icon

Spoločná domácnosť - karanténa

7. júl 2021

Takto... bývame v rodinnom dome s rodičmi, ale vlastne každý máme svoje poschodie, "svoju domácnosť" 2 vstupy, 2 kuchyne, 2 kupelne, spolocnymi priestormi je teda v podstate len dvor. Môžem byť po dovolenke v karanténe iba ja alebo musia ísť aj rodičia, ktori samozrejme len tak nemozu si vybrať volno z práce kvôli mojej karanetene? Berie sa toto ako byvanie v spoločnej domacnosti ? Alebo mám počkať 5 dni na test niekde pod mostom lebo neviem kde mam ist do karanteny 🙈 momentálne sa stihol zaočkovať iba manžel, takze ten do roboty asi môže ísť 🤷

janai1
•
7. júl 2021

Žiaľ všetci musíte ísť... Okrem manžela teda

vendulka80
•
7. júl 2021

Bohuzial berie sa to ako jedna domácnosť. Moja teta toto riešila, tiez maju s dcérou samostatne bytové jednotky ale v karanténe museli zostat komplet vsetci. Teraz budu musiet mat este navyše aj rodicia PCR testy ak budu chciet skor ukončiť karantenu. Cele je to take na….

abbey1
•
7. júl 2021

To nie je pravda. Máte dve samostatné bytové jednotky. V karanténe ste len vy.

hettinka
•
7. júl 2021

Nie neberie sa to ako spoločná domácnosť. To by musel byt v karantene cely panelák, keď niekto príde z dovolenky.
Ale nesmiete sa vôbec stretnúť.

Rodičia nie sú zaockovani? V takom prípade v karantene nemusia byt isto.
Zavolaj si na RUVZ pre istotu.

dskjhfdlkdjhl
•
7. júl 2021

@hettinka presne, podla tejto logiky by sme boli postupne vsetci v karantene.

ajka0207
•
7. júl 2021

V prvej vlne sa to ako jedna domácnosť nebralo, ale teraz neviem

tayla
•
Odpoveď bola odstránená
•
nevenka
•
7. júl 2021

@vendulka80 a to podla tejto logiky, maju byt v karantene vsetci obyvatelia panelaku, ci ako? Vsak ked sa nestretnu, tak...🤦‍♀️

vendulka80
•
7. júl 2021

@nevenka no mne to pride na hlavu ale teta na jesen zisťovala informácie a bolo jej povedane toto. Lebo sa to vyhodnocuje ako jeden dom s jedným číslom domu a nikto nerobí kontroly ci tie priestory su vnutri oddelene alebo nie. Lebo ze to moze kazdy takto povedat. Tak sedeli vsetci doma🤷🏻‍♀️Niekedy mam pocit, ze co úradník to ine pravidlo. Asi najlepšie volat na nczi alebo hygienu.

hettinka
•
7. júl 2021

@vendulka80 ano, čo RUVZ, to iné pravidla. Ale treba im poriadne vysvetlit situáciu. Alebo oficiálne oddeliť bytové jednotky. My to tak mame, jedno číslo domu / číslo bytu. Tiež tak bývame.

simca06022011
•
7. júl 2021

Podla mna nie... a ani by som to nikomu nevysvetlovala, evd ak niekto dokaze ostat zavrety vo svojej izbe a ma vlastne wc/kupelnu tiez sa to da brat ze je v karantene sam. To by rovnako cely panelak mohol byt v karantene kvoli jednej "domacnosti", ved jeden dom :D

nina255
•
7. júl 2021

My sme mali tiez takuto situaciu ze jeden dom akoby ale kazdy svoja kupelna kuchyna aj vchod...ked mal u nas niekto covid boli v karantene len ti clenovia ten domacnosti co spolu byvaju ta druha polka nie samozrejme nestretavali sa spolocny bol tiez len dvor...zistovali sme si to priamo na RUVZ cez zimu🙂

janinah
•
7. júl 2021

@tayla v spoločnej kupelni a wc sa ostatní nakazia najskôr,nelogické nerozumné konanie

tayla
•
Odpoveď bola odstránená
•