Koľko meria vaše 21 mesačné dieťa?
Ahojte,nenapadlo by ma,ze ja sa budem nieco taketo pytat,viem,kazde dieta je ine bla bla bla,ale uz mi dost lezie na nervy,ze kazdy ked zisti,kolko ma moj syn mesiacov reaguje typu: jeeej vazne,aky je malicky.... No tak som sa zacala nad tym zamyslat a naozaj asi je. Skusala som mu oblecenie z minuleho leta (mal rok) a skoro vsetko je mu dobre. Ja ho nemeriavam,takze ani neviem kolko za ten rok narastol. No noha mu narastla o 2-3 cisla,to viem,ale je pravda ze nasa velkost oblecenia je 12-18 mesiacov. Ked sa narodil bol velky chlap 52cm/3700g, kojila som ho 15 mesiacov,nic mu nechyba,je zdravy,cez zimu sme ani nesoplili,len ta vyska. My s muzom sme dost vysoky. Ja mam 173cm muz 185cm, dcera je vysoka a maly je spuntik... Keby mal nejaky problem,mal by ine priznaky,ze??
Jaj skoro som zabudla,na meria cca 85 cm...
@nina88 podla mna je viac menej v norme, pozri tu: http://www.rastametabolizmus.sk/files/percentil.... Pod normou rozhodne, takze by som sa neznepokojovala.
Podla mna je normalne primerane vysoky, nas ma 2 roky a 87cm, oblecenie z leta - na tom vela nezistis, tricka s kratkym rukavom a kratasy sa daju ponosit aj viac sezon...
@nina88 môj bude mať čoskoro 21 mesiacov. Narodil sa s mierami 3010/47 a teraz má cca. 12 kg a 86 cm. Ešte stále nosí veľkosť Tesco bodyčiek na 9-12 mesiacov. Celkovo mu obliekam veľakrát menšie vecičky, nie podľa veku,ktorý je na nich napísaný. Ale že by bol extra malý? Moja mama robí v škôlke, občas za ňou zájdeme, aby sa synček prehral s deťmi. Je tam 3-ročný chlapček,ktorý je iba o 5 cm vyšší od môjho. Tak to už je dosť rozdiel, by som povedala. Inak, ja mám 170 a môj muž 182 cm.
Podla mna ma normalnu vysku, teraz sme boli v nemocke na izbe s mamickou a jej dcerka bola rovnako stara ako tvoj syncek a bola o pol hlavy mensia ako moja 18mes, ktora meria sice 87cm, lenze mm ma 193cm..neries to, nezatazuj sa tym 🙂
@nina88 - neblazni, Maxi ma 83cm a Saska v jeho veku mala len 78cm... su este mensie deti
Môj je na tom podobne ako tvoj, ja 170, mm 180, pôrodná váha 3780/51cm, v 18m mal 85cm, v 24m už 90cm, rastie "nárazovo"
pre tvoj pokoj by som ho začala merať pravidelne, minimálne v šak s mesačnými odstupmi, ja meriam decká po pol roku, tiež pre svoj vlastný kľud 😉
moj syn mal v 22 mesiacoch 93cm....co je dost nad priemerom...tvoj syn je presne v priemere co je 85cm ..a podpriemer je menej ako 80cm v 22 mesiacoch....ak sa chces riadit podla ''tabuliek'' (kukla som do zdravotnej knizky mojich deti-su v nej tabulky vysky,vahy pre chlapcov a dievcata zvlast od narodenia do 5 rokov) Ja sa na tie tabulky bezne nekukam,lebo nie som '' tabulkova '' mamina. 🙂
cooo?? moja dcerka ma 22mes. a meria asi 87cm.a kazdy jej hovori ze vyzera na 3r.aj to vyskou aj tym ze trosku vyspelejsie vyzera.ale u vas je ta vyska suprova,nechapem co ho chces natiahnut na skripec?🙂
ahoj, Adamko sa narodil 3500gr / 49cm a teraz ma 21mes a meria 85cm a važi skoro 12kil...podla mna je to v poriadku 🙂
ja by som neriešila, keď je zdravý a nič mu nechýba. Ja všetkým závidím tieto drobátka, moje deti sú velikéé. Moja 16-mesačná meria 86 cm a váži 12 kg, a veru s 23-mesačnou kamarátkou sú rovnaké.
waw, no podla mna vobec nieje maly..moju malu meriam kazdy mesiac, zapisujem jej to do knihy a v 21m ma 88cm (zrejme mam silne mlieko, stale kojim a ma 18kg), ale praveze mne vsetci vravia, ze je velika a vyzera ako mensie 3r dieta..synovec ma 3.5r a su skoro rovnako velky...ludia v tvojom okoli asi maju skreslenu predstavu o vyske deti.. 😀 😀 😀 Hlavne sa takymi recami vobec nezatazuj!!!
Dle pediatrů: Orientační výpočet výšky pro dvouleté dítě je: (2x6)+80=92...malý ještě dva nemá, takže to může během těch tří měsíců klíďo dohnat nebo se přiblížit...během prvního roku děti průměrně porostou 25cm, během dalšího roku už jen okolo 10-15cm...takže spočteme 52+25+10=87, všechno je plus mínus, musí se také počítat s výškou rodičů..pokud jste menší, i prcek se nikam růstově nepohrne, pokud jste větší, i tak může růst pomaleji a v pubertě se "vyšvihnout"...pokud mi dáš jeho výšku a váhu, můžu se ti kouknout do grafu, jak přesně na tom je oproti svým vrstevníkům...více v IP, pokud budeš chtít... 🙂 nicméně se předem kvůli ničemu netrap, kor ne kvůli lidem okolo...
no ahoj. sme na tom podobne, syn sa narodil 52 centi a 3350 g, isiel o tri tyzdne skor, takze riadny dlhan. a teraz v 21 mesiacoch ma iba 85 centi a 11 kil a je mensi ako jeho rovesnici. starsi s rovnakymi porodnymi mierami v 21 mesiacoch mal najakych 89 centimetrov a neviem kolko kil, tak som z toho trosku prekvapena a smutna. ale ved uvidime ako sa to vyvinie🙂. u mladsieho ale zohral fakt ze pocas prveho roka zivota bol takmer stale chory a takmer stale na antibiotikach, takze to tiez mohlo ovplyvnit jeho rast. a rodicia sme tiez podobne vysoki, ja 171 cm a manzel 185 cm 🙂.
@00matula tak to máš peknú bambulku ale klobúk dolu že má takú výšku akú ma a váhu tiež, môj malý mal na 19 mesiacov 87cm a váhu 14,5kg ale ja už rok nekojím a váha sa mu drží a myslím že nejaký čas to tak ešte ostane 😀 a @nina88 sice neskôr ale myslím že bolo u tvojho malého všetko v pohode, každé dieťatko je iné 😉
Moja mala ma 21mesiacov vysku 83cm a vahu 10,5kg.Este stale ju kojim a je to velmi zive dieta a ver mi,ze jej nic nechyba a ani chora nebyva.Moja starsia dcera mala v jej veku uz 14kg,vysku uz neviem,napriek tomu,ze su sestry,kazda je ina 😀 takze hlavu hore,vsetko je o.k. 🙂
moj syn ma 21 mes a vazi 12,5kg a meria 85cm..mam skor pocit ze je vysoky na svoj vek oproti inym detom 🙂 takze ziadny strach 🙂 porodna vaha 3680g, 52cm
My máme 21 mesiacov, pri narodení najväčšie bábo v pôrodnici, 55 cm a 4 kg, všetci sa chodili naneho pozerať, ledva sa vmestil do perinky... a teraz tiež z každej strany počúvam, že aký je maličky, drobnučký a čo ja viem čo... ja sa nad tým nepozastavujem ani tieto reči nikdy nekomentujem a som radšej ticho. Meria 87 cm a má ledva 10 kg🙂 s manželom sme obaja vysokí. Prikladám veľký význam aj tomu, že bol kojený do 18 mesiacov, nikdy nemal UM a všetky mamky, ktoré ho porovnávajú s tými ich "budzogáňmi" ich krmia od narodenia Nutrilonom, takže z toho sú deti strašne "nafučané"🙂)) a tým pádom oproti môjmu chlapčekovi sú v tých kočíkoch obrovské. Môj malý je chudý a dlhý, a ani nemá kedy pribrať, lebo je non-stop v pohybe a široko-ďaleko je najšikovnejší čo sa pohybu týka🙂 staršie deti po ňom opakujú🙂 určite to nerieš.
my máme síce len 20 mesiacov, no cca 12,5 kg a 88 cm.ale všetci si myslia,že malá je staršia ako v skutočnosti je.takže každý to vidí inak 🙂
inak malá mala pri narodení 50 cm a 4130 g.
Moja dcera ma v 20 mesiacoch 86 cm a nieco cez 11 kg. Pri narodeni mala 47 cm a 2480 g, takze drobec, ale pekne to dobehla 🙂
Ahojte aj mojej hovoria ze vypada vecsia 🙂 Ma 17 m a 87 cm a 14 kil 🙂 pri narodeni mala 48 cm a 3000 g 🙂
Nasa sárinka bude mat 23tretieho 20 mesiacov a meria 83,5 takze podla mna nic na tom nieje