Čo je podla Vás lepšie cisársky rez alebo klasický porôd?

luciola
9. jan 2019

Ahojte čaka ma 3pôrod , dva boli v bolestiach spontanne. Vie mi niekto povedať, poradiť ktory pôrod je lepši? Da sa cisarsky vybaviť ? a ako ?

monikafeliz
9. jan 2019

ja som rodila klasicky, síce bolesti kopec ale za nič na svete by som nemenila. Pre bábatko je lepší spontánny pôrod ako cisársky, a aj pre ženu je lepší normálny pôrod, lebo po cisárskom sa telo dlhšie zotavuje

29simona29
9. jan 2019

@luciola jednoznacne spontánny porod

barboritta
9. jan 2019

@luciola ovela lepsi bol pre mna klasicky a pre babo vzdy lepsi,nie sekcia.ak teda nie su zdravotne indikacie na cisarsky.ved epiduralku je jednoduchsie si zaplatit ako cisarak vybavit.ci?

27ivana
9. jan 2019

Zazila som oba. Prve sekcia a druhe sa mi podarilo spontanne. A NIKDY NIKDY by som uz sekciu zazit nechcela!!!! Po spontannom porode je svet zrazu krasny, bolesti pominu a uzivas si babatko. Po sekcii som bola ko asi tyzden, nemala som energiu sa o dieta starat na 100%. A ta bolest je priserna. A dalsia vec, babatko po sekcii min 24 hodin nemozes mat pri sebe.

eriksonka1234
9. jan 2019

@luciola jednoznačne klasický, moja sestra rodila tri deti spontánne, štvrté sekciou a ona by ti vedela povedať, ako by už sekciu nikdy neabsolvovala.... Ja som mala len sekcie žiaľ zo zdrav. dôvodov

hennyinnsbruck
9. jan 2019

@27ivana sorry ze od temy ale zaujima ma to.. To vsade na svk nemozes mat dieta po sekcii 24h pri sebe??
Ja zijem v rakusku mala som akutnu sekciu( nepostupujuci porod+slabe odozvy malej) no a malinku som mala takmer hned pri sebe - bola som ca 2 hodky na '' prebudzacke '' kym som nohami aspon trochu pohla potom ma dali na izbu a mala bola odvtedy somnou...
Len ma to zaujima ci je to vsade tak u vas?

... K cisaraku---co sa tyka bolesti kazda to zvlada inak. Ja som bola ok si myslim☺️

siska53
9. jan 2019

@luciola ako uprimen? Kebyze mozem,rodim.klasicky,aj ked druhy porod bol lepsi,aj menej bolelo po nom,ale.prvy? Cista katastrofa,ono sam neboli,ked ta rezu,ale potom to dosť boli, si rozrezana na cimprcampr,hoci to ani nevidno,lebo navonok je len bikini rez, no vnutri so od hora az dole rozrezana.. a navyse boledti mnohe maju aj 2-3tyzdne.. ako druhy hol fakt,ze lepsi, ale pri obidvoch sa mi zapalil kusom rany..:/

hennyinnsbruck
9. jan 2019

@luciola ja som tiez chcela normalne rodit a nakoniec akutna sekcia🙄... Zamna normalny Porod i ked som ho nezazila '' do konca''.. ☺️

ellieellie
9. jan 2019

Rodila som cisárskym a modlím sa, aby som druhé dieťatko mohla porodiť spontánne.

river_song
9. jan 2019

Tiez som po akutnej sekcii, porod sa rozbiehal normalne, 12 hodin kontrakcii,..... to vsetko bolo nic v porovnani s bolestami a stavom PO sekcii.... A teda dufam ze druhy krat budem rodit normalne, sekciu nikdy nikdy nikdy nikdy nikdy viac....

pininka
9. jan 2019

Rodila som trikrát cisárskym a nikdy nepochopím ako si to môže niekto dobrovoľne vybrať. Áno aj normálny pôrod sa môže zvrtnúť, ale ja som napr pri prvom stratila strašne veľa krvi, tri dni som nemohla vstať, v jednom kuse som odpadávala, bolesti po pôrode boli neuveriteľné, nedokázala.som sa ani pohnúť a len som sa modlila aby mi malého ešte nedoniesli. Odnieslo si to aj naše dojčenie. Druhý a tretí pôrod už lepšie, ale žiadna malina.

dzulli1980
9. jan 2019

Ja som rodila cisárskym a nemala som žiadne problémy ... na druhý deň som sa musela postaviť, to som mala chvíľu kolotoč v hlave, ale inak pohoda ... aj horšiu bolesť som už v živote zažila ... to zotavovanie po sekcii závisí aj od celkového zdravotného stavu rodičky, aj od doktora, ktorý sekciu robí ... jediné negatívum bolo, že mi dcérku doniesli ukázať až po cca 6 hodinách.
@luciola

nelinka2009
9. jan 2019

sekcia

nelinka2009
9. jan 2019

@monikafeliz to je blbost... zalezi od zeny

vivien16
9. jan 2019

@luciola ja som 4-ty mesiac po sekcií, aj keď navonok je všetko ok, ale vnútri tá rana stále boli pri určitých pohyboch.

simonkazga
9. jan 2019

Prve bolo sekciou a druhe spontanne, cize odskusane mam obe verzie a poviem vam, ak by som mala rodit znova urcite si vybavim sekciu. Po tyzdni som bola uplne fit! O dieta som sa starala o 24 hodin, dovtedy nosili na kojenie a trochu sa tulit kazde 3 hodiny. "Nadherny prirodzeny porod" bol otrasny, po mesiaci som si este stale nevedela bezbolestne sadnut o manzelskom "spolunazivani" pol roka po porode ani nehovorim a to som mala tusim 8 stehov len. Cize SEKCIA, kludne aj zajtra.

hennyinnsbruck
9. jan 2019

@vivien16 ja 8 tyzdnov a vobec nic neboli. Zalezi od lekara jak zosije asi.

vivien16
9. jan 2019

@hennyinnsbruck rana sa síce rýchlo zahojila, ale aj teraz keď si pritlacim na brucho tak boli 😞 asi veru od doktora

hennyinnsbruck
9. jan 2019

@vivien16 😨😨😨😨juj

27ivana
9. jan 2019

@hennyinnsbruck Neviem ci vsade, ale v podstate 24 hodin ti nedovolia sa postavit, cize starostlivost o dieta nie je mozna. A ta bolest, ano je to individualne, no stale neporovnatelne so spontannym porodom. Ja som teda bola bez zraneni, neviem ake je to byt sita zospodu.

goldhurst
9. jan 2019

ja som mala planovanu sekciu a bolo to super - naozaj!...ono asi zavisi od teba, tvojho nastavenia, prahu bolesti a lekara. Samotna sekcia trvala 30 min dokopy, bolesti po sekcii boli u mna len pri pohybe ale po 3-5 dni som fungovala uplne normalne. Ono to inak ani nejde ked mas male babo a hlavne si plna endorfinov od zaciatku tak to mas v hlave nastavene inak🙂 ...moj nazor je, ze zeny co tvrdia ze mali bolesti neviem ako dlho po sekcii sa radi asi lutuju, lebo proste treba zatat zuby a ides! 🙂....okrem toho pri klasickom porode mozes byt zosivana vselijako a'tam dole a tiez to neni bohvie co, ze? 🙂

hennyinnsbruck
9. jan 2019

@27ivana ah ok. Tu keby nieco sestricka urobi ale ten prvy den babo nic nepotrebovalo len prikladat.... 😍

lety17
9. jan 2019

Za mna sekcia uplne v pohode. Po 12 tich hodinach som vstala a na 4 den som doma fungovala akoby som na sekcii ani nebola. Tie prve 2-3 dni su trochu horsie,ale len ked dlho lezis. Ak sa stale hybes tak je to v pohode a rychlo sa das dokopy.

jeemima
9. jan 2019

tu asi ozaj zalezi od okolnosti a od zeny, ja som rodila iba cisarskym, ale odzila som si kontrakcie do poslednej chvile a bola som rada ze ma idu uspat. na druhy den som uz normalne chodila a az na vstavanie som bola plne mobilna a normalne s ami dalo fungovat. bola som prekvapena ake to bolo ok, po operacii slepeho creva som sa teda podstatne horsie zotavovala.

liluska68
9. jan 2019

Sekcia je operácia. Rozrezávajú sa 4 vrstvy brušnej dutiny. Vážne by si to absolvovala dobrovoľne? Pri každej operácii, aj banálnej, je riziko.

miruska128
9. jan 2019

@luciola no určite je pre matku a dieťatko lepší prirodzený pôrod, to ti azda každý potvrdí. Ja som moje obidve dievčatká rodila cisárskym, lebo prirodzene sa nedalo, ale to zotavovanie je určite po sekcii horšie, pri prvej som skoro 2 mesiace ešte z vnútra cítila bolesť, hlavne pri smiechu, alebo kychani, proste pri námahe, pri druhej už to bolo lepšie, telo už si tým raz preslo tak to bolo lepšie, ale jednoznačne prirodzene. Ak nebudeš mat komplikácie, žiadnu sekciu. A ešte, po sekcii som bola na pooperacke 48 hod. Malé mi priniesli len aby sa prisali-len 3x za deň. Po normálnom pôrode, si po 2 hodkach na izbe aj s malou, ten prvý kontakt je dôležitý. Prajem, aby to všetko dobre dopadlo a držím palce.

zufala1111
9. jan 2019

@luciola ja som mala prvu sekciu druhe prirodzeny. Po sekcii som sa velmi rychlo dala dokopy ale bolelo to dlho. Pri prirodzenom som kricala v bolestiach ze uz nikdy nechcem rodit a ze je to horsie ako cisarsky! ale ked sa na to spatne pozriem jednoznacne a hocikedy prirodzeny....nic sa nevyrovna tomu ako ked hned uvidis babatko co mi pri sekcii strasne chybalo. (mala som celkovu narkozu) a podla mna je to krasne ked sa sice vytrapis priserne a potom vidis to prekrasne stvorenie

jaroe
9. jan 2019

@luciola cudna otazka, samozrejme ze prirodzeny je lepsi.

lucka_lucia
9. jan 2019

Neviem čo je lepšie ,zažila som iba sekciu .ale gynekológ (primár) mi dopredu hneď narovinu povedal že pre dieťa je lepšia sekcia.ovela menšia šanca na komplikacie

romiada
9. jan 2019

@luciola pri spontannom porode vraj babetko prechodom cez porodne cesty dochadza do styku s prospešnymi bakteriami ktore nakopnu lepšie imunitu. Nemaš rozrezane brucho, bolesti jazvy pri každej zmene počasia , svrbenie... vieš čo by som ja dala za ten prvy kontakt, počuť ich prvy nadych, plač, objať ich? O toto všetko som bola ochudobnena lebo som bola v plnej narkoze....svoje deti som videla takpovediac posledna. Je to pocit akoby mi len zmizlo to klbko z brucha a niekto mi podal hotove dieťa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre