icon

Odhlásenie z trvalej adresy: Ako postupovať?

laura2332
17. sep 2024

Zdravim, pisem sem koly tomu aby som zistila ci ma otec na nieco pravo pred 10 rokmi zomrel dedo na ktoreho bol dom napisany a svoj dom rozdelil medzi detmi kde mal svoj podiel aj moj otec lenze ked sa konalo dedicke konanie otec nebol doma bol v BA v praci cize podpisal papier ze dedicke konanie sa bude konat bez neho a vtedy sfalsovali jeho podpis pritom aby cely dom mala pre seba moja prepacte obluda baba vtedy bolo vsetko dobre nechal to tak otec po case zacal rekonstruovat dom do domu vlozil cez 30 000€ a postupne nas vyhadzovala kazdeho jedneho kym neprislo k tomu ze vyhodila a zaprela vlastneho syna otec ma 50 rokov a ocitol sa takzvane na ulici dom je velikansky dedo ho kupil z drazbe za dost lacno on pracoval 40 rokov na zeleznici este ked zil stale hovoril svojim detom ze ten dom je ich a nechce aby niekto odisiel otec mal zvlast od nich aj dvere vsetko samozrejme tam je toho vela ona nas nikdy v laske nemala mna vyhodila presne na Bozie narodenie aj z detmi tak isto som tam zanechala dost velku ciastku penazi ak by nie mna nema zamkovu a nove brany len uz nejde o to ale o to ci ma otec na nieco pravo ak ho odhlasila z trvalej adresi a ako ma postupovat aby nieco z toho vytazil pretoze tam byva este moja teta z manzelom ktory do domu nedal ani cent a toho vyhadzovat nechce toho si drzi je to katastrofa co to ona vyvadza na starobu ale necakali sme ze vlastneho syna vyhodi a cudzich si drzi 😢 budem rada ak mi poskytnete nejake info ako a co robit momentalne nemaju nasi kde ist hladaju si podnajom lenze s tym je to dost tazke do inej dediny ani mesta nechcu ist lebo uz dlhe roky pracuju tu vo svojom meste mama ako pizziarka a otec ako stavbar

Strana
z2
anouschka5
17. sep 2024

Súdnemu človeku sa musí rozum zastaviť - najskôr ignoruje otec dedičské konanie potom dokonca investuje do domu, ktorý nie je jeho a teraz sa tu rozčuľuješ ak ti píšu ľudia pravdu - ak má doklady o investovaní môže to napadnúť na súde a žiadať náhradu inak s tým už nič nespravíte je to premlčané - drahé poučenie

stanulienkat
17. sep 2024

Ty sa rozčuľujes, že ti tu dávame zmätočné odpovede, ale ty dávaš úplne zmatočné informácie. Ak prebehlo dedické konanie tak tvoj otec ako jeho syn, bol neopomenuteľný dedič. Takže bud dedil (musel), alebo za života dedo previedol svoje majetky na niekoho iného. INA možnosť nie je. Zo všetkého musíte mať podpísané dokumenty, aj z takzvaného falošného podpisu-co je podľa mňa úplná hlúposť.

abbey1
17. sep 2024

@laura2332 Právne povedomie na bode 0 a ešte sa tu rozhorčuješ, keď ťa ženy žiadajú napísať správne a pravdivé info.
Ak takto do zmätočnými info vstupujete aj na úradoch, ťažko vám niekto pomôže a poradí.
Áno, majiteľ nehnuteľnosti má právo zrušiť trvalý pobyt
Skúste dať dokopy papiere, ak nejaké máte, navštíviť právnika a nechať si poradiť.
Ó tých sfalšovabých popisoch by som až tak nevykrikovala. Mohli by ste sa dostať do problémov.

ukgirls
17. sep 2024

ok ak som to chaoticky pisane nieco pochopila tak otec na seba nema napisane nic a ani vy .. aj ked ste vedeli ze to bolo sfalsovane tak ste to nechali tak - takze nemate ani pravo na nic .... moze sa sudit o tie peniaze co do domu vrazil - ak ma na to dokazy a blocky inak hold smola... este by stalo za snahu ist za dobrym pravnikom a spytat sa ci sa neda napadnut to dedenie a udat ich za falsovanie-ale netusim aka je tam premlcacia doba .. ale za pokus by to stalo .. trvaly pobyt ma iba informacny charakter-nedava mu ziadne pravo na majetok ci byvanie

draik
17. sep 2024

@melanta
Sorry, tam tuším nie je jediná čiarka či bodka v texte. Na lúštenie nemám zrovna chuť.

stanulienkat
17. sep 2024

@ukgirls podľa mňa nema koho udat za falšovanie. Tam je toľko nezrovnalosti. Ako mohol niekto počas dedičského konania čokoľvek sfalšovať? Ved je to očividna hlúposť. To su podla mna jednoduchi ludia, co nemaju ziadne pravne povedomie.

ukgirls
17. sep 2024

@stanulienkat neviem ono je to tak strasne chaoticky popisane,ze tazko povedat ako to vlastne bolo ci je ...

mimirka32
17. sep 2024

@laura2332 nebolo to tak, ze otec dal tete splnomocnenie na zastupovanie v dedicskon konani a ona sa v jeho mene vzdala dedicstva? Ved inak by nemala ako prepisat dom

gab1sol
17. sep 2024

@laura2332 asi som zmätená, ale na akom dokumente mal byť sfalšovaný podpis? A bolo to teda na dedičskom konaní, či nejaký doručený dokument? Nechápem…

rozculena
17. sep 2024

@gab1sol neviem,či to tu vôbec niekto chápe,zjavne ani sama autorka ......

oli18
17. sep 2024

@rozculena ona pletie najprv o dedicskom, potom o zaveti. Evidentne je mladucka, ak ma jej otec 50rokov a nerozumie tomu, neprisla s tym v zivote do styku a navyse je teraz v zufalej situacii a chce najst na to rychlo nejaku odpoved.

rozculena
17. sep 2024

@oli18 on má hlavne svoju pravdu...........

Strana
z2