icon

Skrytá závada v aute AAAauto

michaelaaa37
6. jún 2018

Ahojte pred 4 mesiacmi sme predali auto ,ktoré bolo úplne v poriadku mali sme všetko podpísané čo sa týka predaja.Dnes po 4 mesiacoch sa ozvali že sa musí platiť oprava ktorý vycislili na 1600e a polovicu máme platiť my.Vedeli by ste nám poradiť ako postupovať , majú na to právo ?

Strana
z2
zafir01
7. jún 2018

@petrina82 nie mema. Nie je podnikayelskym subjektom . Pokial ste si neuviedlu v kupnopredajnej zmuve zarucnu dobu. Nedomozete sa ziadnej nahrady

vroni
7. jún 2018

@doly7, douc sa citat, potom nebudes tliachat od veci. Hovorim, ze nekupujem jazdenky, lebo sa v technickom stave auta nevyznam. Co, zial, neznamena, ze si kupujem kazde dva roky nove ferrari. A tiez to neznamena, ze ludi co jazdene auta kupia povazujem za chudakov. Za to sa narozdiel od teba orientujem v zakonoch a nic take ako zaruka na auto pri kupe od sukromnej osoby neexistuje. Mozes aj nohami dupat, aj o zem sa hodit, proste neexistuje. Tvoje tvrdenie je hovadina. Mozes tiez tvrdit, ze zem je hranata, i tak nezmeni svoj tvar.

petrina82
7. jún 2018

@zafir01 no super, za tu cenu co sme dali a oprava by som mala nove auto...ale odstupit od zmluvy mozem? to znamena, ze sukromna osoba neposkytuje ziadnu zaruku? Ani ked sme auto kupili pred 3 tyzdnami a hned sme zistili tie vady?

doly7
7. jún 2018

@vroni Tak citaj co tu pisu ludia Ty salamunka co sa vo vsetkom vyznas.Na vsetok tovar ktory nakupim je zaruka a to sa tyka aj jazdeniek len to trba mat zakomponovane v zmluve pani mudra.Samozrejme ked kupim auto od cigana tak mi neda zaruku ktora je vlastne svojim sposobom povinna 2 roky a tu sa jednalo o Firmu AAA auto ktora patri madzi dost velke v ramci Sk.A ze Ta niekto odrbe na aute za 300 eur aj s prepisom mi to je srdecne jedno.Urob si poradenstvo a mozes mat to nove aj kazdy rok.Ja nepodcenujem Tvoje pravnicke vzdelanie a a ani skusennosti s predajom aut,ale myslel som,ze to tu je o rade a vzajomnom porozumeni.Vidim,ze som oslovil nepravu a s velmi zlym prispevkom.Ty vlastne aj ked tvrdis ,ze si pravnicky zalozena ludom neporadis ,skor obhajujes tych zlodejov co ich okradaju.Nech sa dari z toho zijes.

ceresnovci
7. jún 2018

Dalsi pacient, co sa zaplietol s koktajucimi autickarmi .... odporucam precitat si zmluvu a postupavat podla nej. .. popripade pravnika... vase "auto" uz ani nemusi mat suciastky a stav v ktorom ste ho predavali a moze byt uplne iny zlepenec casti... Drzim palce.

vroni
7. jún 2018

@doly7, nechlasci tolko, nevidis, co citas. Ved autorke pisem, ze ak nemaju v zmluve explicitne uvedenu zaruku (a tu asi nemaju, lebo by od nich nepytali len polovicu), tak AAA od nich NEMA NAROK vobec na nic. Prave preto, lebo su (autorka a NIE aaa) sukromna osoba a tej zakon povinnost dat zaruku nepredpisuje. AAA samozrejme zaruku na auto poskytnut musi. A nie, nie som pravnicka, nejako ti ta kristalova gula nefunguje. Ale ked sa doucis citat a trochu slusne komunikovat, budes si aj ty moct kupit nove auto, vidim, ze toto ta najviac trapi....

doly7
7. jún 2018

@ceresnovci Dkujem za radu ,dalsi co sa zivi tymto stylom.Zlepenec mas Ty doma len adekvatne co si si dovolil Ty ku mne.

doly7
7. jún 2018

@vroni To auto si nemam problem kupit aj zajtra len ma irituju take namyslene,sebavedome,neprekonatelne ako Ty.Nekomentuj a ak tak cez sukromnu spravu nechcem ludi obtazovat.

vroni
7. jún 2018

@doly7, ooo, dakujem, neprekonatelnou ma este nenazval nikto 😀

ceresnovci
7. jún 2018

@doly7 neber sa tak vazne (:

doly7
7. jún 2018

@ceresnovci Neberiem a snazim sa s tym zit ,ze proste doveruj ,ale preveruj po precitani a mojich skusenostiAAA urcite nie a tato nasa debata co bola skor sukromne bola zbytocna.Ak clovek v tejto oblasti podnika tak to beriem ze poradi,ale AAA uz nikdy.

lu17
8. jún 2018

@michaelaaa37 Precitajte si zmluvu. Ak to tam je tak je to roadna smola...
My sme chceli predat auto za smiesnu sumu ponukali...teraz vyskocila vymena rozvodov..700 eur ..keby som im toto mala platit tak som auto vlastne zadarmo predala...
To by bol dobry biznis ak takto pristupuju k zakaznikom..
A kazdy kto kupuje jazdenku musi ju kupit s vedomim ze nieco vybehne vsak to je normalne..
Takze aj potahovacky medzi sukr.osobami su na dlhe trate...auto predas v domneni ze je ok a zrazu nieco vyskoci...kto dokaze ze to bol umysel???
Potom nech kupuju nove auta a nie jazdenky za 1/5 ceny...

doly7
8. jún 2018

@lu17 Tak ,ze kupovat len nove auta?To je dobry napad a s tym starym potom co?Sikovna pani z vychodu .Toto si poznacim,ze vzdy kupit nove aby som nemal problem.

lu17
8. jún 2018

@doly7 Ja pisem ze treba ratat s tym ze jazdene auto je investicia s ktorou treba ratat.. A nie ze kazdy by chcel auto za co najlacnejsie a este bez chyby...
Takze ak ma s tym niekto problem nech si kupi nove a nie robit neprijemnosti predavajucim . Kupujuci si ma byt vedomy ze investicia je mozna a nie ze si ho kupim a vsetko bude slapat ako hodinky...
Neviem co mas s vychodom...toto bola dost blba poznamka

12romi34
20. júl 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

ono to naozaj ohla byt závada, ktoru technik neodhalil. Nie za všetko može ľudský faktor a ľudia na to občas zabudaju.

emiliar
20. júl 2018

Z aaa auta nic ani len bycikel o....y by som nezobrala. Klamu zavady skriju .nic ani davat ani brat.

sonka1981
23. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

možem sa opytat, ako sa na aute dá skryt závada?

emiliar
23. júl 2018

@sonka1981 no ak je napr niečo s motorom. To sa ukaze neskor,alebo az ked sa da motor na diagnostiku a to je uz brane ako skryta zavada. Majitel auta bohužiaľ nema ako dokazat, že o tom nevedel a uz to je skrytá zavada. Maju pravo ukoncit zmluvu alebo žiadať vyplatiť opravu

vroni
23. júl 2018

@sonka1981, nijako 😂 Je to zavada, o ktorej ty ako majitel vies, ale nie je ocividna alebo lahko najditelna. Ale moze to byt aj vyrobna chyba, ktoru by nikto nehladal. Proste nieco, co neobjavi ani mechanik pri beznej prehliadke.

zuzina316
23. júl 2018

Môj manžel takúto vec riešil, nemajú nárok. Je to vec, ktorá sa používa, čiže sa môže pokaziť. AAAčku nič neplaťte.

majkeel
23. júl 2018

nasiel som toto, netvrdim ze je to pravnicky spravne:
Kúpila si si ojazdené osobné motorové vozidlo od fyzickej osoby - nepodnikateľa na základe neobchodnej kúpnej zmluvy, resp.kúpnej zmluvy o použitých veciach medzi občanmi a v tomto prípade žiadna povinná záručná doba neexistuje. Ak by bol clovek dostatočne starostlivy, predvídavy a opatrny, tj. aktívne sa pri kúpe zaujímať o ochranu svojich práv a v kúpnej zmluve dohodnúť s predávajúcim záručnu dobu. (Otazka je, ktory predavajuci podpise taku zmluvu, Kupujuci bude jazdit 12 mesiacov, poserie na aute, co sa da a znicene auto vrati.)
Podľa par. 624 OZ, ak má použitá vec vadu, za ktorú zodpovedá predávajúci, má právo kupujúci na primeranú zľavu. Musela by si dokázať že predávajúci o týchto vadách vedel pri predaji.

Fyzicka osoba pri predaji neposkytuje zaruku, pri predaji autobazar vacsinou vystupuje ako sprostredkovatel a teda tiez neposkytuje zaruku. Ine je ak autobazar kupi auto od majitela a preda na vlastny ucet. Potom ako pravnicka osoba by uz mal poskytnut zaruku 12 mesiacov.

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
damoska
20. aug 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

s každou kupou auta je riziko, že sa pokazi. Je to spotrebny tovar a musí sa s tým počítat.

essenceee
17. okt 2018

v dnešnej dobe si so sebou do predajne aut možete vziat aj odbornika, ktorý to auto skontroluje, možete sa nim previezt a až potom sa rozhodnut. Je to bežný postup

yvik
31. júl 2023

@doly7 už by som tam nekúpila ani ja nič tiež nás oklamali

zacharovi
31. júl 2023

@essenceee otazka kde ho zohnat, zo servisu ti nepojdu ked nie ste znamy .. treba ho aj zaplatit....a druha vec musi mat svoju dirlnu, aby odbornik skontroloval...takze treab si vyskusat radu a tak ju davat.

Strana
z2