Politická diskusia PS vs. Republika
Da sa toto pocuvat? Krik, nervozita.
Uplne nahodou som v nedelu zapla diskusiu, kedze to bola Republika a PS, tak som si ju vypocula celu, aj ked ma to stalo dost sil.
Zapli ste to náhodou, no napriek kriku a nervozite ste neodišli. Investovali ste obrovské množstvo vlastnej energie do niečoho, čo ste nemohli ovplyvniť, len preto, že tam bol prítomný konflikt dvoch protipólov. Výsledkom je však len telesné napätie a pocit vybitia.Svet tam vonku a politické diskusie obzvlášť, bude vždy hlučný, agresívny a chaotický. Nemáte povinnosť byť toho svedkom len preto, že sa to práve deje v televízii. Skutočná psychologická odolnosť nespočíva v tom, koľko toxicity dokážete absorbovať bez toho, aby ste sa zrútili, ale v tom, kedy sa rozhodnete chrániť svoje vlastné zdroje. Ak vás niečo stojí „dostatok síl“, pričom vám to nič racionálne nevracia, zostávať v tom pozícii diváka je tichá forma seba-poškodzovania. Nabudúce, keď ucítite, že vám krik v médiách zviera žalúdok, vnímajte to ako červenú kontrolku na palubnej doske. Vaša pozornosť je mena, ktorou platíte. Veľa ľudí robí jednu nenápadnú vec, že ostávajú pri tom, aj keď cítia, že im to berie energiu, pretože majú pocit, že „by mali vedieť, čo sa deje“. Lenže byť informovaný a byť emočne zahltený nie je to isté. Nesledujte politické debaty naživo. Prečítajte si zhrnutie o 15 minút neskôr. Bez tónu hlasu, bez kriku, bez teatrálnosti. Mozog oveľa lepšie spracuje obsah bez emočného nátlaku. A hlavne si pri sledovaní začnite všímať telo. Koľko vecí vo svojom živote ešte počúvate len preto, že máte pocit, že „by ste mali“, aj keď vás to vnútri vyčerpáva? Vaša pozornosť je mena, ktorou platíte.
@bjnr toto som si skutocne chcela vypocut dokonca. Ano, ten vreskot, ton hlasu, potom uz aj z druhej strany mi boli velmi neprijemne, ale snazila som sa pocuvat obsah.
Zhrnutia nerada citam, pretoze pre mna objektivnejsie je si vypocut co kto priamo hovori. A ako hovori...
Dakujem.
@eva8 Republika su Kotlebovi chlapci, aj Maruzek si nechal vlasky narast, aj Uhrik je zrazu v obleku diplomat, v skutocnosti su to pekne fasisticke svine, hovoria len to co ludia pocut chcu, uz sa aj sepka o tom ze by radi Uhrik a Mazurek svoje manzelky do VUC dosadili, chrapunom nenazranym sa mali mesacne 16700€ na 5 rokov, je to banda.
@eva8 ja povazujem vytahovanie toho ich neustaleho odsudenia za cielenu provokaciu a nezmyslel. A je nadmieru trapne to dookola vytahovat, mna by to vytocilo tiez :D a zacali tym myslim, hned na zaciatku realcie... najma, ked bol odsudeny za to, co si realne aj kazdy xty clovek na slovenksu mysli a tvrdi to, jediny rozdiel je ze on si nedaval servitku pred usta ani ako politik. Cize pre mna cela ta diskusia bola iba znoska nezmyslov, z jednej aj druhej strany, za celu diskusii sa k nicomu rozumnemu nedostali, moderator tam bol ako truhlik co nevie zastavit vrieskajucich diskutujcich (nemenovany moderator ta3 to dokaze, ten dokaze tiez zruknut na nich, ze moderuje on a nech odpovedaju k veci), tam sa dostali skupiny co verklikovali to iste dookola :DD PRe toto napr si vacsinou pozeram veci zo zaznamu, preskocim, nepozeram a tak ked tam nic riadne nedavaju a to je uz vacsinou vzdy tak.. mna osobne nebavi ideologicke blbosti pocuvat a hadky kde si vykrikuju hluposti a urazaju sa "nackami" alebo "duhovymi neviemco" atd.. z toho chlieb lacnejsi nebude a iba to hroti atmosferu aj u ludi. A ludia su agresivni a nervozni vsade, ja napr mam okolo seba par znamych, ktori su uprskani, usomrani, uvireskani, vulgarizmy a nezmysly im nie su cudzie a nemyslim, ze vsetci su taki (urcite nie,lebo zase volicov pska mam o mnoho viac ako je tych par jedincov :D). Proste dnes sa takto sprava velmi vela ludi, kazdy ma nejaky bod, kedy aj vybuchne uz a nema to nic s tym, koho voli :D no nevieme sa spravat, by sa dalo povedat, ale zase nemusime sa pretvarovat :D
@simca06022011 je velmi nervozna doba. Co ma prekvapilo v sobotu v Prahe, ako jeden pan vravel, ze sucasna mladez je bezprostrednejsia, objimu sa pri stretnuti, tie kamaratstva su take "blizsie". A uvedomila som si, ze za nasich cias sme tak neprejavovali naklonnost, ano, pockali sme sa na "razcesti", cestou do skoly, ale neobjali sme sa, ani ruku nepodali.
Ale celkovo, slovna zasoba nielen mladeze je priserna. Je to aj "zlegalizovanim" vulgarizmov v pesnickach, repe a pod. A starsi vidia drsne vystupenia politikov.
Co sa tyka nervozity pri politike, tak maozaj, tak tu prejavuju skor ti, co somru na opoziciu, ti, co su za Trumpa, Putina... A proti vakcinam 🙂
Mam stastie, ze viem vyjst takmer s kazdym. A su krajsie temy na preberanie.
PS zdoraznuju, ze su fasistickou stranou nie preto, aby ich vyprovokovali, ale preto, lebo su o tom presvedceni.
Ale nasli sa v tej relacii aj nejake relevantne info.
@simca06022011 je velmi nervozna doba. Co ma prekvapilo v sobotu v Prahe, ako jeden pan vravel, ze sucasna mladez je bezprostrednejsia, objimu sa pri stretnuti, tie kamaratstva su take "blizsie". A uvedomila som si, ze za nasich cias sme tak neprejavovali naklonnost, ano, pockali sme sa na "razcesti", cestou do skoly, ale neobjali sme sa, ani ruku nepodali.
Ale celkovo, slovna zasoba nielen mladeze je priserna. Je to aj "zlegalizovanim" vulgarizmov v pesnickach, repe a pod. A starsi vidia drsne vystupenia politikov.
Co sa tyka nervozity pri politike, tak maozaj, tak tu prejavuju skor ti, co somru na opoziciu, ti, co su za Trumpa, Putina... A proti vakcinam 🙂
Mam stastie, ze viem vyjst takmer s kazdym. A su krajsie temy na preberanie.
PS zdoraznuju, ze su fasistickou stranou nie preto, aby ich vyprovokovali, ale preto, lebo su o tom presvedceni.
Ale nasli sa v tej relacii aj nejake relevantne info.
@eva8 tak ja mam na tu.agresivitu iny nazor teda.. aj tu v diskusiach roky vidno vela agresie aj z opacnej strany a utokov na tych "inych". Nech si poukazuje teda ps na co chce ale do diskusie to nepatri tymto stylom, ale dobry plan to bol, prist konecne do debaty s nimi, zvolit taktiku vytocenia protivnika, pripravene to mali dobre. Viditelne to zaujalo 😂 mne sa napr pacilo v tej debate to ze vytiahli, co sa realne rokuje a robi v tom uzasnom parlamente. A to by ludi malo zaujkmat viac, uvedomila som si ze vlastne ako malo o tom vieme, za co tych ludi platime. Na to sa pozriem lebo na nic ta debata dobra nebola.
@eva8 tak ja mam na tu.agresivitu iny nazor teda.. aj tu v diskusiach roky vidno vela agresie aj z opacnej strany a utokov na tych "inych". Nech si poukazuje teda ps na co chce ale do diskusie to nepatri tymto stylom, ale dobry plan to bol, prist konecne do debaty s nimi, zvolit taktiku vytocenia protivnika, pripravene to mali dobre. Viditelne to zaujalo 😂 mne sa napr pacilo v tej debate to ze vytiahli, co sa realne rokuje a robi v tom uzasnom parlamente. A to by ludi malo zaujkmat viac, uvedomila som si ze vlastne ako malo o tom vieme, za co tych ludi platime. Na to sa pozriem lebo na nic ta debata dobra nebola.
@simca06022011 ano, kto pocuval, aspon nieco sa dozvedel, co sa v parlamente deje, o com jednaju.
Dost sa s tebou zhodujem v tejto teme 🙂
Tie komenty na socialnych sietach su celkovo priserne.
Tu, na MK som vyzyvala ku kludu, akoby sme sa kedysi pretekali, kto toho druheho predci v "inteligentnom" ponizeni. Ale trochu to ustava na MK. Alebo som si zvykla? To by bol ten horsi pripad...
Mna uplne zarazilo, ked Yar povedala Mazurekovi, ze je mentalny atlet. To fakt do relacie nepatri. Ale on bol strasne arogantny od zaciatku. A Yar sa vytocila ako dieta. Oni maju aj osobne konflikty sa zda. Ale riesit ich na verejnosti? Hojsik a Uhrik aspon trochu zachovavali rozvahu.
@simca06022011 ano, kto pocuval, aspon nieco sa dozvedel, co sa v parlamente deje, o com jednaju.
Dost sa s tebou zhodujem v tejto teme 🙂
Tie komenty na socialnych sietach su celkovo priserne.
Tu, na MK som vyzyvala ku kludu, akoby sme sa kedysi pretekali, kto toho druheho predci v "inteligentnom" ponizeni. Ale trochu to ustava na MK. Alebo som si zvykla? To by bol ten horsi pripad...
Mna uplne zarazilo, ked Yar povedala Mazurekovi, ze je mentalny atlet. To fakt do relacie nepatri. Ale on bol strasne arogantny od zaciatku. A Yar sa vytocila ako dieta. Oni maju aj osobne konflikty sa zda. Ale riesit ich na verejnosti? Hojsik a Uhrik aspon trochu zachovavali rozvahu.
@eva8 Ja by som Mazureka nevedela vystat, neviem, preco odsudzovat emotivnu reakciu na toho nacka.
@eva8 Ja by som Mazureka nevedela vystat, neviem, preco odsudzovat emotivnu reakciu na toho nacka.
@julish neodsudzujem. Na Yar bolo vidno, ze je aj unavena, zaroven bola rada, ze ukoncila dalsi navrh (?), ktory bol prijaty. Nie je to jednoduche. . Nedivim sa jej reakcii, jej vybuchu. Jednak nervozny krik Mazureka, jeho hluposti (nepochopenie tych schvalovanychvzakonov), prekrucanie. Ale mohla by sa naucit s graciou vyvratit jeho bludy. Pretoze potom pocuvajucim ujde hovoreny obsah textu (co je velka skoda), automaticky sa sustredia na "hadku".
Aj tak si myslim, ze Republike velmi pomaha Afd. Ked aj v tej strane su taki ukricanci, tak dakujem pekne, Nemecko, Europa....
@anonym_f4f627 my vieme čo vy dúhový robite
@anonym_234eae keď tak všetko vieš, tak čo keby si sa naučila aj písať správne po slovensky, ty vlastenka
Preco ide PS a ktokolvek pricetny a intelektovo vyssi, do diskusie s mentalnym odpadom?
Preco ide PS a ktokolvek pricetny a intelektovo vyssi, do diskusie s mentalnym odpadom?
@anonym_b73149 ja som za rozhovory, som za uctu aj k cloveku, ktory ju neprejavuje. Je smutne, ze tato diskusia nahrala "vlastencom" ako su napr.
@anonym_234eae, @julciatko1, @thirstymonk, @endzi83
Vsak suhlasia s nezmyslami.
Mazurek navodil atmosferu, ze sa stratil obsah - co sa skutocne robi v parlamente. Yar to aj povedala, ze prijatim toho, proti comu Republika nehlasovala, sa praveze zabezpecuju aj prava tych, za ktore Republika "bojuje". Mazurek len vykrikuje frazy naucene v r. 2015 pocas migracnej krizy. Prave tie zelene tricka kotlebovcov verejne utocili na Slovensku na inak vyzerajucich. Prave taki ako Mazurek, ktori tvrdi, ze na Slovensku nie je ziaden utlak, sam utlacal, sam utlaca. A isti ludia, ktori povazuju len silu za prostriedok, tu pisu nieco bez ladu a skladu, hlavne, ze pouziju slovicko nazor a cudzie argument 🙃 , pricom vlastenec ani neovlada pravopis, nielen pojmy a suvislosti medzi nimi. Som naozaj sklamana. No, vacsinou ked zapnem tv, to tak dopadne 🙂 Kde sa svet ruti?
Ale asi som mala na tuto relaciu natrafit (joj nesledujem), pretoze v jednom nedavnom rozhpvore na MK prisla na rec Nigeria. A v zavere bolo Hojsikom spomenute to, co som hovorila, ze EU sa zaobera aj ludskymi pravami v Afrike, konkretne aj danym problemom v Nigerii.
https://www.modrykonik.sk/forum/politicke-spektrum/trump-vs-si-tin-pching-2/
@anonym_234eae keď tak všetko vieš, tak čo keby si sa naučila aj písať správne po slovensky, ty vlastenka
@danica2711 to ste celý vy len urážať, ponižovať a šíriť nenávisť
Nekazim si den politikou... ani cez tyzden ani cez vikend... Smutno mi je ked niekto povie ze bol volic Smeru a Hlasu ale uz im neveri a bude volit Republiku.... prast ako uhod.
Tato krajina potrebuje taketo Petra Slovaka ako maju Madari. Niekoho noveho, cerstvu krv, len teda obavam sa ze nam niet pomoci... my si koledujeme o samoznicenie
@katkaseiner ked clovek nesleduje politiku, ako si spravi jasny obraz o tom co sa deje? Nemate tym padom dostatok dat na odsudenie strany
Z hentoho nonstop jačiaceho ma vždy po 10 sekundách bolí hlava. To sa nedá počúvať. Nedá sa ani sústrediť na to, čo hovorí. To mu niekto poradil toto? Že ako unaviť a zničiť súpera v debate?
Ja si nemusim pustat takuto diskusiu, mne staci polistovat si tuto forum, kde je v nazve slovo Fico alebo PS a uroven je rovnaka 🤣
@anonym_f4f627 my vieme čo vy dúhový robite
@anonym_234eae my vieme, co ste vy neduhovi robili. Vyspavali v skole na hodinach, ked dokazes v 1 kratkej vete s 6 slovami urobit dve gramaticke hrubky. Cim tupsi clovek, tym viac nenavisti k inym nosi v sebe.
Je zábavné sledovať, ako časť tunajšieho vysokoYnteligentného osadenstva naivne skočila na provokatívne fabulácie. Dámy, je radosť robiť si z vás prču, všetko spapáte a myslíte si, že máte navrch.
@eva8 Pozrela som si tu debatu.Treba sa na politiku pozerat realisticky a bez ideologickeho videnia .
Tie dve strany su uplne na opacnom spektre pol.pola. Takze je zrejme,ze ich pohlad na iste hodnoty a spravu krajiny je tiez uplne odlisny.
Ako som videla ,tak prvy s agresiou zacal Hojsik.To ani neprekvapuje,pretoze PS jeho ideologia je taka,ako on prezentuje. Uplne nie je schopny on ani pani Yar akceptovat iny nazor uz vobec sa chovart s respektom i svojim kolegom.Videla som ju v debate neraz a vzdy sa chovala takto ako v tomto pripade.A Hojsik to site. Ps vseobecne,ked niekto prejavi iny nazor, tak oni nie su schopni ani pocuvat ani ho respektovat..
Ako si vobec mohol dovolit Hojsik nazvat stranu Republika fasistickou? Kde ma na to dokazy v podobe rozhodnuti sudu ci zrusenia tej strany?Bo hruby a nejapny. Ako cela jeho poltika v EP. . Uplne ako by som videla chovanie Zelenych v de. Ale ani ti si v parlamente ci inde nedovolili k nejakej strane ani k AFD ich nazvat fasistami. Uplne bolaYar nervozna,ked prislo na prezentaciu faktov. Pretoze ich nemala.PS strana a jej europoslanci nepraecuju v rospech SK.To vidi kazdy,kto ma realne zmyslanie a vidi,co ich politika tam prinasa pre sk za problemy a nicenie ekonomikyTakze. To je na ich hasovani aj vidiet v EP.Ale je jasne,ze asi to volicom PS prave imponuje, alebo ani netusia, ako velmi ta strana ide vlastne proti ich zaujmom.Ale to je vec ich volicov a symtatizantov. Ked chu Slovaci taku vasu,ako prezentuje PS, tak je to na nich.
Co satyka Uhrika. tak ten sa chova vzdy kultivovane a s grciou presiel grogianstvo a nenavistne oznacnie Hojsika. Ved ho pozna, tak sa nebude s nim ani zahadzovat.
Davam ti link na vcerajsiu debatu na kanal1 , kd eUhrik debatuje s Lexmann
https://kanal1.sk/bitka-o-slovensko-v-bruseli-m...
Tam mozes vidiet, , ze tie dve stany maju aj v mnohom rovnaky nazor a videnie sveta. A ked maju iny nazor, tak kultivovane debatuju o nom. A preco ta debata je kultivovana? Pretoze sa tam zisli dvaja kultivovani partneri. Nie ako Hojsik a Yar.
Co s atyka Mazuireka, tak ano,jeho je hlucny ako politika. Ale ako som videla,tak nie on prvy bol agresivny.
A ako viem ,tak ma velku podporu volicstva . Ci je to jeho pol.tah ci jeho mentalita rozpravat hlucnejsie ,neviem. Ja ma radsej prjav Uhrika,ale Mazurek vie pomenovat veci,ake su. A nazory a dokazy aj o praci v EP boli k veci a uplne sa da stotoznit s tym,co hovoril . Praca tych dvoch europolsncov za Republika v EP je v prospech obyvatelov sk.A presne je to takm tak ako hovoril Mazurek, ze oni vo frakciach konzervativcov predkadaju rozne navrhy,ale väcina tych lavicovych progresivcov/ to iste potvrdila aj Lexmann presne s tymito slovami / navrhy zamieta ci znemoznuje. Zial ,maju stale väcinu. Asi sa aj obyvatelom sk paci Green deal ci nefunkcny system Fromtexu,co vozi migrantov do Eurropy, namiesto aby ich zahanala od hranice shengenu.Pretoze by boli volili do EP inak.
@eva8 Pozrela som si tu debatu.Treba sa na politiku pozerat realisticky a bez ideologickeho videnia .
Tie dve strany su uplne na opacnom spektre pol.pola. Takze je zrejme,ze ich pohlad na iste hodnoty a spravu krajiny je tiez uplne odlisny.
Ako som videla ,tak prvy s agresiou zacal Hojsik.To ani neprekvapuje,pretoze PS jeho ideologia je taka,ako on prezentuje. Uplne nie je schopny on ani pani Yar akceptovat iny nazor uz vobec sa chovart s respektom i svojim kolegom.Videla som ju v debate neraz a vzdy sa chovala takto ako v tomto pripade.A Hojsik to site. Ps vseobecne,ked niekto prejavi iny nazor, tak oni nie su schopni ani pocuvat ani ho respektovat..
Ako si vobec mohol dovolit Hojsik nazvat stranu Republika fasistickou? Kde ma na to dokazy v podobe rozhodnuti sudu ci zrusenia tej strany?Bo hruby a nejapny. Ako cela jeho poltika v EP. . Uplne ako by som videla chovanie Zelenych v de. Ale ani ti si v parlamente ci inde nedovolili k nejakej strane ani k AFD ich nazvat fasistami. Uplne bolaYar nervozna,ked prislo na prezentaciu faktov. Pretoze ich nemala.PS strana a jej europoslanci nepraecuju v rospech SK.To vidi kazdy,kto ma realne zmyslanie a vidi,co ich politika tam prinasa pre sk za problemy a nicenie ekonomikyTakze. To je na ich hasovani aj vidiet v EP.Ale je jasne,ze asi to volicom PS prave imponuje, alebo ani netusia, ako velmi ta strana ide vlastne proti ich zaujmom.Ale to je vec ich volicov a symtatizantov. Ked chu Slovaci taku vasu,ako prezentuje PS, tak je to na nich.
Co satyka Uhrika. tak ten sa chova vzdy kultivovane a s grciou presiel grogianstvo a nenavistne oznacnie Hojsika. Ved ho pozna, tak sa nebude s nim ani zahadzovat.
Tam mozes vidiet, , ze tie dve stany maju aj v mnohom rovnaky nazor a videnie sveta. A ked maju iny nazor, tak kultivovane debatuju o nom. A preco ta debata je kultivovana? Pretoze sa tam zisli dvaja kultivovani partneri. Nie ako Hojsik a Yar.
Co s atyka Mazuireka, tak ano,jeho je hlucny ako politika. Ale ako som videla,tak nie on prvy bol agresivny.
A ako viem ,tak ma velku podporu volicstva . Ci je to jeho pol.tah ci jeho mentalita rozpravat hlucnejsie ,neviem. Ja ma radsej prjav Uhrika,ale Mazurek vie pomenovat veci,ake su. A nazory a dokazy aj o praci v EP boli k veci a uplne sa da stotoznit s tym,co hovoril . Praca tych dvoch europolsncov za Republika v EP je v prospech obyvatelov sk.A presne je to takm tak ako hovoril Mazurek, ze oni vo frakciach konzervativcov predkadaju rozne navrhy,ale väcina tych lavicovych progresivcov/ to iste potvrdila aj Lexmann presne s tymito slovami / navrhy zamieta ci znemoznuje. Zial ,maju stale väcinu. Asi sa aj obyvatelom sk paci Green deal ci nefunkcny system Fromtexu,co vozi migrantov do Eurropy, namiesto aby ich zahanala od hranice shengenu.Pretoze by boli volili do EP inak.
@f333 zaver: Chudak vyrovnany jedinec Mazurek bol vyprovokovany agresivnym Hojsikom. Volte Republiku, jedine ona stoji za Slovenskom.
@f333 paneboze, tolko povrchnosti tolkymi slovami. Ved argument, nie opis.- tvojr slova mi pripominaju babkin komentar k Meciarovu: Ale on hovori bez papiera! Uhrik s nackom Mazurekom nerobia nic, len siria nenavist a na tom zarabaju. Najstarsi sposob uzurpovania si moci. Pre EP nerobia nic. Plnia algoritmy nenavistou, ta ma vzdy vyssiu relevanciu. Vysledkom je, ze namiesto o hodnotach a principoch tu opisujes nejaku naucenu nackovsku akoze zdvorilost. Co si!
@f333 Tak Lexman vravela nieco ine, co tvrdis. Uhrik sa nezucastnuje rokovani, na ktorych ona sama bojuje proti napr. zahrnutiu tych potratov. Ze cim viac ludi je proti niecomu, tym je vacsia moznost nieco upravit. Nato Uhrik - ze je ucast zbytocna, lebo "progresivci" su vo vacsine, teda sa nic nevyjedna. Na to Lexman povedala, ze potom by mu bolo zbytocne zucastnovat sa cohokolvek. Cize Uhrik ma len vyhovorky, prazdne slova
Este Uhrik sa vysmieval, ze tie "papiere" nikto necita. Lexman sa prekvapila a odpovedala, ze ona vsetko cita. A Uhrik - ze progresivci to necitaju 🙃 Trochu alibisticke - svoje prerieknitie zvalit na progresivcov 👍 Same vyhovorky.
A v tomto tvojom linku bola vlastne aj odpoved na otazku "prehlasovania". Utek/neucast na rokovaniach, lebo vraj je to zbytocne. Tak nech odide z parlamentu
Odhliadnuc od toho, ze okrem nenavisti nema ziadne odborne predpoklady ... Jeden z tych, co sa do politiky a ku korytu dostal zbieranim lajkov na sietiach od ludi s pochybnou inteligenciou.
Nálepku neonacistu alebo extrémista si politik Milan Mazurek vyslúžil najmä pre svoje verejné vystupovanie, šírenie rasovej neznášanlivosti a pravicovo-extrémistickú minulosť. Prívlastok „certifikovaný nácek“ získal ako prvý poslanec slovenského parlamentu, ktorého právoplatne odsúdil súd. [1, 2, 3]
Medzi hlavné dôvody tohto označenia patria:
Odsúdenie za rasistické výroky: Najvyšší súd SR ho v roku 2019 uznal vinným z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. V relácii rádia Frontinus vulgárne urážal moslimov, Rómov a ľudí tmavej pleti, pričom ich označoval za „ľudský odpad“ a vyjadroval sa o neprispôsobivosti tejto časti obyvateľstva.
Strata poslaneckého mandátu: V dôsledku tohto rozsudku prišiel ako prvý poslanec v histórii samostatného Slovenska o mandát v Národnej rade SR.
Extrémistická minulosť: V minulosti bol výraznou tvárou strany Kotlebovci – ĽSNS, ktorá bola verejne aj odborníkmi dlhodobo označovaná za neonacistickú a fašistickú. V médiách a na internete sa objavili jeho fotografie s vyholenou hlavou a s prejavmi sympatizujúcimi s neonacistickou ideológiou.
Vyjadrenia o holokauste: V jeho starších príspevkoch na sociálnych sieťach sa objavili tvrdenia, v ktorých spochybňoval holokaust a vyjadroval sa o ňom ako o „rozprávkach“
Odhliadnuc od toho, ze okrem nenavisti nema ziadne odborne predpoklady ... Jeden z tych, co sa do politiky a ku korytu dostal zbieranim lajkov na sietiach od ludi s pochybnou inteligenciou.
Nálepku neonacistu alebo extrémista si politik Milan Mazurek vyslúžil najmä pre svoje verejné vystupovanie, šírenie rasovej neznášanlivosti a pravicovo-extrémistickú minulosť. Prívlastok „certifikovaný nácek“ získal ako prvý poslanec slovenského parlamentu, ktorého právoplatne odsúdil súd. [1, 2, 3]
Odsúdenie za rasistické výroky: Najvyšší súd SR ho v roku 2019 uznal vinným z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. V relácii rádia Frontinus vulgárne urážal moslimov, Rómov a ľudí tmavej pleti, pričom ich označoval za „ľudský odpad“ a vyjadroval sa o neprispôsobivosti tejto časti obyvateľstva.
Strata poslaneckého mandátu: V dôsledku tohto rozsudku prišiel ako prvý poslanec v histórii samostatného Slovenska o mandát v Národnej rade SR.
Extrémistická minulosť: V minulosti bol výraznou tvárou strany Kotlebovci – ĽSNS, ktorá bola verejne aj odborníkmi dlhodobo označovaná za neonacistickú a fašistickú. V médiách a na internete sa objavili jeho fotografie s vyholenou hlavou a s prejavmi sympatizujúcimi s neonacistickou ideológiou.
Vyjadrenia o holokauste: V jeho starších príspevkoch na sociálnych sieťach sa objavili tvrdenia, v ktorých spochybňoval holokaust a vyjadroval sa o ňom ako o „rozprávkach“
@anonym_62c1a0 ten rozhovor v radiuFrontinus si aj pocuvala? Ako vulgarne sa tam vyjadroval?
Za mna si treba vypocut obe strany, nie len co v ramci zaujatosti nabulikaju hlavne media
Zaujimave ze openly gay z PS Sabo, zo srandy hajloval, co je protizakonne a preslo mu to? Preco asi?
@anonym_62c1a0 ten rozhovor v radiuFrontinus si aj pocuvala? Ako vulgarne sa tam vyjadroval?
Za mna si treba vypocut obe strany, nie len co v ramci zaujatosti nabulikaju hlavne media
Zaujimave ze openly gay z PS Sabo, zo srandy hajloval, co je protizakonne a preslo mu to? Preco asi?
@katarina092 daj link na ten rozhovor, prosim
@f333 paneboze, tolko povrchnosti tolkymi slovami. Ved argument, nie opis.- tvojr slova mi pripominaju babkin komentar k Meciarovu: Ale on hovori bez papiera! Uhrik s nackom Mazurekom nerobia nic, len siria nenavist a na tom zarabaju. Najstarsi sposob uzurpovania si moci. Pre EP nerobia nic. Plnia algoritmy nenavistou, ta ma vzdy vyssiu relevanciu. Vysledkom je, ze namiesto o hodnotach a principoch tu opisujes nejaku naucenu nackovsku akoze zdvorilost. Co si!
@julish Ak dovolis, tak nemusis suhlasit s mojim pohladom na danu situaciu.Ale kazdy demokraticky citiaci clovek vie respektovat iny nazor.Ty akoby si nechapala pojem demokracie. Pohlad na politicke strany ai ch ideologiu je pohladom na zivotne hodnoty aj realisticky postoj .
Ja vyznavam ine hodnoty,ake predstavuje PS.Ja som patriot a viem posudit z relneho pohladu na zivot, co je prospecne pre sk aj jeho obyvatelov v podani zakonov ci postojov politikov. A PS v tom,ako hlasuje a aky ma postoj v EU je skodnou v obyvatelov sk .A ich sposby su neomalene.
Ak ty si zelas naplnenie ich pragramu ,/ak vobec tusis,co by to znemenalo pre tvoj zivot a zivot tvojej rodiny/ ,je to na tebeAk s ati apci ich prjav v debatach,tiez je to na tebe. .Mozno si naozaj zelas naplnenie ich prgramu asuhasis sich chovanim a ja ti zelam ich vladnutie.Potom mozeme znovu o nejake tie roky po ich vadnuti podebatovat ,ako oni nech zle neurobilia vastne ty si spokojna s tymi ich prjatymi zakonmi a stavom ekonomiky,aku zanechaju na sk ci v Europe. Ty prpac mi,ale ani netusis, co je ideologia PS a ich podObnych v EU zac. ja to vie z De aviem,.ake zle nasledky na moj zivot a zivot inych rodin mala vlada Zlenwch a lIberalov so socanmi aj Merkelovej CDU
A ak by som bola skodoradostna,doprjem to aj tebe a rodinam ,co si zelaju PS vo vlade tiez
O par rokov sii mozeme podebatovat o odsledkoch vlasddy PS ,ak budu vladnut. A potom si mozes konfromtovat svoj nazor s realitou,co na stala
A co ma Meciar spolocne s touto debatou na JOJ?
@anonym_62c1a0 ja som svoj nazor a argumenty jasne vyjadrila a nemam na nom co menit. Ja pozeram na vec realisticky a vidim,ze ten,kto bol agresivny prvy,bol Hojsik a nemal ziadne pravne ani moralne prqavo nikoho oznacit za fasistu ci fasiticku stranu. To je proste fakt.Mazurek nebol odsudeny za popieranie holokaustu Aten tr.,cin ,za ktory bol odsudeny ,bol zahladeny. Takze s ana neho musi pozerat ako na bezuhonneho. A v tom,ako popisal pracu v parlemente sa mozem s nim len zhodnut. Je to relisticky popis aj prace PS. A aj s tym, ako vidi zivotne hodnoty Niektomozno aj ty/ nemusi mat rad jeho hlasny prejav.Ale Faktom je,ze ma velku podporu a asi to bud evidiet aj o volbach do VUC. Mozno ty mas radsej agrsivne a hrube prejavy Hojsika . To je uz tvoja vec. Ale mala by si respektovat nazor ineho. Ja repektujem ten tvoj,hoci mam inu mienku.
@f333 Tak Lexman vravela nieco ine, co tvrdis. Uhrik sa nezucastnuje rokovani, na ktorych ona sama bojuje proti napr. zahrnutiu tych potratov. Ze cim viac ludi je proti niecomu, tym je vacsia moznost nieco upravit. Nato Uhrik - ze je ucast zbytocna, lebo "progresivci" su vo vacsine, teda sa nic nevyjedna. Na to Lexman povedala, ze potom by mu bolo zbytocne zucastnovat sa cohokolvek. Cize Uhrik ma len vyhovorky, prazdne slova
Este Uhrik sa vysmieval, ze tie "papiere" nikto necita. Lexman sa prekvapila a odpovedala, ze ona vsetko cita. A Uhrik - ze progresivci to necitaju 🙃 Trochu alibisticke - svoje prerieknitie zvalit na progresivcov 👍 Same vyhovorky.
A v tomto tvojom linku bola vlastne aj odpoved na otazku "prehlasovania". Utek/neucast na rokovaniach, lebo vraj je to zbytocne. Tak nech odide z parlamentu
@eva8 Ty asi si nepocuvala korektne. jasne Lexmann hovorila o lavicovych zelenych europoslancoch. A ja som napisla, ze v niecom mali odlisny nazor. Ale vyjadrilli ho kultivovane obaja.To je rozdiel od Hojsikovho a Yar prejavu.
Uhrik ja sne pomenoval dovody, preco nebol na tom zasadnuti. Ona mala iny nazor, ale toneznamena,ze vi nej veci sa nezhodli. Na tej debate bolo jasne przentovane,ze to ide bez agresie ,ako predvadzaju v PS v debatach.
Takze ty nepozeras na vec podla skutocnosti, ale na zakade prekrutenej realality.,aby tio to pasovalo do tvojho videnia. Ale to je na tebe. ja som svoj nazor a aj argumet v podobe realnej debaty v linu uviedla. Kazdy si moze urobit nazor ,ak chce vidiet realitu aka je .

@eva8 hej on ma taky styl, ale zase vies... ja tam proste vidim tu proste nezlucitelnu nenavist, a vedia ze sa nevie ovladat v PSku, preto vzdy ked sa dalo vsunut do textu, ze su extremisti, odsudeni a co ja viem co, tak to tam bachli :DD s usmevom a kludom. Kazdy mame inak dlhu rozbusku :DD
@simca06022011 Mazurek je odsudeny nacek a ani cesticka vo vlasoch a dikcia fuhrera na pervitine na tom nic nezmeni. Fuj, niemandi, len plnia vacky v Bruseli a nic nerobia. Napr taky Hojsik ma za sebou kopu prace