Cisársky rez a dilema okolo neho
Baby mám velkú dilemu. Som už v 36. týž tehotenstva a babo mám otočené panvovým koncom. Doktor mi vravel, že šanca na pretočenie, kedže je už zafixované na krčku maternice je velmi malá. plod nebude velký a tak mi vravel, že môžem rodiť aj spontánne, ale to ja nechcem riskovať, lebo mám z toho strach. Toto bude po dvoch rokoch moj druhý porod a chcela by som odrodiť radšej cisárskym rezom. myslíte že na požiadanie mi ho urobia? alebo to záleží od okolností. a ešte jedna otázka. Ked by som išla rodiť cisárskym, čo mi odporúčate? Celkovú narkózu, alebo spinálkou? Aké máte skúsenosti? podelte sa o ne prosím. Čas sa mi kráti a ja som z toho dosť nervózna. V živote som nebola operovaná. Dakujem
Mne tiez masku
Mne ani masku, len mi nieco pichli a viac si nepamatam, prebrala som sa az na JIS
pozrite si, prirodzeny cisarsky rez
Ahojte baby ja som mala sekciu moj prvy porod aj to po 29hod ze idem sekciou malicka sa nechcela spustit dolle celkovty porod od vytekania zatky prve kontrakcie 30hod! Cisarky mi dali inekciu do.chrbta ktoru vobec necitit pich , hned ulava lezite a ste pri vedomi a pocujete prvy plac babatka ked ho vytiahnu potom vam ho.ukazu je to krasne aj keby ta inekcia bolela nedala by som sa uspat nema nic nato ked viete ze.babatko je zdrave a zive ....sme zeny a silne preco v takej situacie zrazu podlahnut .ja som sa sama posadila po zobudeny vsetky mali babtko aj ja som ju chcela moju mirecku vypytala som sa osprchovat chvalili ma ze.viem chodit s infuskou som chodila pre malicku na.wc vsade len aby som to rozchodila a dali mi ju babako dodava silu bolest ide bokom je tu radost na ktoru som.cakala tolke mesiace . Som na nu naviazana od prveho dna myslim pozitivne tesim sa s kazdeho dna snou som stastna matka so stastnym babatkom ❤
Ak mozem poradit porodnicu piestany personal teda sestricky, porodne I na sesto nedeli super naucili ma kojit aj ked potom malicka zas nechcela tak som.mala stale na pameti ich radi, doktorky gynekologicke super doktor karaba ja pri tolkych hod tam.som.vystriedala niekolko sluzieb a vsetky super ! Urcite tam pojdem zas rodit smutno.mi bolo ked.som.odchadzala !
Tu dychaciu trubicu, ako to nazyvate, davaju az ked ochabnu svaly to je po uspati...a vyberu pred prebratim...takze o tom len neviete...bez nej by ste nedychali...pretoze pocas op je clovek na umelom dychani.
Ahojte. Prosím Vás, je tu niekto kto ma za sebou tehotenstvo po sekcii, po dosť krátkom čase ? Maly ma štyri a pól mesiaca a som opäť tehotná.
@sarah_schraut nam sa podarilo po 8mesiacoch druhe takze aj druhy bol cisarsky
Pocas kazdeho uspatia, cize uvedenia do umeleho spanku. Sa pluca intubuju ako ste nazvali dava sa hadicka. Neverim , ze by si to nejaky anesteziolog ci operater vzal na zodpovednost uspat len s maskou a podobne. Len ako bolo pisane intubuje sa po uspati pacienta. Po prevezeni na REZ ku alebo JIS ... sa hadica pred prebratim vybera. Cize pacient si nic z toho nepamäta.
Jedine ako si to mozes pamätat je , ze niektorich pacientov po tom moze jemne skriabat v krku ;)
Mala som cisarak ale spinal. A teraz 2 tyzdne dozadu operaciu. Ako ma prevazali na operacnu salu. Anesteziolog si bokom na stolik uz chystal intubacny material.
Ja som chcela vždy rodiť cisárskym rezom, snívala som o ňom ešte skôr než som bola tehotná. Predstavovala som si to veľmi rýchlo a jednoducho. Keď som prenášala 9 deň, začali mi pôrod vyvolávať. Potom sa to všetko skomplikovalo a naozaj som sa dopracovala až k akútnemu cisárskemu rezu. Dnes viem, že by som radšej chcela prirodzený pôrod. Tri dni po zákroku boli pre mňa totálne peklo, učila som sa chodiť, zohýbať, no proste všetko bolo veľmi bolestivé. Nehovoriac o tom, že ešte rok po pôrode si cítim jazvu. Keď sa mi malá hodí niekedy na moje brucho, tak až hviezdičky vidím. To je moja skúsenosť.
P.S. malú som videla až keď som sa prebrala z narkózy na 1 minútu a bola zase fuč. Cítila som sa veľmi smutne z toho, že som nemohla byť pri nej a pritúliť si ju.
moja znama teraz rppdila vo Francuzsku a tiež niečo take spominala. prečo to nemame na SR? Alebo máme a nevieme o tom? Ja som to po cisarskom nemala
prečo tak velmi chceš rodit cisarskym rezom?
tiež by som radšej volila klasicky porod, než cisarsky. Ale ak ti to zdravotne problemy neumožnuju, tak nemáš na vyber.
videla som tu už nejaku diskusiu ohladom nejakej pumpy, ale neviem ju najst, ani neviem kde ju hladat. AK by ste ju našli, určite aj mne dajte vediet
skus pozriet nejake ine diskusie, tiež som to tu zahliadla
nevieš či sa to da použit i na inu operaciu?
Tá pumpa o ktorej je reč nie je nahodou On Q Pump?
@cmulinko neviem, ale neviem ako presne sa to volá. Kde si na ten nazov prišla,prosím ta?
@julinka29 tuto pumpu konkretne poznam ale nie v suvislosti s cisarskym rezom. Pouziva sa vseobecne na zmiernenie bolesti po roznych operaciach a stavoch napr post-traumaticke bolesti hlavy ci migreny, bolesti chrbtice. Tak predpokladam,ze aj na bolesti po cisarskom reze sa to v niektorych krajinach vyuziva. Tu v Irsku kde zijem nie lebo tu po cisarskom dostavame konske davky liekov proti bolesti takze tu su po cisarskom vsetky zeny vysmiate a bez problemov funguju par hodin po cisarskom.
pani tu piše, že je to pumpička On Q Pump, len neviem či je to ono
tiež ju poznam iba z čitania, rozpravania a už som na nu videla aj nejake video. Pretože sa chystam na plasticku operaciu, necham si zvačšit prsia a ked pojdem za svojim doktorom na konzultaciu, tak sa s nim o tom pobavim. Či by mi to doporučil na zmiernenie bolesti po operacii

Ahojte ,pri cisaraku v plnej narkoze vam davali este dychaciu trubicu???? 😦bola som dvakrat uspata pri operaciach 4 hodinovych a nedavali mi ziadnu trubicu .