Ako prebiehajú vizity po pôrode?
Dievčatá ahojte... Som prvorodicka a teda idem asi s trapnou otázkou, ale zaujímalo by ma ako prebiehajú vizitky po pôrode. Na čo sa mám Psychicky pripraviť. Poprípade keby ste mi vedeli v skratke popísať ako prebieha pobyt v pôrodnici.
Dakujem vám veľmi pekne
V TN ked som rodila v 2016 tak prisla vopred povedat sestricka ze ide dr a ze sa mas pripravit to je ze dat dole gatky a lezat pod paplonom😂 vzdy mi to prislo smiesne lebo mi to vyznelo vseliak 😂😂 dr prisiel aj s timom akoze kukol pod paplon opytal sa ako sa mam a zas isli. Asi tak minutova zalezitost.
2020 vizita bola taka ze prisiel dr sam opytal sa ako a zas siel.
Dole pozeral az ked som odchadzala z porodnice.
Pobyt v nemocnici klasika porodis a potom uz len cakas kedy ta pustia. Babo mas pri sebe cize staras sa on cely den a inak polihujes esemeskujes internetujes citas pozeras tv alebo co chces
Ahoj Noo normalka musíš sa ukázať od pol pása dolu pred doktormi čo prídu na vizitu. A na konci pobytu ešte sono. A inak pobyt v pôrodnici no si s babom a staráš sa onho zoznamujete sa 🙂 kecas s mamičkami na izbe a kochas sa bábätkom 🙂 do toho niečo zješ a pravidelne do sprchy :D
Nám napr pozerali dolu pri každej vizite, teda ráno a večer. Asi druhý a tretí deň po pôrode pozerali a aj jemne postláčali prsia 🙄 či mliečko pekne tečie.. a imo vizity to čo už bolo spomenuté vyššie
U nas len pozrel pod paplon na prípadnú ranu po siti, postlacsl brucho a opytal ako sa mam
@lulu810 ja som mala síce cisársky ale v 2roznych nemocniciach a v oboch robili uuuplne inak, v prvej prišlo 7-8ludi , pozrel dr na jazvu,ostatní prečítali dačo zo správ a debatky pozerali,potom mi postával okolo jazvy,pár vypitovaciek a šli. ... V druhej prišli 1-3 ľudia spýtali sa či nám je ok,a to druhá mamička rodila prirodzene,mne na jazvu ani nepozreli a odisli
Mna sa mimo kontroly brucha stehov a pŕs pýtali na cikanie a kakanie 🙂
spytali ako sa citim.. do medzinozneho priestoru sa nekukli ako bol moj pobyt dlhy 🤣
kukli medzi nohy , na vložku .....a dovidenia .. ja som hladela do stropu 😀
@lulu810 Ahoj, dr. pohladom skontrolovala sitie, pytala sa na mocenie, stolicu, ci sa rozbieha laktacia, kedze som dostala este v porodnici zapal prsnika, kontrolovala pohmatom aj to. Pytala sa, ci su nejake problemy (bolesti, zavraty...).
A pobyt celkovo - rano vizita pre mamicku, potom pre babo, ranajky, potom mozu byt nekake vysetrenia babatka (sono klbikov...), obed, k veceru kupanie babatiek a vecera. Ked nie je ziadne vysetrenie babatka, si s babom na izbe a venujes sa mu. Ak ma zltacku, beru ho pod lampu aj niekolkokrat denne, podla zavaznosti.
Mne raz nabehlo niekoľko medikov na vizitu a dr. každému ukázal moju jazvu 😂
Všetko hore spomenuté plus či sa mi darí prdkať/cikať/kakať 🙂
Ja som rodila v BA cisárskym rezom a vôbec mi dole nepozerali ani mojej spolubývajúcej. Jedine co sa pýtali ako sa cítim, ci sú vetry prvé dni a tým to končilo. Nič viac. :D
cisárskym - ukázať jazvu či sa hojí, či sú problémy, mlieko, vetry.
normálne - pozrie dolu akú máš krásnu čičmiansku výšivku
väčšina otázok o stave je rovnakých, a pozrú dieťa. ranná vizita hotovo.
@lulu810 záleží zrejme od pôrodnice, ja som rodila v Žiline, vizita bola vždy ráno okolo 7:00, vždy som mala byt “nachystana” to znamená osprchovana a pripravená vyhnúť košeľu 😅 prišiel doktor s dvoma sestrami, jedna mu čítala z karty kedy bol pôrod ako prebiehal či mám nejaké ťažkosti, doktor kukol šitie, spýtal sa či je všetko ok či niečo nepotrebujem a druha sestra si znacila úlohy ... napr problém s rozbehnutím laktácie a pod. ... potom prišla ešte vizita bábätku tiež doktorka a dve sestry bábätko vyzliekli odvážili prezreli spýtali sa ako kde dojčenie pomohli s čím bolo treba ... behom dňa už nič, ak bolo teba vyšetrenie sestra prišla pre bábätko a zas ho potom doniesla 🙂
Ahoj, v Topoľčanoch to bol des, každý boží deň nabehlo 10 ľudí a cumeli mi do vložky, sestra keď mi ukazovala ako kojit mi dobre že nevytiahla bradavky von z tela....druhý pôrod v Žiari Nad Hronom bol v tomto smere decentnejsi, kukal len hneď druhý deň jeden doktor, aj to len na jazvu (cisar) a potom sa len pýtal či ok a že mám povedať ak niečo...ale teda pri druhom pôrode som aj ja bola už asertivnejsia
Ja si ich ani nepamatam 😄
Ja som bola v nemocnici asi 2 tyzdne, kvoli malej a VZDY sa mi tam kukali vsetci, kurnik sopa 😂
Baby, vy ktorym sa aj medici kukali tam dolu, vy ste nepodpisovali papiere pred pôrodom či s tým súhlasíte? Mňa sa pytala sestrička či súhlasím s prípadnou účasťou
... inak, nie je na to nejaký zákon?
Dobrý deň ako sa mate? Bola stolica? Kym sa stihli vsetci vtrepat do izby uz sli von.
Tu v Rakusku to bolo take, ze dole nikto nepozrel od porodu , ak zena nemala komplikacie a neprisla s tym sama. Prsia tiez nic, iba mi ukazovali ako dojcit a uistovali, ze mlieko bude a uz sa tvori a ze take prsa paradne. Usg tiez nic, iba sa pytali take zaklad ne veci, ci nemam bolesti, ci bola potreba, ci chcem lieky na bolest. Lenze mna nic nebolelo a behala som ako sarkan. Takze mna hned po 1,5 dni pustili domov. Usg robil az moj gyn po 8 tyzdnoch od porodu. Ten aj checkol tie prsa pohmatom, ci je to ok. Malemu porobili tie zakladne vysetrenia a kazdy den ho zvazili ( doobeda vacsinou) . Inak bolo v nemocke super, mne sa tam velmi pacilo.
No mam sa na čo tešiť teda, mam dosť stresy aj z toho ze nebudem vedieť co robit s bábätkom 😀 manžel ma upokojuje že sak hádam mam nejaký materinský instinkt😀 tak uvidíme ci hej 😀
Ja mám na vizitu najhoršie spomienky. Najprv nabehla mladá doktorka, že pripravte sa na vizitu, keď vošiel primár každá sa musela ukázať tam dole, postlačal podbruško, všetci medici, sestričky a lekári tam čumeli. O mlieko sa nikto nestaral, keď deti plakali šupli im umelé, deti sme nemali pri sebe, nosili ich iba na kojenie, ak dieťa vtedy spalo a nechcelo papať malo smolu.
@whatever1 ja som sa na to rozčulila ešte na sále, keď nabehli dvaja medici a mňa sa nikto nič nepýtal.
trochu potrvá,kým sa s bábatkom "zoznámite"...hlavne kľud,žiadna prvorodička nevie čo ju čaká..ak sa dá prečítajte niečo o dobách pôrodných,čo hneď po pôrode,získajte kde sa dá info o dojčení atďje možné že sestričky sa vami vôbec nebudú zaoberať,bohužiaľ aj takto to chodí,ukážu ako ho okúpať,doktorky pozrú očká babatka,ultrazvuk hlavičky,klbiky a tým sa zaoberáte skoro celý deň...ak bábatko spí,treba spať tiež...keď získate dostatok informácii,budete sa cítiť trochu istejšia...o vizite sa radšej nevyjadrujem...museli sme čakať rozkročené,kým doktori prídu nám tam pozerať...

@lulu810 no u mna vizita prebehla tak že prvé ráno po pôrode sa lekár kukol ako to tam dole vyzerá a ostatne dni sa má len pýtal či je všetko ok, či má nic neboli, nemám s niečim problém. Až mi to bolo divne, že len takto 😂 ale tak ja som bola našťastie bez komplikácií, len pár kozmetických stehov. A myslím že na tretí deň mi ešte robili klasické sono, či sa stanuje maternica a či mi tam neostalo niečo 🤷♀️