icon

Prečo Modrý koník odstraňuje politické témy?

25. jan 2025

Včera tu bola téma o protestoch na ktorých sa zúčastnilo až cca 100 000 Slovákov. Tému MK skrývajú, okresali strany, lajky, moje komentáre evidentne vidím len ja…

tykat
25. jan 2025

@jana_eyre_2 aha jasne, myslela som.ze ti vymazali prispevky v diskusii.

galioska
25. jan 2025

@moonlight1210 buducnost deti ta nezaujima?

jana_eyre_2
25. jan 2025

Inak keď sa to tu rozoberá - nevšimla som si ani raz, že by vymazali niekoho kto je za dnešnú koalíciu, úplne vklude tu svietia odkazy na všelijaké nepodložené názory, urážky liberálov, pravicových voličov sú tu bežné a nikto ich nemaze.. ani celé témy.. ale z druhého brehu sú ľudia často mazani a to ani nemusia použiť žiadnu urazku, celé témy sú skrývane a záhadné sa objavia na hl.stene až keď na to upozorním..

Tomuto sa hovorí CENZÚRA, keď sa ukazuje len to "správne" pre určitu skupinu ľudí a MK by nemal zabúdať na to, že ešte STÁLE sme demokratická krajina v Európskej únii!

Toto nie je o Tom či sú alebo nie su rodinné témy.. toto sa nás týka, našich detí, našej budúcnosti.. ja tu nechcem mať Rusko a vojnu!

tramtada31
25. jan 2025

@sevrin prave, že on má toľko pozornosti, že až, veď o ňom pisu svetové media, mnohí ho uznávajú ako politika. Ale aj tu vidis, že aká je opozícia slaba a hlupa. Fico bol na kolenach, chlastal, bol bez vplyvu, stačilo ho doraziť, ale priorita bola, aby sa Sulik doťahoval s Matovicom. Vysledkom bolo, že Fico vstal ako Fenix a som presvedcena o tom, že keby boli teraz volby, Fico bude mat ešte lepší vysledok, lebo veľa volicom pravicových stran lezie toto všetko na nervy. Keby boli volby dnes, osobne nepojdem volit, lebo som znechutená aj z pravice ako vymýva klamstvami hlavy tých (po)slušných. A uz si z tých stran neviem vybrat ani mensie zlo.

tiika
25. jan 2025

@balerina2025 a keď sú medzi nimi, znamená to, že nemajú právo zmeniť názor?

gribka1
25. jan 2025

@jana_eyre_2 Presne, to by potom všetko bolo o politike. Zdravotníctvo, keďže o zdraví, školstvo, keďže o celom systéme, v ktorom sú naše detí, o dovolenkách na Slovensku, čo potrebujeme prejsť cez diaľnice, schatralych pamiatkach, či aj to čo a za koľko nakupujeme v obchodoch. Všade je dosah politiky.

abbey1
25. jan 2025

@jana_eyre_2 Vždy sa tu takéto témy mazali. A je úplne jedno, na ktorej strane barikády. Cez covid detto. Témy o očkovaní ako na bežiacom páse.

babababka
25. jan 2025

A veľmi správne.Aj tak sa tu hádame,hľadáme vinníkov-babky,dedovia,svokry,svokrovia,nevesty,zaťovia atď.Ešte k tomu pridať politiku,hrôza.

sevrin
25. jan 2025

@tramtada31 Sulík a Matovič mali nejaký problém medzi sebou a robili to najhoršie ako mohli. Úplný amaterizmus. Treba ale dodať aj to, že ficovi prišiel dar z nebies, keď sa vláda menila zrovna v čase nastupujúcej pandémie, akú predtým nemuselo riešiť niekoľko generácií. smeráci sa len kráľovsky odtrepali do opozície a nechali vládu nech sa varí. Stačilo už len kopať.

liv1
25. jan 2025

Kazda jedna diskusia na politicke temy obsahuje urazanie a dehonestovanie volicov urcitych stran. Kazda. Prevazne tie iste mena. Ja sa MK necudujem ze to maze, aj moju politicku diskusiu zmazali a uvedomila som si, ze dobrotu to proste nerobi. A tiez si myslim, ze tych anonymnych diskusii pribudalo ako hub po dazdi, asi si tu prisli honit ego aj trollovia ala facebook a podobne. Myslim si, ze keby diskusie boli na urovni, resp. diskutujuci by sa chovali na urovni, diskusie by tu mozno aj nechali. Ktovie.

bosorkabb
25. jan 2025

@tykat veď o tom píšem.
Jeden tábor nadáva druhému.
Mňa to prestalo baviť čítať.

jana_eyre_2
25. jan 2025

@abbey1 cez kovid možno, ale teraz v poslednom čase si všímam že je tu úplne ine smerovanie ako pred pár rokmi..

fajnova
25. jan 2025

Pretože vždy vždy vždy, keď sa do témy zamontuje politika, tak sa to zvrhne na urážanie, ponižovanie, vysmievanie jednej skupiny. Čiže šikana v priamom prenose. Zaujímavé, že v iných témach sa vieme krásne porozprávať a príde na politiku a už hneď hádka. Veď keď chcete diskutovať, založte si politickú skupinu a tam si pritakavajte alebo sa fackujte.

jana_eyre_2
25. jan 2025

@fajnova keby šlo o urážky a hádky, mohli by vymazať takmer všetky diskusie týkajúce sa čohokoľvek.. diskutujem tu už dlho a najväčšie hádky sa strhnú takmer v každej téme o čomkoľvek, stačí že sa dve ženy nezhodnú v Tom kedy je dobré odplienkovat, alebo či nosiť alebo nenosit make Up a dokážu sa tu tak pohádať a dourazat že by sa nemusel hanbiť ani Fico.. takže o tomto to určite nie je..

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
fajnova
25. jan 2025

@jana_eyre_2 ale no tak... Určite ťa v téme o plienkach nepošle starý dzedo Markus do p... ako mňa onehda..

jana_eyre_2
25. jan 2025

@fajnova samozrejme že áno.. posledné roky sa tu uráža za čokoľvek ak sa človek nezhodne.. tak ako sa to pretavuje do skutočného života.. nemusíš mi veriť, ale je to tak..

jana_eyre_2
25. jan 2025

@fajnova raz mi tu priali aby mi deti umreli keď som povedala svoj pozitívny názor na očkovanie a to bolo dávno pred kovidom.. a toto sa stupňuje, urážky sa netýkajú len politických tém..

bloger
25. jan 2025

Možno preto, že to rozoštváva spoločnosť. Stačí si pozrieť čo sa deje na facebooku. Včera hovorili aj v správach, že samé vyhrážky sú tam voči protestujúcim. Pokiaľ je to pokojné majú právo protestovať.

twinflame
25. jan 2025

Myslim, ze MK by sa mal zaoberat najma klesajucou urovnou tem, ktore sa tu preberaju. Snad ani jedna novozalozena tema nie je nevymyslena. Akoze realne temy, z ktorych krici, ze su vyplodom fantazie. Kedysi to tu bolo celkom prijemne, miestami aj inspirativne. Okrem par skupin, kde sa este ako-tak da inspirovat isla uroven toho fora do 💐 Kazdu sobotu sexualna tema, cim dalej tym viac prikvacena za vlasy, vela tem o manipulatoroch a narcisoch. To je asi v kurze.

guudy
25. jan 2025

@tykat co sa tyka mentalnej urovne volicov koalicie, to nie je urazka, ale konstatovanie agentur, ktore na tuto temu robia prieskumy vzdy min v case volieb.

samik88
25. jan 2025

@guudy Naozaj agentúry píšu,že voliči koalície sú na nízkej mentálnej úrovni? Kde to nájdem?

moonlight1210
25. jan 2025

@jana_eyre_2 “ moju rodinu, budúcnosť ovplyvňuje politika a smerovanie spoločnosti.. neviem či žijem na inom Slovensku, ale toto je podľa mňa hlavná téma ktorá smeruje naše životy.. čiže tvrdiť že sa to netýka rodinnych tém je premna dosť zvlastny postoj.”

Politika je sice nudna (pre mna), ale potrebna (takze sa o nu zaujimam).
Ale nie je potrebne ju preto riesit uplne vsade.

Pozri, nebudes citat detom na dobru noc vyhlasenie niektoreho politika (len ho teda zjednodusis do lahsej podoby pre deti) a rozoberat ho s nimi.
Aj ked aj ich buducnost to ovplyvnuje.

Alebo s tym nezacnes vecer v posteli, ked ta zacne partner maznat. Hoci aj toto, ci v buducnosti budete mat doma pohodu, ovplyvnuje aktualna politika a bolo by treba o nej podiskutovat.

Rozumny clovek sa tejto teme vyhne aj na navsteve.

Nerobime tieto veci, hoci ovplyvnuju pohodlie a buduce stastie nasej rodiny.
Chapeme totiz, ze su miesta a chvile, kde ano a kde uz nie. Kde to uz netahame.

Tak preco to robit tu, ked su na to platformy vhodnejsie?

autor
25. jan 2025

Koľko lajkov témy hore pod nadpisom vidíte? Koľko strán diskusie vidíte vy? Včera tu bolo 28 lajkov a 9 strán. Ide o túto diskusiu :

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/protesty-v-bratislave-ficovy-odkaz-a-pocetna-ucast/?page=7#comment-88701637

autor
25. jan 2025

Rozmýšľam komu vyhovuje že tá diskusia sa zdá byť menej zaujímavá a prečo ju skývyju v témach kde sa diskutuje. Akým smerom je MK ladené?

moonlight1210
25. jan 2025

@galioska “ buducnost deti ta nezaujima?”

Myslis, ze ked polozis sugestivne otazky, tak nieco zmenis na tom, kde je vhodne politiku rozoberat a kde uz nie?

Mozes sa presne toto (ci ich buducnost ich deti nezaujima) spytat veriacich stojac pritom uprostred kostolnej lode a otocit omsu na politicku diskusiu.

Napadlo by ti to urobit? Asi nie. Vies, ze su miesta na to vhodne a ine nie.

Mozeme zajst trebars na stranky politickych dennikov a medzi mnozstvom dalsich diskuterov si mozeme podebatovat o nasich nazoroch a argumentoch.

Ale zase, aby sme to netlacili z extremu do extremu (co je oblubena taktika dnesnej vlady, ze polarizuju ludi, ze su bud za, alebo proti a nic medzitym sa neuznava), ja iba odpovedam na pohorsenie, ze sa tu diskusie obmedzuju (pretoze sa nezakazuju. Vid teraz tuto tu. Stale si piseme.).

Nebolo by ok, keby sa to zvrtlo a stalo by sa z mk politicke kolbiste.

galioska
25. jan 2025

@moonlight1210 🤣🤣🤣 ale dakujem, sadlo😀

jana_eyre_2
25. jan 2025

@moonlight1210 ktoré sú podľa teba vhodnejšie? Na FB, kde je nespočetné veľa fejkovych profilov? Niekde kde ľudí vlástne ani nejako nepoznám? Lebo tak FB vnímam.. MK diskuterky sú v drvivej väčšine normálne ženy a aj tie ktoré sú na opačnej strane brehu názoru ako ja - s mnohými sa dá normálne komunikovať, zatiaľ čo na FB je to nemožné, tak ako na mnohych iných platformách..

Mňa hrozne šokuje ako samé ženy sa podceňujú a myslia si, že o tomto diskutovať vlastne ani nevedia a nemajú.. nie, s partnerom pri "maznani" (neznasam to slovo inak ) politiku nerozoberame.. ale zase áno, doma ju rozoberáme, nepotrebujem na to politickú zvlášť miestnosť.. ani deťom nečítam rozprávky o politických vyhláseniach ale bežne sa s nimi o Tom doma bavím, nepotrebujem na to iné miestnosti, ktoré budem mať vyčlenené na rôzne témy, tak ako vyžadujes aby sa dialo na iných platformách vo virtuálnom svete.. politika sa rodiny týka rovnako ako čokoľvek iné..

mondolina
Autor odpoveď zmazal
tiika
25. jan 2025

@moonlight1210 ale ono sa tu naozaj bezne rozoberá rôzne spektrum tém a nielen mamickovske a rodinne, doteraz bezne i politicke. Nie je tu úplne špecifikované, aké otázky sa môžu a aké nemajú rozoberať. Cenzura MK by mohla dať k tomu aspoň nejaké vysvetlenie, keďže s tým manipulujú.