icon

Ako dlho ste rodili?

cakambabatko
7. okt 2022

Ahojte, ako dlho ste rodili? 😊 Kedy ste išli do nemocnice a ako ste vedeli, že už je čas?

kiirkee
9. okt 2022

Okolo 3tej ráno som sa zobudila na kontrakcie. Sprcha, sledovali sme intervaly, váhali sme ci ísť, ale do toho som aj krvacala už potom, tak sme okolo 5tej prišli do pôrodnice. Syn bol vonku okolo 8mej ráno.

deniskap
9. okt 2022

@cakambabatko ano u jedneho neodtiekla sama voda. Prvy-sekcia, druhy-cca 4 h, treti 2h

michaelasofia
9. okt 2022

Prvá dcéra kontrakcie od polnoci, kontrakcie sa celý den postupne stupňovali, vodu mi praskli a narodila sa az vecer 21:20. Išli sme asi skoro ale nechali si nás v nemocnici, bola som kludnejšia. Syn kontrakcie nad ranom, o osmej sme išli a narodil sa o 15-tej, voda mi nepraskla. Pri synovi som mala posledny mesiac jemne kontrakcie, tušim sa to nazyva posličkovia. Je to veľmi individuálne, budeš určite vedieť keď to bude prichádzať... tlaky dole, ledva sa budeš presúvať, radšej sa 2x prehnať do nemocnice zbytočne, aj keď si nebudeš istá ako niečo podceniť. Držim palce!

kacena1991
9. okt 2022

Od soboty vecera bolesti sla som do porodnice rovno si ma tam nechali, z nedele na pondelok v noci mi odtiekla plodova voda a po vyvolavacke som porodila v pondelok vecer o 11tej😅

heni79
9. okt 2022

Prvý pôrod, katastrofa. Vyvolávaný. Čiže hodiny sú irelevantné. Druhý pôrod, hospitalizácia vopred. Lebo komplikácie. Pôrod začal spontánne "podivnými" sťahmi. (Bolo po polnoci, presne neviem.) Bola som druhorodička a skúsenosti nulové. Po hodinke som šla na "sesternu", že rodím. Neverili. Trvala som na svojom, neverili. Pásy nič neukázali. Na moje naliehanie zavolali lekárku. Bolo asi 1:30 v noci. Tá konečne potvrdila, že rodím. Dieťa sa narodilo 3:42.

katallinka
9. okt 2022

@cakambabatko prva dcérka 19:30 odtiekla voda a 22:35 bola na svete a druhý synček tak 17:15 odtiekla voda a 18:10 bol na svete ale bola to teda iná rýchla jazda :D

ouwecka
9. okt 2022

@cakambabatko mala som dlho kontrakcie a necitila som sa.doma už ok,na sale som bola hodinu

ariannazara
9. okt 2022

22:30 mi praskla voda, o 7 mi dali vyvolávacku 12:59 sa malý narodil 😍

monca_24
9. okt 2022

@llull ja úplne tak isto 😍 o 22:00 mi praskla voda a o 10:05 som porodila

babatko17
9. okt 2022

Prvá 4,20hod, druhá 16, obe indukovany pôrod

empafi
9. okt 2022

Oba pôrody rovnako. Porod trval 5hodin. Prvý prirodzený, druhý vyvolavany. Po termíne obidva.

klaudinkad
9. okt 2022

@cakambabatko Prvý pôrod vyvolávaný, to som nič nemusela vedieť 😀 ale teda od prvého podania vyvolávačky to trvalo asi deň a pol.
Druhý pôrod..o polnoci kontrakcie cca každých 10 min. a keďže som už ráno bola otvorená na 5cm, šli sme. Malá sa narodila ráno o 6.

kamatopo
9. okt 2022

@cakambabatko 13 hodín

jednoduchazena1
9. okt 2022

@cakambabatko o 23:00 mi odtielka voda, do pol hodiny som bola v pôrodnici, a malá sa narodila o 00:05,veľmi rýchle

majka879742
9. okt 2022

@cakambabatko rano o pol 5 začala odtekať plodova voda, uplne odtiekla okolo 7 a porodila som 23:58 🤷

jabuducanevesta
9. okt 2022

@cakambabatko 37 hodín, od prvej vyvolávacky bez kontrakcií,bolesti, odišla hlien.zatka a ešte čakali kým im syn nezačal odchádzať,ešte dali oxytocín,nespustil nič,tá nakoniec urgent cisarak

natala23
9. okt 2022

2 rovnaké pôrody, ani jeden na termín tak šup ma do pôrodnice na príjem.. týždeň hospitalizovaná, nikto so mnou nič nerobil iba ozvy a ultrazvuk robili, nikto mi nič nepovedal čo ďalej, ten pocit neprajem nikomu, potom už na veľa po mojom prosikani začali vyvolávať tabletku od spodu, na 3 deň zabrala začali kontrakcie, dali ma na sálu, tam má monitorovali, potom prepichli plodovu vodu, začali väčšie kontrakcie, pichli oxitocin a potom to začalo, riadne rosambo... Prvá dcéra za 3 hodky vonku, druhý syn za 2 hodky vonku 😌 úplne totožné aj keď som dúfala že druhý pôrod taký nebude... Prajem príjemnejsi pôrod 🙂

simona_boz
9. okt 2022

@cakambabatko o 23 prisla prva kontrakcia a o 4.30 sa maly narodil 😊 rychle ale mega intenzivne. Od zaciatku kobtrakcie po 3 minutach...

radka2119
9. okt 2022

@cakambabatko o 15 mi začala tiecť voda,okolo 16 som prišla do nemocnice a o 20 sa mi narodil malý 🙂

samik88
9. okt 2022

O pol noci som dostala prvú kontrakciu a hneď na to mi začala aj postupne odtekať plodová voda ,tak sme išli do nemocnice lenže som bola možno len na 2cm otvorená a popritom stále zo mňa tiekla plod.voda. Veľmi pomaly som sa otvárala ,keď som bola asi na 7cm tak mi pichli oxytocín a do hodiny som porodila. Celkovo to trvalo skoro 14 hodín od tej prvej kontrakcie.

marhulka13
9. okt 2022

@cakambabatko prvý syn asi 1,5 hodiny a druha dcéra 45 minút

bu1bu
9. okt 2022

Necela pol hodina od prasknutia plodovej vody, akútna sekcia, s plodovkou mi totiž praskla aj placenta, rozsiahle krvácanie, dieťa sa dusilo v krvi. Takmer som im tam exsla ja aj dieťa. Po dlhých mesiacoch som schopná o tom hovoriť ☹

mon29
9. okt 2022

Prve 20 hodin po odtoku plodovej vody prirodzene. Druhe po 19 hodinach CS. Problem bol,ze strasne dlho som prenasala.. a placenta dosluhovala, uz som bola na 8cm ale syn uz nemal kyslik tak to ukoncili SC. Vidis druhy porod a skomplikoval sa.. clovek nikdy nevie ako to dopadne. Drzim palce hlavne aby si ty aj tvoje babtko boli v poriadku. Rana sa zahoji.

klip0
9. okt 2022

16h od odtoku plodovej vody, 3,5 dňa od prvej kontrakcie

juliana2255
9. okt 2022

O 2 hej v noci ma zobudili kontrakcie, od začiatku boli silné, tak sme vybavili stráženie pre syna a hneď vyrazili do nemocnice. 5:14 sa narodila dcéra, takže cca 3 hodiny.
Syn bol narodený predčasne, snažili sa pôrod zastaviť, ale nepodarilo sa. Pri ňom som rodila asi 12 hod, ale zo začiatku boli kontrakcie slabučké.

sudocek
9. okt 2022

@jabuducanevesta Presne toto iste som mala ja. Ale niečo cez 50hodín.Syn si ešte aj glgol z plodovej vody a museli ho oživovať.Ale chvalabohu bol silný a zvládol to.

modraslamka
9. okt 2022

20 hodin, este v ten den sme domalovali izbu, sli na kavicku a vecer ze idem pozehlit. no zapla som zehlicku a dostala som krc ako pri mestruacii.
Tak uz sa minto nezdalo, uz to bola vacsia bolest na aku som bola pocas tehu zvyknuta ( poslickovia). Hned som povedala muzovi a utekali sme do nemocnice.

daarling
9. okt 2022

@cakambabatko mne začalo štvrtok poobede tvrdnúť brucho, v nepravidelných intervaloch. No bolo to také že v pohode nijaké extra bolesti. Ale neskôr boli dosť silné, to som v noci vôbec nespala, piatok som celý bola na fit lopte 😁 a sprcha stále. V noci som tiež nespala takže som bola vyčerpaná ako kôň, o 3 ráno som išla do pôrodnice a tam že som otvorená na 2-3 cm 🤦 no ľudia, jaže už len potlačim a bude to. Okolo 5 mi dali ešte oxytocín, stále mi ho pridávali, ja som už od bolesti sa triasla až, ani dýchať som už nevládala od bolesti, ozvy malej začali klesať, dali mi kyslík a už som ju len musela vytlačiť aj keď som nebola na celých 10cm otvorená, neskutočné niečo. V sobôt O 10.04 sa narodila malá v ten moment sa mi uľavilo neskutočne. Ani malú ma bruchu som nejako moc nevnímala, len som si užívala že nemám bolesti 😁 oddýchla som si až doma. Povedala som si že už nepôjdem nikdy rodiť, ale potom som čítala veľa príbehov z pôrodov, a zistila som že ten môj bol ešte malina 😂 takže pôjdem ešte zo dva krát ak Boh dá

cecilia29
9. okt 2022

@daarling :D jaj ja mam taketo porody. Tu prvu dobu porodnu mam strasne dlhu.

gab1sol
9. okt 2022

@cakambabatko prvé dieťa - niekedy ráno, okolo ôsmej mi začala odtekať voda. Keďže som si nebola istá, zalarmovala som muža a o jedenástej sme už boli v pôrodnici (na izbe). O štvrtej poobede bola malá na svete. Druhé dieťa - okolo pol jednej, jednej v noci mi praskla voda (doslova, špliechlo to na zem), takže smer pôrodnica. O šiestej ráno bola druhá dcéra na svete.