icon

Čo hovoríte na výsledky volieb?

1. okt 2023

Vysledky volieb ma prekvapili,ale myslim,ze k tomu neprispela velka chut volit Fica,ale skor nechut voci PS. Co si myslite?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
1. okt 2023

@zalka k tomu DB.Podla mňa je to spravodlivé.Od slova daň... kto viac zarobil,viac štátu odviedol a viac si zasluzi. Od strednej pracujem,deti som mala v 33rokoch lebo som sa najskôr chcela zabezpečiť.Akym právom by nejaká 25 ročná so 4 detmi,co nikdy nerobila,mala mat vyšší DB???

nikasmile
1. okt 2023

@katarinka289 súhlasím

zalka
1. okt 2023

@katarinka289 prečo vyšší? rovnaký...
Prečo by mala žena čo má hrubú mzdu 850e a jedno dieťa mať DB 140e
a žena čo má hrubú mzdu 850e ( odvedie rovnako štátu ) ale má 2 deti , tak dokopy danový bonus dostane 198,75e tj. na jedno dieťa je to cca 99,37e ... PREČO?
tá žena s jedným dieťaťom, jedno dieťa bude platiť dane v budúcnosti,
žena čo má dva deti .. tak obe budú platiť dane v budúcnosti ...
prečo má byť žena s dvoma a viac deťmi znevýhodnená?
Alebo žena čo má hrubú mzdu 850e ale má 3 deti, prečo má mať danový bonus 250,27e tj. 83,42e na jedno dieťa.

V čom sú horšie ženy s viac deťmi? Ked odvádzajú štátu toľko isto ako žena s jedným dieťaťom. Dve tri deti v budúcnosti vytvoria viac hodnôt ako to jedno dieťa.
Je to spravodlivé? Je to fér?

Zamysli sa.

čísla som použila z https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=849

timeabb
1. okt 2023

@chodec15 Lebo keby bolo PS na koryte, to by nik nekradol, nik by zrazu neokrádal ľudí a všetci by tvrdili len holú pravdu, že? 😉 je vtipné, ako sa tu voliči PS oháňajú s tým, že PS volia “moderní, vzdelaní” ľudia a pritom reálne vy ste sa dali nalákať na obyčajný populizmus. Keď si taký vzdelaný jedinec, tak by si mal vedieť, že ich program je postavený na - jedným dáme, druhým vezmeme. My účtovníci, ekonómovia a daňoví poradcovia sa na tom pekne smejeme. Bod z ich programu - zrušenie odvodov pre mikropodnikateľov a znížené odvody pre zamestnancov. Toto znie veľmi lákavo pre voličov PS. Len to má 1 háčik a to ten, že sociálna poisťovňa vypláca ľuďom skoro všetky dávky - nemocenské, materské, otcovské, vdovské, invalidné, starobné a pod. A vieš ty z čoho sa to vypláca? Z tých odvodov, ktoré my platíme a ktoré sa zrážajú zamestnancom zo mzdy. Čo to znamená? Že ak to zrušia alebo znížia, tak soc. poisťovňa nebude mať na vyplácanie týchto dávok. Ak si taký vysoko gramotný tak by ti malo dôjsť, že si budú musieť peniaze od ľudí nahnať iným spôsobom, pretože nemôže nastať situácia že matka nedostane materskú, alebo chorý človek po operácií invalidný dôchodok. Takže vymyslia napríklad nezmyselné penále, poplatky, alebo vyššie % na iných platbách. Výsledok - buď ostaneš na tom úplne rovnako, alebo ešte horšie. Ďalší bod z ich programu - zníženie dane pre FO. Vzdelanec ako si ty by mal vedieť že obce sú závislé od daní, ktoré FO platia. Čo to znamená? Že ak znížia dane fyzickým osobám, tak obce budú bez peňazí a jediné, čo im zostane budú úvery. Úvery na to, aby mal starosta obce z čoho uhradiť náklady na obec. Toto je tá cesta, áno? Jednej kategórií pomôžem a druhej vezmem? Bravo, je vidieť, že si to “uvedomujete” 😆 takých príkladov je xy. Sám Sulík ich kritizuje za ich program v rámci ekonomiky. Ale vy si myslíte, že oni vás neokradnú, kdeže. 😆

tayla
1. okt 2023

Sorry za kvalitu, zle sa fotí v pohybe, určite si pamätáte miesta, kde ste sedeli, môžete sa označovať 🤣🤣🤣

chodec15
Odpoveď bola odstránená
portret7
1. okt 2023

@timeabb problem je, ze vela ludi ich program ani necitalo. A ti, co citali a rozumeju systemu a statnemu aparatu sa pri kazdom bode spytaju - ako to chcu dosiahnut a hlavne z coho. Podla programu si PS na toto samo nevie odpovedat… uz som pisala vyssie, sklzli na kvetnate slova slubov, rozdavania a slusne znejucich hesiel. Ak by boli troska triezvejsie zostavili program, dostali by viac %. Novu krv a vieter tato spolocnost potrebuje, ale nie naivne predstavy o riadeni statu. Kauzy maju vsetky staty, nielen SVK.

timeabb
1. okt 2023

@portret7 Jasné, že nečítali program PS. A tí mladí, 18-19 roční čo ich volili, ani nemajú poňatia čo je v programe PS. Im stačí, že im niekto povedal že zlegalizujú trávu a tým to končí, majú ich hlas. Alebo že Denník N povedal. 😆 Vtipné a smutné zároveň. Asi tak, ako rečičky že postavia 3 nemocnice, ďalší populizmus. No a keď prišlo na to, že mal ich predseda odpovedať ako chce za 4 roky postaviť 3 nemocnice keď to iným štátom trvá 7 až 9 rokov, tak zrazu onemel. 😆 toto nepotrebuje komentár.

estellas
1. okt 2023

@portret7 To je pravda. Niektoré veci vo svojom programe nevedeli odôvodniť. Ja som ich nevolila nesúhlasila som s niektorými bodmi ich programu. Smer som tiež nevolila. Napríklad tú otázku potratov nevedel pán Šimečka vysvetliť, keď sa ho na to pýtali, jeho odpoveď bola taká neistá.

palicka
1. okt 2023

@lonely66 ja som fanatik? A na to si ako prisla? Lebo.mam.imy nazor ako ty? Nic o mne nevies, nevies, ake hodnotu vyznavam, ake mam ciele ci vizie, ale za to, ze s tebou nesuhlasim som fanatik? Prepac, ale ty si riadne mimo...respektujem.kazdeho človeka takeho, aky je. Preto respektujwm volbu rodicov, preto respektujem volbu volicov...o tom je demokracia...ze vacsina rozhodla...nemusi sa.mi to pacit, ale rozhodla. A ja sa musim.prispôsobiť volbe.

autor
1. okt 2023

@lonely66 o sas je dlho zname,ze pojde do koalicie s ps.ziadna volba nebola dobra,ludia si to uvedomovali.

autor
1. okt 2023

@fotoportret unia nam nepomaha,len si to mame mysliet.politicky altruizmus je oxymoron.nic nie je zadarmo.

777januska777
2. okt 2023

@lonely66 no doteraz Fico tvrdil, že migranti, EU, nato, ukrajina je vsetko zle a ze nás chcú zničiť a podobne reči a hneď po voľbách už je všetko fajn a netreba nič meniť a vsetci su v pohode, jedine co treba podľa jeho slov zmeniť je policajný prezident a prokurátor.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
777januska777
2. okt 2023

@cecilia29 napísala som ti to do súkromnej správy, nechce sa mi to písať už sem, keďže to je na dlhú debatu.

777januska777
2. okt 2023

@lonely66 áno, ale, že to povedal na plné ústa. On povedal inými slovami, že som vás oklamal a môžte mi aj na hrb vyliest, úplne sa vysmial svojim voličom.

nikyball
2. okt 2023

mne sa zas páči, ze ani jedna z tychto tu este pred pol rokom ani nevedela, ze nejaky Simečka existuje, ale jednoznacne pre Slovensko by bol najlepsi :D ja teda ficov fanusik nie som, ale vsetci vedia, že kradne a neviem co vsetko, ale Slovaci maximalne o tom dostanu niekde na fb statusik a viac sa nic neriesi. tak ak niekde vie o jeho trestnych cinoch uz sa to malo riesit a nie len tliachat o tom

777januska777
2. okt 2023

@nikyball ved sa to rieši aj teda doriešilo sa to pravdepodobne, keďže Fico po tlačovke povedal, ze v prvom rade treba vymeniť policajného prezidenta a statneho prokurátora (vid clanok na postoji). A samozrejme tiež povedal, ze EÚ, nato a ani ukrajina nie je problém absolútne žiadny. Ked si pozrieš na množstva obvinených z najvyšších miest, tak sa zavieraju nominanti smeru postupne. A ako Fico sam povedal už s tým treba skončiť.

nikyball
2. okt 2023

@777januska777 doriesene to bude, ak budu tí ludia v base. ak by mali realne nieco proti nemu, sedi . a nielen fico. nech uz tito politici prestanu trepat len na fb, vyhovarat sa a teraz vyplackavat , ze vyhral, ale realne nieco robia.

777januska777
2. okt 2023

@nikyball vieš ze vyšetrovanie a zbieranie dôkazov trvá nejaký čas však? A Fico tiež nesedel len tak na zadku a čakal co bude, snažil sa komplikovať vyšetrovanie. Ale tak pozri sa on sám to povedal na plné ústa a predsa tomu ludia neveria. Rovnako ako na chate priamo povedal, ze pri covide skoro zomrel, ze je to hrozna choroba a potom svojim voličom vravel, ze je to chripka. Samozrejme to nik neriešil. Ty máš rada ľudí, ktorí ťa v skutočnosti ohováraju, ale keď tebe hovoria do očí iné, tak nevadí? Lebo presne to robí Fico. Ja si uvedomujem, že sa ťažko verí tomu, ze ludi môže niekto takto klamať, ale pozri sa na Mečiara, on robil úplne to iste a posledne obdobie keď sa mu vláda už rozpadla robil obrovské čistky až potom to ľuďom došlo. Fico sam na plné ústa povedal, ze ide robiť čistky a nevadí. Pozri nemusíš veriť, ale skus sledovať co robí a hovorí a uvidíš.

77katarina
2. okt 2023

@cica8 Ja som samoživiteľka jedného dieťaťa bez pomoci rodičov a okolia, takže manžel nehrozí 😉 Bohužiaľ musím robiť iba ranné, aby som bola poobede s dieťaťom. Roboty je kopec aj za slušné peniaze, kde by mi bez problémov vyšiel DB 140 euro, ale robiť poobede do 21-22 hod. nemôžem. A platiť niekomu na hodinu za stráženie od 5 euro vyššie bohužiaľ nemôžem, to môžem zostať tam kde som a robiť za minimálnu a byť doma o 16 hod. Bohužiaľ niečo za niečo 😫😭

veronicka1901
2. okt 2023

@nikyball veľa z nás si myslím nevolilo ani Šimečku, ani Smer. A všetci pred polrokom vedeli, že máme stranu PS, veď predsa od nich pochádza aj prezidentka. Takže žiadna novinka.

nikyball
2. okt 2023

@veronicka1901 ja som tiez nevolila ani jednu z tychto stran. áno ale ani jedna z tychto tu fanaticiek ani len netusila, ze nejaky michal simecka existuje.

veronicka1901
2. okt 2023

@nikyball to už veru neviem. Ja poznám PS skrz prezidentku, niektoré body ich programu mi prišli pritiahnuté za vlasy a reálne neviem, koľko toho by aj dokázali pretaviť do praxe.

lucinkaboz
2. okt 2023

@bibuskaiba tak ...suhlas

dorotelka
2. okt 2023

Nemali by sme len tak náhodou rešpektovať demokraciu? Vám hlas ľudu naozaj nič nehovorí? Slnko vyšlo rovnako dnes ako aj predvčerom. Dokonca ani noviny nezačali tlačiť v ruštine. Už prestaňte, frustrovaní a ohrdnutí voliči liberálov prskať, ponižovať a urážať ostatných s iným názorom. Neviem, kde ste vzali, že jediné PS má vzdelanú voličskú základňu. 🤦🏻‍♀️😁 Niekto plakal a "sťahoval sa" po voľbách v 2020, potom si uvedomil, že aj tak mu nikto z politikov na chlieb nezarobí len on sám. Či v USA by vám padali holuby do úst samé? "Vytvárajte konflikty aj naďalej, žite v dusne a prenášajte opovrhovanie do bežných vzťahov v životoch, bude nám tu nadherne." Neštve ma víťaz a neteší porazený. Jedine čo ma naozaj mrzí sú tie otrasné vzťahy medzi nami - ľuďmi.

karolinakr
2. okt 2023

Môžem sa spýtať jednu otázku - keď tak veľmi krádne Smer, prečo ho volila tristvrtina Slovenská? A Republika,ktorá veľa krát hovorila pravdu, bola proti dotácií priživnikov, je osočovana,každý nad nimi ohrnuje nos,teší sa z ich prehry a ostrakizuje ich voličov? Tak zlodeji vám vadia, zvolíte si ich väčšinovým hlasom a strana,ktorá hovorí pravdu sa nedostane ani do parlamentu?Lebo fašisti,lebo Fico, lebo... Ako na našej schôdzi družstva,hodinové bedakanie pred bránou,ako nás družstvo okráda,sťažnosti,ohovárania,nadávky susedia tam pľaču, a potom si zvolia v 95% zástupcu,ktorý je s nimi jedna ruka a kryje zlodejom chrbá ..Keď sa má zmeniť spoločnosť treba začať od seba..Napríklad Krajniak zo Sme rodina veľa prorodinnych veci spravil pre ľudí,taký stroskotal na 2% a strany,ktoré vám dajú hovno,tie budete adorovať..

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená