icon

Spravila som trestný čin. Ako sa z toho vyvliecť?

zuza_na
18. aug 2011

Vyrobila som si riadny prúser. V návale zlosti som ex napísala, vraj je zlodej a chudák ( malému zobral drahú hračku, nechal ju u seba a dal svojmu synovcovi, pričom malý mi za ňou strašne plakal) tak som mu toto napísala a on že super to sa mi hodí idem podať dve trestné oznámenia. Vraj toto je dôvod a budem mať zápis ktorý sa so mnou už povlečie celý život. Prosím poraďte preboha ako z toho sa dostať von

Strana
z2
gumimaci
18. aug 2011

Isla by som slusne k synovcovi pre hracku a s ex by som si hlavu nerobila, neviem zaznam coho mysli, mozno v registri trestov ale to by ta museli najprv odsudit... asi na teba robi len bu-bu-bu
Mali by ste sa spamatat obaja, najviac zle robite vasmu synovi. Obaja,. 😒

halienka
18. aug 2011

@zuza_na sa nevyznám v trestnom zákone, ale akože aké dve trestné oznámenia??? Na čo konkrétne? Za ctiitŕhanie to nemôže byť, lebo si to o ňom neoznámila verejne, na to by musel mať svedkov, že takéto niečo o ňom rozširuješ, no to je jediné, čo ma napadá, inak neviem za čo by mohlo byť to trestné oznámenie 😕

chanae
18. aug 2011

@zuza_na Ak chodi maly k ex tak preco by nemohol mat tu hracku tam? a co ked si ju synovec len pozical?.. niekedy sa daju veci vyriesit aj kludnou cestou.. mala si to riesit kludne ale teraz to je neskoro pisat.. a myslim si ze pre jednu hracku a jednu spravu ta neodsudia 😉..nestala si myslim viac nez 500€ ..
len skuste s ex najst k sebe nejaku cestu aby ste sa takymto sporom vyhli lebo skodite len a len sebe a vasmu synovi.

estterka
18. aug 2011

prosim ta ako dlho sa budete takto spravat? ja neviem,stale viac posobis,ze si strasne vynervovana zo situacie. ako on ide podat tresne onamenie za jednu smsku? vsak vy si len napriek robite. ako dlho to planujete?

dominka11
18. aug 2011

@zuza_na neboj sa nič z toho mat nebudeš, žiadny zápis, akurat sa na nom policajti trošku zasmeju 😉

zuza_na
autor
18. aug 2011

ja chcem mať s ním už konečne pokoj len vtedy ma to strašne nahnevalo bez rozmýšľania som mu napísala lebo vraj podľa nejakého zákona má môže udať za ohováranie a neviem čo

zuza_na
autor
18. aug 2011

mňa už neoprávnene udal 4 krát, ja jeho ani raz pričom by som našla aj zo desať trestných činov čo spáchal ale nemienim to takto riešiť narozdiel od neho

sisaha
18. aug 2011

@zuza_na ohovaranie je, ak by si ho ohovarala pred inymi osobami.. To ze si mu napisala sms-ku..no a co? Ine zeny dostavaju od muzov horsie sms-ky v ktorych sa im vyhrazaju dokonca smrtou a co urobia policajti? pokial chlap nic nespravi, tak s nim nic neurobia...Takze ziaden strach...Policajti sa mu vysmeju do ksichtu..

zuza_na
autor
18. aug 2011

bože dúfam lebo ja som z toho všetkého už fakt na nervy, myslela som si, že po rozvode budem mať kľud ale sa to všetko iba zhoršilo a stále sa zhoršuje

zuza_na
autor
18. aug 2011

bojím sa hlavne preto, lebo jedna známa (bohužiaľ nie z nášho mesta) pracuje na obvodnom úrade čo sa týka týka práva a ona tvrdí že za túto sms ma čaká predvolanie, zapísanie vraj trestného činu do záznamu o registri trestov, čo sa so mnou bude vliecť už celý život a ešte zaplatiť 16 eur aj nejaké centy tuším tomu komu tie urážlivé sms píšete

vefi89
18. aug 2011

@zuza_na ako mne to pripadá ako by ste boli malé deti.. 😅

sisaha
18. aug 2011

@zuza_na to nemyslis vazne, ze takemuto niecomu veris??? Zaznam do registra trestov dostanes iba po pravoplatnom odsudeni sudom... Ak by ta aj policajti predvolali na "kobercek", tak im to tam mozes polahky zdôvodnit, ze ta okradol....Ale policajti maju na starosti ine veci, ako zaoberanie sa sibnutym chlapom, ktory vie ako na teba, aby si sa ho bala.... Prosim ta...vies ake sms-ky som posielala ja ked som bola nas.ana svojmu ex??

abbey1
18. aug 2011

@zuza_na Koľko máš rokov,či aké vzdelanie?To skutočne nevieš,že zápis v registri trestov môžeš mať až po prtávoplatnom odsúdení?Ak ťa aj niekde predvolajú,vôbec o nič nejde.Hlavne by ste sa mali začať chovať ako rodičia.

abbey1
18. aug 2011

Asi sa zasa nejaká pubiška nudí!!!

zuzka1.
18. aug 2011

@zuza_na znama neviem co robi na pravnom oddeleni, max.upratovacku, pretoze za udanie ti niekto nenapise nic do registra, nie si odsudena, nic nie je dokazane, predvolanie na policiu a myslim, ze kazdy aspon trosku sudny clovek na policii, urade, kdekolvek uzna, ze tu sa o trestny cin nejedna, nie je naplnena skutkova podstata ani ohovarania, ani urazky na cti, ine to nie.
Avsak zamyslite sa preboha, lebo toto je ozaj moc. suhlas s
@vefi89

bbtina
18. aug 2011

@zuza_na ohovaranie je len priestupok a nie trestny cin,tam ti maximalne daju nejaku pokutu mozno 10€,teda ak k tomu dojde. Ak ta pozvu vypovedat,a povies ze tu hracku naozaj zobral,tak to ze je zlodej mozno ani nebude ohovaranie ale pravda. Skor je to trapne

jania023
18. aug 2011

@zuza_na keby za vsetky SMS maly byt trestne ciny tak ja uz som v base na dozivotie 😀 ono zavisy kto tu hracku kupil ak ty tak ti ju musi vratit v stave akom si ju dala k nemu a ak sa na teba obrati ze si mu povedla ze je zlodej tak podaj aj ty na neho trestne oznamenie ze ju nevratil 😀 ty niesi povinna kupovat dietatu kracky a on ich potom rozdava...nato nema pravo pretoze to nebolo jeho...ak rozumies...keby si mala syna uz dospeleho a mal by auto napr tak mu ho nemozes len tak vziat lebo sa ti to hodi a tak isto to mas aj z veci co kupujes ty pre syna...ako nadtym sa len pousmej a nikto sa nebude zaoberat tvojou sms na SR su vecsi zlocinci ako si ty a nic z nimi nerobia 😀 😀

daniela1974
18. aug 2011

no dalsi kus debila co ide udavat za kazdu idiotinu, mozno ale fakt len mozno ak tam bude sediet uplny debil to prijmu ako podozrenie z "niecoho" - co ja viem - miesanie sa do rodinneho suzitia?? rozmyslam kam by to vedelo pasovat.

Inak pravne povedomie dospelych ludi v SR - vidim - bieda.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
fiorela
18. aug 2011

@zuza_na neviem koľko rokov a aké vzdelanie má tvoj ex, ale podľa toho čím sa ti vyhráža je smiešny, alebo má teba za hlúpu... aj keby išiel na políciu - a s čím tam pôjde? s SMS-kou??? ... toto je tak akurát nevydarený vtip!!!

sisaha
18. aug 2011

@zuza_na a dalsia vec....mozes povedat, ze ty si tu sms-ku neposlala, ale niekto iny z tvojho telefonu 😀 ...a si z hry vonku...On by musel dokazat, ze si to bola ty a to nema ako.. 😎 Takze ziaden strach...toto urcite nie je ani na predvolanie...

sisaha
18. aug 2011

@fiorela ale ved on ju iba strasi.., lebo vie, ze bude vystrasena.. Ja by som sa mu vysmiala do ksichtu a dalsou sms-kou pritvrdila 😀

ani_sama_neviem
18. aug 2011

@zuza_na prepac ale je mi do smiechu.....to myslis tuto temu vazneci si robis iba prcu?.. jasne ze ti nic nemoze , vsak na policii by ho vysmiali :D preboha to keby kazdy takto chodil a rozperaval ze udam ta zato ze si mi povedala - povedal ze som k...t a ty p..a tak sudy by skolabovali :D

zuzka1.
18. aug 2011

@bbtina ohovaranie je kvalifikovane ako trestny cin, nie priesupok.

Podľa paragrafu 206 ods. 1 Trestného zákona sa dopustí trestného činu ohovárania ten, kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý môže značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, najmä poškodiť ho v zamestnaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky alebo peňažným trestom. Podľa paragrafu 206 ods. 2 Trestného zákona sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov alebo peňažným trestom alebo zákazom činnosti páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom.“

abbey1
18. aug 2011

@estterka Tak už mi to je jasné.Tam som čítala,ale radšej som sa nezapojila.Chúdence deti,ktoré sa rodia takýmto a podobným rodičom. 😢

sisaha
18. aug 2011

@zuzka1. no a kedze ona mu poslala sms-ku tak jeho vaznost u ostatných spoluobcanov neohrozila a ani mu nesposobila vaznu ujmu... Keby neexistovali telefonu, tak mu tu predmetnu vetu asi splechne do ksichtu medzi 4 ocami...

zuzka1.
18. aug 2011

@sisaha ja netrvdim , ze nieco sprachala, citaj vyssie moj prispevok, ze nie je naplnena skustkova podstata. bolo to pre maminu, ktora pisala, ze to nie je trestny cin , ale priestupok,

mirka907
18. aug 2011

@zuza_na ja osobne by som si velmi davala pozor, na to co tu pises...ak ta naozaj chce dostat na ohovaranie a podobne, ak natrafi na toto forum a da si dve a dve dokopy, budes mat o zabavu postarane....z jednotlivych prispevkov sa skor ci neskor da vyskladat profil a prist na to, kto je za nim...

sisaha
18. aug 2011

@mirka907 ale ved ona ho tu nemenuje...my sa tu bavime o imaginarnom, virtualnom chlapovi 😕

Strana
z2