Ste spokojní s novými opatreniami od Fica?
No ako ficovolici? Ste spokojní co ten váš úžasný Fico robí? Ako sa vám páči nový balíček opatrení ktorý zas z nášho vrecka vytiahne viac peňazí? 23%daň, platby pre podnikateľov za výber z bankomatu, za platby kartou atd atd...
@puklica13 Robila som svojho času vo verejnej správe, nemusíte mi vravieť ako sa nakladá s verejnými financiami. A to bolo len totálne smiešne stredisko sociálnych služieb. Ako to ide zdola nahor - mestá, VUCky, kraje, štát si viem veľmi dobre predstaviť. Každý kto dostane nejaký rozpočet sa ho snaží minúť do posledného centa, len aby nemusel nič vracať naspäť, a je jedno na aké debilnosti tie peniaze použije. O tom ako sa míňajú a strácajú verejné financie netreba mať žiadne ilúzie, nech je pri moci ktokoľvek. Netreba byť naivný tlk.
@annm81 suhlasim s Matovicom v tom, ze PS skodi propagacia LGBT. Lenze to PS nepropaguje, vytiahli zneuzili to ine strany na vystrasenie a vyjadrenie odporu. Neuvedomili si volici, ze interupcie neplnoletych bez suhlasu rodicov by v koalicii (po vyhre PS) nepresli. Aj tu napisem. Myslela som si, ze sme (niektori) len sprosti. Ale my sme ohlupli.
A este ohlupneme, vsak knihy cita len "bohatsia cast" (vyznam z TB), preto na ne 23%DPH 🙃
@jaavaa kto im plati školne a drahý nájom? všetci to hovoria, akoby bola najĺahšia vec na svete navštevovat predraženu zahraničnu univerzitu a ti, ktorí majú chudobných rodičov ako to riešia?
@michaelamichi však to sa dalo čakat, ked byvaš v Nemecku, ja som už x rokov dozadu hovorila, že jedine pracujucim sa znižni životný štandard, lebo budu musiet zobrat peniaze niekde pre tych nepracujucich
Este mi napadlo. O ktore zakladne lieky a potraviny sa jedna? Tu 10% dan kvitujem vlade. Lenze je otazne to znizenie cien. Maximalne ostane rovnaka, alebo sa znizi o par centov (nie o 5? percent), pretoze priamoumerne zvyseniu vydavkov podnikatelov, spolocnosti (uz len obycajne bankove prevody) sa bude zvysovat cena vsetkych produktov. A co sa tyka liekov, napodobne. Uz teraz dochodcovia kupuju najlacnejsie lieky s danou ucinnou latkou nehladiac na vedlajsie ucinky. Naozaj zlacneju vybrane vyrobky o tu hodnotu znizenej dane? Ci len nezdrazeju vzhladom na zvysovanie cien vsetkeho.
A opat pocutejem v radii: Knihy citaju len bohaty, preto ta 23% dan. Az plakat sa mi chce z tychto konstatovani 😭
Nova legislativa umozni statu vyvlastnit pozemky s vodnymi tokmi. Teraz len dufat, ze ich nepredaju. Zdroj: spravy, rozhlas Slovensko
@alenamihal on vlastne porušil sluby, pred volbami sa prezentuje ako proĺudovy, este nebol pri moci mesiac a jeden po druhom sluby začal porušovat
Ak toto ludia po jeho 16 ročnej vlade nevidia, že vlk v ovčej koži a sĺubotechna, tak potom čo už s nimi
Inak, práve som si uvedomila spoločný znak ficovolicov, ktorých poznám.
Nie sú schopní diskusie, ihneď idú do útoku.. a protiargument sa v ich ponímaní rovná osobnej urazke ich osoby.
@karolinakr mne to moja hlava neberie cele jeho vladnutie a toto je ceresnicka na torte ... fakt su ludia blbci ,ked mu to zeru!!! NECHAPEM,ako sa moze Fico pozerat do zrkadla kazde rano..vsak jeden mesiac ide zabit ,kritizovat opoziciu a dalsii mesiac si ide sam proti sebe,...chore ..
Ja som bola na Fica velmi hrda v obdobi reverzneho toku plynu Ukrajine a snahy o dostanie sa do jadra unie.
V sucasnosti, ked hovori o politike na vsetky 4 strany, problemy budu mat nemecke automobilky a on ak priniesol cinsku spolocnost, prepusteni z automobiliek budu mat kam ist
Len narychlo - dnesne Z prvej ruky - konsolidacny balicek, DPH
@akje my sme v Nemecku,ale bola som aj v iných krajinách a nikde to nie je také ružové ako si to niektorí predstavujú. Samozrejme,so súčasnou vládou absolútne nesúhlasím.. Bohužiaľ,v Nemecku už to ide dole vodou. Každý deň útoky na civilistov,hlavne teda vo väčších mestách a ľudia tiež len nadávajú na politiku,lebo utečenci a pod dostanú všetko zadarmo a my, čo pracujeme to platíme 🧐 títo ľudia potom nemajú ani motiváciu sa zamestnať..a tri roky na rodičovskej,to tiež môžete zabudnúť 😆.. takže tak..treba všetko zvážiť a nájsť si tie priority
@oli18 len urážat vieš? Typické pre ficovolocov. Odpovedi sa samozrejme nedockam..
Ani sa známym nečudujem, ze s tebou nechcú ísť na žiaden výlet.
@oli18 ďakujem že si mi vysvetlila aká som jednoduchá☝️. Chvalabohu že vďaka mojej jednoduchosti moji kamaráti žijúci aj na SVK aj mimo SVK so mnou veľmi radi trávia voľný čas. Ale to samozrejme taká nejednoduchá a závistliva osoba ako ty ťažko dokáže stráviť. Nebudem ťa tretí krát vyzývať aby si opísala život svoj a svojich detí lebo sa zaňho očividne hanbíš. Takto presne vyzerá život ficopele voličov, tak užívaj svoju nejednoduchost sama so sebou👌👌
@oli18 inak ten príklad tvojich známych je dobrý extrém...
V podstate sa nechajú dotovať rodičmi..
Myslíš, že keby sa usadili v Bratislave, bolo by to inak?
Toto je o úplne nevyvazenom prístupe oboch strán (dospele dieťa len berie, rodič dáva a dava), toto nie je primárne o živote v zahraničí..
@michaelamichi no ale tak to bolo myslene, že utečenci budu žiť na ukor pracujucich, ludia im tlieskali na vlakovej stanici, nikto ich nevyhaňal, však každy vedel, že živit milion hladnych krkov nebude zadarmo a tymto akože vlada chclea pozdvihnuť ekonomiku? akurat potopila slušnych občanov a ti by jej to mali dať vyžrať
@karolinakr Celý problém s utečencami je omnoho komplikovanejší. Na jednej strane je realita, že sú profesie, v ktorých v západnej Európe bieleho Európana prakticky nestretneš - jednoducho pôvodným obyvateľom tieto práce nevoňajú, ibaže sú potrebné. Na stavbách v Nemecku počuješ častejšie poľštinu a slovenčinu ako nemčinu. V obchodoch bežne môžeš počuť maďarčinu alebo rumunčinu. Ale sú profesie, ktoré ani ľudia z východnej Európy nechcú robiť.
Cesta by možno bola v obrovskom náraste miezd No ale môžeš smetiarovi platiť toľko, čo lekárovi alebo inžinierovi? A najmä, radikálne zvýšenie platov by znamenalo radikálne navýšenie cien za mnohé služby, ergo väčšina občanov by bola veľmi nespokojná, lebo drasticky schudobnie. Prijatie utečencov je niečo, čo v minulosti normálne fungovalo a mohlo fungovať aj teraz, ibaže sa tu objavil druhý aspekt problému a síce, že niekto tých ľudí začal radikalizovať. Z blízkeho východu a z Ruska sa začali liať peniaze za to, že sa do Európy dostane čo najviac problémových migrantov. Okrem toho, že Európa má nejaké záväzky k utečencom, ktoré jej vyplývajú z medzinárodného práva, bola veľmi nepružná. Otázka je, zvládol by to niekto významne lepšie? Šlo totiž o obrovské davy ľudí, ktoré nemôžeš len tak otočiť na hraniciach. Ďalšie davy, ktoré mali presné inštrukcie, ako oklamať úradníkov. A ďalšie, ktoré prechádzali hranice úplne nelegálne. Toto je problém, ktorý nemal a nemá jednoduché riešenie.
@annm81 to je akože vyhovorka, že ich prišlo veĺa? a mačka neprejde ce hranice, ked nema pečiatku v pase, za covidu si policia vedela ustražit vychadzanie von a ked pride milion cudzincov z toho x kriminalnikov, čo si občianske a pasy pohadzali do mora, zrazu ma zviazane ruky a nestiha?
iba vlastnych občanov stiha šikanovat a cudzich uź nie? a takato policia si 3x do roka ide zvyšovat platy, dalej už netreba nič hovorit
@karolinakr Sama si odpovedáš na svoju otázku. Za covidu necestovali také milióny ľudí - menej ľudí sa ustráži ľahšie ako viac ľudí. A kým občania idú cez hraničné kontroly, nelegálni migranti radi využijú nestráženú divokú hranicu. A neviem celkom o akej konkretnej polícii, ktorá si zvyšuje 3x ročne platy, hovoríš, ale slovenská to asi v tomto kontexte nebude, keďže na SK problém s migrantmi neexistuje.

@beloved UK bolo populárne len pre to, že väčšina Slovákov mala zo školy aspoň základy jazyka. Inak neponúkali nič svetoborné oproti iným krajinám. Veľa Slovákov odchádza do ČR, ktoré často nie je vnimané ako zahraničie, adaptácia je ľahká a Česko dlhodobo cielene pracuje na tom, aby zo Slovenska nalákalo kvalifikované pracovné sily, dokonca je ochotné investovať do ich vzdelania (české univerzity robia bežne nábory na SK gymnáziách). Nedivila by som sa, keby sa do podobnej situácie dostalo v ďalšom desaťročí aj Poľsko- kultúrne blízke, rovnako fyzicky (návšteva rodiny), životnou úrovňou nás dávno predbehli, Slovákov tam ľudsky vnímajú pozitívne, dobre spájajú vyhody západu a východu (v zmysle geopolitickom, nie kultúrnom).
Rakúsko a Nemecko sú ďalšie krajiny, kde Slováci odchádzajú a budú odchádzať- blízkosť, základy jazyka zo školy, vysoká životná úroveň. Potom je tu celý zvyšok západnej Európy - niekto preferuje viac severskú náturu, niekto južanskú, problémom je len jazyk ( tu vyhráva sever, kde sa dá roky žiť len s angličtinou). No a ti, čo sú bez záväzkov, budujú kariéru, ideálne v nedostatkových profesiách (a to môže byť čokoľvek od lekára, cez inžiniera až po rušňovodiča) majú dvere otvorené všade, len to chce viac úsilia a papierovačiek - US, Kanada, Nový Zéland...