Pošta - zásielka
Ahojte, vedela by mi niektorá poradiť. Jedna sa o to že som poslala minuly tyzden jednemu panovi balik, dohodli sme sa na platení vopred na učet, bolo to dokopy všetko 7€, dokonca som si vypytala za balik len 1 euro, hoci balik ma stal nad 2eura. Poslala som ho minuly tyzden, obycajne a on sa mi ozval, ze balik stale nedostal a ide ma udavat, aby som cakala predvolanie, zisti si meno podla č.u. a pod. :-/ žial nemam doklad o tom ze som balik poslala, kvoli 7 euram by som si problemy určite nerobila a aj predtym ked nejake slecny poslali sumy aj nad 20-30e vzdy som balik poslala aj oni dostali. toto riešim prvykrat. čo teraz?? može ma naozaj udať? nemam ako dokazat ze som balik poslala, možno ho doma ma len by chcel aj balik aj peniaze..neviem naozaj ako riesit tuto situaciu.
@loginexistuje Bol to balik kvoli rozmerom,ako list mi to nepustili, pytali sa či doporučene, vravim nie, pan nechcel ...inac bezne som balik vedela poslať obycajne aj bez čisla. ale to je teraz jedno
@angel987 neni to jedno nehnevaj sa ale zavadzas balik sa vzdy posiela s dokladom
@loginexistuje nezavadzam, posielala som uz aj vacsie baliky, resp. krabice s topankami a ked som doklad neziadala nedostala som...neviem na čo by som teraz zavadzala a vymyslala -_-
@angel987 ak si zásielku posielala ako balík , musela si vypísať podací lístok a tam je č. podania. Balík je buď na poštu - a vtedy žiadajú aj tel. č. prijímateľa alebo balík na adresu a ten mu doručia priamo domov, samozrejme je drahší ako balík na poštu. Ono to nezávisí od veľkosti ale od váhy. Všetko do 2 kg sa posla ako obyč. list alebo ako dopor. list. Všetko nad 2 kg ako balík. Žiadny balík bez podacieho lístku podať nemôžeš.
@angel987 on si vybral tento sposob dorucenie al ty? Lebo ak on, tak jeho problem, ak ty, tak tvoj. Inac ak je seriozny, nech sa skusi ist popytat na postu, ci tam nie je zasielka na jeho meno, nech sa laskovo idu pozriet dozadu, ked tetuska porie iba v pocitaci,tak jasne nic nenajde,kedze to nie je evidovane. Mne to zo dva krat pomohlo, baliky sa nasli, od predavajucej mi stacilo info,ze to ozaj poslala. Ale brala som to ako vlastne riziko a zvacsa islo o veci lacnejsie ako suma postovneho, cize aj keby mi nieco stratili,tak stale som usetrila na lacnejsom postovnom v sumare...
@angel987 dobry den ked ste poslali aj obycajne da sa to reklamovat...napiste mi ss ak chcete
Mne sa nedavno na mk stalo..poslala som tiez jednej pani zasielku nastojila na obycajnom postovnom...pani nieco stale vymyslala a sa to natahovalo cele nemala som z nej dobry pocit..tak som si vypytala aspon potvrdenie o pltbe..odoslala som na 3den mi pani pise ze nemam balik preco co viete mi povedat...na dalsi den to iste.. ked to bol uz asi 6ty den pisala som na slovensku postu ze co s tym...a oni mi odpisali treba ist na postu ak mate doklad o platbe aj s nim ak nie bez neho spisat pisomnu reklamaciu kazda zasielka sa da vystopovat...napisala som pani ze sa to zistuje..a ked som jej hned nato napisla ze bol u nich na poste...okamzite napisala ze uz ho ma ozaj doma a viac nekomunikovala....
@slniecko7777, áno, reklamovať sa dá i bez podacieho lístka. https://www.posta.sk/potrebujem/podat-reklamaci...
Ak by aj podal trestné oznámenie, policajti by to automaticky postúpili na okresný úrad - odbor všeobecnej vnútornej správy. Tam by sa to následne riešilo v rámci priestupkového konania.
Podanie žaloby v rámci civilného sporového konania nie je limitované výškou žalovanej sumy.
Napísať, že dotyčný pán to ďalej riešiť nebude je, podľa môjho názoru, trúfalé. Nevieš, čo je to za človeka...ak by sa aj rozhodol to ďalej riešiť, v zásade Ti nehrozí nič extrémne, ale sú to zbytočné úkony a nepríjemnosti.
A dobudúcna snáď už nepošleš zásielku bez podacieho lístku.
@angel987 Bolo to posielané na dedinu či do veľkého mesta?
@angel987 až máš z neho stresy,tak to sa neboj,hádam sa nebudeš nervacit kvôli 7€.Ty mu povedz,že a nech ma známych,že tvoj manžel je policajt a bodka.😉 Čo sa tyka balíka,dá sa nájsť aj stratený balík(list) poslaný obyčajne,posielala a posielam tak aj 10 zásielok za týždeň,všetko záleží od ochoty ľudí na konkrétnej pošte,vedia ti to nájsť aj podľa mena a cca vahy,stačí keď tam zavoláš a všetky stratené zásielky končia na zbernom mieste v Trnave.Ak na tvojej pošte ti nepomôžu(ale mali by) tak zavolaj priamo tam a pokiaľ tam zásielka nebude ani po cca 10dnoch pán ťa zavádza. A inak,kašli na to. Ja by som to asi moc neriešila,zvlášť ak on to chcel obyčajne
@kianka5 áno,mne vykradli zásielku a doručili rozrezany polepeny balík,hneď som to nafotila ,odmietla prebrať,poštár sa hneval,otvorila som prednim a kontaktovala hneď aj odosielateľa.ten ich žaloval. A druhé čo sa mi stalo,posielala som babičke fotky malej,asi si mysleli,že sú tam peniaze,no pol roka a pošta nikde.
@terez01 je to smutné ale je to tak...nám zvykla starká ako deťom posielať blahoželanie v obálke s peniazmi...iba raz to zistili a odvtedy sme rok žiadnu poštu od nej nedostali hoci posielala stále...samozrejme bez peňazí...keď prišli nato že tam už peniaze nebudú zázračne začala pošta znovu chodiť....
Ked chcel balik bez doporucenky,tak by to bolo na jeho zodpovednost.
@kubkovamama Ja som to nikde nevidela napísané, a keďže nie som jasnovidec, netušila som to. ☺
Ja som včera posielala do Francúzska list váha 135g obyčajne 2.90 a s podscim lístkom 6.10 ..váhala som ale radšej som ho dala tak predsa len ...
Aj nam sa stracali baliky...konkretne tie na priatelove meno. Niekto prisiel nato raz ze poslal peniaze...a uz to islo.

@angel987 tak potom neries zaplatil si obycajne tak ma obycajne len nepis potom balik lebo to muselo ist ako list lebo balik na vzdy podacie cislo a da sa vystopovat