Ako prebieha utajený pôrod?

zabka0051
27. jan 2014

Baby prosím napíšte mi ako prebieha utajený pôrod a ci to niektorá z vás má za sebou do správy nikomu to nepoviem nevládzem uz :'(

vrtulienka
27. jan 2014

@zabka0051 co sa ti stalo? 😢 mas niekoho kto ti pomoze?

andrejka2424
27. jan 2014

z toho až mrazí...ťažko si predstaviť,čo musíš mať za problémy,keď až takto uvažuješ....máloktorá matka sa dokáže vzdať dieťaťa,lebo hneď ako sa narodí,vznikne strašne silné puto medzi vami.Hlavne tomu malému prosím neubližuj a daj ho do hniezda záchrany,ak máš nejaké blízko,alebo ho nechaj niekde v nemocnici,či v kostole.Snáď ti tu niekto odborne poradí čo sa týka pôrodu a všetkého okolo.Prajem ti,nech to všetko zvládneš.

andrejka2424
27. jan 2014

a hlavne,určite nebuď sama počas pôrodu,lebo by si tým veľmi ohrozila svoj život,aj život bábätka.

kikuleenka
27. jan 2014

ide o normalny porod ako kazdy iny, len ostanes v anonymite
vsetky info, ako postupovat a co to obnasa, najdes tu: http://www.upsvar.sk/tt/socialne-veci-a-rodina/...

bejbinka
27. jan 2014

Smutny koniec...az ma striasa po precitani Tvojho prispevku, len Ta prosim, neurob nic babatku, ono za nic nemoze. Rozmysli si to s tym utajenym porodom, vsak babatko mozes porodit v nemocnici a dat ho na adopciu - niekto sa ho rad ujme...aj tak neverim, ze si nikto nevsimol, ze si tehotna. Daj pozor na seba a babatko.

zabka0051
autor
27. jan 2014

Všimli si jasne že som tehotná veď to je jasne dieťatko porodim ale nechám ho na adopciu nemám nato aby som ho vychovala a viem že by mu pri mne nebolo dobré viem že ma niektoré ženy odsudzujú ale mám ťažký život

marta83
27. jan 2014

O jedine Ta prosim aj ja......neubliz nijako dietatku......

mima4
27. jan 2014

@zabka0051

nitko ta nema pravo odsudzit a odsudzovat. Robis to najlepsie co vo svojej situacie mozes spravit. Drzim palce, aby si to zvladla, aj porod a aby sa babatko dostalo do ruk milujich rodicov.

mima4
27. jan 2014

@andrejka2424
@marta83
@bejbinka

baby a vy čo fičíte celý večer na fernet? 😀
anonymny porod nie je porod do hajzla, ani medzi lopuchami!!

andrejka2424
27. jan 2014

@zabka0051 kašli na to,kto ťa osudzuje,nie sú v tvojej situácii a už to že sa žena vzdá svojho dieťaťa je podľa mňa veľký vnútorný boj a ver alebo nie,môže ťa to poznačiť na celý život.Bude ti chýbať.Verím,že nech si na tom neviem ako zle,určite sa neznížiš na úroveň krkavčej matere,ktorá bezcitne zabije dieťa.Adopcia,ak sa na to cítiš,bude dobrá vec pre dieťatko.Urobíš nejaký neplodný pár najšťastnejšími na svete 🙂

andrejka2424
27. jan 2014

@mima4 žeby som si za jeden uliala?....vďaka za poučenie,skôr asi priveľmi pozerám správy a anonymné pôrody sa často končia aj tragicky.Nevieme ani jedna,ako je na tom a či jej má kto pomôcť,či nechytí popôrodnú psychozu,či nespanikári a x iných scenárov sa môže udiať.

zabka0051
autor
27. jan 2014

Vy o čom píšete ja diatatku nič neurobím píšem o tom ze hp nemôžem mať vychovať neda sa to :'( preto chcem ho dať na adopciu pre boha pýtala som sa nato ako to celé prebieha

andrejka2424
27. jan 2014

@zabka0051 myslím že 99,9 žien čo je tu,buď nikdy anonymne nerodila,alebo rodila v pôrodnici...

bejbinka
27. jan 2014

@zabka0051 No, vyznelo to tak zvlastne, neurcito. V tom pripade, za mna sorry...drz sa a dufam, ze babatko najde dobry domov.

zabka0051
autor
27. jan 2014

Ďakujem

nikolka2
27. jan 2014

@zabka0051 Mám kamosku co tiez tak porodila a dala svoje babo ,,svojej dobrej kamaratke a doteraz sa stretavaju ona nema problem jej dat dieta s tým ,, ze to jej mamka 😉 Keby si potrebovala ozaj pomoc kludne sa ozvi 😉 Pomozeme 🙂

ikke
27. jan 2014

@zabka0051 tu
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-prebieha-utajeny-porod-2/
ti to uz bolo opisane, ak si nahodou prehliadla...

alami
27. jan 2014

@mima4 mohla si to aj krajšie a citlivejšie napísať 😠

@zabka0051 chcem ťa povzbudiť, že ak máš pocit, že sa o dieťatko nevieš postarať a teda si ho nemôžeš nechať, toto je naozaj najlepšia cesta. My máme v rodine dieťatko z utajeného pôrodu a je to náš anjelik, máme ho od narodenia(už má 3 roky), je ozajsným členom našej rodiny a má sa naozaj dobre. Prežije šťastné detstvo. Takto sa určite bude mať aj tvoje dieťa a urobíš zároveň šťastným aj nejaký neplodný pár. Už len sa sama vysporiadať s pocitom straty 😒
Pôrod prebehne ako každý iný, len nenecháš po sebe svoje údaje a po tvojom zotavení odídeš z pôrodnice bez dieťatka. Držím palce, nech všetko dopadne tak, ako si to TY praješ.

maznacik007
27. jan 2014

@zabka0051 ked zacnes chodit do poradne v nemocnici tak nahlasis gynekologovi ze pojde o utajeny porod oni uz vedia co robit ... po porode ti dietatko neukazu, zastavia ti laktaciu mali by ta umiestnit na gynekologiu nie na sestonedelie a po 24 hod. by ta mali pustit domov ...

tvoje udaje sa uschovavaju ale vedu sa oddelene od dokumentacie dietata nasledne su zapecatene a specialnym rezimom su uskladnene ... je mozne to odtajnit len so suhlasom sudu pri velmi vaznych dovodoch ak by napr. dieta potrebovalo transplantaciu a pod. alebo o to moze poziadat dieta po dovrseni 18 rokov

vivusika
27. jan 2014

@zabka0051 drž sa, určite to nie je ľahké rozhodnutie, http://www.sancaoz.sk/sanca/utajeny-porod

ivetka_kamo
27. jan 2014

Prepáč, ale ako že sa nemôžeš postarať o dieťatko, že máš ťažký život... Asi až taký nie je, ked máš aj na ten internet pristup. Prepáč, nechcem ta odsudzovať, ale ja tiež nemám ľahký život, rodičia nula bodov, bývalý partner takisto, mám dve deti, som na ne sama, je to strašne ťažké, veľakrát placem, že čo bude trebárs o rok, ale mám ich, tým pádom mám všetko!!! Porozmýšľaj skôr ako to zvládnuť a všetko pre to spraviť, ako sa vzdať, lebo ver že s tým budeš žiť celý život. Ked si s niekým išla do postele, treba počítať aj s možnosťou že otehotnies, a ked nevieš dieťa zabezpečiť a postarať sa oň, tak radšej ruky preč od chlapov... Je to tvoje dieťatko, sprav preň všetko - aj to najnemoznejsie!!!

andrejka2424
27. jan 2014

@zabka0051 no taktiež prepáč,úvodný príspevok pôsobil veľmi zúfalo.

maznacik007
27. jan 2014

@zabka0051 ja som teda bola pri utajenom porode ako sprevadzajuca osoba ... dnes uz je to pomerne caste v nasich porodniciach .... 😔

dusika11
27. jan 2014

@zabka0051 ahoj..nechcela by som byt v tvojej kozi ale..som si spomenula na salamuna..ako sa dve zeny sporili o dieta..vravel pretnite ho a kazda zoberte polku dietatka---jedna zena sa dietatka zriekla rozplakala sa a darovala ho tej druhej--i riekol salamun..ta je jeho matka..
nie som velmi veriaca ale velmi musis milovat to dietako ked si tohoto schopna..ale..niekedy..su to hormony v tehotenstve..moja kamoska v tehu isla opustit partnera do dnes sa toho smejeme..
este si to premysli..a pockaj..mozno sa vsetko vyriesi..milujes svoje nenarodene dietatko..tak velmi a tak vrucne ze chces urobit vsetko preto aby bolo stastne..mozno by mu nevadilo nemat vsetko..

katrinka8
27. jan 2014

@andrejka2424 - to, ze rodi zena anonymne, neznamena, ze nerodi v porodnici 😉

Anonymný pôrod
Vtedy nevie nik z personálu o rodičke dieťaťa, ani o jej zdravotnom stave vôbec nič. Jej osobné údaje nie sú ani v dokumentoch o pôrode ani archivované. Údaje o rodičke sa nevyskytujú ani v žiadnych jej osobných údajoch. Takisto sa nepíše jej meno do rodného listu dieťaťa.

Utajený pôrod
Bezpečnejším variantom, pri ktorom nie je ani matka vystavená prezradeniu svojej identity a o ňu aj jej dieťa, je pri pôrode odborne postarané, je utajený pôrod. „Ak rodí žena utajene, nik zo zdravotného personálu nevie, ako sa matka volá. Vie to iba primár, ale má k dispozícii zdravotný záznam rodičky, takže pozná jej zdravotný stav. Dokumentácia pôrodu sa robí oddelene, je utajená a môže byť sprístupnená iba ak o tom rozhodne súd. Pri odchode z pôrodnice nemá rodička záznam o pôrode v zdravotnom zázname a jej meno a priezvisko sa neuvádzajú do rodného listu dieťaťa,“ vysvetľuje primár Novorodeneckého oddelenia FNsP Michal Jánoš.
Rodička pri odchode z nemocnice môže podpísať súhlas s adopciou. Vtedy je to nezvratné rozhodnutie, žena o svoje dieťa prichádza a to môže byť dané na adopciu. Stáva sa však, že súhlas s adopciou matka nepodpíše. V takom prípade má šesť týždňov na to, aby sa o dieťa prihlásila.

mima4
27. jan 2014

@ivetka_kamo ty vidis do jej zivota? do jej problemov? vztahov? do toho co preziva???
Ved ty ju v podstate sudis.
Uvedom si jednu vec. Rocne cca 9000 deti skonci svoj zivot v ramci interupcie!! Tvoje kamosky, zname, ludia z okolia, mile a laskave panicky... proste ludia o ktorych by si to nepovedala. Bez "publicity", bez odsudenia nechaju vziat zivot vlastnemu dietatku. Tato zena chce ten zivot nechat, avsak nedokaze sa postarat o dieta (respektujme to!!) a chce ho dat ludom, ktori tuzia po babatku, tuzia po uplnej rodinke. Tak nesudme!

andrejka2424
27. jan 2014

@katrinka8 anonymne,myslela som si doteraz,že to znamená doma....zle som si myslela.Určite som to ale nemyslela zle,ani nič negatívne som nevyjadrila.Snáď toto tvoje zrozumiteľné a jasné vysvetlenie pomôže najmä zakladateľke témy.Narozdiel odomňa to potrebuje.

anett98
27. jan 2014

@ivetka_kamo veď práve to chce urobiť!!!!! chce dať dieťaťu lepší život...fakt nevhodne napísaný príspevok 😒

katrinka8
27. jan 2014

@andrejka2424 - ja som to pochopila tak, ze ona vie, o co ide - resp. vie, ze sa da takymto sposobom porodit, len nevie podrobnosti. Aspon som to tak vycitila z toho jej prispevku uvodneho.
Ale v pohode, som to tam dala len tak na vysvetlenie, aby nedoslo k nedorozumeniu, ze ide o nieco ine 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre