icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

little_miracle
17. dec 2012

@slavik79 milá Slávka, práve pozerám reportáž a veľmi sa teším že ste v bezpečí. Ste krásna rodinka a ja vám prajem už len šťastné chvíle s dcérkou. Veľmi som vám držala palce........urobili ste najlepšie rozhodnutie vášho života.

zuzana581
17. dec 2012

@micikatka veď napíš priamo Slávke, možno ti odpíše.. ja viem len to, čo som ti napísala.

micikatka
17. dec 2012

@slavik79 drzim vam palce, nech uz vas čakaju len krasne chvilky, urobili ste dobre ze ste odisli. fandim vam.

micikatka
17. dec 2012

@zuzana581 dakujem, ja som len chcela vediet ci sem nieco pisala, a nemam tolko času precitat 30 stran dozadu :o( ale to podstatne si mi povedala, dakujem este raz.

baklik
17. dec 2012

@anjelicek26 to babusenie - keby pri 10! ja som videla pi 15 st.! chodim s malym na kruzok s malymi detickamia v oktobri, ci novembri jeden alebo dva dni bolo oteplenie na 15 st. a vsetky do jedneho mali deti pod dekou vo fusaku a s nanoznikom... nevedela som, ci som divna ja alebo oni 😖

lentila.g
17. dec 2012

@slavik79 mrazivý príbeh-skutočný ale verím a teda aj je so šťastným koncom..
Krásne sviatky a skóre uzdravenie malej Rebeke a klobúk dole pred vašim rozhodnutím,statocnostou...a hlavne pudom materinskej lásky s ktorou si konala spolu s partnerom/mužom

kvietocek7
17. dec 2012

@katarina6 ano je to zvycajne o tom nieze ako sa im chce ale cez koho to ide-ako pise mihouk... no ale mozno to uz pomenili, ktovie... to je moja skusenost, Skus tam zajtra zavolat a spytaj sa no a potom daj vediet co tam maju nove....

katarina6
17. dec 2012

@kvietocek7 kamoska ani ja nemame nikoho znameho na Osobitnej matrike, ziadnu znamost, myslim ze tam mali menej ludi tak to spravili skor nez 3mes. Ale aj prekladatelka jej vravela ze najneskor do 1mes. to bude, ze oni tak posielaju vela RL a vzdy to do mesiaca spravia.

sopticek
17. dec 2012

@slavik79 neskutočny obdiv k vašej odvah!!! Od začiatku som vám držala strašne moc palce a stále sledujem a hladam najnovšie info o vas! Velmi sa tešim a pevne dúfam, že sa to už všetko skončilo! Tiež žijeme v UK a tuho premyslam nad odchodom....pretože vy ste jasna a svetla ukažka toho ako všetko sa da behom par minut zmeniť a zvrhnuť na horor!
Držím palce a Rebeke rychle uzdravenie 🙂

kvietocek7
17. dec 2012

@slavik79 jeeejj vsetko najlepsie k tvojim meninam teda pokial je tvoje meno Slavka 🙂 🙂 🙂 🙂

veronika33
17. dec 2012

@slavik79 aj ja sa pripájam všetko najlepšie k meninám a blahoželám k úspešnému a šťastnému návratu domov, nech je mala zdravučká a rastie Vám do krásy 🙂

zuzana581
17. dec 2012

@slavik79
@slavka1212
Všetko najlepšie k meninám 🙂

lienka2116
18. dec 2012

teraz som dostala riadny strach aj ja:((( predvcerom si moja mala rozbila hlavu, vletela do okraja dveri lebo sa potkla a museli sme s nou letiet na pohotovost, v marci bude mat dva roky. teraz ani nikomu neotvorim asi:(( neviete ako rychlo by sa niekto ozval ak by mali nejake podozrenie?:((

baklik
18. dec 2012

dievcata, a ako dopadol pripad @slavka1212? nejak o nom ostalo ticho, ale zas je pravda, ze som necitala vsetky strany... dufam, ze len dobre.

ianitka
18. dec 2012

@ramzesa baklik sa pyta na inu Slavku

cmulinko
18. dec 2012

@slavik79 uz som asi 100 krat absolvovala cestu na SK s mojimi detmi.Mesiace dopredu planujem pre ktore dieta co spakujem...tyzden pred odchodom som plna nervov ci som na nic nezabudla...v den nakladania veci do auta sa mi chce kakat od nervozity a pritom nic nas netlaci...nikto nas nezenie,pred nicim neutekame.tymto chem vyjadrit hlboku poklonu pred vami,ktori okrem casu ste mali vsetko dolezite v danom momente-spravne rozhodnutie.Mala by som si to pri mojich predvyjazdovych zachvatoch viac uvedomit.....20.12 pakujem moju rodinu na dlhu cestu na SK......tento den sa ti bude mozno viac stikutat,lebo budem mat stale na vedomi,ze cim ste museli prejst,aby ste zachranili vase dieta.

foxinecka
18. dec 2012

@katarina6 Taktiez u nas, nejakych 24dni tusim.

dais
18. dec 2012

@cmulinko šťastnú cestu a chápem ťa, cestovná horúčka je skrátka normálna choroba 🙂 nebuď na seba prísna 🙂

mimiroy
18. dec 2012

Vcera som pozerala ze zase chceli anglicke urady zobrat dalsie slovenske dieta. Ja nechapem. Vyse 8 rokov som tu pracovala v hosteli kde sme mali 15 -16 rocne slobodne mamicky (anglicanky). Tie boli na drogach, hulili v izbe pri novorodencovi. A to bolo ok pre socialne pracovnicky. Po mesiaci u nas dostali socialny byt. To je spravodlivost. A tie deti by som im hned zobrala lebo co z nich asi vyrastie?

kvietocek7
18. dec 2012

@mimiroy a presne tu je ta ocividna fatalna absurdita toho vsetkeho, takze to sa kruti stale dokola ''milujuci rodicia milovanych deti su su okradany rodiny rozbijane a vo vztahu tych co by mali konat-zakrocit ani nezakopnu 🙄

ladydianuska
18. dec 2012

@slavik79: Aj ja sa pripajam a zelam krasne meniny v spolocnosti tych, ktori su Ti najdrahsi 🙂

slavik79
autor
18. dec 2012

dakujeme pekne za vsetky komentare, ale my urcite nie sme ziadni hrdinovia. sme len obycajni rodicia, ktori nechceli prist o svoju dcerku. takto by to urobil kazdy z vas. mohli sme o malu prist navzdy alebo sme mohli ostat vsetci spolu ale uvazneni v anglicku, pretoze od nas ziadali cestovne doklady. ked som sa teraz vratila na zaciatok diskusie a citala svoj prispevok, bolo mi do placu. tak sme verili ze predsa sa nemoze stat nic zle, pretoze sme nic neurobili, boli sme taki naivni, ked sme si mysleli, ze k ziadnemu sudu nedojde a ak ano, tak urcite vyhrame, ved bojujeme o dieta, ktore milujeme! vsetko to bola vopred premyslena hra, a bolo uplne jedno, co hovorime, ako sa obhajujeme, ako sa logicky snazime argumentovat, nech by sme sa aj na hlavu postavili, Rebeka uz bola niekde slubena...tych par minut na zbalenie kufrov bolo kritickych, ale verte, ze v takejto chvili nemyslite na to,ci vam bude stacit jeden sveter, ale na to, aby mala mala poruke vsetko co potrebuje, cize prevarenu vodu v termoske, flasticky, aptamil, par plienok na prebalenie, par latkovych na grcky, oblubeny macko a nahradna dudka .vsetko jej oblecenie letelo smahom ruky do kufra a boli sme pripravenych. a este kniha, ktoru jej pisem od narodenia. boli to naozaj krusne chvile, ale stastie stalo pri nas, a teraz tu, uz na slovensku sme si mysleli ze vsetko bude v poriadku. ale ked som dnes rano citala na cas.sk clanok o nas a pod tym komentare, bolo mi naozaj do placu. zavist, ohovaranie, neprajnost, urazky..nechapem, ked sa clovek druhemu nedokaze dopriat ani to, aby mal pokoj. vy, ktore ste niekedy citali moje pripevky, viete napriklad ze som na malu nebrala ani matersku, snazila som sa to riesit, ale nepodarilo sa. a teraz o sebe citam, ze sme primitivni, hlupi, prizivnici co okradaju UK, asociali co si robia deti kvoli peniazom, lebo nikomu normalnemu by dieta nezobrali je to otrasne coho su ludia schopni. Utiekli sme pred social services, ale kam mame utiect pred slovenskou zavistou??

ewellina
18. dec 2012

@slavik79 Prosím ťa, kašli na nich. Ste už mediálne známi, takže tomuto sa nevyhneš, pretože všade sú aj zlí ľudia. Aj tak si myslím, že máte oveľa viac priaznivcov než neprajníkov. Nevšímaj si ich, nedovoľ im, aby ti pokazili tvoje ťažko získané šťastie. 😉 Teš sa z rodinky, že ste spolu. Krásne Vianoce prajem. Pre mňa ste ako sv. Jozef s Pannou Máriou, čo utekali za noci s malým Ježiškom pred zlým Herodesom. 😉 Aj oni mali neprajníkov, hoci neurobili nič zlé.

nunusimi
18. dec 2012

@slavik79 dolezite je ze ste vsetci spolu a mala je s vami a nic vam nehrozi. na komenty na cas.sk sa vykasli tam chodia primitivi ktori kazdemu okomentuju vsetko presne tak, ako to nenapadne nikoho ani v zlom sne.
Dokazala si svojej dcere max rodicovsku lasku ked si o nu tak bojovala a len ty a tvoj mm viete ake to bolo tazke a co vsetko vas to stalo. uzivajte si rodinku a na ostatnych kasli. myslim na tych zavistlivych. ti sa najdu vsade.
si silna a uzasna zena, klobuk dole. nech ste uz pen stastni.

kvietocek7
18. dec 2012

@slavik79 musela to byt drama ako z najhorsieho filmu ☹ ☹
na bulvar sa vykaslite to ani necitajte - ony zarabaju na nestasti ludi, grc a tfuj na nich!!!to vie kazdy. Pred sebou mate poklad a ked vam tlacia do oci take clanky to je len o ich animalnelnej primitivite, to kazdy vie. Vy viete svoje najlepsie a to je to najdolezitejsie!!!!!

rybca
18. dec 2012

@slavik79 je mi to luto, tak som verila, ze uz to mate za sebou, bohuzial, slovensky narod rad skatulkuje a bohuzial, si myslia, ze vsetci co tam porodili, alebo ziju s detmi su tam kvoli socialnym vyhodam, nikomu nevysvetlis, ze si tam zila uz roky pred tym, nevsimaj si to zle, radsej to uz ani necitaj, uzivajte si jeden druheho a tretieho, pravda sa nakoniec aj tak ukaze, ja citam komentare k mnohym clankom z inych tem a tie komentaru su fakt vacsinou negativne a je jedno o co ide, ludia, ktori prispievaju do takychto komentarov su stale ti isti, premudreli, ktori vedia vsetko najlepsie a na vsetko maju odpoved, vacsinou su to ludia, ktori nemaju uspokojivy vlastny zivot a preto musia ublizovat druhym, drzim palce aby ste na tieto chvile co najskor nemysleli, lebo zabudnut sa len tazko da, len to potlacit do uzadia mysle

monikajaco
18. dec 2012

@slavik79 drzim vam palce vsetko dobre prajem a presne viem ako sa citis co sa tyka slovakov ... ani my sa koli tomu nechceme vratim sme narod zavystlivych lidi co ti zavidia aj chorobu to vidim na komentoch pri modrom z neba ... strasne a prave preto sa tolko ludi ma zle na slovensku ... samozrejme cest vynimkam .. neries necitaj ignoruj .... zite svoj zivot a teste sa z malej

kvietocek7
18. dec 2012

@slavik79 som sa chcela spytat ako je malinka,ci jej aj fixovali ruciku a ci je to vobec zlomenina??dik

emily_666
18. dec 2012

@slavik79 čítala som tvoj príbeh od začiatku, veľmi som vám držala palce, som rada, že ste tu všetci a spolu. Želám krásne pohodové Vianoce. Inak zo závisti ľudí si nič nerob. Myslím, že vám naozaj nie je čo závidieť. Tie prebdené noci, ked ste nevedeli, čo bude. Tie hodiny strachu, že môžte prísť o vlastné dieťa. Niet vám čo závidieť.