli odhlásiť, to že si on nezmenil OP neznamená, že ten TP aj reálne stále má. Tak či onak, pracuje niekto z vás na železnici? Aby ste si požiadali o služobný byť? Alebo na základe čoho chceš, aby vám ho opäť prenajali?
@dominika1988 lebo sme 4členná rodina a sme v 2 miestnostiach kde nieje ani sprcha ani nič?
@lajlaa555 Byt nebol nikdy vas, takze vam nemaju co vratit a to, ze ste stvorclenna rodina v nejakom malom byte bez prislusenstva, to s tym nema absolutne nic. Ak niekomu pozicias knihu, tak pocitas s tym, ze Ti ju vrati, lebo nie je jeho a tak isto je to aj s tym bytom. Ak mas zdrave ruky, tak pracuj, aby si si mohla dovolit lepsie byvanie.
@dskjhfdlkdjhl môj otec mal ten byt pridelený lebo robil na železnici
@lajlaa555 To nikoho nezaujima, kolko clenna rodina ste. Ak to bol sluzobny byt, pretoze tvoj otec robil na zeleznici, uz tam zrejme nerobi takze tym padom narok na byt nema ziadny. Chod s vecou za advokatom sa poradit.
Co presne podpisala tvoja mama? Predpokladam, ze ste mali najomnu zmluvu so zeleznicami. Vasa zmluva musela byt ukoncena a novi najomnici maju mat novu zmluvu priamo so zeleznicami.
@lajlaa555 že ste 4členná rodina v 2izb byte bez sprchy naozaj nie je problém bývalého zamestnávateľa tvojho otca... Skončením pracovného vzťahu mu celkom určite zanikol aj nárok na užívanie služobného bytu. Asi by bolo načase nájsť si prácu, alebo aj dve a presťahovať sa do nejakého normálneho podnájmu...
Pozri ten, kto vam ma zabezpecit byvanie je tvoj otec, mama... ked mas 17, mozes cez vikendy ako bonus brigadovat... na to najomne by si zarobila aj sama, keby chces, urcite na dvojizbak s funkcnou kupelnou... len to zacat riesit, ale tadeto ceste nepovedie...
@lajlaa555 a 15 rokov ste boli kde? My sme 9 členná rodina a mame tri izby, teraz mam ísť za bývalým a keď tam mam trvalý pobyt, mam sa k nemu nasťahovať, nebodaj ho vyhodiť alebo napadnúť? Véd to rozum neberie, že chcete niečo, čo vám nepatrí!
Asi pre niečo vás vysťahovali, ...porušenie zmluvy, výpoveď zo ŽSR, atď...od čoho nemáš doklad, nie je tvoje.
Mas 18r, zacni pracovat, ked sa ti nepozdava vas byt, prispievaj alebo sa odstahuj...ty tu zakladas strasne detinske temy
@lajlaa555 a z akeho dovodu si myslis ze mas narok na ten byt? alebo ze bol vas? najomne byty su len poziciavane najomcom na urcity cas, a za urcitych podmienok. vo vasom pripade asi ste uz nieco prestali splnat. a aj keby nie, majitel je vzdy opravneny zobrat byt aj bezdovodne, len je tam stanovena lehota na oznamenie aby si nasli najomnici ine byvanie...zvacsa vypovedna lehota byva 2 mesiace... riesit nieco po 15 rokoch je blbost 😀

byt patri zeleznici - vratili nas byt , ked patri zeleznici tak nie je vas a nemaju vam co vratit