icon

Skrytá závada v aute AAAauto

michaelaaa37
6. jún 2018

Ahojte pred 4 mesiacmi sme predali auto ,ktoré bolo úplne v poriadku mali sme všetko podpísané čo sa týka predaja.Dnes po 4 mesiacoch sa ozvali že sa musí platiť oprava ktorý vycislili na 1600e a polovicu máme platiť my.Vedeli by ste nám poradiť ako postupovať , majú na to právo ?

Strana
z2
kathy93
6. jún 2018

A to ste predali do aaaauta?

dandelion94
6. jún 2018

čo máš napísané v zmluve? a čo máš napísané v preberacom protokole?

mala_katie
6. jún 2018

Treba pozrieť do zmluvy.. Ale podľa mňa áno.. Keďže sú to veľká firma, určite si do zmluvy dali záručnú dobu,ktora je zo zákona aj pri používaných veciach.. Odporúčam prečítať a aj komentáre.. Určite by som sa poradila s nejakým právnikom.. http://www.ulpianus.sk/blog/zarucna-doba-ojazde...

tinka0000
6. jún 2018

Aaa auto? 😁😁😁
Podvodnici 😊a riadne vycviceny 😊😊

michaelaaa37
autor
6. jún 2018

Ach joj ale ako je to možné auto preslo rôznymi kontrolami a všetko.bolo v poriadku :(

janjochmann
Autor odpoveď zmazal
eviq
6. jún 2018

Aaa auto sú poriadni podvodníci, vyhľadajte si na nete rôzne recenzie, dokonca aj na FB je skupina, kde píšu ľudia, ktorých oklamali, dokonca aj bývalí zamestnanci o praktikách. Podľa mňa je to nejaká búda. Dobre si všetko preverte, nedajte sa oklamať.

22111979
6. jún 2018

@michaelaaa37 sestra kupovala od nich auto a po 5 mesiacoch sa pokazilo. Ich odpoved doneste a mi ho dame opravitba posudime ci opravu preplatime na vyjadrenie mame 30 dni.
A ziaden iny opravar ho nemoze rozobrat iba sa nan pozriet.
Na hlavu. A ze ma zaruku ked kupuje auto. 😁😁😁😁😁 Tak oni daju opravit urcite draho jasne ze zaruku neuznaju a ty zacvakas kopec penazi.
Povedzte im ze vy ho date pozriet mechanikovi a uvidite ze 1600 by to nebolo a ci toto plati aj v opacnom pripade ked oninzataja chybu. Odzubavaju jednoznacne

doly7
6. jún 2018

Asi na to maju pravo ,je to as v ramci zaruky od kupujuceho,ale s AAA uz nikdy.

zdencaaaa
6. jún 2018

s AAA som mala parkrat co docinenia, poradim vam, budte tvrda, natahujte cas presne tak ako to robia aj oni, nam predali auto bez stk a ek, ale tolko som do nich hucala ze mi ju nakoniec preplatili do posledneho centu ale nedala som sa, nedajte sa ani vy

reni666
6. jún 2018

@michaelaaa37 ja som tam tiež bola reklamovať a povedali že oni majú firemného znalca on to skontroluje ale ak chyba nebude z ich strany tak zaplatím aj toho znalca aj opravu :D a myslím keď je to ich firemný znalec tak určite to bude na mňa tak som si dala opraviť za skoro 2000 € už nikdy by som od nich nekúpila nič celé kablovanie elektrika atď. bolo napi** a pritom som im priplatila pri kúpe 500 eu poistenie na súčiastky a keď som prinisla čo všetko mi opravili tak mali problém s blocekom a faktúrou tak zase som nič nedostala

kathy93
6. jún 2018

@michaelaaa37 naozaj tá firma zarába na iných ľuďoch vždy treba čítať zmluvu poriadne. Možno by vám poradil právnik čo robiť ale zas nieje isté že by ste aj vyhrali ak by to šlo súdnou cestou keďže tá firma je obrovská a majú peňazí dosť predpokladám že si každého kúpia.

doly7
6. jún 2018

Len moj nazor cele AAA auto o nicom nekupil by som tam ani bicykel.Maju na to aby Vas odrbali.

vroni
6. jún 2018

Nuz, ak ste nepodpisali nejaku hovadinu, tak nie. Sukromne osoby ziadnu zaruku neposkytuju. A ak by to bola vada, ktoru ste pri predaji zatajili, tak by nechceli len polovicu. Cize by som to po pohlade do zmluvy riesila maximalne sprostym a arogantnym listom od pravnika.

doly7
6. jún 2018

@vroni Nepodpisal a daval som si na to pozor,ale casom odisla suciastka ktoru nazvali ako skryta vada automobilu.ZA auto 5000 eur za opravu 2500.Uz v zivote nikdy AAA AUTO.

vroni
6. jún 2018

@doly7, oni cez nich auto predali, nie kupili 😉

doly7
6. jún 2018

@vroni Nuz neviem ako to mali v dohode,ale ked bol problem s autom za to zodpoveda majitel.

zafir01
6. jún 2018

@michaelaaa37 maju pravo na to ak by si nejaku vadu zatajila.. ak ide o vadu spojenus vekom vozidla , alebo s jeho opotrebenim, jednoducho povedane, ta vada je úrimerana opotrebeniu a veku, tak nemaju narok na to to od teba vymahat.... ked sa auto predava ( sukromne ) je fajnd opisat do zmluvy formulku " auto technicky zodpoveda veku vozidla " . pretoze ty nemozes trvdit o 15 rocnom aute ze je v 100 % stave.
pripadne nedostatky treba uviezt v zmluve . novy majitel ktory kupuje auto, je v obchodnom vztahu len z bazarom AAA , nie s tebou a ty nemas voci novemu majitelovi ziandu povinnost platit . to ma len bazar . presduduj si presne co mas v zmluve popisane, pripadne zajdi za nejakym pravnikom, radsej dat par € za odbornu ranu, ako platit tym uzernikom v acku ( tiez mame par negativnych skusenosti s nimi )

zafir01
6. jún 2018

@michaelaaa37 ja a este jedna vec.. kupila som si auto z bazara . 7 rocne . po cca ani nie polroku som mala problem s elektrikou, nieco so startovanim , volala som do bazara . teda ze co s tym, a oni ze to je skryta vada, za ktoru nezodpovedaju, navyse oni ako bazar boli len sprostredkovatelia, neboli teda priamym predajcom a vyhli sa tak zodpovednosti, a kedze clovek ktory bol majitelom auta v case predaja, nebol podnikatelskym subjektomv a v zmluve sme nemali dohodnutu zarucnu dobu, tak som si auto musela dat opravit na vlastne naklady, hoc slo zjavne o chybu, ktora sa musela prejavovat uz v case, ked ho byvala majitelka predavala ( zaroven slo aj o chybu, ktoru vykazovali aj ine auta toho rocnika v danej znacky )

vroni
6. jún 2018

@doly7, ked auto predam, tak uz nie som majitel.

doly7
6. jún 2018

Nemas pravdu za auto mas zarucnu dobu ako ked kupis nejaku elektroniku,ale samozrejme ak to nemas vyslovene v zmluve.Jednoducho ke zo zakona na vsetko zaruka ak to nie je upravene inac.

doly7
6. jún 2018

@vroni Samozrejme ,ze uz nie si majitel,ale asi ani Tebe by nepasovalo povedzme po mesiaci dvoch dat do opravy auta 2000 eur.Nie som v tom az tak fundovany,ale ak to je predaj bez vyslovene dohodnutych a stanovenych podmienok zaruku k predaju davas.Zober to opacne predas,alebo kupis a za tyzden sa pokazi povies smola stalo sa?

nikenzi
7. jún 2018

nezlaknite sa a nic neplatte. urobte im riadny cirkus a pohrozte sudom. mam kamosa ktorý tam robil predajcu aut, zakryvali zavady jedna radost (ich heslo: auto musi ist kym ho zakaznik nekupi) 😀

vroni
7. jún 2018

@doly7, nuz, zo zakona je to tak, ze od sukromnej osoby kupujes macku vo vreci. Ziadna zaruka nie je, s vynimkou stavu, ze chyba musela byt povodnemu majitelovi znama a zatajil ju. Dokazne bremeno je na kupujucom. Od bazaru musis dostat zaruku minimalne na 12 mesiacov, ale zase nie na opotrebovane suciastky. Dokazne bremeno je zase na kupujucom. Nakolko sa v autach do takych detailov nevyznam, v zivote by som si nekupila jazdenku.

dandelion94
7. jún 2018

@zafir01 lenže, ak ty tvrdiš, že majiteľka musela mať problémy s elektronikou v čase predaja, tak si tie isté problémy musela po kúpe evidovať aj ty, nie?

zafir01
7. jún 2018

@dandelion94 nepamatam si presne, kedy som prvy krat zaregistrovala tu chybu , bolo to urcite do pol roka, mozno po mesiaci dvoch, no cca okolo toho polroka sa zacala prejavovat castejsie . kedze oprava 800 e, ale auto bolo pojazdne dalsjeho polroka som jazdila s tou vadou , napr niekedy cely mesiac sa neprejavila. v servise mi potvrdili, ze sa to u toho rocnika stava a aj to byva jeden z dovodov predaja, ked sa zacne prejavovat . ale ja to beriem. v case ked som potrebovala auto, som mala pred porodom , rozhodovala som sa velmi rychlo, auto som nutne potrebovala,ale zaroven som nemala na nove, a tak to bolor iesenie ako za cca 4 tis e si poriesit tuto situaciu , a beriem to tak, ze s tym nic neurobim, a je to nevyhoda jazdenky . auto je uz opravene a sluzi mi uz stvrty rok po kupe ( no ako 11 rocne , uz na nom vidim, ze bude treba menit dalsie veci ) a tak tiez planujem toto mat max rok a kedze som uz financne pripravenejsia, tak idem do noveho .

dandelion94
7. jún 2018

@zafir01 rozumiem, ja som si kúpila auto v Autoalles, a po mesiaci som prišla na závady, našťastie oprava bola cca 200 EUR . Ale v tvojom prípade by som určite skúsila u predávajúceho bazára vyjednať preplatenie opravy alebo aspoň čiastku, keďže 800 € je už oveľa viac, plus ty nikdy nevieš či ťa to auto náhodou nenechá niekde stáť a vypovedá službu. A aké auto si si kúpila?

zafir01
7. jún 2018

@dandelion94 hyunday acent 2007 . ale ja uz mam davno po 2 rocnej zarucnej . snad este nieco posluzi a pojde prec

doly7
7. jún 2018

@vroni Dakujem za vysvetlenie aj tak tvvrdim svoje a ak nekupujes jazdenky ako chudaci okolo Teba tak aspon netrep.Asi Tvoje sebavedomie utrpelo tak si sa ozvala.Kvoli Tebe si uz kupim len nove Auto.Nerobis nahodou v tom AAA.

petrina82
7. jún 2018

Ja sa tiez opytam, kupili sme nedavno auto od povodneho majitela. Vsetko malo byt v poriadku ale pre istotu sme sa po kupe objednali do servisu danej znacky, termin nam dali o 10 dni, kde nam nasli 3 chyby. 2 chyby su cca 700eur a tu tretiu urcia presne az ked auto rozoberu, no hrozi, ze tam je chyba za 3000! Ma nam povodny majitel povinnost uhradit opravu alebo co robit? Teraz mame termin na opravu o 2 tyzdne takze sa nam to este aj casovo natahuje...

Strana
z2