icon

Máte skúsenosť s plastikou ovisnutého brucha?

janulkas81
30. jan 2008

caute

ak ma niekto skusenosti s abdominoplastikou tak prosim napiste.kde ste si to dali robit, ci ste spokojne ci to bolelo ako po cisarskom a co ste za to zaplatili.dik moc za reakcie, ja sa neviem rozhodnut.po dvojcatach mam ovisnute brucho a sama stria.

salvia450
5. apr 2017

Ahojte, sledujem, pátram, čítam vašu diskusiu a obhrýzam si nechty, lebo konečne som sa odhodlala na OP, nastupujem 24.apríla, len mám z toho mindráky, prečo mi pán doktor vravel, že hneď na druhý deň ráno idem domov, keď niektoré kočky tu píšu, že aj 3, 4 dni ležali v nemocnici .....uf 😨

henra
23. apr 2017

@salvia450 ahoj..ja som šla domov dve hodiny po operácii 🙂

salvia450
24. apr 2017

@henra o 2 hodinky ma operujú, prosím, mysli na mňa....please :D a zvládla si to nejako?

henra
24. apr 2017

Ahoj. Zvládla úplne v pohode. Aj tie dreny, trošku mi vadili ale pohoda. Dokonca o dva dni sme mali na oslavu, bola som tam a sedela. Večer som už spala na boku. Úľava. Doktor dovolil. Dnes mi vyberal stehy.. Celkom divný pocit, ale dá sa isto vydržať tak ako aj dreny. Tie mi dokonca vybral dva dni u mňa doma. Drzim palce :wink

salvia450
26. apr 2017

@henra tak to len zíram, čo tu píšeš, já som druhý deň po opke a ležím, bolesti brucha mám slabšie, ale ten chrbát, to je dačo strašné. Doktor mi kázal chodiť 3 - 4 dni v predklone a spať výlučne na chrbte. Ja mám pocit, že sa už ani nikdy nevystriem. A pri zakašľaní si veru odtrpím. 😔

henra
26. apr 2017

To Ťa bolí vnútorné šitie 😉 ja stále chodím trochu nevystreta. Nejak podvedome. Sa bojím že sa roztrhnem 😀 ale neboj to zvládnes. A bude to viac ako 4 dni, čo budeš v predklone, mne sa brat smial, že čo sa zakradám 😀 ale chrbát ma bolel fakt malo, asi že som hneď skončila na boku. A že už môžem aj na bruchu 🙂 som 3 týzden po, ale ešte nemám odvahu. Aj ten opuch, písali baby že neobliekli sa di veci, ja oblečiem a aj väčšie mi je. Tak dúfam. Že keď dám dolu pas bude to super. Drzim palce, nech chrbát toľko neboli

salvia450
26. apr 2017

@henra papam novalgin a tak to nejako zvládam 🙂 ale už by som chcela byť aspoň dva týždne po. Na budúcu stredu sa chystám do práce, tak dúfam že dovtedy budem fit 😉

angd
26. apr 2017

@salvia450
@henra baby a boli ste úplne v narkoze? Mne idú robiť komplet abdominoplastiku a pruh a to som si myslela, že po 2 týždňoch budem ako tak fit bez nejakých veľkých bolesti 🙂)),Ale ako vás tak čítam, musim sa pripraviť na horšie :(

salvia450
26. apr 2017

bola som v úplnej narkoze, tiež som nakoniec mala aj diastázu, čiže mám zošité aj svaly 🙄 je to aspoň pre mňa dosť náročné, no pomaličky sa to zlepšuje ale veľmi pomalinky....ako som povedala, môj chrbát nedám tak skoro dokopy, keďže cvičiť ešte nemôžem, ach....no teším sa ako mi dajú utorok dole obväz. Na obväze už mám aj pás, tak som stiahnutá, ťažšie sa mi dýcha....tu je namieste veta : že pre krásu sa trpí.

angd
26. apr 2017

@salvia450 tak to je blbe, že ideš tam "vyrovnať "kožu a napokon aj svaly siju :(.Ale aspoň chápem tu bolesť. A ako to bolo splatenim, všetko si si hradila sama?Lebo keď si šla s tým, že len koža a teraz aj svaly, nenavysili ti to?
Prajem skore uzdravenie 🙂

henra
27. apr 2017

Veď práve že zositie svalov je super. Tým pádom budeš mať pevnejšie vnútro a nebude nič visieť ani sa rozlievat keď lezis na chrbte. Všetko pekne po kope. A bolesti, ja som nemala skoro žiadne. Ficim úplne v pohode od tretieho dňa. Akurát žiadna veľká záťaž. Činky a nákupy mega veľké 🙂 nechápem, že ten chrbát vás bolí. Ja som po doporučení doktora ležala a spala na boku už na tretiu noc po operácii. Drzim palce

henra
27. apr 2017

@salvia450 určite budeš 😉 neviem cim to je, ale ja som úplne bez problémov aj bolesti. Hojim sa super, jazva sa už vyrovnáva. Žiadne hrbolceky po sítí. Asi to bude tým, že si nič nepripustam a musím fungovať 🙂 dve deri, práca, škola.. Drž saaa 😉

salvia450
27. apr 2017

@henra to ti závidím, ja stále zhrbená, brucho bolí iba pri kašľaní len ten chrbát ach....

henra
27. apr 2017

@salvia450 neboj nič. Všetko raz prejde 😉

23lenka
29. apr 2017

@salvia450
@henra baby a kde ste si to davali robit?A cena?Ja som rok po cisare a vraj uz si to mozem dat spravit...ale ja sa bojim hrozne 😣

angd
29. apr 2017

@salvia450
@henra baby mám par otazok 😏po operacii ste museli 24 h ležať bez pohnutia, či viac? A hneď po operácii ste obviazane a už aj ten pás máte alebo ten pás sa dáva až pri odchode domov.a ako je to po opke s wc?.......

salvia450
29. apr 2017

@angd prepáč, dlho som tu nebola 😔 operácia skončila asi okolo 18.00 hod aspoň vtedy som sa prebrala, mala som obiazané brucho elastickým obväzom, ležala som na chrbte na izbe celú noc a ráno prišiel doktor o 7.30vybral drény, no poviem ti to bolo zatiaľ najviac bolestivé. Navliekli mi na ten obäz elastický pás, som sa prvý krát s pomocou postavila, nejako podobne to bolo aj po sekcii, no nebolo to nič strašné. Dostala som inštrukcie od dokt., chôdza v predklone a spánok na chrbte s pokrčenými nohami. To ako som to znášala už vieš....strašné. Ale iba prvé 2 dni 😉 Dnes je to piaty deň po opke, je to lepšie ale vždy niesom vzpriamená, niečo nad pupkom ma nepustí, tak uvidím zajtra ☹

salvia450
29. apr 2017

@angd čo sa týka wc, musíš to robiť čo najrýchlešie 😲 lebo vysedávať na vecku nieje povolené 😉 na veľkej som bola asi až na tretí deň.

angd
29. apr 2017

@salvia450 a robili ti aj klistyr pred operaciou? To aby som nič nepila po opke.... co najrýchlejšie 😁😁😁
Pytam sa kvôli tomu, lebo rozmyslam súčasne aj nad zväčšením prsníkov, tak či by som zvládla obe. ...lebo ešte raz pod nôž asi už nepojdem.....

angd
29. apr 2017

@salvia450 želám skoré zotavenie, aby ťa už pustilo konečne vystriet 🙉

salvia450
30. apr 2017

@angd nie klystír mi nedavali, najesť som sa mohla 6 hodin pred op. a posledne pitie 3hod. pred op. A bola si už na konzult.?

angd
30. apr 2017

@salvia450 Áno, bola.V piatok idem ešte raz a to mi už dá termín .Teraz mi chybal ešte 1 papier,tak dovtedy nechcel riešiť termín .Predbežne sme dohodnutí na máj 🙂

henra
30. apr 2017

Ahoj..žiaden klystir 🙂 na wecko v pohode, hlavne čo najskôr. Treba chodiť aby sa čreva hýbali. Vystreta som ešte celkom nie a to som 3 týzden po. Ale to nevadí. Povolí to. Jazva sa pekne hojí, tie stehy boli fuj, včera som si vybrala posledný z pupka 🙂 doktorovi sa nedal. stále v okolí jazvy je to opuchnuté, keď si tam poklepem ako by tam bolo duté. Spať som ja nespala s pokrcenymi nohami. Nic také nevravel a na boku po dvoch dňoch úplne v pohode. Keď som bola ja jednej robili aj lifting a liposukciu naraz. Zvládneš dve operácie, ale pocitaj s tým že budeš úplne mimo. Po prsiach dva týždne nedvihat ruky nad hlavu a podobne. Je to náročné ale len na opateru. Pokiaľ ta ma kto, v pohode zvládneš. Ja sa už teším keď jazva klesne nižšie na bruchu...

angd
30. apr 2017

Ďakujem baby, budem vás informovať; )

angd
30. apr 2017

Takto vyzerá to moje brucho teraz

erikasvk
30. apr 2017

@angd skvelé a aké bolo predtým? Ja sa neviem odhodlať, lebo sa strašne bojím či to zvládnem pri dvoch deťoch a rekonštrukcii domu..... Ale neskutočne po tom túžim. Kde ti to robili?

salvia450
30. apr 2017

@angd ja som mala podobne 😉

salvia450
30. apr 2017

@erikasvk ahoj, ešte jej to nerobili 🙂 ešte len sa chysta na opku 😉 to ja už mam týždeň po....len moje brucho je ešte obviazane, v utorok idem na kontrolu 😢

erikasvk
1. máj 2017

@salvia450 No tak to vy máte malé brušká potom. Ja mam 3x väčšie ☹. A ako sa cítiš? stálo to zato?

salvia450
1. máj 2017

@erikasvk určite to stálo zato🙂 už sa citim o.k, najhoršie su prve 2,3 dni☹ potom dam fotky pred a po🙂