Politické rozhodnutia a zrušenie sviatkov
To už fakt nie je normálne, čo si táto garnitúra dovoľuje. Ako si môžu dovoliť zrušiť ďalší sviatok?! A taký dôležitý? To fakt ľudia nemajú pravo na ten poebany deň voľna? Ako z tohto von? Ako ich odtiaľ dostať? Ja si neviem a ani nechcem predstaviť, čo bude, o dva roky, keď skončia s týmto rabovanim 🫣🫣🫣 prosím, že nie som sama, kto sa fakt každým dňom bojí viac. (Samozrejmé, ten najväčší problém nie je sviatok. Myslim všeobecne čo všetko robia, každým dnom prerazaju dno)
Nerozumiem prečo všetky konsolidačne opatrenia sa presúvajú na muklov !??? Teda pracujúcich , pani velkomozni ani 5 eur neusetrili zo "svojho" . Ubudlo im niečo? Práve naopak , Im sa len platy navyšujú ,renty vymýšľajú , väčší rozpočet si na svoj chod schválili . Fico tu už bude pomaly 2! Roky a opäť žiadne výsledky , nič ...
To je uz tak trapne a priehladne ked sa ohanaju tou blbou konsolidaciou. Pricom sami si (nakradnute) peniaze pchaju do vackov, ako prve si zvysili platy o 100% schvalili dozivotne renty. Vyhodene stotisice na zbytocne cyrilometodske slavnosti a oslavy vyrocia konca druhej svetovej vojny. zbytocne ministerstvo sportu, len aby Dankovi zalepili na chvilu hubu 🥴 Lety specialom na futbal, na hokej. Prevazanie zlocinca specialom 😵💫
Haciendy z eurofondov, vily v Chorvatsku... Netrasparentne statne zakazky usite na mieru konkretnym firmam.
Takto vyzera konsolidacia v praxi? 😵😡
Ale vzdy sa najde niekto, kto to bude obhajovat, ze ano mame vela dni, treba to skresat 😵💫🙈 To nevymyslis, to je Slovensko... 🤯
A este margo toho aky den zrusili, naco by komu bola dnes nejaka trapna a zbytocna sloboda ci semokracia 🤦🏻♂️😳
A chudacikovia si este malo nakradli... DPH 23 % nestaci, transakcna dan a ine zvysene dane, nestacia...stale malo hovadam nenazratym 🥲 A plebs nech sa aj zoderie, sak ako dobre nam je kolko volna by sme este chceli?!!! 🤯😡🤮
@larinka552 ja sa len bojim, co bude dalej. 👽
Zrušený nie je sviatok ale deň pracovného pokoja... U seba šetriť nevedia, ale my na nich musíme robiť viac. A tí čo zvykli pracovať aj vo sviatok budú teraz robiť za menej.
Mňa neruší,že bol zrušený štátny sviatok,ale to aký sviatok.Prečo sa nezruší 1.máj?Už dávno sa nechodí pochodovať na námestia a týždeň na to je aj tak ďalší sviatok
@hubka51 ja som rada. Za mňa radšej nech zostanú tie sviatky v máji, júli, auguste a septembri keď je pekne a človek si môže urobiť nejaký výlet cez ne, cez tento sa aj tak zväčša nič nedá
To je uz tak trapne a priehladne ked sa ohanaju tou blbou konsolidaciou. Pricom sami si (nakradnute) peniaze pchaju do vackov, ako prve si zvysili platy o 100% schvalili dozivotne renty. Vyhodene stotisice na zbytocne cyrilometodske slavnosti a oslavy vyrocia konca druhej svetovej vojny. zbytocne ministerstvo sportu, len aby Dankovi zalepili na chvilu hubu 🥴 Lety specialom na futbal, na hokej. Prevazanie zlocinca specialom 😵💫
Haciendy z eurofondov, vily v Chorvatsku... Netrasparentne statne zakazky usite na mieru konkretnym firmam.
Takto vyzera konsolidacia v praxi? 😵😡
Ale vzdy sa najde niekto, kto to bude obhajovat, ze ano mame vela dni, treba to skresat 😵💫🙈 To nevymyslis, to je Slovensko... 🤯
A este margo toho aky den zrusili, naco by komu bola dnes nejaka trapna a zbytocna sloboda ci semokracia 🤦🏻♂️😳
A chudacikovia si este malo nakradli... DPH 23 % nestaci, transakcna dan a ine zvysene dane, nestacia...stale malo hovadam nenazratym 🥲 A plebs nech sa aj zoderie, sak ako dobre nam je kolko volna by sme este chceli?!!! 🤯😡🤮
@larinka552 ako je toto možné vôbec ?!!! Keď matovic nechal “prázdnu” kasu 😳 ešte dodám desaťtisícové odmeny pre kadekoho , Machala, gedra , riaditelia stratovej posty si tiež vyplatili pekne peniažky … nákupy drahých služobných aút (nemali autá či čo ??, chodili autobusmi ??) , koňaky na úrad vlády , veganske balzamy , jednote dôchodcov pridali 800000 na rekreačne poukaz y , to uz všetkým tu “drbe” ?!!! Ja viem , že spriazneným ľudom toto vyhovuje , ale nemôže ich byt tak veľa
@larinka552 ako je toto možné vôbec ?!!! Keď matovic nechal “prázdnu” kasu 😳 ešte dodám desaťtisícové odmeny pre kadekoho , Machala, gedra , riaditelia stratovej posty si tiež vyplatili pekne peniažky … nákupy drahých služobných aút (nemali autá či čo ??, chodili autobusmi ??) , koňaky na úrad vlády , veganske balzamy , jednote dôchodcov pridali 800000 na rekreačne poukaz y , to uz všetkým tu “drbe” ?!!! Ja viem , že spriazneným ľudom toto vyhovuje , ale nemôže ich byt tak veľa
@jednoduchomaria89 poslancom navýšili platy na 6900/7300 eur v case Kriz , vacsina Len stlaca tlacitka, priemerna mzda je horkotazko 1400 Eur , realne menej
@jednoduchomaria89 je to na grc. A ešte si to pekne pomenujú - konsolidácia. Ale opice budu tlieskať. Nemam slov
Michal Kaliňák sa tak stal už 35. štátny tajomník tejto vlády. Je to rekordný počet, na aký si netrúfli ani predchádzajúce Ficove vlády v ekonomicky lepších časoch.
Štátny tajomník má plat na úrovni poslanca, ale okrem toho má vlastný sekretariát so zamestnancami, k tomu vlastného šoféra a auto. Ročne tak štát stojí zhruba 300-tisíc eur (pri troch zamestnancoch na sekretariáte).
naco potrebujeme tolko statnych tajomnikov? Pretoze mame viac ministerstiev, alebo viac tajomstiev?
Štátny tajomník je na Slovensku politicky obsadzovaná funkcia v štátnej exekutíve. Štátneho tajomníka vymenúva a odvoláva vláda SR na návrh príslušného ministra. V neprítomnosti zastupuje ministra v plnom rozsahu. Výnimkou je rokovanie vlády, kde neprítomného ministra nezastupuje pri hlasovaní, nakoľko jeho hlas je iba poradný.[1][2]
Pri viacodvetvových ministerstvách môže vláda určiť, že na ministerstve budú pôsobiť dvaja štátni tajomníci. V takom prípade minister vymedzí rozsah ich právomocí pri zastupovaní.[1]
https://sk.wikipedia.org/wiki/Štátny_tajomník_(...)
@hubka51 ja som rada. Za mňa radšej nech zostanú tie sviatky v máji, júli, auguste a septembri keď je pekne a človek si môže urobiť nejaký výlet cez ne, cez tento sa aj tak zväčša nič nedá
@ddd1313 ano, z tohto pohľadu súhlasím. Radšej viac voľna cez letné obdobie, kedy je dobré počasie na outdoor a výlety do prírody. Na prelome rokov je až 5 dní prac. pokoja v krátkom čase. Pokojne by sa napr. sviatok Troch Kráľov mohol presunúť na najbližšiu nedeľu a vtedy tento cirkevný sviatok riadne osláviť.
Máme síce veľa sviatkov, ale pozor, vždy nejaká časť prípadne na víkend, kedy ani nepostrehneme, že sa nejaký sviatok koná. Takže reálne zo 14 dní v priemere len 10 pripadne na pracovné dni. V zahraničí je často taká prax, že ak nejaký sviatok pripadne na víkend, voľno sa realizuje v najbližší prac. deň.
No a už sa uvažuje aj o Veľkonočnom pondelku 🤣🥰
No a už sa uvažuje aj o Veľkonočnom pondelku 🤣🥰
@mizoko netrep velkonocny pondelok a vianoce nemozu zrusit bez suhlasu cirkvi
@katulienkax ja netrepem. Si pozri o čom sa uvažuje a tak píš kto trepe ☺️😘 Oni sa ti vykašlú aj na cirkev keď ide o prachy. A o vianociach som ja nic nepísala. Nevieš čítať?
@katulienkax https://news.refresher.sk/189064-Koalicia-zvazu...
Nech sa páči. Kto trepe? Lebo ja určite nie. Máš tam aj ten veľkonočný pondelok spomenutý. Keď si nevieš dohľadať informácie tak z tvojej neschopnosti neobvinuj iných.
@katulienkax velkonocny pondelok nie je cirkevny sviatok 😉
@katulienkax velkonocny pondelok nie je cirkevny sviatok 😉
@mamina7070 ale netrep 😜 prepáč,nemohla som si pomôcť a musela som použiť to čo Kata 😅🤣 to je totiž argument jak piga.
Ono je vlastne jedno či to je alebo nie je cirkevný sviatok. Ide o prachy a tam sa na to nepozerá. Inak mne ako ateistov je to fakt jedno. Ja ten deň voľna nemám 😘
@mamina7070 ale netrep 😜 prepáč,nemohla som si pomôcť a musela som použiť to čo Kata 😅🤣 to je totiž argument jak piga.
Ono je vlastne jedno či to je alebo nie je cirkevný sviatok. Ide o prachy a tam sa na to nepozerá. Inak mne ako ateistov je to fakt jedno. Ja ten deň voľna nemám 😘
@mizoko tak keby bola aktivny krestan tak by vedela ze velkonocny pondelok je ani prikazanym sviatkom v cirkvi
je to svetsky sviatok legitimizujuci pitie alkoholu a bitie zien na zaklade ludovych tradicii
pre krestanov je najvacsim sviatkom velkonocna nedela
@katulienkax no čo,už prečítané? A kde som ja písala že chcú rušiť Vianoce? Ja som len reagovala na to čo napísal niekto iný. Ten šlabikár si v škole mala čítať a nie sa na ňom smykat.
@mizoko tak keby bola aktivny krestan tak by vedela ze velkonocny pondelok je ani prikazanym sviatkom v cirkvi
je to svetsky sviatok legitimizujuci pitie alkoholu a bitie zien na zaklade ludovych tradicii
pre krestanov je najvacsim sviatkom velkonocna nedela
@mamina7070 krásne si to napísala ☺️ máš u mňa plus
Nie je to jedno, ci sa rusi statny, alebo cirkevny sviatok. Pri cirkevnom je urcity postup, pretoze su dohody stanovenych sviatkov a nemoze byt zrusenie len odhlasovanim v parlamente
Nie je to jedno, ci sa rusi statny, alebo cirkevny sviatok. Pri cirkevnom je urcity postup, pretoze su dohody stanovenych sviatkov a nemoze byt zrusenie len odhlasovanim v parlamente
@eva8 to je ok,ja to viem. To je tá stupidna vatikánska zmluva. Na keru rit nám bola nechápem. Ale všetko sa dá keď je vôľa 😎😁
@mizoko a postupom casu aj 24.12. bude pracovny den ako kedysi ...
@eva8 v niektorých krajinách západnej Európy ani Štefan 26.12. už nie je dňom prac. pokoja 🙂
Na prelome rokov medzi 24.12. a 6.1. máme nahustených až 5 dní prac. voľna v krátkom čase za sebou. Neprekážalo by mi až tak, ak by sa to okresalo o jeden deň.
@eva8 to je ok,ja to viem. To je tá stupidna vatikánska zmluva. Na keru rit nám bola nechápem. Ale všetko sa dá keď je vôľa 😎😁
@mizoko za Velkonocnym pondelkom by mi bolo velmi smutno. Je to jediny den v roku, ked sa u nas stretnu vsetci chlapi rodiny. Maly, aj velky. Okrem mojho syna, ten je rozlietany s kamaratmi po navstevach dievcat.
Rusenie sviatkov vo vseobecnosi navrhoval kedysi Sulik. O Velkonocnom pondelku sa povravalo ako alternativa za 17.novembra.
@mizoko za Velkonocnym pondelkom by mi bolo velmi smutno. Je to jediny den v roku, ked sa u nas stretnu vsetci chlapi rodiny. Maly, aj velky. Okrem mojho syna, ten je rozlietany s kamaratmi po navstevach dievcat.
Rusenie sviatkov vo vseobecnosi navrhoval kedysi Sulik. O Velkonocnom pondelku sa povravalo ako alternativa za 17.novembra.
@eva8 presne tak, Veľkonočný pondelok by som ani ja určite nerušila. A myslím, že reálne to ani nehrozí. Ten deň má u nás silnú tradíciu a ako píšete, je to príležitosť, kedy sa známi môžu (často po roku) navzájom osobne stretnúť.

Sviatok slobody a demokracie by mal ostať ponechaný. Je to silnejší odkaz než polovica iných sviatkov, ktoré na Slovensku sú uznané za dni pracovného pokoja. Toto je ozaj smutné :(