icon

Postrelili premiéra Fica v Handlovej?

15. máj 2024

Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
liv1
21. máj 2024

@lonely66 priznaj sa, co tam bolo napisane 😁. Ja som tu nahlasila len jeden komentar a to bol Jozov. Ale ten sa nestazoval 😁

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka8
21. máj 2024

@hiro ja keď som potrebovala akútne CT, mala som ho na počkanie a nie som prominentný pacient.

zmrzlinka8
21. máj 2024

@rusalinka @annm81 vidím, že si beriete do úst mňa. aby vám bolo jasné, presne ako napísala annm81, že tu píše, aby tu napísané "hlúposti" neostali bez jej (múdrej) oponentúry, tak preto sem chodím aj ja, aby vaše hlúposti nevyznievali ako jediná pravda, pretože ňou jednoducho nie sú. Ste plné nenávisti, arogancie, máte nebotyčné ego a keď s vami ďalej nerozvíjam diskusiu, je to preto, že mi je totálne proti srsti diskutovať s takýmito osobami, ktoré sa síce pýtajú, ale nie preto, aby počúvali odpoveď a sa zamysleli, ale iba preto, aby potlačili iný názor akoukoľvek agresívnou a znevažujúcou formou a roztrhali človeka verbálne na kusy.
ďakujem, o takúto diskusiu s vami ja nemám záujem a nepotrebujem nikomu nič zdôvodňovať ani vysvetľovať ani sa obhajovať.
Aj napriek rozdielnosti našich názorov vás ja dokážem rešpektovať, takže poprosím rešpektujte aj vy, že mám iný názor ako vy. Volá sa to tolerancia. Ďakujem.

annm81
21. máj 2024

@akje Tak som si to nejako vypočula a musím povedať, že nie celkom rozumiem, kde je problém. Nie je tam nič klamlivé ani zavádzajúce. Píše sa tam to isté, čo v rozhovore, čo si linkovala - tvrdenie, že to dostal až v pondelok, hoci to poslali v piatok. Tvrdenie, že nemá dosť času je v článku uvedené jasne ako jeho subjektívne vyjadrenie, vrátane citátu. Rovnako je tam uvedené vyjadrenie Šamku. Noviny k tomu celému neuvádzajú žiadne svoje hodnotiace stanovisko, len tlmočía vyjadrenia zainteresovaných.

Ak dobre rozumiem, 5 pracovných dní je zákonná úprava a oni mu vyšli v ústrety tým, že počítali až od pondelka, nie od piatku? A problém je, že sa to takto priamo nepíše aj v novinách? Ak áno, je ten jeden deň tak zásadná informácia, že to nejako mení vyznenie článku? Snáď nie, či áno?

Ide ti o to, že v jednom článku nemáš absolútne kompletné informácie? Tie nemáš predsa ani v tom rozhovore - už len preto, že kým v článku máš vyjadrenia dvoch strán, v rozhovore len jednej. Novinová správa nie je a nikdy nebola zdrojom vyčerpávajúcej analýzy problému, na to sú iné formáty.

Ale toto práve nie je téma, v ktorej sa nejako zvlášť orientujem (a som si absolútne istá, že som sa k nej nikdy na tomto ani inom fóre nevyjadrovala), takže možno som úplne mimo a nepochopila som, o čo ti šlo.

Isteže môžeš sledovať tlačovky rôznych politikov a ďalších relevantných strán, ale nie všetky a vo všetkých oblastiach a ešte si ich vyjadrenia dôkladne overovať, lebo toľko času nemá nik. Môžeš si vybrať nejakú oblasť, ktorá ťa dlhodobo zaujíma, alebo ťa občas zaujme nejaký konkrétny problém, kde chceš ísť do hĺbky a kde pochopiteľne, v rámci vyváženosti sleduješ aj nejakú opozíciu a informácie si overuješ na viacerých miestach. Ale nedá sa to robiť vo všetkom a vždy. V ostatných oblastiach sa potom buď spoľahneš na nejakého sprostredkovateľa, alebo si neinformovaná.

annm81
21. máj 2024

@zmrzlinka8 Na to, že napr. so mnou vraj nemáš záujem diskutovať, ma v tejto diskusii spomínaš vcelku dosť často - oprav ma, ale viackrát si najprv reagovala ty na mňa, nie naopak. Ak nemáš záujem o diskusiu, načo diskusiu začínaš?

A ako sú tvoje príspevky, ktorých obsah nedokážeš odôvodniť, v súlade s tvojim cieľom vyvracať niekoho hlúposti?

rusalinka
22. máj 2024

@zmrzlinka8 môžeš mi prosím napísať nejaký môj príspevok, ktorý je plný nenávisti a ktorý je hlúposťou? A ak nájdeš tú hlúposť, môžeš mi, prosím, aj napísať a vysvetliť, prečo je to hlúposť? A ak nájdeš nenávistný, čo je na ňom presne nenávistné? Ďakujem.

yoshida
22. máj 2024

@fajnova pozri tu je pár "slušných výrokov "R.F.
https://www.visegradsky-jezdec.cz/video-jako-du...

0silvia0
22. máj 2024

kto chce nestranný názor zvonka na celú situáciu:

https://www.youtube.com/watch?v=kBAGmTJC08k
rusalinka
22. máj 2024

@yoshida ja by som ti aj dala lajk, ale aby to nevyznelo, že dávam lajk tomu videu... to s bielym autom, z Prahy (tuším)...tam mi až zle ostalo ☹ Strašné niečo ☹

akje
22. máj 2024

@annm81
Dobre si to zhrnula. Vysvetlim postupne preco v tom chybajucom 1 udaji vidim problem (aj ked podla mna chybal aj druhy podstatny udaj). Tusim si niekde spominala, ze nezijes na slovensku, tak ti priblizim, preco ja na tom problem vidim z toho "domaceho" pohladu.

Temu, ktoru som otvorila sa tyka medii a odovzdavania informacii a preco by nemal clovek vychadzat iba z clankov ale hladat si informacie napriamo u oboch stran. Na slovensku nepanuje dobra atmosfera uz velmi dlhu dobu. Myslim, ze tato diskusia to krasne odzrkadluje (Aby nedoslo k omylu. Teraz sa nesnazim najst vinnika a ani na nikoho poukazovat prstom, snazim sa poukazat na to, ako zmenit svoju informovanost pre kvalitny dialog). Su tu akoby 2 tabory ludi, z ktorych kazdy ma nejake informacie a chybaju im tie, ktorymi disponuje ta druha skupina. Preto podla mna vznikaju konflikty pri komunikacii. Mozno keby Anka vedela to, co Ferko, dala by mu za pravdu a keby Ferko vedel to, co Anka, neutocil by tolko na nu. A keby si iba odovzdali informacie prisli by na nieco spolocnou cestou.

Spat k clanku. Viacero ludi, s ktorymi som sa osobne rozpravala boli zhrozeni, co sa to opat na Slovensku deje. Ako je mozne, ze pan Mazak nemal dostatok casu na pripravu a ze taketo jednanie je nemyslitelne, stoja za nim a opat sa ukazalo, aka sa tu pacha nespravodlivost.

V clanku su uvedene 2 dolezite vyjadrenia k sudnej rade, ktora zacala rokovat v utorok o trinastej.

1. .."Ten tvrdil, že návrh dostal až v pondelok, hoci ho jeho kolegovia podali už v piatok. Viackrát zopakoval, že potrebuje čas na prípravu svojej obhajoby."
2. "Sudca Peter Šamko vysvetľoval, že tento bod je „neodkladný“. „Podozrivá osoba si nemôže určovať, ako dlhú lehotu potrebuje na prípravu,“ povedal Mazákovi."

Z tychto 2 vyjadreni je mozne vytvorit si iba 1 zaver. A to, ze pan Mazak mal vlastne iba 1 den na pripravu a bola mu odmietnuta jeho ziadost na dlhsiu pripravu, lebo podozrivy si lehoty urcovat nemoze.

Urcite vies, ze na to, aby si spravne vedela vyhodnotit situaciu, potrebujes mat dostatok informacii. V tomto pripade pre teba nepochopitelny chybajuci 1 jediny udaj a to, ze mu bolo navrhnutych dalsich 5 dni, ktore odmietol.

Druhy podla mna podstatny udaj, ktory v tomto pripade hra rolu a spomenuty nebol je, ze pan Mazak chcel mat cas az do zaciatku dalsieho mesiaca. Preco je dolezity? Lebo prave k nemu sa Samko vyjadroval. Takze kludne o 2 riadky mohol mat tento clanok viac a clovek si spravi ten spravny obraz o poskytnuti casu pre pana Mazaka. A slovensky lud by nemal potrebu vidiet nepravost tam, kde ju hladat nemusi.

Takto vynechane udaje a citovanie iba niektorych vyjadreni vedie k dezinformaciam citatelov..

To, ako napisat clanok vecne, strucne a spravne na zurnalistike tusim (snad) ucia, nestudovala som ju. Ja som mala moznost pocas mojich studii natrafit na knihu o slovenskych masmediach a metodach manipulacie a ak si dobre pamatam, celkom pekne tam autor napisal, ze v dnesnej dobe ma hodnotu rychlost a masovost viac ako kriterium pravdy. Je to preto, ze dnesna uponahlana doba chce informacie hned a spravit z toho najvacsi boom, nakolko zurnalistu, ktory by sa venoval prave tej pravde, by predbehli kolegovia a super temu by mu vyfukli.

Ano, nie kazdy ma cas na uplne zistovanie, co a ako presne bolo a kto co ako povedal. No je teda potom vhodne verit uplne vsetkemu z medii, ktore tvoria nasu mienku a vyhlasovat to za jedinu pravdu?

jamacka
Odpoveď bola odstránená
mondolina
22. máj 2024

@jamacka
ty sa ako rozprávaš?? kto je tu podľa teba buzerant???

rusalinka
22. máj 2024

@jamacka prosím?

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2024

Vyzera to tak, ze kapitan Danko sa zaregistroval na MK😉

liv1
22. máj 2024

@mondolina
@rusalinka “hajzel” podla jednej uzivatelky tu vam nevadil? Lebo nad tym ste sa nepozastavili ani jedna…

@jamacka Mohol/mohla by si skludnit, fakt sa to nehodi

liv1
22. máj 2024

@dskjhfdlkdjhl takych kapitanov Dankov tu (v SR) mame dost neboj sa 😁

tetapetra
22. máj 2024

@jamacka Taraba, Danko, huliak to ste vy?

mondolina
22. máj 2024

@liv1
nečítam všetko.
a to že v atentáte majú prsty Šimečkovi je tiež ok???

liv1
22. máj 2024

@mondolina jaj zrazu necitas jasne. Pisem ze je to v poriadku? Ci moj komentar si ani nedocitala kde pisem ze je to nevhodne?

mondolina
22. máj 2024

@liv1
áno predstav si že nečítam 47 strán!
nevhodné je dosť slabý slovo. je to primitívne.

rusalinka
22. máj 2024

@liv1 Áno vadí. Kde to bolo napísané, naozaj som si nevšimla, prepáč...

dudos
22. máj 2024

@jamacka tak to sa veľmi mýlite. Som voličom dnešnej opozície.
Pri prvej info o streľbe na premiéra ma premkol strach, ba až hrôza. V hlave mi išlo, kuwa, toto sa nemalo stať. Bála a bojím sa čo bude nasledovať, aké “násilné” kroky od dnešnej koalície prídu smerom k ľudom, ktorí nie sú na ich vlne.
A presne, stačil prejav pána Danka okamžite po info o tejto udalosti. Ten ma v strachu a obavách len utvrdil. Namiesto toho aby ma ako občana upokojili, našu rôznorodú spoločnosť, ešte priliali strach a obavu, rozprávali o občianskej vojne.
Ja ako spoluobčan, ktorý rešpektuje demokratickú voľbu som ostala v šoku a v strachu. Z pomsty ľudí dnešnej koalície. Tá sa pretaví do zákonov, ktoré nás budú okliešťovať.
Ja ako volič dnešnej opozície som tiež občanom SR, platím dane, plním si spoločensko sociálne “povinnosti” vychovávam tu deti. Pán Danko, Blaha, Taraba a im podobní by si mali uvedomovať silu vysloveného slova a áno aj pán Fico si ju veľa krát mal uvedomovať.
Áno máme tu aj pána Matoviča, ale ako tu už bolo písané, toho si ľud upratal, uvedomil si chybu keď mu dal demokratickou voľbou politickú moc, ktorú on nevedel uchopiť, ba ju až niekedy dehonestoval.
V dnešnej koalícii nevidím žiadnu sebareflexiu, len zneužívania nešťastia iného, aj zo svojich radov, rozumej hrozný čin na pána Fica a jeho bytostné následky spojené s týmto činom.
Čo sa deje teraz, po tomto hroznom čine, sa malo diať a hlavne nastať po vražde dvoch našich spoluobčanov, ktorí sedeli na lavičke a žili svoj život.
To už mala byť stopka, keď už neprišla po vražde novinára a jeho partnerky.
Ale nie, veď sú to fuj fuj “buzeranti” (ach prepáčte za výraz, aj môj osemročný syn má vysvetlené, že je to hrubá urážka dvoch ľudí rovnakého pohlavia, ktorí k sebe prechovávajú lásku a cit).

eva8
22. máj 2024

@dudos mna premkol strach po vzniku koalicie. Teraz som to uz spracovala a cakam, co bude a verim v kazdeho jedneho z nas, ze pojdeme fakt prikladom aspon v tom spravani a potom v nasledujucich volbach sa oslobodime. A tajne dufam v predcasne volby

dudos
22. máj 2024

@eva8 úplne ťa chápem. My ako rodina žijeme veľmi spoločenský a hlavne komunitný život. Máme priateľov naprieč náboženstvami, sexuálnou orientáciou, politickou rozlišnosťou (veľa diskutujeme, konštruktívne, bez urážok, počúvame jeden druhého) no aj tak po volebných výsledkoch som si musela dať pauzu od priateľov z iného politického spektra. Aby som spracovala emócie, frustráciu, aby som to nepretavila do nie vhodných slov, a nie pekného správania sa, neviem ako to nazvať. Dala som si na to pár dní, aj spolu s manželom. Opakovali sme si, demokratická voľba, demokratická voľba. Naozaj nám tento odstup pomohol. A už opäť žijeme naše životy všetci splu ako rôznorodá komunita.
Nechali sme si čas pre svoje vnútro, aby sme pochopili a boli dobrými priateľmi ľudom, ktorí majú iný pohľad ako my.
A tiež dúfame v predčasné voľby. No som realista a vidím to tak, že sa tu politicky zabetónujú ľudia dnešnej koalície na veľmi dlho.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
liv1
22. máj 2024

@lonely66 ale oni nevymazavaju ak nie je dovod

lonely66
Odpoveď bola odstránená