Prečo Modrý koník odstraňuje politické témy?
Včera tu bola téma o protestoch na ktorých sa zúčastnilo až cca 100 000 Slovákov. Tému MK skrývajú, okresali strany, lajky, moje komentáre evidentne vidím len ja…

Mňa len mrzí, že sa dospelé ženy a matky urážajú. Áno, každého zaujíma budúcnosť. Opozícia straší ľudí ohľadom vystúpenia z EÚ, premiér sa v tomto zmysle nikdy nevyjadril. PS nevie prehltnúť neúspech vo voľbách. Tak ako sa Matovič s celým jeho cirkusom dostal do parlamentu. Bohužiaľ na vlne vraždy novinára. Šimečku dostal na výslnie otecko s denníkom N a pod. Nalákal mladých vo voľbách a pekne ho vymenia za Korčoka. Toho Korčoka, ktorý si robil predvolebnú kampaň po školách. Po neúspešných voľbách, šup do PS. Odor sa dušoval aký je apolitický a následne šup do PS. Mimovládky majú pôsobiť apolitický. Je zaujímavé, že na protestoch vykrikujú ukrajinci, ktorých sme prijali. Aké právo majú vyjadrovať sa k politickej situácii v cudzej krajine? Zaujímavý je email,v ktorom si mimovládky posielali plán protestov. Pokiaľ budeme stále bojovať proti niekomu,nie za niečo,nikam sa nedostaaneme. Ak má byť alternatívou PS, tak zbohom. Nikdy sa nevyjadrili,ako by riešili konsolidáciu. Odor nechal plán konsolidácie, ktorá by bola ešte horšia ako momentalne je. Šimečka je presvedčený, že máme vysoké dôchodky. Pokiaľ by opozícia kritizovala kroky koalície a zároveň predložila návrh, to by bolo v poriadku. Ale nie týždeň po voľbách kričať na námestiach, dosť bolo Fica. Kde je rešpektovanie výsledku demokratických volieb?Chcem žiť v krajine,kde nebudem nikoho vazalom.
@guudy mozes napisat (niektorych) volicov koalicie. Predstav si, poznam velmi vzdelanych, dobrych a mudrych ludi co voli koaliciu. Tak ako poznam mnohych, vzdelanych a dobrych ludi co volili opoziciu. A co teraz. Budu si navzajom nadavat? Kde je respekt? Tak maju ine politicke presvedcenie, ine ocakavania od tejto krajiny, ine smerovanie, suhlasia s inymi vecami. A preto ich budeme dehonestovat? Odpoved mi nemusis pisat, rozumieme sa si myslim
@gir páčia sa mi tvoje postrehy, niektoré vnimam rovnako. Veľmi mi chyba zmýšľanie v rovine, co vlastne chceme a nie o tom, co nechceme. Presne toto - dosť bolo Fica - len opäť podnecuje násilie, opovrhovanie, odsudzovanie. Nech sú úmysly a vyhlásenia o nenásilnom postoji akékoľvek, činy tomu nenasvedčujú.
Ta zmena musí prist zvnútra od nás, nie zvonku. Inak naša túžba po zmene, očakávania, nádeje, môže priniest len ďalšie sklamania ako veľakrát predtym. Čo vlastne chcem, potrebujem, co očakávam? Pretoze, ok, nechcem Fica, keď tam bude Kalinak, bude to už v poriadku? Veď to predsa nie je Fico. Alebo, keď tam bude Matovic či Sulik? Alebo koho vlastne chcem?
Pravdepodobne chcem asi niekoho cestného, s odvahou hovoriť pravdu a niesť zodpovednost za svoje činy, nie sa skrývať za klamstvá atď. Dúfam, že najskôr si to ľudia ujednotia a budú sa vyjadrovať o tom, po com túžia a čo im chyba. V tom prípade sa nemusia točiť v neustálom kruhu poukazovania na chyby a obviňovania druhých, kto čo spravil alebo nespravil, ale konečne sa začnú zamyslat a konať racionálne, bez hnevu a násilia.
@samik88 @tykat
Ano, robia sa prieskumy volebnych preferencii podla vzdelania. Napr Tv JOJ si objednala v 2023 prieskum u agentury AKO. Alebo Aktuality tiez v 2023 u agentury Focus.
Dufam, ze dalsia debata nesklzne do hadky o suvislosti medzi dosiahnutym vzdelanim a inteligenciou.
https://joj24.noviny.sk/volby/parlamentne-volby...
https://www.aktuality.sk/clanok/U7096GU/ak-by-v...
@guudy mne nemusis nic pisat. Ja ti hovorim k tvojmu konstatovaniu, na akej mentalnej urovni kto je. Tak vo vseobecnosti to tak moze byt, ale netvarme sa, ze medzi volicmi su sami ludia s nizsim IQ. To je to iste, ako by sme porovnavali mentalnu uroven MK s mentalnou urovnou ludi na LinkedIn. Rozhodne si myslim, ze na LinkedIn su ludia mentalne na tom vyssie ako na MK, ale neznamena to, ze sa na MK nenajde ziadna inteligencia…
@tiika ano. Ale prave tie politicke maju tendenciu sa rychlo spolarizovat.
Ja tiez obcas do niektorej par prispevkami prispejem. Vacsinou ale tieto diskuie otvorim, precitam si prvu stranu (po nej sa to zvycajne uz zvrhne) a nasledne ju uz preskakujem a ignorujem. Lebo tie diskusie maju 10-20 stran a komentarov k veci ako safranu.
Vo vacsine to skonci, ze sa vyhrania dva poly a potom si nadaju, pisu si ironicke, sarkasticke veci, pripadne sa viacere vzajomne spoja a bez uvedenia mena si pisu nie prijemne posmene poznamky na inu diskuterku (co je taka borde-line sikana), a pod. Takze diskusia vezme za svoje a je o nicom.
Ak by si diskusiu zalozil niekto, kto by jej obetoval cas a moderoval ju, usmernoval ludi diskutovat k veci a branil im v osobnych invektivach, tak zmysel ma. Dokonca aj edukacny pre ine zeny, ako by im rada dala zmysel @jane_eyre-2 (niekde to spominala, ze to je ich jeden z vyznamov).
Ale to sa nedeje. Niekto ich zacne, potom opusti, ci sa vracia len sporadicky, necha to zit svojim zivotom, neberie zodpovednost. A v podstate sklznu k zbytocnosti (a mozno par ludom umoznia vypustit paru).
A moj nazor je, ze tieto diskuie mierne utlmuju preto, lebo by sa stali postupne len ohniskom problemu (hlavne, ak sa nieco ocitne na ploche, tak to ma viac videni a rychlo by to padlo do oka aj provokaterom).
Nezakazali ich, obcas daku zmazu, ked sa vyhroti, ale inak ich nemazu, co som si vsimla.
Takze ja to ako cenzuru nevnimam.
@jana_eyre_2 “zatiaľ čo na FB je to nemožné, tak ako na mnohych iných platformách..”
Ale prave tam je to potrebne. Aby tieto platformy ovladli ludia, co chcu pokojne diskutovat, respektovat sa, nedaju sa vyprovokovat (co vyzaduje sebaovladanie) a trolie vykriky do tmy budu ignorovat (hoci troll bude skusat sto sposobov, ako urazit).
Desat hlasov zanikne v kriku fanatikov a trolov. Ked ich bude ovela viac, co sa zapoja, dokazu zmenit tok diskusie.
@moonlight1210 ty si sa z kadiaľ vyrojila? A tebe podobné? Keď sa ťa téma nedotýka, načo sa vyjadruješ? Cezrúra nie je v poriadku a ani spôsob akým sa MK zachoval. Mazanie komentov, ovplyvňovanie - menenie počtu lajkov a počtu komentárov mi smrdí praktikami Smeru.
Popravde som z MK zdesená. Viem, že po voľbách nejske témy regulovali, ale toto čo spravili včera a akým spôsobom to spravili, je pre mňa silná káva a narušili dôveryhodnosť v mojich očiach voči tejto platforme.
A) diskutujem slusne
B) neurazam
C) povedala svoj nazor, preco asi podla mna to mk robi a ze nejde o cenzuru v zmysle, ako sa snazis naznacovat ty. Ovplyvnovanie nazorov, nekale praktiky a pod.
Keby fakt chceli cenzuru, ako ju vidis ty, proste tie diskusie zmazu a nebudu sa s tym hrat. A mozno spolu i s autorovym kontom.
Ale oni viditelne su. Mozno ich musis trochu pohladat (neviem, nikdy som ziadnu neskusala spatne dohladat), ale napr. tato viditelna stale je a objavuje sa na vrchu vzdy, ked pribudne komentar (a klesa v poradi, ako ju predbiehaju ine diskusie, kde pribudne najnovsi komentar). Tak to aspon vidim u seba.
Tak mohol by sa modrý koník vyjadriť. Prečo sa to deje?
Chce vyzerať ako hrdina a pritom pracujú na tom, aby boli predčasné voľby, nezvládajú konsolidáciu. Ale ak bude dôvod, napr. nebudú mať väčšinu, tak on ostane čistý.
Tiež mi občas chýba sa porozprávať o politickom dianí, o tom, čo ovplyvňuje všetky naše životy na SR. Občas mám až úzkosť, ako to prznia a čo robiť. Ale táto stránka je primárne pre matky...avšak potom by nemali dovolať zakladať ani témy ako plastické operácie..a pod.
@moonlight1210 a prečo by nebolo potrebné diskutovať slušne tu? Je tu široký záber názorov ale často reálnych ľudí, nevidím dôvod prečo by ženy nemali rozoberať politiku na rodinnom fóre a ani jeden tvoj argument nie je taký, že by som si povedala že možno máš pravdu.. bohužiaľ tak to je.. politika jednoducho do života žien patrí a nemá byť cenzurovana ani na rodinnom fóre.. keď mas iný pocit, máš možnosť takéto diskusie preskakovať a ignorovať, tak ako každý komu takéto témy vadia.. ja tiež témy o napríklad grafoch bazalnej teploty nenavstevujem, pretože ma to nezaujíma..
@jana_eyre_2 pozri, veď je tu skupina, v ktorej môžete kecat od rana do večera. Ale to nie je taká zábava, keď nie je do koho kopať, že áno… čudujem sa, že tu ešte nie je báčik markus, ten si sem chodí honit ego do politických diskusii. Odbavuje sa tu na ženách s opačným názorom, vulgárne uráža a ponižuje. A ženy, matky ho živia, podporujú a kŕmia lajkami. Sú tu aj ženy, ktoré sa neštítia tiež primitívne zosmiešňovať a dehumanizovat iné ženy len kvôli názoru. Nebudem ich menovať, ale všetci vieme, ktoré sú to. Naozaj tu toto chceme?
@jana_eyre_2 ok, tvoj nazor.
Ja som sa uz vyjadrila, preco si myslim, ze sa tu politicke diskusie utlmuju (ak sa to vobec deje, lebo ja ich bezne vidim).
A moj nazor je, su vhodne a nevhodne miesta na take diskusie. Takze ak maju podobny nazor majitelia tohto webu (co neviem, ci maju), maju nan pravo.
Obvinovat ich je ako prist do cudzieho domu a dozadovat sa v nom svojich prav na rozhodovanie o tom dome.
K autorke len tolko, ze by sa mohla zamysliet nad tym, ako to, ze hovori, ze (asi jej) jednu diskusiu scenzurovali, a druhu, kde tento fakt otvorene rozobera a kritizuje, nechali tak.
Co je na hlavu, ak chcu skryvat cenzuru a nadrziavanie.
@fajnova chces snáď naznačiť že do niekoho kopem? Ja nemám taký pocit, ale nebudem sa o Tom s tebou priet.. keď ti vadí, že niekto sa tu baví o Tom o čom chce tak to jednoducho nečítaj.. ibazeby ťa strašne stvalo, že sa tu ľudia bavia o veciach s ktorými nesúhlasis - to ale nie je problém tých ľudí, ale tvoj..
Toto si vypočujte. Ficov postoj k protestom. A aj komenty odporúčam prečítať 😆😆 ľudia ho skratka milujú 🤣🤣
Pre ukazku autorke, teraz na hlavnej stranke, ked som si rozklikla diskusie a dala zoradit podla tych, kde sa diskutuje.
Normalne tam ta diskusia bola (asi dvadsiata odvrchu), lebo do nej niekto pred dvanastimi minutami prispel. Na utlmovanie, aby ju nebolo vidiet, to nevyzera. Proste ludia uz necitia potrebu do nej pisat (rezonovala vcera), tak sa prepadne hlboko. Kedze tu skoro kazdu minutu (niekedy aj kazdych 10 sekund) pribudne niekam prispevok a dana tema skoci automaticky navrch a odsunie ostatne pod seba.
@moonlight1210 nemusíš mi veriť, ale naozaj sú témy ktoré sú skryté aj keď sa v nich diskutuje.. aj táto chvíľu bola a keď som to napísala o chvíľu ju už dali naspäť.. (preto tu mám vymazaný jeden komentár lebo sa toho týkal - keď ju už znova vrátili tak som ho vymazala) tak isto bola chvíľu skrytá téma o Tom, či ľudia sledujú dianie vo svete a keď som na to upozornila, o chvíľu ju znova zaradili medzi ostatné.. (všimla si to ešte jedna diskuterka)
Taktiež som ja raz založila jednu tému (nebola však o politike, ale o tiež nepríjemnej teme) a tu úplne skryli a vôbec sa neobjavovala na hl.stranke..
@jana_eyre_2 tema sa neobjavuje na hlavnej stranke vtedy, ked ludia diskutuju viac v inych temach, alebo ked x minut/hodin nikto neprispel, ako pise @moonlight1210 . Ci si myslis, ze MK sa zlakne a zrazu po vasich komentaroch temy na hlavnu stranku prida? 😁 To urcite 😁
@liv1 never, nemusíš..
@moonlight1210 áno dnes tu je, no v piatok a sobotu tomu tak nebolo. Je ale okresaná.