Nestíhate vybaviť vodičský preukaz v Košiciach?
Teraz som prišla z dopr. inšpektorátu v KE, dnes je poradovnik vyčerpaný. Starám sa o dve malé deti, kebyže nie, postavím sa tam zajtra ráno už o 5,verte mi. Chcem sa opýtať, či nebude predĺžená výmena aspoň o 1 mesiac. Napokon nebol to výmysel vodičov, tak si myslím, že by to nemal byt problém. Komentáre, že som čakala na poslednú chvíľu prosím nepíšte.
Sadni do auta a chod do gelnice, roznavy. My sme vybavovali pasy v sezone kde v kosiciach ludia cakali na terminy cetra boli natrieskane a tam sme necakali ani 10min
@vevesh ja som uz musela menit pred niekolkymi rokmi lebo vp bez datumu platnosti stratil platnost - a to bolo este pred pandemiou. Takze uz niekolko rokov do zadu. Hovorim o vp statov eu, ktore nemali datum platnosti
Ja ani netusim ze mam menit vodicak ? To preco ??? 😱😱😱😱😱😱😱
@dadka_bb Máš ružový?
@dadka_bb “ Dôvodom je uplatnenie smernice Európskeho parlamentu a Rady 2006/126 ES z roku 2006 o vodičských preukazoch, ktorá zavádza obmedzenú platnosť vodičských oprávnení pre jednotlivé kategórie.
Na základe tejto smernice budú musieť držitelia preukazov vydaných od 1. januára 1993 do 30. apríla 2004, vymeniť doklady za nové, a to do 31. decembra 2023.”
Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...
Podnikajte.sk
@dadka_bb v podstate okrem ineho ide o to, ze chcu postupne zjednotit znovuvydavanie dokladov s povinnostou robit opakovane preskusanie na vodicsky. Kedze zdravotne a mentalne schopnosti sa pocas zivota menia.
Neobmedzena platnost je fajn, ale akoby hovori, ze kondicia cloveka a schopnost soferovat sa od 18tky nemeni.
@prasiatko30 ja este nie. Mam deadline 31.1.2033.🙃 Co je super v nemecku, rok-6 mesiacov pred skoncenim platnosti mi pride papier na vymenu - cize si toto sledovat nemusim. A u nas je len pokuta 10e,ak nahodou zabudnes, a aj vodicak ti normalne nechaju🙃
@misinka0611 nie nie ,mam od 2017 do 2023 ,klasicky uz europsky
Chápem, keď si sa zrazu musela starať o malé deti, že si pozabudla. Normálne si pozri, také menšie mesto, kde vybavia vodičský preukaz. Len si naozaj dávaj pozor, lebo teraz, určite budú kontrolovať doklady jedna radosť. Ja v Bratislave beznádejne. My sme museli ísť do Malaciek. Patríme do klientkého centra, ale ešte nikdy sme tam nič nevybavili.
@moonlight1210 a co take sa vyzaduje pri znovu vydani vodicaku na sk? U nas v nemecku len ziadost a kolok a mas novy vodicsky -cize fakt je to byrokracia a prachy naviac🤨🤨🤨🤨jediny zmysel, co vidim, je, ze sa MOZNO tazsie budu falsovat -ale kto uz len falsuje vodicak...🤔🤔🤔🤔🤔
@vevesh myslim, ze i u nas tiez len ziadost a kolok. Mna to caka v 2033, tak uvidim.
Najhoršie je to, že keď ťa chytia s tým ružovým vodičákom, nielenže dostaneš pokutu do 50eur, ale rovno ti ho už aj skonfiškujú - tak to bolo včera v správach
@hildakramna Ja som dnes v spravach v radiu pocula to iste, ze ak niekoho chytia s ruzovym VP, na mieste ho odoberu, cize nemoze clovek pokracovat v jazde, plus pokuta. Vesela situacia 🙂
@taja567 kks, rok je ti málo?? Ešte jeden mesiac navyše ti tiež nepomôže..
@beloved @hildakramna
ja ho mam vymeneny uz davno, len by ma celkom zaujimalo, ze ak je neplatny naco ho konfiskuju? A ak si doteraz siel bez platneho vodicaku... preco nepokracovat dalej?
Inac nezijem na SK a teda u nas to funguje lepsie, pretoze zvycajne sa v prvy mesiac robi pedagogika ale netresta sa. Pokial Ta samozrejme nechytia za nieco ineho... (Nehovoriac o tom, ze ruzovy papierik je platny do... 19.1.2033 takze Slovensko to trochu prehana, ale to je o inom)
@cookie29 Pretože je sakra rozdiel, či jazdíš s neplatným vodičákom, alebo celkom bez neho. Keď ťa chytia s neplatným, zaplatíš pokutu. Keď ťa chytia bez vodičáku a zistia, že už ti bol odobraný a ty si aj tak veselo jazdíš ďalej, tak máš prúser.
Ale tebe to môže byť aj tak jedno, pretože žiješ vo fantastickom úžasnom zahraničí, kde je všetko oveľa lepšie, než na tom hnusnom zaostalom Slovensku. 🙄
@h2 Ty si dnes vstala asi lavou nohou ze? Nie, v zahranici nie je vsetko uzasne a fantasticke, casto naopak. Ale na Slovensku sa celkom slusne buzeruje ze ano... dobrym prikladom su napriklad blokove pokuty.
Ale su veci, ktore sa daju ocenit. Napriklad, ked si zabudnes vodicak a nemas ho so sebou a kontroluju Ta, tak sice riskujes pokutu, ale ked ho donesies na stanicu do 5 dni, tak je pokuta symbolicka. Vsetci sme len ludia, a policia by mala sluzit obcanom a nie ich buzerovat...
@cookie29 Spávam na ľavej strane postele, takže v podstate vstávam ľavou nohou každý deň. 😁
Blokové pokuty za dopravný priestupok u vás nemáte? Tak to ste naozaj krajina snov. Mne sa ináč už stalo, že som mala platiť pokutu za parkovanie, ale tí naši hnusní slovenskí policajti sa napokon rozhodli riešiť to len dohovorom. Neviem, čo sa im stalo. Asi vstali pravou nohou. 😃
Vybavili ste? Videl som v správach, že vydávanie nových VP bude predĺžené do konca júna 24, lebo nemali už v polovici decembra nové VP pre mnohých žiadateľov. Ale či je to pravda...

@taja567 ahoj.. Áno dá sa aj po novom roku vybaviť, bolo to v správach... Len neviem, či sa nebude niečo platiť navyše, len to som už nezapočula.. Ak nemáš čas, proste nedá sa ti, dá sa aj objednať na presný čas, aj keď tam bude 100 ľudí, budeš uprednostná-podľa objednania.. Len jazdiť nemôžeš!!!