icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

jana_eyre_2
10. feb 2025

@galioska to je presne to.. aj keď napíšeš slušne argumenty, tak si nevedia ani nie že priznať, ale skôr uvedomiť si súvislosti ktoré ohrozujú aj ich samé... Čokoľvek vidia ako útok a ešte obviňujú iných že útočia.. nemaju kapacity na to uvedomiť si svoje chyby, chyba sebareflexia, ťažko potom od nich chcieť aby videli chyby ich modiel..

zmrzlinka8
10. feb 2025

@jana_eyre_2 posledné tvoje vety platia aj pre opačnú stranu. Chýba sebareflexia a kapacity uvedomiť si niečo. Škoda slov.

mircalla
10. feb 2025

@liv1 Rodicia ich nevyzenu, maju vlastny rozum. Ani nie su zmanipulovani slnieckarmi, ako sa zvykne pisat..vyhana ich uplne dakto iny. Pre rodica to nie je lahke, a logicky chce mat dieta v rovnakej krajine.

jana_eyre_2
10. feb 2025

@zmrzlinka8 a čo by som si mala prosím ťa uvedomiť? Čo konkrétne?

zmrzlinka8
10. feb 2025

@jana_eyre_2 to musia byť stále narážky na mentálnu "kapacitu" ?? Nie ste vy jediné, ktoré máte mozog v hlave, ani jediné so vzdelaním. Je tak ťažké prijať fakt, že ľudia sú rôzni a majú iné životné skúsenosti, myslenie, názory? V prvom rade sa nepovyšovať nad iných a nebrať svoj názor ako jedinú pravdu. Žijeme v spoločnosti a každý je rovnocenný, preto treba akceptovať aj iných. To si treba uvedomiť.

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Ja si nemyslim, ze taky Bombic ci Blaha su mi rovnocenni. Ty stale chces, aby sme respektovali, co sa respektovat neda...

jana_eyre_2
10. feb 2025

@zmrzlinka8 no keď niekto nevie priznať chyby tejto vlády (alebo akejkoľvek vlády) tak na to jednoducho nemá kapacitu, to nie je o Tom aké ma názory.. tak ma neobvinuj, že sa nad niekým povysujem.. ak niekto nevidí chybu, nemá ani snahu si priznať, že to chyba je, tak mu jednoducho niečo reálne chyba (mozog to nie je, ale kritické myslenie áno) a to nie je povysovanie..

jana_eyre_2
10. feb 2025

@mircalla a súhlasim - nikto kto schvaluje čokoľvek nenavistne, ktokoľvek kto schvaluje, či koná akékoľvek násilie a zabíjanie nevinných ľudí, mi rozhodne nie sú rovnocenní!!

zalka
10. feb 2025

@mircalla vidíš a ako sa rozculovali ľudia za vyjadrenie roszu ci jak sa vola, keď zahlásil, že hymna nie je pre všetkých.
A jemu to bolo vycitane a ty si teraz napísala to isté... Len ze dáky bombic ti není rovnocenný. A ten bombic si to isté mysli o tebe napr. Máš také isté vnímanie sveta ako ľudia o ktorých píšeš. Oni majú svoj názor, ty máš svoj.

Tu asi platí... Co je dovolené koňovi, není dovolené volovi. Sa cítiš, že si viac a tak, bombic to pociťuje rovnako. A vo svojej podstate ste obaja extrémisti presviedčajúci okolie o svojej pravde. Ste rovnaký.

sabinaxd
10. feb 2025

Ja som si to všimla u nás na ihrisku, hlavne ukrajinské deti nadávajú na svojich kamarátov, bijú ich a podobne, samozrejme sme si to všimli viaceré mamičky a snažíme sa ich upozorňovať, no keď sme to povedali mame dotyčnému tvárila sa že nerozumie slovenčine a pritom si na druhy deň slovenský kvákala s kamoškou😆

softiesofie
10. feb 2025

@jana_eyre_2 Ak povazujes ludi, ktori nesuhlasia s tvojim nazorom za nerovnocennych, tak si sa sama nemohla uz viacej zhodit. Tvoj osobny primitivizmus.

mircalla
10. feb 2025

@zalka Moje nazory nie su extremisticke, nie su rasisticke, nie som konspirator. Ni eje na mna vydany medzinarodny zatykac. Sme rovnaki?
Ja proti takymto ludom bojujem, zatial co ty suchas nohami, si ticho, volis Hlas a tvaris sa, ze to je v poriadku a ze sa ta to netyka, zatvraras oci i ked aj tvoj Pelle toto tichucko podporuje tym ako kona a konal v minulosti. To, co si volala si sama priznala, takze si nic nedomyslam.

Seriozne sa nad sebou zamysli, co si prave napisala, totalne bezchrbtacky nazor.

napetra
10. feb 2025

@softiesofie Nesúhlasím.
Bombic je trestne stíhaný za nebezpečné a hulvatske vyhrážky.
Tu nejde o názor, každý slušný, normálny človek to pochopí.
Rovný rovného si hľadá - hulvát hulváta, to je naša súčasná realita.
A kto je primitívny a kto sa tu zhadzuje, pouvažuj.

jana_eyre_2
10. feb 2025

@softiesofie nie, nepovažujem nikoho kto schvaluje násilie za rovnocenných.. ak ty máš pocit že vrahovia, obhajcovia vrahov, uchylaci a ľudia čo ubližujú sú zarovno s tebou, nemohla si sa viac zhodiť.. to je tvoj osobný privitivizmus..

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mircalla ja nehovorím o Bombicovi ani Blahovi, títo sa nezúčastňujú našich diskusií. Hovorím o komunikácii s bežnými ľuďmi, vašimi oponentmi. Práve tento váš spôsob komunikácie je problém. Zhadzujete ľudí, ani ich nepoznáte, len na základe toho, že ich názor sa nezhoduje s vaším. Poukazujete na zahraničie, ja už 35 rokov mám dennodenne do činenia so zahraničím, či už súkromne, alebo pracovne, a nepostrehla som, aby niekto sa takto vyjadroval o svojom oponentovi v politických názoroch, že nemá mentálnu kapacitu atď. Opovrhovanie je hnusná vec. V zahraničí sa nosí slušnosť a tolerancia. Ani tam by ste nezapadli s takým postojom.

zalka
10. feb 2025

@mircalla ste rovnaký ...
Z extrému do extrému... Tak ako sú extrémne vyjadrenia priaznivcov koalície tak extrémne sú vyjadrenia oponentov koalície.
K čomu to vedie? K pokoju nie. A ja si názor vytvorím sama, nemusím urážať a znevazovat a ponizovat akúkoľvek stranu. Na rozdiel od extrémistov medzi ktorých ty patríš.

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 A vies kolko "beznych ludi! v tejto diskusii sa stotoznuje s Bombicom, Blahom ci Dankom?

mircalla
Odpoveď bola odstránená
andel7766
10. feb 2025

V mojom okoli som si vsimla to iste, vo firmach kde pracuju aj moji byvali kolegovia sa spravaju nevhodne, dokonca dve byvale kolegyne dali kvoli nim vypoved, lebo nezvladali psychicky tlak z ich strany, co boli take neprijemne.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@jana_eyre_2 každý je rovnocenný, pokiaľ nebol právoplatne odsúdený a nebolo mu dokázané niečo, za čo by bol súdne potrestaný, ostatné je vec názoru.

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Tak toto bol vyrok dna. Tie tisicky ludi, co unikli spravodlivosti napriklad kvoli totlane skorumpovaneho systemu ci skutok sa nestal su vlastne dobri a rovnocenni.
Aj vsetci svetovi diktatori ako Putin, Stalin, Hitler. Ozaj koment dna. Nezabudni to vymazat

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mircalla dokáž to. kecať môže každý. alebo už nie sme právny štát??? budeme sa riadiť tým, čo povie mircalla?
absolútne u teba absentuje právne povedomie.

zalka
10. feb 2025

@zmrzlinka8 to sú tie samozvane sudkine, len ich názor je správny. Oni seba ani nedokážu vnímať ako znejú extrémisticky. Ako sa povie smietku v susedovom oku vidia, no brvno vo svojom nie.

napetra
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Bože, tak ešte aj Bombica budeš obhajovať.
Vieš kto tu najviac rozdeluje spoločnosť?
Vychcaný, klamár súdruh Fico a jeho obdivovatelia ho nasledujú.

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 To si ozaj myslis, ze sme pravny stat? Fakt? Prave si prerazila dno

silvike
10. feb 2025

@janinah A to mas ako naozaj overeny fakt, ze diskusiu zalozil anonym zo sumracnej ? Pochybujem. Si si nieco vykonstruovala a tu to hodis do placu ako hotovu vec. Pritom zrejme tvoj vymysel. Pripustas vobec, ze moze ist realne o diskusiu niekoho kto ma realne zle skusenosti prave s Ukrajincami ? Ci to ani podla teba nemoze byt pravda. Ides si to svoje a la "anonym zo sumracnej".

softiesofie
10. feb 2025

@mircalla "A vies kolko "beznych ludi! v tejto diskusii sa stotoznuje s Bombicom, Blahom ci Dankom?"
Ja som nikde nepisala, a aj vacsina inych prispievateliek s kym sa stotoznujem a s kym nie. Ale ked osobne s niekym nesuhlasim, tak ho rozhodne nepozujem za "nerovnocenneho". To je ubohost a neschopnost but odstupit od debaty, alebo nadalej slusne argumentovat.
@jana_eyre_2 a @napetra

zmrzlinka8
10. feb 2025

@napetra ja nikoho neobhajujem, a potom že chýbajúca mentálna kapacita 😀😀😀 prečítaj si moje príspevky aspoň 10x prosím ťa, snáď pochopíš

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mircalla no s takými ako ty, nikdy nebudeme.

mircalla
10. feb 2025

@softiesofie Ja som sa s tebou konkretne ani nebavila,