icon

Ako ovplyvní zdraženie paliva náš život?

tundra
Včera o 11:52

Ako, nás ovplyvní život po zdražení nafty a benzínu?
Myslíte,že hrozí Európe scénar, podobný Kube?
Bude zase "Energetický" Lockdown,ako počas Covidu?
V linku, je odporúčanie energetickej agentury pre štáty,kde je členom aj Slovensko.
https://www.iea.org/news/new-iea-report-highlig...
Len pre zaujímavosť,koľko spotrebujete paliva mesačne?

anonym_400590
Včera o 14:24

@tundra žiadnym spôsobom ma to neovplyvní

anonym_6a917b
Včera o 14:39
@nyusika

@anonym_6a917b konflikt Irán-Izrael začal niekedy okolo roku 1979 - čiže UŽ trvá dlho

@nyusika aha cize teraz sa nic vynimocne nedeje? Velmi to zlahcujes

sara07
Včera o 14:45
@nyusika

@anonym_6a917b konflikt Irán-Izrael začal niekedy okolo roku 1979 - čiže UŽ trvá dlho

@nyusika ano ale pam premier rád stresuje a udržuje v strachu svoje ovečky, oni nerozmyšlaju, nedohladaju si, pam premier povedal že máme maler tak máme nie 😂😂😂

sara07
Včera o 14:47
@tundra

@sara07 ja tiež nerozumiem vsetkemu,zijem v Europe a cena phm sa dotkne vsetkych,ale ked su to kraviny,podla teba,tak nereaguj a zapajaj sa do diskusii,ktore ta zaujimaju...

@tundra toto je forum čiže budem sa zapajat či sa ti to pači alebo nie
je normálne že niekto s tebou nesuhladí
ano robíš tu tlak, vyvolavaš strach, nemáš žiadne dáta, podklady ani nič čim by si potvrdil že ano takto to bude ...
pripomína mi to scénu s Pelíškov ... scéna v ateliery - citujem " Ešte sa nič nestalo a my sme predposratí , majú nás tam kde nás chceli - v češtine je to lepšie ale neviem uplne dobre pravopis český

anonym_4da0e0
Včera o 14:56
@nyusika

@anonym_4da0e0
Nejedna krajina EU na tranzit už dlhodobo Družbu nevyužíva a až doteraz kvoli tomu nemali drahšie PHM, ako Slovensko - na výšku PHM ma momentálne najvyšší vplyv to,že USA napadli Irán

Je potrebné znížiť spotrebnú daň na PHM - ale takáto “konsolidácia” sa vláde nepáči - radšej si zvyšuje paušálne náhrady

@nyusika znizenie spotrebnej dane za PHM to nevyriesi, aktualne je problem s dostupnostou komodity a s jej cenou, samozrejme ze je tam ista zotrvacnost pouzivaju sa zasoby s cenami spred konfliktu USA -Iran ale uz teraz su prepocty aky to bude mat vplyv tj kombinacia toho ze nam nejde ropa cez Druzbu (ta cast co sa nou pocitalo do konca roka 2027 v ramci platnych zmluv a dohod).

Ja chapem ze ty nie si analytik a nesledujes problematiku ale je proste fakt ze pride zdrazovanie (napr v Rakusku uz mas PHM (naftu) cez 2€ a to ovplyvni vsetky tovary vzhladom na dopravu
Ak nam nepustia ropu cez Druzbu, tak potom to bude este vyrazne horsie moze prist k dalsim obmedzeniam napr pri predaji PHM atd okrem dalsieho zdrazovania.

To neni len o cene PHM co ludia potrebuju na mesiac ani zdaleka

alenka58
Včera o 15:08

@tundra
tak určite ovplyvní všetkých, nakoľko zdražela ropa
čo sa týka nafty a benzínu tak sa to dotkne hlavne tých čo nemajú na výber cestovať ináč ako autom a majú autá na naftu a benzín
kubánsky scenár nehrozí, oni sú izolovaní
možno bude lockdown minimálne, ale tomu neverím
PHM spotreba za mesiac 30 l, ale ja môžem využívať MHD, bicykel j skúter, mám všetko v dosahu nie som nútená chodiť autom

alenka58
Včera o 15:10
@sara07

@tundra nemám ako vediet že si chlap, lebo nick tundra beriem ako TA tudnra , žensky rod
čo potom riešiš veci na slovensku ,a rešiš kraviny ktoré sa ta ani nedotknu
nerozumiem
ja chlapom čo sa pohybuju na mk nerozumiem čo tu hladaju ,

@sara07 tundra má dobré rady

sara07
Včera o 15:13
@alenka58

@sara07 tundra má dobré rady

@alenka58 to je on
nie v tomto prípade , rada a fakty alebo predpoklady alebo vyvolavanie paniky sú rozdielne , ja v tom rozdiel vidím
konkrétne tento príspevok chcem fakty ,alebo náznak ...
je to skutočne scestne porovnavat nás a kubu . to je ako porovnavat anatrktidu a afriku ,
nám má kto pomôct aj nám pravidelne ponukajú pomoc
kube maximalne môže pomôct rusko a iran ,
to ako fakt sa ideme stavat na rovnaku uroven ako kuba ?????????????

tetapetra
Včera o 15:16

Pokiaľ sa to všetko neupokojí,tak sa máme na čo tešiť. Všetko čo je prepravované,pôjde hore. čiže v našom prípade všetko

katkazatka
Včera o 15:37

To reálne niekto napíše, že ho to nijako neovplyvní??? Alebo že keď nemá auto, že ho to nezaujíma??? Alebo jedna múdra rada znela, že tak bude chodiť autobusom??? To naozaj môže napísať inteligentný človek?? Veď keď pôjdu hore pohonné hmoty,tak pôjde hore absolútne všetko-spotrebný tovar, drogédia, odevy, potraviny, služby..... všetko pôjde hore. Neviem ako vás, ale mňa to určite ovplyvni. Aj celú moju rodinu.

sara07
Včera o 15:45
@katkazatka

To reálne niekto napíše, že ho to nijako neovplyvní??? Alebo že keď nemá auto, že ho to nezaujíma??? Alebo jedna múdra rada znela, že tak bude chodiť autobusom??? To naozaj môže napísať inteligentný človek?? Veď keď pôjdu hore pohonné hmoty,tak pôjde hore absolútne všetko-spotrebný tovar, drogédia, odevy, potraviny, služby..... všetko pôjde hore. Neviem ako vás, ale mňa to určite ovplyvni. Aj celú moju rodinu.

@katkazatka ano ovpylvni ale nebudeme ako na kube

katkazatka
Včera o 15:47
@sara07

@katkazatka ano ovpylvni ale nebudeme ako na kube

@sara07 dufajme😁 Politika na 4 svetove strany robi divy.😁

sara07
Včera o 15:51
@katkazatka

@sara07 dufajme😁 Politika na 4 svetove strany robi divy.😁

@katkazatka ja si myslím že sa to robí málo, že na 4 svetové strany hlavne je malo, mali by sa pridat aj tie medzi 😂😂😂😂, prípadne zaradiť do toho smer podla polárky

nyusika
Včera o 16:13
@anonym_4da0e0

@nyusika znizenie spotrebnej dane za PHM to nevyriesi, aktualne je problem s dostupnostou komodity a s jej cenou, samozrejme ze je tam ista zotrvacnost pouzivaju sa zasoby s cenami spred konfliktu USA -Iran ale uz teraz su prepocty aky to bude mat vplyv tj kombinacia toho ze nam nejde ropa cez Druzbu (ta cast co sa nou pocitalo do konca roka 2027 v ramci platnych zmluv a dohod).

Ja chapem ze ty nie si analytik a nesledujes problematiku ale je proste fakt ze pride zdrazovanie (napr v Rakusku uz mas PHM (naftu) cez 2€ a to ovplyvni vsetky tovary vzhladom na dopravu
Ak nam nepustia ropu cez Druzbu, tak potom to bude este vyrazne horsie moze prist k dalsim obmedzeniam napr pri predaji PHM atd okrem dalsieho zdrazovania.

To neni len o cene PHM co ludia potrebuju na mesiac ani zdaleka

@anonym_4da0e0 kebyže sa dlhodobo nespoliehajme na Rusov, malú by sme menší problém - všeobecne

anonym_4da0e0
Včera o 16:20
@nyusika

@anonym_4da0e0 kebyže sa dlhodobo nespoliehajme na Rusov, malú by sme menší problém - všeobecne

@nyusika a to na zaklade coho tvrdis ? ak by sme nemali zasoby ruskej ropy tak by sme mali vyrazne vyssie ceny lebo by boli zavisli od drahsich prepravnych poplatkov
pozri si ako sa menili ceny v inych krajinach EU, staci ist do Rakuska

nyusika
Včera o 16:20
@anonym_6a917b

@nyusika aha cize teraz sa nic vynimocne nedeje? Velmi to zlahcujes

@anonym_6a917b kde som napísala , že sa nič nedeje ?

nyusika
Včera o 16:22
@anonym_4da0e0

@nyusika a to na zaklade coho tvrdis ? ak by sme nemali zasoby ruskej ropy tak by sme mali vyrazne vyssie ceny lebo by boli zavisli od drahsich prepravnych poplatkov
pozri si ako sa menili ceny v inych krajinach EU, staci ist do Rakuska

@anonym_4da0e0
Kde SIM také niečo napísala ?
Píšem, že nie je fajn spoliehať sa (VSEIBECNE) Iiba na jeden zdroj

A vďaka nášmu voccivi budeme mať problém s dodávkou (VSEIBECNE)

niekto2hy
Včera o 16:26

Dnes bolo v relacii ,,Na telo" - Slovnaft,nakupoval rusku naftu za cenu o 20% menej ako ostatne staty,pritom u nas bol benzin aj nafta drahsia ako v okolitych statoch.

nyusika
Včera o 16:35
@niekto2hy

Dnes bolo v relacii ,,Na telo" - Slovnaft,nakupoval rusku naftu za cenu o 20% menej ako ostatne staty,pritom u nas bol benzin aj nafta drahsia ako v okolitych statoch.

@niekto2hy o tom píšem vyššie - tranzit inými ropovodom je súce drahší , ale PHM sme napriek tomu mali drahšie

Aktuálna situácia je o inom, ale zníženie spotrebnej dane ba PHM môže pomôcť, aby ceny neleteli do nebies - výraznejšie zdraženie nás ešte len čaká

anonym_59db57
Včera o 18:38
@sara07

ano robíš tu tlak, vyvolavaš strach, nemáš žiadne dáta, podklady ani nič čim by si potvrdil že ano takto to bude ...
pripomína mi to scénu s Pelíškov ... scéna v ateliery - citujem " Ešte sa nič nestalo a my sme predposratí , majú nás tam kde nás chceli - v češtine je to lepšie ale neviem uplne dobre pravopis český

@sara07 👺pupendo😅ty pelisek

anonym_59db57
Včera o 18:42
@nyusika

@nyusika Óooo mudra pani, vies, ze od nich kupuje cela pokrytecka uhnija-fr., de., it...
Ja len tolko k tomu.... Dobre uz bolo. 💥

anonym_f17dbf
Včera o 18:45

Uz teraz ludia zivoria,budu este viac a viac az to bude neunosne.

nyusika
Včera o 19:04
@anonym_f17dbf

Uz teraz ludia zivoria,budu este viac a viac az to bude neunosne.

@anonym_f17dbf neživoris kvôli tomuto konfliktu
Kvôli nemu ale budú úplní žobráci

Čo nám zvolili - to máme

Paradoxne - najviac na to doplatia ti, čo ich nekriticky zbožňujú - jednuduchi, nesledujú politiku, mysliaci si, že ich sa nič netýka

tundra
autor
Včera o 19:09
@sara07

@sara07 mne nevadi,ze sa zapajas,ale miesto nazoru k teme, riesis,ze som muz na MK.
Zdroj, mas v linku,ak chces viac info.skus googl...
Odhadujem,ze cena phm, bude v Nemecku, cez dovolenky, okolo 4€/l.Kolko bude na Slovensku,neviem odhadnut.

anonym_4da0e0
Včera o 19:12

Ak by pustili Druzbu tak sme na tom najlepsie v EU z pohladu cien a dostupnosti paliv na to musia pritlacit urgentne, nemoze nas Ukrajina vydierat v ramci ich aktivit voci Madarsku. Doteraz tam nepustili inspekcne timy posledne vyhlasenia len potvrdzuju ze je to zo strany Ukrajiny len aktivita v ramci hybridnej vojny voci Madarsku
Tak ako vyhodili Nordstream Nemecku do povetria Ukrajinci.

petulda333
Včera o 19:12

Tak my tankujeme osobne auto 2-3x za mesiac za 100,plus manzel ma nakladnu dopravu (2nakladne auta) tak tam je to citit dost...

betulinka1
Včera o 19:13

@tundra tak my to doma pocítime. Muz chodi do prace 70km tam a 70km spat. Cize naklady budu urcite vyssie ale co s tym, nic….

nyusika
Včera o 19:33
@anonym_4da0e0

Ak by pustili Druzbu tak sme na tom najlepsie v EU z pohladu cien a dostupnosti paliv na to musia pritlacit urgentne, nemoze nas Ukrajina vydierat v ramci ich aktivit voci Madarsku. Doteraz tam nepustili inspekcne timy posledne vyhlasenia len potvrdzuju ze je to zo strany Ukrajiny len aktivita v ramci hybridnej vojny voci Madarsku
Tak ako vyhodili Nordstream Nemecku do povetria Ukrajinci.

@anonym_4da0e0 Ukrajina rozhodne môže Slovensko “vydierať” - My a Maďari sme jednoznačne prorusky orientovaní - aaaale v prípade krízy očakávané pomocod EU

anonym_59db57
Včera o 19:44
@nyusika

@anonym_4da0e0 Ukrajina rozhodne môže Slovensko “vydierať” - My a Maďari sme jednoznačne prorusky orientovaní - aaaale v prípade krízy očakávané pomocod EU

@nyusika urcite moze, ua vsetko moze a my musime⭕

EÚ a jej členské štáty poskytli Ukrajine od začiatku ruskej agresie podporu vo výške takmer 195 miliárd €, zahŕňajúcu vojenskú, finančnú a humanitárnu pomoc. Z toho vyše 4,2 miliardy € smerovalo na humanitárnu pomoc (2022-2025), 33 miliárd € na obranu a 17 miliárd € na podporu utečencov

Cesi 200 miliard kc.

ria_sprout
Včera o 19:47

Konkrétne môj skoro nijako - my máme dve elektroauta. Lenže mnohí si neuvedomujú, že drahšia nafta je aj v lietadlách (dovolenky budú predražené) drahšia nafta je aj v kamiónoch, ktoré k nám prepravujú tovar. A to už ovplyvní nás všetkých.