Vozenie na krúžky počas PN
Ahojte, predpokladám, že mimo vychádzok nemôžem dieťa nikam zaviesť. Tak ako ste to riešili vy ak ste boli PN dlhšie a dieťa malo krúžky mimo vychádzky?
Mám vychádzky 15-17 hod., doktorka to vidí ešte tak na 2 mesiace PN 😪 o 15:00 odchádzam z domu, 15:30 beriem syna, 16:00 začína krúžok, ktorý konci 17:00. Kým sa dostaneme domov je 17:30 😪 Manžel z práce žiaľ nemôže. Pomôže mi iba každý druhý týždeň.
Čo robiť?
@simca06022011 však som čítala kade čo, ale na nejakých stránkach som aj čítala, že vychádzky nad 4 hodiny mi môže zamietnuť posudkový lekár 🙈 no uvidím čo na to lekárka… keď nie tak to budem riešiť cez toho trénera a ďalej uvidím…
@karinka223 a ako sa to tá poisťovňa dozvie? Počas pn som mala nehodu, dokonca mimo vychádzky, aj som bola po nehode na pohotovosti a nikomu nikto nic nekrátil, ani mne, ani poškodenému (bolo to veľa rokov dozadu, ale pochybujem, že sa niečo zmenilo).
@nikiki29 a tu dobu ti povedala neurologicka na zaklade mri ? a inak vacsina liecov co sa berie pri bolestich chrbtice ovolyvnuje schopnost viest motorove vozidlo 😉
@janage aj u nás to je tak.. Synovec chodí na futbal, sestra nosí jeho a ešte jedného chlapca z futbalu, na oplátku toho keď ide chlapcova mamina domov z roboty (akurát vtedy konci v robote) berie domov oboch
@nikiki29 nech ti Dr dá koľko sa dá a upravis iba čas. Nad 4h ti nedajú určite. Ale tebe toľko netreba tebe staci aj 15-18. A inak za tu pol hodinu sa naozaj nestriela. Kľud. Syn je malý, to je fakt a je na tebe závislý, nemá ho proste kto nosiť.
@lilope aj s platnička bol strýko môj doma takmer rok a vychádzky mal celodenné. Ma sa hybat, chodit plavat, rehabky, prechsdzky, nemal.doma lezat cely den.
Mne Dr s inou diagnózou musel dat vychádzky ale doslova povedal ze von chodiť musím a ak príde kontrola mam mu volať:D ze to.vybavi. lebo u nás z nejakého dôvodu dávajú vychádzky fixné:D a ja som mala chodiť von.ked neprazilo slnko :D
@karinka223 to čo píšeš ohľadom vedenia vozidla počas PN, je nezmysel. Ak máš zníženú schopnosť viesť motorové vozidlo užitím lieku (aj mimo PN), v dôsledku úrazu či choroby, nesmieš viesť vozidlo, ale to sa týka všetkých ľudí, nielen tých na PN a rovnako to, že si na PN automaticky neznamená, že máš zníženú schopnosť viesť motorové vozidlo. Rovnako nesmie vodič viesť motorové vozidlo keď je unavený. Takže podľa tejto logiky by som po nočnej nesmela ísť autom domov, ale peši, lebo sa predpokladá, že som unavená, čo aj som. 🤔
@simca06022011 no a sme zas pri tom, že všetko je o človeku,toto presne zažil muž aj s prednesom,ako a koľko sa hýbať, najlepšie nonstop,vôbec nesediet,neležať a vychádzky nedostal žiadne,mohol sa aj o zem plieskať
...ja som zasa zažila takú situáciu, že pri dlhodobej PN, prišla kontrola a sama pani zo sociálky mi povedala, že ak chcem ísť na výlet/dovolenku stačí jej zavolať
Ale nešla som samozrejme, čo ak to bol chyták😂
@simca06022011 jasné, veď určite je tých diagnóz s celodennými vychádzkami viac, to nepopieram. Nie som si istá, ale aj so zlomenou rukou mi príde logické mať celodennú PN, keďže sedieť doma celý deň nijako nepomôže v rekonvalescencii pri zlomenine ruky, nie je dôvod byť obmedzený v pohybe.
A čo také hrozne sa stane ak 4 r nebude dva mesiace chodiť na krúžok? Prídeme o olympionika či majstra sveta v niečom? Sorry.nedalo mi ako to autorka rieši a prežíva.Si PN tak seď doma.teotericky ani do tej škôlky dieťa chodiť nemusí.
@mamina7070 na základe CT, na MR mám kontraindikáciu. Lieky mám odsledované, z infuzií tak isto odchádzam autom a neurologička o tom samozrejme vie. Na veľa liekov mám kontraindikáciu, takže tie najčastejšie lieky pri liečbe chrbtice mi teraz podávať nemôžu… ale však to je už mimo diskusiu, každopádne tohto sa nebojím, môžem sa tým príbalovým letákom s čistým svedomím aj preukázať policajtom pri kontrole 😁 a v každom prípade toto nijako nerieši moju otázku 😊
@wishes nie je to tak moja mama mala po operácii ruky 10,00-12,00 a druhu 14,00-20,00 ja som mala pred operáciou predného krizneho(ci ako sa presne vola) vazu a mala som vychádzky 6,00-22,00 nakoľko mi ortopéd odporučil koleno osvalit v posilňovni a pri plávaní a to by žiaľ nemalo zmysel mat 2 hod vychadzky, keďže len cestovaním na plaváreň a späť by som zabila cca hodinu, takže to obvodná poriešila celodennou vychádzkou
Nevoz dieta na kruzok. Take jednoduche🤷♀️ 4r. 2 mesiace bez kruzku urcite vydrzi. Ja mam dieta s ADHD, ked mal 4r.,mensia mala rok. Nezobrali ho dokonca ani do skolky. Bola som s oboma doma a na ziadny kruzok nechodil. Vsetci sme to v zdravi prezili.
@karinka223 si si paragraf vyskladala tak, aby sa ti hodil...píšeš sprostosti neskutočné...šoférovania auta sa nepovažuje za vykonávanie povolania..to by nemohla chodiť ani peši keďže taká poštárka vykonáva svoju prácu chodením. Vychádzky má nato, aby mohla ísť pre dieťa, mohla si nakúpiť, ísť do lekárne. Keď býva na dedine, tak asi nepôjde peši, že áno? U nás zo susednej dediny chodí autobus do mesta 3x denne ráno, na obed a večer čiže bez auta by nenakúpila ani nešla k lekárovi či do lekárne. Dokonca aj keď nemáš vychádzky a žiješ sama môžeš ísť do lekárne a na nákup, keď príde kontrola ukáżeš bloček. Je rozdiel byt na PN po operácii nohy, kde logicky nemôžeš šoférovať a rozdiel byť napríklad na rizikovom tehu. Polícia a poisťovňa po nehode skúma maximálne či niesi pod vplyvom liekov alebo alkoholu, drog a nieže nesmieš šoférovať počas PN.
@karinka223 Zákonník práce rozhodne nevychádza z definície práce vo fyzike, ale z ekonomiky. Podľa tvojej definície by človek na PN nemal ani variť, dať jedlo rodine na stôl, pohrať sa s dieťaťom a pomôcť mu s úlohou do školy, ťukať na modrého koňa, vymeniť si obväz, telefonovať, utrieť prach, lebo pre NIEKOHO to je náplň jeho pracovného pomeru (kuchár, čašník, opatrovateľka, učiteľka, spisovateľ, zdravotná sestra, sekretárka, upratovačka).
@karinka223 ty miešaš 5 cez 9. Komerčné poistenie je niečo úplne iné ako sociálne, z ktorého sa ti PN vypláca. Každé má svoje predpisy a podmienky plnenia inak povedané vyplácania.
A áno PN suvisi s dočasnom pracovnou neschopnosťou čo ale ne namená,že nie si spôsobila šoférovať.
@karinka223 ak by autorka nemohla šoférovať, bolo by to uvedene v pribalovom letáku užívaných liekov alebo sa to ľahko overí, či daná diagnóza je v zozname chorôb, pri ktorých človek nie je spôsobilý viesť auto. Autorka také lieky neužíva a takú diagnózu nemá hoci je na PN.
@karinka223 No s tou jednoduchosťou to platí neviem o kom.., miešaš tu piate cez deviate - fyziku, pn, dolámané zápästia... osoba na PN nesmie vykonávať zárobkovú činnosť a musi dodržiavať liečebný režim. Liečebný režim určí lekár a informuje o ňom pacienta. Lekár autorky zjavne nepovažoval jej stav za taký, ktorý vylučuje vedenie motorového vozidla a súčasne nikde v zákone nie je uvedené, že PN vo všeobecnosti vylučuje takéto konanie, takže tvoja utlvelá predstava vychádza neviem z čoho...

@nikiki29 tak 4 je fakt málo.