Ahojte, čo si myslíte o tom keď si dá žena urobiť prsia, prípadne nejaký facelift alebo tak? Aký máte na to názor?
Prečo ste si to dali?
@balerina2025 ja sa nemam za čo hanbiť 🙂 nepodotykam na tvoj vek a nesnažím sa presadiť svoje presvedčenie prečo áno a prečo nie a že si chcem najst manžela skrz sili 🤣. Som so sebou spokojná a vyrovnaná a preto je mi jedno či ma žena nulky, prsia po zem, alebo úpravu či silikóny a či ma partnera alebo nie 🤣.. každý nech je spokojný najmä so sebou
ano aj ja poznam zeny co by to spatne neurobili
prosim co chces docielit touto temou lebo zas to bude vyzerat hocijako.
kazda mame hlavu, v nej mozog, a kazda ideme do toho podla seba.
pises diplomovku?
@nicoletta98 pozri kazda to robime aby sme sa citili lepsie
len nechapem tento prieskum
@nicoletta98 a presne si napisala clocek musi byt spokojny sam so sebou aby bol spokojny vobec v celom zivote.
Absolútne to neriešim. Moje telo, moja voľba. Rovnako ako ma voľbu každá jedna tu. Ak chceš prsia ci inu plastickú operáciu, daj si ju, ak nechceš, nedaj.
Bola som na plastickej operácii, ale troska inej, operovali mi 3x nohu z ktorej mi vytrhol pes mäso, postupovala som aj zákroky ako lipotrnasfer, kedy mi tuk pichali do tých jaziev aby mi zmakli a vedela som žiť normálne zivot. Pre niekoho banalita, pre mňa nie.
Co sa tyka operácii ako prsia, rôzne face lifty, zatiaľ ich nepotrebujem, som mlada, prsia mam pekne aj po pôrode, ale ak v 50tke budem cítiť, že to tak chcem, tak si to dám urobiť beh ohľadu na to, čo si kto mysli 🙂
Sama na operáciu nemám dôvod ísť a o iných si nič nemyslím, bola to ich voľba a zrejme sa rozhodli ísť aj so všetkými rizikami. Iba pri spackaných operáciách si pomyslím, či to tak chceli alebo len mali smolu.
Názor? Určite by som si noc nedala urobiť. Nesedí mi tento trend honby za "dokonalosťou". Teda tou vonkajšou.
Chcem dcéram ukázať , že je normálne nevyzerat dokonalo podľa nejakých trendov. A aj im chcem ukázať, že zostanú je normálne
clovek podla mna musi dozriet v zivote nad isty level, aby si uvedomil, co je naozaj dolezite. a mna mrzi, co deje vo svete.
Ja som si nikdy nič nedala aj keď som chvíľu nad jednou uvažovala. Došla som časom do toho bodu že som so sebou spokojná naozaj sa mi úprimne páči ako vyzerám a nepotrebujem to meniť. Keď sú tie operácie zo zdravotného hľadiska akoze ženu bolí chrbát z veľkých pŕs alebo zavádzajú viečka pri zmurkani alebo nejaká vaginoplastika po pôrode to úplne chápem a je to aj žiadúce. Ale vyslovene tie operácie že keď niekto nie je spokojný za sebou a furt sa pretvára na niečo čo nie je tam treba podľa mňa skôr zájsť za psychológom ako za plastickým chirurgom. Neodsudzujem to ale dáva to taky obraz o vnútornej neistote človeka
nedala, lebo moja priorita je byt zdrava a prirodzena a nie umelo pekna. ako niekto pise, zbytocny zasah do tela, zbytocne rizika (akoby ich uz bez toho nebolo dost). a ani z estetickeho hladiska sa mi to nepaci, cize vlastne nemam o com rozmyslat, lebo nemam ziadne argumenty za. ale chapem, ze niekto to moze citit inak.
@deedol dakujem za dozrele zeny ako ty
len podla na pri kazodm prispevku by mozno mal byt napisany aj vek a zivotna historia, aj ked v skratke..
lebo toto je tazka tema
@balerina2025 mozno je to nielen vekom, ale aj vychovou alebo vplyvom okolia. moja sestra je o dost mladsia odo mna a tiez nad tym nikdy neuvazovala. ani ziadna z mojich kamosiek. moja mama je tiez taky ten prirodzeny typ, ani sa velmi nemaluje, ani si nezaklada na tom vonkajsku, ze by riesila napr. ake oblecenie je prave in alebo kupovala nove kabelky. radsej idu s ocom niekam na vylet. stara sa o seba skor v ramci zdravia, napr. chodi do posilky cvicit, aby ju nebolel chrbat 🙂
@deedol toto je to - cely samotny zivot kazdeho cloveka na zemi.
Tiež by som nešla na také zbytočne operácie, a zbytočne zásahy do tela. A áno, idú len tie, ktoré nie sú so sebou spokojne, a chcú byť umelé. Ja mam rada prirodzenosť. A tie veľké peniaze co by som tam vrazila, využijem na dôležité veci.
Základ je nemoralizovať a nestarať sa do iných. Kto si chce niečo upraviť, nech si upraví, kto nie, nech tu nesplieta prirodzenosť a iné drísty.
Všetko je o nastavení človeka, preferenciách, čo chce/nechce. A rozhodne nie je na mieste urážanie jedna druhej.
Ja chodím pravidelne na kyselinu, botox. Na prsia sa chystám, ale chcem ešte schudnúť, nech potom nemusím opäť aj prsia riešiť.
Moje telo moja voľba. Prečo som si dala plastiky - lebo som na to mala a chcela som byť so sebou spokojná. Vyrovnala som si najhoršie asymetrie.
Nevylučujem vo vyššom veku dalsie ak budem mat pocit ze by to malo pomôcť
@deedol a čo s tým ma výchova? Lebo nerozumiem ako môžem výchova rodiča ovplyvniť dospelú ženu v rozhodovaní či si dá alebo nedá botox, sili či akúkoľvek inú úpravu.
Mňa moja mamina vychovala tak, že sa nestarám do života druhých a neposudzujem či niekto robí zle alebo dobre pri tak banálnych veciach, pokiaľ sa netýkajú mňa.
normálny ale nič netreba preháňať.Starať sa o seba to áno ale nie zase vyzerať ako pozošívaná figurína😀 ja plánujem viečka a určite raz aj face lift ak budem staršia .No ktovie čo dovtedy ešte aj vymyslia.Za mňa lepšie ako tie neprirodzené injekcie výplní teda napuchnuté líca ako škrečok.Vlastne všetky estetické úpravy by ani nemali byť nejako extra vidno.Iba by si mala omladnúť v úvodzovkách.Ale napr ústa napichať tie by som si nedala.Lebo jednak mi netreba mám normálne a jednak to málokto vie s citom a esteticky spraviť.Na to už hádam aj talent treba pri tých dnešných nepodarkoch čo vídam.Ja to hneď zbadám že to niekto má aj keď len minimum
Ze maju odvahu 😂😂😂
Ja som v tomto bojko. A fakt by som sa bala ze sa daco pokasle. Alebo ze to bude horsie....
ono zalezi este ci je tam nejaka drobna uprava alebo doslova premena 🙈
A videla som ozaj niekolko takych kde to islo k horsiemu... pritom mlade dievcata resp zeny.
Žiadne plastocké operácie nepotrebujem...a je mi jedno ak sa tak niekto chce vylepšiť...
Nešla by som na plastiku, hoci by bolo čo vylepšovať, no beriem ako fakt, že aj prsia ktoré odkojili štyri deti nemusia vyzerať ako v 20ke. Peniaze namiesto plastiky radšej venujem tým, ktorí to naozaj potrebujú a riešia vážnejšie problémy ako čisto len svoj vzhľad.
Iste, ak človek nie je spokojný s tým, ako vyzerá a chce to zmeniť, tak plastická operácia je jeden so spôsobov, ako to dosiahnuť.
Možno by takému človeku pomohla skôr návšteva psychológa.
@nicoletta98 samozrejme, ze vychova ma vplyv na postoj k vlastnemu telu. Ak mama narieka, ze ma male prsia a da si ich spravit, je vyssia pravdepodobnost, ze tak bude postupovat aj dcera. Rovnako je to s botoxom a s cimkolvek inym. Ak dieta vidi, ze mama je vecne nespokojna a stale cosi "vylepsuje", bude to brat ako standard. Vychova prikladom ako vysita.
@mandzula ale nie je to pravidlom, potom zlyhala výchova v akom počte?.. našla som prieskum kde len za rok 22 bolo vykonaných cez 4 mil. operácii týkajúce sa pŕs (predpokladam USA).
Nechápem prečo za tým musí byt vždy niečo hlbšie, netvrdím, že sa to nestáva, že tlači okolie, matka ma k svojmu vzhľadu negatívny postoj, v takom prípade by sa do operácii, úpravy ani ísť nemalo .. ale niekedy je to fakt len tak jednoduché, že sa mi to páči, chcem to a mám na to financie. Prečo sa to nedá pochopiť?
@mandzula a nie je za tým žiadna rodinná anamnéza ani potreba psychológa či psychiatra.. niekomu sa páčia tetovania, niekomu farebne vlasy, niekomu prirodzenosť.. atd atd. Teraz za všetkým ideme hľadať výchovu a rodinnú históriu? Či len pokiaľ to tebe a iným už prípada cez čiaru?
@nicoletta98 pisem o vyssej pravdepodobnosti, nie o pravidle.
Som úplne v pohode s plastikami, facelift a pod. Jediné čo nepochopím je keď si ide dať mladá baba s peknými pevnými malými prsiami dať silikóny. Je to brutálny zásah do tela. Rakovinu prsníka dnes rieši každá 8-ma.žena a tie čo už mali s prsiami nejaké problémy vedia, že najdôležitejšie je, aby boli zdravé. Ale to žena pochopí až vekom, keď sa jej prekopú priority. Riskovať a trpieť kvôli tomu aby som si mohla dať šaty bez podprdy?! To je podľa mna do neba volajúca blbosť. Btw, modelky tiež nemajú žiadne prsia a v pohode také šaty fotia. Je to len otázka či sa prijimam taká aká som alebo nie.
Ja som si vzdy chcela dat zmensit prsia (80I), ale potom co nedavno moj muz skoro zomrel pri obycajnej operacii slepeho creva, tak ma to odradilo. Ide "len" o estetiku.
Ale zas nemam k tomu nejaky extra nazor, ano poviem si niekedy ak to ma niekto "az moc" ci je to naozaj to, co ta osoba chcela, ale ona s tym musi zit.
Na druhej strane, ak by mojmu dietatu odstavali usi a prisla by s tym, ze chce korekciu, s tym by sme asi suhalsili.
@balerina2025 presne tak❤️