icon

Cisársky rez, lebo bábo je otočené koncom panvovým

moninka666
19. feb 2016

Baby som v 33 tt ..malinke je stale otocene KP ..mam taky pocit ze hlavkou ani nebola otocena nikdy lebo na kazdom USG aj na 3D v 20tt bola KP..aj ked mi vraveli ze sa este pretoci nepretocila sa do teraz...mam celkom obavy ci je mala v poriadku ked neche byt prirodzene hlavkou nadol...mam vacsi strach z cisarskeho ako z prirodzeneho porodu....nakolko viem ze dieta a matka sa pomalsie zotavuju ako pri prirozdenom porode..
Neviete o nejakych osvrdcenych cvikoch???aby sa mala pretocila..snazim sa jej aj dohovarat ale stale nic..poradte prosiiiiim 😕

Strana
z2
mirkaaa80
20. feb 2016

@anakristina a zase vraj aj to kp zalezi ako je ulozene. Ja som bola na ortopedii a bola tam mamicka co porodila dcerku kp a malinka mala tie klbiky nejake viacej posunute alebo co. Bolo to nasledkom toho porodu. A viem, ze chlapci by sa kp rodit nemali, ale teda neviem ci to tak je vsase. Vraj sa mozu nejako vajka poskodit alebo co.

oxana1212
20. feb 2016

Ja som mala sekciu kvoli KP, citala som o cvikoch, no neskusala som, a aj som rada, kedze pri planovanej sekcii sa zistilo, ze ma otoceny pupocnik okolo krku. Dieta vie preco je otocene tak ako je.

ivankaberrynka
20. feb 2016

Ja som mojej dohovarala, spievala, ocko ju volal dole, hladkali sme po brusku, svietili sme lampášikom, cvicila som mostik, mačku, ani neviem už co všeličo sme skusali. Neotocila sa. Rodila som cisárskym a nebolo to také strašné. Ničoho sa neboj, ver mi. Uzivaj si tehotenstvo a netrap sa tym. Možno sa ešte otoci. A ak nie, tak nevadi. Ved sa nič nedeje 😊 len pôjde von inou cestou. Ja som sa zotavila rýchlo, aj som už na porod zabudla, vďaka môjmu krasnemu zlatíčku ❤

myleontina
20. feb 2016

@mirkaaa80 ano ano, mozu si aj vajka poskodit. ale zavisi aj od porodnice, ja som napr v ruzinove musela vybavovat suhlas prednostu na SC a mi ale povedal, ze KP nie je dovod na sekciu, ani to, ze je to chlapcek. v ruzinove tomu nie su nejako extra nakloneni, teda aspon vedenie. preferuje sa prirodzeny porod, pokial sa da

ivankaberrynka
20. feb 2016

@mirkaaa80 toto si inak aj ja myslím o kojeni. Ja som tiež rodila sekciou, malá sa mi zle prisavala, mlieko sa mi nespúšťalo ani na 4. den, ale ja som tak veľmi chcela kojit, nevzdavala som sa a teraz už 6 mesiacov svoju dcérku kojim 😍

mirkaaa80
20. feb 2016

@myleontina no to by som si hladala urcite inu porodnicu. V mojom okoli som mala na vyber z 2 porodnic, nechcela som cestovat velmi daleko. A prave jedna je taka ze normalne sa bude rodit za kazdu cenu, a potom sa aj sem-tam stane nieco babatku alebo minimalne mamina ma "zazitok" na cely zivot. A ta druha porodnica, samozrejme nerobia sekcie jak na beziacom pase, ale nejdu az do takeho rizika a drzia sa hesla co som uz pisala- porodit zive aj ZDRAVE babatko.

veni3
20. feb 2016

@moninka666 ja som dcérku rodila pred dvomi rokmi prirodzene KP, a všetko v poriadku a "coby dup" 🙂 bez akýchkoľvek problémov. Ani som nerozmýšľala nad sekciou. Však predsa u dievčatiek /do tých cca 3500 g/ sa to da pekne všetko zvládnuť. Aj pôrod KP je normálny fyziologicky pôrod. Netreba sa báť. To je moja skúsenosť 🙂

mily7
20. feb 2016

@moninka666 Ja som mala druhé babo dievčatko koncom panvovym do 37tt. Po dohovore a otočila v 37tt rodila som v 38tt prirodzene. Chceli ma rodiť kp normálne. Ja som bola za cisársky bála som sa nasledkov. Teraz ti poviem len svoj pocit. Dieťatko má ísť von hlavou. Na kp treba odbornikov, no hľadaj ich,alebo spilahni sa že tam budú. Vravia že dieťatko vie prečo sa neotocilo. Vieš čo verím tomu. Rodila som ju prirodzene resp vaginalny pôrod 24hodin. Mala mala šnúru okolo krku. Našťastie je živá a zdravá. Doteraz to beriem ako zázrak. Kp by som viac x nesilila ani dieťa ani pôrod. Šla by som pri kp cisarskym.

slavvicek
20. feb 2016

Ahoj,moja 2.dcerka bola hlavickou asi od pol tehotenstva,pri CTG,teda asi 2tyzdne pred porodom sa otocila priecne,o dalsi tyzden bola opat hlavickou...Vsetko islo ok cely cas az som musela ist na akutny cisarsky,kedze som mala vysoky tlak a mala mala zle zaznamy... Prve tehotenstvo pre podobne tazkosti tiez ukoncili cisarskym..a tiez bolo dovtedy vsetko OK..A tiez som chcela rodit normalne...Ale nebolo to take strasne,vsetko sa da prezit a hlavne ked ide o zdravie krpca,podpises aj dusu diablovi ako sa hovori.Ked som si predstavila trvale nasledky ktore moze zabechat na mojom dietati moja tvrdohlavost a nasilne trvanie na prirodzenom porode.....A nikdy si nevies ci sa nieco neskomplikuje aj ked sa vsetko dobre rozbehne...Dnes maju baby 3,5 a 5rokov,normalne sa vyvijaju,chodia do skolky,blaznia,korculuju,zacinaju lyzovat,prezliekaju sa za princezne,biju sa...nic im nechyba🙂Deti potrebuju klud,nehu,lasku a nie matku vystresovanu...Ked to nejde,tak to nejde...A ked to naozaj nepojde spontanne,tak pre mna bolo celkom fajn,ze som bola v celkovej anestezii-u nas v malom spitali nie kazdy sluzici anasteziolog pichal spinal,obe sa narodili v noci...Kamoska co mala spinal hovorila,ze jej bolo slabo,citila sa akoby jej ktosi tahal creva a prvy krik maleho si ani neuzila.Ked som bola na JISke po cisaroch,mamicky co mali spinal museli 24hod lezat,ja som po 12 hod isla sama na WC drziac si jazvu sice ale isla🙂Akurat to prve cikanie....Ale potom sa to uz dalo zvladnut..Tak drzim palce,nech uz je to akokolvek,hlavne nech vsetko dobre dopadne!!!!

Strana
z2