icon

Čo si myslíte o krokoch našej vlády?

18. jún 2024

Najprv by som chcela upozornit ze by som rada pocula nazory pre mna trj druhej strany, teda volicov aktualnej vlady. Neprisla som pre ziadne hejty len pre ziskanie ineho pohladu.

A teda moja otazka znie: aky mate nazor na kroky nasej vlady akymi su napr. Obrovske zvysenie platov, dozivotne renty, vozenie sa vladnym specialom na futbal atd. Ako to vy ako ich volici vnimate?

Dakujem.

la_dolce_vita
18. jún 2024

Rozdiel je v tom, ze minulej vlade sa to zratalo pri volbach. Tejto vlade prejde vsetko zas a zas, toto je nepochopitelne.

autor
18. jún 2024

@la_dolce_vita ano zratalo. Volici to odsudili (alebo aspon cast) ale stale sa nikto poriadne nevyjadril preco volici tejto vlady to neriesia. Ale ospravedlnuju. Alebo co. Padol tu akurat nazor ze sak aj predchadzajuca vlada. Ale tak snad sa este dockam😀

darina77
18. jún 2024

Tak mi povedz koho voliť? Keď kradne táto vláda a kradla aj bývalá vláda, napr. Vlčan so svojimi milionovymi dotáciami. Tu ani niet koho voliť

autor
18. jún 2024

@darina77 no nie je ale aj tak vzdy idem volit. Som tu anonymne takze ti poviem tak. Volila som sulika dlho dlho. Minule volebne matovica a toto psko. Mozem len spatne zhodnotit ze to nedopadlo dobre. Ale co ine mi zostava ako skusit volit inu stranu ked sa mi ta posledna neosvedcila?
Moja mama pracuje v nemocnici. V jednej z tych ktorej hrozi zrusenie. Volila smer lebo ich zatial nezavreli. Je jedno ze doviedli zdrsvotnictvo do takeho stadia ze hrozi zatvorenie nemocnice a budeme musiet chodit k lekarovi 50km (do mesta kde ani od nas nie je priamy spoj). Ja chapem ze je praca pre nu velmi dolezita a uz ma pred dochodkom ale takto je to so vsetkym co tato vlada spravi. Zoberu nam 100 eur, 20 vratia a my im za to budeme bozkavat nohy.

sella38
18. jún 2024

Aha, takze oni mozu kludne kradnut a zvysovat si nehorazne platy, nevadi vam to, lebo vy by ste tiez kradli, ak by ste boli na ich mieste.... skvela volicska zakladna 👍

jednoduchomaria89
Autor odpoveď zmazal
viestta
18. jún 2024

@darina77 v kazdom pripade nevolit toho, kto ma uz raz sklamal, nevolit toho, s koho hodnotami sa v ziadnom pripade nedokazem stotoznit. Pre mna vo volebnych preferenciach je najdolezitejsi hodnotovy rebricek daneho subjektu aj jednotlivcov, ktori su na jeho kandidatke. Nedokazala by som volit niekoho, koho hodnotovy rebricek sa ani v niektorych bodoch nezhoduje s mojim.

darina77
18. jún 2024

Ja mám taký dojem že zdravotníctvo bolo za socializmu na omnoho lepšej úrovni, a máš pravdu teraz je to katastrofa, a ide to každým rokom k horšiemu stavu

autor
18. jún 2024

@darina77 no ale hlavne ze ma ministerka korunku.
Poviem ti napr este to ze som zakruzkovala simecku. Nejaku dobu po volbach sa ku mne dostalo video mamicky s dvojrocnou dcerkou na proteste ktore organizovalo PS a ta mala kricala na fica ze magor. Dvojrocne dieta na proteste vykrikovalo na inu osobu slovo magor. Simecka to prezdielal, mamicku vychalil a strasne bol z toho stastny a spokojny. Zarazajuce je ze aj on je otec. Tymto jedinym krokom stratil moj hlas na vzdy. Nevylucujem ze ich budem este niekedy volit kedze tam maju pre mna aj dost zaujimave osoby ale toto je nieco tak strasne proti mojim hodnotam ze clovek ktory podporuje takuto nenavist u malych deti si to nicim nevyzehli.
Ale mozno som len ja taka ze sa o politiku zaujimam aj trochu inak😀

atinkaa
18. jún 2024

@autorka ja ti nerozumiem, ale nemyslim si ze vyvolas nejake rozumne reakcie. Ludia, ktori nekriticky volia autoritarskych ''machov'', to mas ako zenu, ktora si na druhy krat najde takeho isteho ''testosteronoveho cool typka s motorkou a usmevom'', co ju ale po 2 mesiacoch dostane do stavu, ze s nim caka dieta a uz ako tehotnu ju mlati. Ani ta ti nepovie, ze urobila chybu a ze si vybrala nedobre.

Teda necakaj, ze ti niekto napise, ze robia hrozne kroky.
Je to vlastne to iste ako miera sebakritiky bezneho Slovaka obecne. Ak si predstavis susedstvo - tak co koho do toho, co ja si kde postavim, ake to bude vysoke, ako blizko plota a pod. Ale nech to iste skusi sused ....a sme ''doma''.
A to je ta vacsina, teda ja mozem cokolvek - najma ked som vyhral volby a mozem vsetko a ostatni, su jednoducho ti, co vedia ze na to nemaju a nemozu doslova nic. A takto poddansky im to vyhovuje, ako ten zbitej zenskej, ktora si hned po vyjdeni z krizoveho centra najde rovnakeho cypa, lebo ju tie jej oci inde ''nepustia'' a nedokaze si pomoct.

bosorkabb
18. jún 2024

Politika vždy bola a bude špinavá hra. A to nie len na Slovensku.
Fico a spol je dobrý stratég, vie čo ľudia chcú počuť a to mu pomáha. Jeho voliči mu veria nech spraví čokoľvek. Je úplne jedno čo spraví alebo nespraví. O tom to nie je.
Každá vláda od Mečiara po súčasnosť má svojich kostlivcov v skrini. Žiadna nebola čistá.
Ľudia to už preháňajú s tým negatívnym zmýšľanim. Buď s nami súhlasíš alebo si nepriateľ. Načo je to všetko dobré?
Vyhrali voľby? Vyhrali. Pellegrini vyhral prezidentské voľby? Vyhral. A bodka.
Páči sa mi to? Nie. Môžem niečo momentálne zmeniť? Nie. Tak načo /prečo si ničiť život týmito kecami, nenávisťou?

stanulienkat
18. jún 2024

@darina77 aspoň vidís, že pravicový volič nezabúda. U Vlcana sa jednalo o 1 milión eur. Áno bola to špinavosť najhrubšieho zrna. Je to neospraveflnitelne. Tito ale kradnu v miliardách. Keby len kradli, ale vedú túto krajinu do záhuby. Pozri sa aki odborníci sú na ministerských postoch- zrušia nám národné parky, zrušia zdravotníctvo, zrušia kultúru, zrusia skllstvo, slobodne media, zrušia všetko. A dvojzubce sa tešia, lebo oni vlastne na kultúru nechodia, do prírody nechodia, skoly nepotrebuju-sprosti su aj tak, právne sú úplne mimo, tlac nesleduju, lebo inak by neboli taki blbi. Oni sú spokojni so vsetkym, so zvyšovaním cien všetkého možného. Keď bolo takéto zvyšovanie za Matoviča, tak blekotali, ale vtedy bola aspoň príčina -bol covid a začala vojna. Táto vláda nám sľubovala zlacňovanie všetkého a blahobyt a raj na zemi. Ale nejako sa to nekoná, napriek tomu sú dvojzubce spokojné. Vlastne vlada ma raj na zemi.

stanulienkat
18. jún 2024

@bosorkabb či môžeš momentalne nieco zmeniť? Samozrejme -v demokratickej krajine sa vždy dá niečo zmeniť, len zrejme začíname byť nedemokratický režim. Pozri sa čo idú uzákoniť-chcú utajňovať informácie pred ľuďmi. Takže teraz budú kradnúť pod rúškom tmy, nebudú informovať kam idu peniaze a čo všetko sa tu bude diať.

stanulienkat
18. jún 2024

Dnes je o 17:00 protest Bratislave, zrejme sa opäť nič neudeje prevratné, ale toto sa tu nemôže diať. Začína sa to podobať na Orbánovo Maďarsko a putinovo Rusko. A frustrati síce týchto dvoch bláznov obdivujú, ale nechceli by mať životnú úroveň ľudí v ich krajinách. Paradoxne chceli by si žiť lepšie -tak ako na západe. No paradox a sranda velika.😁

autor
18. jún 2024

@bosorkabb ale ja tu nechcem rozosievat nenavist. To mojim umyslom nebolo aj ked asi sa tomu pri tejto teme neda vyhnut. Len ja sa nemam o tom s kym porozoravat v mojom okoli. Tak som skusila tu. Anonymne. Nikoho som neprisla sudit a nemam ani ruzove okuliare o “mojich” kandidatoch.

markusrasford
18. jún 2024

@bosorkabb tak ze slusni ľudia neexistujú v politike? Co ukradla Radicova? Alebo ľudia okolo Odora? Co ukradla bývalá prezidentka Caputova? Co ukradol NAD? Co ukradla Kolíková?

autor
18. jún 2024

@markusrasford no nada by som zrovna nemenovala😀

bosorkabb
18. jún 2024

@markusrasford možno existujú ale je im minimum. Prezidentka nebola súčasťou vlády ani parlamentu.
Odor nebol volení v demokratických voľbách v tom čase.
Kolíková bola súčasťou vlády ktorá urobila toľko chýb že až. Od predrazenych MoM až po rôzne iné veci. SaS aj keď som ich volič vedela veľmi dobre kto a čo je zač Matovic.
Takže nie neexistuje vláda /parlament ktorý nemal problémy a kostlivcov v skrini.

bosorkabb
18. jún 2024

@stanulienkat ja veľmi dobre viem čo idú urobiť. Zákony a návrhy sledujem.

stanulienkat
18. jún 2024

@bosorkabb ver mi, ze keby bol Fico vo vlade pocas kovidu, tak tie MOMky by stali 5x tolko. Napakovali by sa ako besni. To je viac ako iste. A zakazy by boli take iste tiez.

markusrasford
18. jún 2024

Co ukradol?

markusrasford
18. jún 2024

@autor co ukradol Nad

autor
18. jún 2024

@markusrasford meviem co ukradol ale jeho fotka s napisom slovakom a dezolatom vstup zakazany nie je pre mna uplne s kostolnym poriadkom

bosorkabb
18. jún 2024

@stanulienkat kde píšem že za Fica by to bolo iné?
Čítaj poriadne. Ešte raz žiadna vláda zvolená občanmi nebola a nie je bez poškvrny. O tom píšem.

ullala
18. jún 2024

Kazdy den takato diskusia. O chvilu si budem mysliet, ze to sem chodi vypisovat lider PS. Fakt to niekoho bavi? Tento politicky fanatizmus, to je nieco hrozne.

viestta
18. jún 2024

@bosorkabb to, ze ziadna vlada nebola bez poskvrny neznamena, ze nemame pravo ako obcania a volici ziadat aby vlada, ktora je nasim zamestnancom platenym z nasich dani pracovala pre nas. Pracovala poriadne, zodpovedne nakladala s financiami nas vsetkych, pracovala v prospech obcanov a nie v prospech svoj a svojich ludi. Rovnako ako obcan, volic mam pravo, dokonca povinnost kontrolovat tych, ktorym bol zvereny tento stat do ruk. Lebo acohentizmom v podstate ospravedlnujeme nespravne kroky, tych ktori by mali pracovat pre nas. Napisat, ze kazdy kradne znamena napisat, ze kradneme aj my. Napisat, ze henti kradli ospravedlnuje kradnutie tych ostatnych. Do kedy budeme povazovat kradnutie za normalne? Preco ho povazujeme za normalne a ospravedlnujeme ho minulostou?

nyusika
18. jún 2024

@taynee si súčasťou, lebo sa dobrovoľne zapájaš do diskusie

autor
18. jún 2024

@ullala odpovies mi na otazku prosim? Preco to tolerujes?

larinka552
18. jún 2024

@bosorkabb takze podla teba medzi Ficovou vladou a Odorovou nebol ziadny rozdiel. Ja tam teda vidim priepastny rozdiel.

Ano, Fico je mozno dobry strateg ale este lepsi populista. Ved ten jeho prejav o tom aky drahy je rozok, ze ho Hegerovi napcha do krku 🙈🙈🙈🙈😳
Akokeby Heger mohol za to, ze su drahe rozky a Fica to zapalilo spravodlivym hnevom... 🙄😬🙈
Takisto aj za drahy benzin vinil minulu vladu.
Proste populizmus jak oči. Ale dochodcovia a dezolati mu fandia. Lebo povedal pravdu nahlas! On sa zaujima o problemy ludi! 🙈🙈🙈🙄😳 Vobec si v hlave nedokazu pospajat, ze o com to ten pajac trepe... ak je inflacia vsade a ceny pohonnych hmot stupaju, vlada na to nema vplyv tie ceny znizit.
O tych billbordoch, ze zlacnime ceny potravin ani nehovorim. Populizmus ako z velkej knihy.
Takisto ta spinava kampan proti Korčokovi založená na klamstve, ze nas zatiahne do vojny 🙈🙈😬🙄
Teraz su pri moci a co sa zmenilo? NIC. Ceny vsetkeho potraviny, lieky konstantne stupaju. Rozok a benzin stoja +/ - rovnako. Dezole to staci. Vsetci su spokojni.

A to este nevieme o vsetkom co sa deje.
Ludia co dlhodobo beru lieky od odbornych lekarov na predpis a tieto lieky im uhradzala poistovna by si ich mali po novom platit. Totizto diagnozy na ktore maju tie lieky predpisane viac niesu indikaciou na predpis daneho lieku. Vsetci potrebuju nove diagnozy a nove recepty aby si lieky mohli vyberat v lekarnach rovnako ako doteraz. Skusme sa zamysliet preco? Napoviem, ide o... 🤑

viestta
18. jún 2024

@larinka552 presne. Vymyvanie hlav vo velkom style. Dnes som zahliadla este jeden bilboard Smeru z eurovolieb. Neviem co tam bolo povodne, ale teraz to bolo prelepene "Za Fica". "Za mier a za Fica". S tym sli "socialni demokrati" na svojich volicov... K tomu ani niet co dodat.