Zmena priezviska po svadbe: Ako to oznámiť?
Žienky zaváhali ste niektoré pri zmene priezviska na manželove kvôli významu slova. Ani moje nie je bohvie aké ale mala som spolužiakov Muchu aj Pavúka tak som medzi nimi nevyčnievala. Ako to povedať snúbencovi?
Manželove priezvisko tiež súvisí s 💩 a on navrhoval že si vezme moje priezvisko.. ale ja som to nechcela a normálne som si zvykla a nemám z toho ťažkú hlavu ani sa nehanbím 🙂 a sú z toho celkom dobré vtípky keď sa stretneme viacerí s priezviskami, ktoré niečo evokujú.
Maškara je úplne v pohode priezvisko to by som neriešila ani sa nezamýšľala.. a nad príbehom pani Kadilovej sme sa obaja s manželom uchechtli 😂😂 ale my môžme, od nás to nebude pokrytecké 😂
Moja kamoska sa vola Petra Čvirik Kováčová 🙂 aj ty sa mozes volat napr. Jana Maškara Blchová.. 🙂
Maskara je úplne v pohode
@minenkak ak majú obaja hanlivé priezvisko ako kakackova a kadil, tak dajú žiadosť na matriku, napíšu dôvod a vzťah k novému priezvisku.
Presne by im povedali na príslušnej matrike.
Tu sa píše, že poplatok za zmenu hanliveho mena či priezviska je 3e.
https://www.minv.sk/?informacie-o-zmene-mena-a-...
Takže Maskarova je stonasobne krajšie ako tvoje rodné, asi tak 🤨je úplne v pohode
@minenkak akékoľvek bez limitacie.
@anjelicek26 tak asi nie akékoľvek. Iba také, ktoré sa v rodine už vyskytlo
Tak si nechaj svoje a dohodnite sa,že deti budú mať po ňom . Ja som si nechala svoje a aj moja dobrá kamarátka. Doba ide dopredu tak hádam v tomto nebudeme nasilu. Inak známa mala zas v Taliansku opačný problém. Tam zas nechápali na matrike prečo chce priezvisko budúceho manžela😂
@huginko kamarátka si zmenila meno na meno dieťaťa, lebo on si ju nevzal a dieťaťu nedovolil zmeniť meno.. 100e platila...
@anjelicek26 no teda
@anjelicek26 preboha..to co je uz len za komplikovanu situaciu?
Takže, keď sa môjho muža ,teta vydala a jej svarina(muzovho brata žena)mala fajn priezvisko za slobodna, môžem si zmeniť na toto priezvisko
Maškara/Maškarová je úplne v pohode, nad tým by som sa vôbec nezamýšľala.
@anjelicek26 na sk dávaš žiadosť, kde uvadzas dôvod zmeny. Môžu, ale nemusia ti vyhovieť. Keď som sa pár rokov dozadu bavila na túto tému, tak známa čo v tom čase robila na matrike povedala, že hanlivé môžeš zmeniť, ale že by malo mať nadväznosť na priezviska v rodine. Co mali prípad tak dieťa si v dospelosti zmenilo na matkine za slobodna. Teda z drzhubu sa stal mrkvicka.
Ak by prišiel mrkvicka, že chce priezvisko po tete z 3.kolena lebo bola sláviková a jemu sa to viac paci, nevyhovel by mu. Tam musí byť pádny dôvod.
Co si ešte spomínam bol prípad, keď v rodine boli 3menovci a jeden bol grazel často hľadaný políciou. Furt zámeny, návštevy, vysvetľovanie, tak požiadal slušný príbuzný o zmenu a bolo mu vyhovene lebo bola vážne narušená jeho kvalita života.
V zenskom formate je to uplne normalne priezvisko. Muzsky tvar uz bije trochu do oci, ale tak vo mne to nevyvolava nic zosmiesnujuce.

Vymyslite si svoje nové priezvisko,spolu spoločne ,s ktorým budete obaja súhlasiť