icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

katka888
24. jún 2011

@didi35
dakujem, ja by som skor uvitala, ak by mi niekto napisal, kto uz zazil to dotepanie, ako to bolo v praxi ... 😒

didi35
24. jún 2011

@katka888
@eev to zazila, spytaj sa jej - cely porod doma podrobne popisala v tejto diskusii

didi35
24. jún 2011

Nechapem, ale tato zena sa tvari, akoby ani vobec nerodila..🙂 Pozrite video:

http://childbirthvideo.biz/2010/02/unassisted-n...

dulkagabulka
24. jún 2011

@bobocka
osobne verim tomu...ba čo..nie..to nie je dobra formulacia..ja som presvedčená 😀 že toto je len otazka času, ked to bude bežna prax vo všetkych nemocniciach na Slovensku...chce to len maminy ,ktore to budu žiadat..
napriklad v takom Chorvatsku to bol pol rok a bolo to vo všetkych nemocniciach...

čo sa tyka tej gravitacie
nuž...niekomu sa možno vinou gravitacie krv do mozgu nedostane 😀 😀 😀 a potom može povedat,že hore kopcom krv neprudi... 😀
ked niečo pulzuje, krv sa tam tlačí ..a samozrejme,ze sa tlačí aj hore 🙂

dulkagabulka
24. jún 2011

@didi35
su ženy, ktore takto rodia od prirodzenia..hehee../to je naša prupovidka v praci, že napriklad to je nietko taky inteligent od prirodzenia/
skratka su ženy, ktore preživaju bezbolestne porody...ak rodia doma, v bezbolestnom porode pokračuju až do konca..ak idu do porodnice, tam sa už postaraju o to,aby ich to bolelo, lebo porod bez bolesti je "chory".hehee..žartujem samozrejme, ale kvapka pravdy v tom je

takyto porod sa však da aj "naučit"...existuje metoda Hyponporodu...kde sa žena istymi technikami dychania uvedie do stavu bezbolestneho porodu...
aaach...raz sa to naučim a prisamvačku budem na Sk vyučovat hypnoporod..to slubujem

tu je jedno z najkrajších videi hypnoporodu

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http...

inak treba byt zaregistrovana na youtube,lebo je to pristupne od 18 rokov

bobocka
24. jún 2011

@didi35 😲 😲 😲 😲 to akoze co bolo??? neverim!!!vsak ona nevyzerala vobec,ze by mala nejake pocity 😲 😲 😲 😲 ziadna bolest nic.ani nerozdychavala.to vyzeralo,ako keby si proste davala vanu a mimochodom sa jej dieta narodilo.a brusko mala sialene mini.ja som mala take niekedy v 5 mesiaci 😀 😀 😀 akzoze fajn,no toto uz divne bolo.ale ja som zas citala o zene,co ma orgazmus pri porode.ona porodne bolesti citila ako orgazmus 🙂 tomu sa povie prijemny porod 😀 😀 😀
no normalne mam dost z toho videa.toto bolo cudne.miminko krasne,no ta zena vobec nevyzerala,ze rodi.divne.bud ma sialene vysoky prah bolesti,alebo ja uz neviem....

bobocka
24. jún 2011

@dulkagabulka

https://www.youtube.com/watch?v=tMtibFxubAY

tu su hypnoporody a clovek zaregistrovany byt nemusi 😉

katka888
24. jún 2011

@dulkagabulka
prepac, velmi mi neda, ale neviem si pomoct, asi hormony, no nesmierne ma vytaca tvoj pohrdavy a vysmesny sposob komunikacie.... clovek sa slusne pyta a ty ho vysmejes... takto mamicky tazko pochopia to co tu prezentujes aj ked to co prezentujes je aj spravne.
je dost mozne, ze som sa nespravne vyjadrila, mozno lekarka mala namysli len fakt, ze po porode uz ta krv tam nemusi az tak pulzovat, kedze po porode moj laicky nazor je, ze placenta a pupoc snura uz prestava splnat svoje funkcie.

ako hanbim sa za tento prispevok, ale naozaj mi to nedalo, dotklo sa ma to, lebo urcite nepatrim medzi ludi, ktori si myslia, ze krv sa do hlavy pumpuje malym skriatkom, ktory zije v bruchu.... a predpokladam, ze hlava ti na krku ostava, zatial co pupocnik a placenta uz s babatkom po porode nie... alebo sa mylim?

dulkagabulka
24. jún 2011

@katka888 ježíííš..katkaa
to vobec nebolo myslene na teba...
ježiš..tak toto ma fakt mrzi..ja som to myslela na toho lekara,čo to povedal..nie na teba..

dulkagabulka
24. jún 2011

@bobocka ten porod, pri ktorom zena mala orgazmus je aj natočeny...možes si ho pozriet vo filme Orgazmisticky porod

stardust
24. jún 2011

@dulkagabulka ako si mozem privolat orgazmus pri porode?

dulkagabulka
24. jún 2011

@katka888 hlava na krku zostava ...placenta je z tela vypudena až isty čas po porode..a z toho isty čas ešte pracuje, teda pulzuje...teda je tam tlak krvi ešte z matkinho tela...

didi35
24. jún 2011

Po hypnoporodoch trochu hardcore - tu su 3 porody v jednom videu a kazdy uplne iny...

2. porod cca od 6. minuty do vane - skoda, ze po takomto porode nasledovalo "drsne" vysetrenie novorodenca mimo matky....

3. porod - aaach, sialene, porodena hlavicka, neslo von, nastrih, a naponiec aj tak sekcia - hlavicku este zatlacili dovnutra.... brrrrr... To snad ani nie je pravda, vyzera to ako z lacneho filmu a herecke vykony hodne zlatej maliny - som ironicka, ale beha mi mraz po chrbte...☹ treti porod len pre silne povahy...

https://www.youtube.com/watch?v=RU8PFOxrWwI
dulkagabulka
24. jún 2011

@stardust ako si žena može privolat orgazmus- tak bola myslena otazka..

pozri si film.. 😀
ta zena to tam aj popisuje- ako to dosiahla...aj ked to nebol jej ciel- dosiahnut orgazmus..hehe..jednoducho sa uvolnila a oddala dianiu..
pri orgazme a pri porode sa vylučuju rovnake hormony..nuž..a niektorym ženam sa zadari ..poznam ženu, ktora mala orgazmus pri porode aj v nemocnici..nielen teda doma je to možne

dulkagabulka
24. jún 2011

@didi35 idem pozriet tie tvoje..
a ten "moj" si si už pozrela??
je to jeden z najpokojnejších , najjemnejších čo som videla..

skolara
24. jún 2011

a ako sa dotepanie pupocnika robi v praxi? 😨 😨 kde je dieta ked dotepava pupocnik ?

bobocka
24. jún 2011

@stardust 😀 😀 😀 tajk to by asi kazda z nas chcela vediet 😀 😀 😀 😀 potom by sme rodili jedna radost 😀 😀 😀 @dulkagabulka no mozno je to natocene,no neviem si dost dobre predstavit pozerat ako zena pri porode krici od rozkose. 😅 to by mi prislo divne(myslim to pozerat),staci mi fakt,ze som necitala uplnu sprostost a ze je to mozne.vidiet to asi nechcem 😅

zuzi118
24. jún 2011

@dulkagabulka
@katka888 gabi, tlak krvi je tam z tela dietata, nie matky. Placenta je organom dietata, nie matky. Kazdopadne, ked uz dietatko nebude potrebovat byt zasobene kyslikom z krvy placenty, tak pupocnik dopulzuje.

didi35
24. jún 2011

@dulkagabulka Naco je dobra masaz krizov? Len kvoli ulave bolesti alebo su tam aj nejake body stimulujuce porod? Dakujem

stardust
24. jún 2011

@bobocka to by asi radikalne stupol priemerny pocet clenov domacnosti v republike, keby si to vedela kazda zena privodit. 😀

dulkagabulka
Odpoveď bola odstránená
dulkagabulka
24. jún 2011

@bobocka a nahodou sa na to dobre pozera 😀 ..na ten orgazmisticky porod.. a ona tam nekriči 🙂

zuzi118
24. jún 2011

@didi35 pre krista, zeny ten treti porod NEPOZERAJTE. Hlavne nie, tie co mate pred porodom. AD jedna je to picenzoredovina. A ad dva, dislokia ramienok sa da vyriesit napr. Gaskinovej manevrom, ktory je uplne setrny. Ma ide porazit z takychto videii. Zbytocne vystrasia zenu a k realu maju blizko asi ako film Vojna svetov dva (najhorsi film svetkych cias).

zuzi118
24. jún 2011

@dulkagabulka Gabiiii to si sem nemala davat. ☹

dulkagabulka
24. jún 2011

@zuzi118
neviem..premyslala som ..ale...
čo možem odmietnut pri porode...tak znie tema..

je to smutne...ale aj toto može odmietnut....
hmm....
a dala som tam poznamku,aby to nepozreali zeny čo su tesne pred porodom..

ja ti neviem..mam to dat zmazat?

dulkagabulka
24. jún 2011

@skolara dieta je v matkinom naruči vtedy

didi35
24. jún 2011

@dulkagabulka mne to tvoje hardcore video nejde zobrazit...

zuzi118
24. jún 2011

@dulkagabulka daj to prosim zmazat, lebo akoze toto video som nikdy nedokazala dopozerat do konca, to je peklo. HNUS, HROZA a DES. Vidiet toto tehotna, tak neviem aku paseku mi to v hlave narobi. Nemali by sme zeny vystrasit na smrt, bez ohladu na to, ze toto je kruta realita a naozaj sa to deje.

dulkagabulka
24. jún 2011

@didi35 ja ti neviem na to odpovedat, či su tam nejake body 🙂
to by vedel nejaky maser asi..

katka888
24. jún 2011

@dulkagabulka
ako pisem, to su asi hormony, a to, ze hlavu mam uz pri porode. je mi luto, ze ma to tak rozcitilo ...