Postrelili premiéra Fica v Handlovej?
Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?
Som síce zástanca skôr koalície, ale áno, súhlasím s vami, že vyhrážky a nadávky prezidentke sú určite cez čiaru, myslím si, že je to príjemná, kultivovaná a reprezentatívna žena po celý čas, kdežto napríklad taká Beňová mi nie je sympatická ani najmenej, aj Blaha je podľa mňa blbec, ale ako tu už bolo spomínané, naozaj chýba ten stred, ide sa z extrému do extrému, Harabin je tiež napríklad jeden extrém, ale pokiaľ viem väčšinovú podporu nemá a vo vláde nie je, tak načo to spomínať? Takto vzniká nenávisť. Vláda aj včera Pellegriny vedľa prezidentky hovorili o umiernenosti a presne o tom zdravom strede, ktorý keď sa vytráca, tak môže dôjsť k tak závažným činom ako pokus o vraždu, čo je predsa veľmi závažná vec. Aj v práci sme ľudia z rôznymi názormi aj očkovaní či neočkovaní napríklad a predsa spolu vychádzame a rozumieme si ľudsky trebárs v inej oblasti.
@greta90 "Len mi vadí, že tu naozaj chýba nejaký stred, umiernenosť, objektivita médií"
Presne, a ked ten stred chyba tak sa velmi lahko uchyti ten radikalne opacny pohlad. Lebo media tou neobjektivitou a ocividnym nadrzanim jednej strane tych z opacnej nazorovej skupiny vyzenu k mediam, ktore ich nakrmia informaciami, ktore chcu citat a pocut, a radi sa tam vratia.
@hiro dvojaky meter ako vysity..
@tykat Ako si predstavuješ ten stred? Ja bežne čítam noviny z rôznych častí sveta a rôznej orientácie - a správy majú rovnaké. Či pozriem na ľavicový The New York Times alebo na pravicový The Washington Post, tak sa ich správy nelíšia. Zohľadniac región, to isté sa dočítam v nemeckých novinách rôznej politickej orientácie a to isté sa dočítam aj na Slovensku.
Čo sa líši, je to čo som písala vyššie- komentáre. Ale účelom komentárov nie je a ani nikdy v minulosti nebolo podávať objektívne nezaujaté správy, ale naopak komentovať ich zo subjektívneho pohľadu autora. Každý sčítaný človek si najprv prečíta spravodajstvo a až potom ide do komentárov, kde počíta s tým, že sú v ňom vyjadrené subjektívne názory novinára a on ako čítateľ má možnosť konfrontovať svoj názor s názorom autora.
Prečítam si komentáre na liberálnom Sme - často súhlasím, občas nie, sú tam ale dokonca komentátori s ktorými nesúhlasím väčšinou. Prečítam si komentáre na konzervatívmom Postoji - niekedy súhlasím, niekedy nie. Ale jedny aj druhé noviny majú v podstate totožné spravodajstvo.
@hiro
@la_dolce_vita presne mi toto stale lieta hlavou.
Ked bol aj nevydareny pokus o atentat na Hegera,citala som tak nenavistne komentare,plne priania smrti,plne sklamania ze sa precin "nevydaril" a odniesla si to "len" teplaren.
Priania smrti matovica ,odstranenie ...
Stale su tie diskusie verejne,tak ak niekto ma pochybnosti,moze nacriet do historie....ak je teraz niekto proti nasiliu,vrazde,urcite mu bude na zvracanie aj z toho hnoja,co dakazali vypustiti zo seba sympatizanti dnesnej koalicie...alebo ze by nie,ked sa jedna o dnesnu opoziciu?
Ale tak dvojaky meter veru pouzivame....
Co sa tyka zakazu diskusie a komentarov - treba brat do uvahy, ze boli ine vlady.
@fantaghiro21 samozrejme, ze s tym nikto normalny nemoze suhlasit. Ale vies aky je rozdiel? Ziadne taketo nenavistne komentare neboli medzi matkami na MK. Ani jeden jediny. Nikdy som tu nevidela jediny podporujuci komentar na tieto svinstva. Zato agresiu v komentaroch volicov sucasnej opozicie tu vidim kazdy den. Ako k politikom, tak voci volicom. A druha zasadna vec, Hegerovi sa nastastie nic nestalo. Ty stale nevidis ten zasadny rozdiel?
@liv1 ou, boli. A rozculovalo sa nad "neslobodou" slova. Tak, teraz sa k nej blizime.
Je ale velmi smutne, ze rusenie diskusii pod clankami nepomoze k ukludneniu. Pretoze sa ludia hecuju najme na facebooku a inych socialnych platformach 😔 Ja som neustale za upozornenie uz pri naznakoch nevhodnej konverzacie aspon tu na MK. Pretoze clovek sa lahko vyhroti a potom je uz lahke priat niekomu nieco sle. A vyslovene/napisane slovo ma silu.
Cekovo, myslienka ma silu. A mnohokrat vyslovime/napiseme aj to, co nemyslime a dalsi sa toho chyti.
@liv1 uf skoda,ze ludia cielene zabudas(ju)alebo si nechces pamatat.(jul
Po tom,co matovic vyhral,som sa tu stretla s takym hnojom v diskusiach,ze som az neverila ....
Ja nejak nerozoznavam ci je volicka matka alebo nie.
V drvivej vacsine ,ci sa diskusia vedie pod clankami,na socialnych sietach,su tam vsetci ti isti,aj matky....
Ci ked su debaty na MK si ideme nahadzovat ruzove okuliare?
A ci nevidim rozdiel ci bol pokus o atentat na hegera.
Ked zabili kuciaka,tam je tiez rozdiel ci ako?
Tolko hnoja aj po vrazde jana a martiny.
Nie nevidim rozdiel
Ta nenavist,stvanie ludi ,schvalovanie vrazdy,nasilnosti,vyhraziek,treba hladat trosku hlbsie ako hned odbuka hodit vsetko na "liberalov"
Som hakliva na slovo "liberalny? Drviva vacsina ,co sa tym ohana v skutocnosti ani nevie,co znamena liberalizmus,liberalny....
Akoby nic ine neexistovalo.
Ja som napr az moc konzervativna....
A predsa nie som fanusik koalicie...
Vzdy mame na vyber, ako sa spravat. Podme prikladom. Aspon sa snazme. Ja verim, ze po tomto cine a stretnuti sa dosluhujucej prezidentky a buduceho prezidenta sa trochu ukludnime. Caputovej vyzvy boli ignorovane, tak snad Pellegriniho nebudu. Vsak Slovaci nesmu byt klbkom nervov ❤️
Inak viete, ze to vyzera, ze tam mal ten utocnik komplica?
@eva8 staci si preletiet diskusie ine,ako na temu politika.myslis ze ten hnoj zacal po matovivoci a zazrakom prestane po atentate na fica?nie .je uz dlhe roky jasne,ze aj ten hnoj ,vojny medzu len matkami na mk trva veeelmi dlho
Myslis,ze sa nieco zmeni?
To by museli byt ludia trosku viac empaticki,nesuperit ,nebyt egoisticki,zavistlivi,priat zlo,hned osococat a urazat .
Zial...
@fantaghiro21 Matovic.. ano.. trufam si tvrdit, ze ak otvoris akukolvek diskusiu na MK za posledneho pol roka, najdes minimalne 95% nenavistnych komentarov voci politikom a volicom sucasnej koalicie a nie naopak. Mne ako cloveku, ktory nema resp. nie je stotozneny na 100% s politikou ziadneho z nich, ani koalicie ani opozicie, je to zasadny fakt. FB uz davno necitam, mam pocit ze tam sa stretava spodina z oboch taborov
@liv1 skus zabludit hlbsie do historie(ak debaty nezrusili,nemam zase az taku sledovanost na mk aby som s urcitostou vedela povedat,ze diskusie su este dostupne) bola by si prekvapena,kolho hnoja sa pisalo za vlady trrajsej opozicie. ...
@liv1 ja asi žijem na inom koníku ... že "95% nenavistnych komentarov voci politikom a volicom sucasnej koalicie a nie naopak." ... prosím, naozaj prosím - nájdi mi ich aspoň 10. Nemal by to byť taký problém, keď ich je 95%. Ale naozaj tých nenávistných, nie také, kde sa píše o nesúhlase a popise činnosti dnešnej koalície. Naozaj nenávistné...
@mladena ja pokiaľ viem Robert Fico nikdy našej p. prezidentke nenadával do K..., vyjadril sa o nej ako o americkej AGENTKE a ked si pozrieš video s Blahom, kde jej tiež ÚDAJNE nadáva do k...., zistíš, že ani Blaha sa nikdy nevyjadril o prezidentke, že je americká K. Povedal na mikrofón že prezidentka je americká....a dav kričal čo chcel, ale Blaha nie a ani nik iný kto s ním stál na pódiu.
Videa sa dajú ľahko a rýchlo nájsť.
A ani koník nie je svätý, tu sa tiež začalo s delením a nálepkovaním na zaočkovanych (slobodnych) a antivaxerov, co nosili rúška a na rebelov. Ako sa tu mazali politické témy pred voľbami a výlučne témy na ódu pána Michala Šimečku sa zázračne nikdy nemazali, to si nevšimol naozaj len slepý. Aj tu na tomto múdrom koníku sme zažívali nadávky za to, že sme boli proti očkovaniu a za to, že nevolíme progresívne strany DEZOLATI , OPICE, RUSKI AGENTI, TROLOVIA z fariem A POD. Dúfam, že ste sa v tom našli, tým ktorým to patrí...a takto to všetko začalo...
@rusalinka ja neviem tí ľudia asi ani nevedia čo sú nenávistné komentáre .... Bohuzial ja nesúhlasím s činmi koalície , absolútne . Nič pre mňa neurobili , nie som dôchodca , ani ich kamoš . Nesúhlas , kritika nie je nenávisť !!!!
@fantaghiro21 musime zacat od seba. Nuz, nepisme o hnoji. Zivot sa zacina tu a teraz. Z minulosti sa da poucit, ta sa zmenit neda. Buducnost sa da aj tym, ze nebudeme pouzivat expresivne vyjadrenia, ktore sa stali beznymi v nasom slovniku
@jednoduchomaria89 no veď práve... ale ako áno, ja súhlasím s tým, že niekedy to tu môže byť tvrdšie, ale napr. tento príspevok vyššie od cafelatte - ja keď takéto niečo čítam na koníku, tak v drvivej väčšine to čítam práve od tých, ktorí sa tak natitulovali sami spôsobom "vy nám nadávate do toho a toho" .. ale ja som asi slepá, ale naozaj minimum, minimum som niekde videla, že by tu niekto napriamo napísal "si dezolát, lebo nevolíš PS, si opica lebo si nevolila korčoka" ... veď ak to admini nechávajú, tak tu toho musí byť plno. Tak kde to je?
@cafelatte akože fakt ideš ospravedlňovať to nechutné video súvisiace s prezidentkou? Toto video by mal odsúdiť každý normálny človek, vraj to Blaha nepovedal? Veď vyzval ľudí, aby to povedali za neho. To fakt ideš popierať ich vinu na celej tejto ich nechutnej prezentácii?
https://www.facebook.com/kandelaber/videos/1381...
@cafelatte vsetci velmi dobre vieme, co posahany blaha chcel povedat...hrame sa na slovicka?..ked nesuhlasil s davom, mal to povedat..ale on tych ludi nabadal na to..jaaaj...samozrejme, on moze...takze, ked blaha suhlasi, ale nepovie, je to o tom, ze to nepovedal a teraz je to opacne?...ano, dvojaky meter.. ako vzdy pri komunistoch zo smerohlasu...a este im mame za to tlieskat?...preboha, ved bud realna
Tak isto si zabudla na spravanie fica, kurv* benovej a ostatnych?...jaaj...toto nie je zakazane, ale teraz je...🤦♀️...tebe uplne chyba kriticke myslenie voci tym zmrdom zo smerohlasu...
@cafelatte presne tak, opice, dezolati, ruski agenti, trolovia, debili, tupi a podobne, ani sa mi to nechce dalej pisat. V kazduckej jednej politickej diskusii na MK za posledne mesiace. Ale vidno ze niekto ma velmi selektivne vnimanie
@rusalinka tych diskusii je milion. Staci zadat do vyhladavania heslo “volby” a mas to tam.

@777januska777 pri tejto vyčítke neobjektívnosti médií si nemôžem pomôcť a musím veci pomenovať tak, ako ich vnímam. Pre mňa je toto dôsledok faktu, že každý má internet vo vrecku. Vrátane ľudí doteraz nesčítaných až funkčne negramotných.
Tak ako neodlišujú vo svojom prejave medzi názorom a faktom, tak nevnímajú rozdiel medzi správou a komentárom. Od novinára sa tu očakáva, že bude bez názoru, čo je úplne absurdná predstava - noviny ako také sa od svojho začiatku vždy profilovali nejakým názorovým smerom. Tu zasa mnohí nechápu rozdiel medzi názorom a objektivitou.
V súlade s týmto všetkým nevedia odlíšiť dezinformácie od serióznych správ a tak považujú za objektívne médiá tie, ktoré si správy vymyslia alebo prekrútia tak, aby vyhovovali názorom daného čítateľa.