Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@ninan2 @raffaella no tak sa toto jedno stale nezmenilo.ja som mala fakt dobre tehotenstvo a okrem beznych veci nic speci strasne,no tehotenstvo moze byt uplne v pohode a porod moze byt tazky a komplikovany.toto jedno je velmi individualne.vacsinou ked je tehu ok ,tak je aj porod,no spoliehat sa na to neda. a ja som seba a moje zdravie nejak neriesila.ja som sa strasne bala o maleho a pritom bol zdravy a vsetko bolo ok,len ja som potrebovala mat istotu,ze ked sa nieco stane,tak hned budu moct konat a prevazanie sa nebude musiet konat,kedze kazda jedna sekunda je dolezita.baby ja strasne dramatizujem,vobec to neberte nejak supervazne,len ja som taka a ja som dodnes strasny panikar co sa miskovho zdravia tyka 😖
@ninan2 no ja som chcela ist tam povodne tyzden pred TP, ale manzel mal hrozu z toho, ze by ma to chytilo doma a on by sa hrozne bal, ze sa nieco stane po ceste a musel by to nebodajodrodit on 😉 Takze ma ukecal, nech tam ideme o 2 tyzdne skor, cize po ukoncenom 38.tt. Co bolo dobre, lebo voda mi praskla presne ten tyzden pred TP a tiekla mi teda prudom a to po castiach niekolko hodin. Neviem si skutocne predstavit cestovat s prasknutou vodou, lebo ja som si menila asi kazdych 20 min. vlozky a to tak po 3-4 kusy. Takze skus si pozriet, ako ma byt spln mesiaca a s ohladom na to planovat, ci predsa len nie je dobre ist skor. V ten den nas tam rodilo nejakych 6 tusim, bolo mi luto doktorky, ta sa nezastavila.
Moja kamaratka tam isla tiez z BA 2 tyzdne pred TP (gynekologicka ju uz poslala) a prenasala 2 tyzdne, takze nakoniec tam bola takmer 5 tyzdnov, co je fakt privela zase, predsa len doma je doma a clovek tam moze zhynut od nudy tak dlho 😉
@bobocka urcite si urobila dobre, ze si isla do BB rodit. Ja si myslim, ze kazda mame nasledovat svoju intuiciu. Proste ak si bola v psychickej pohode, lebo si vedela ze o maleho by sa dobre postarali, tak to bolo pre teba vtedy najdolezitejsie. Ja viem ze sme kazda ina, kazda mame z ineho strach. Ja som mala zase hrozu z toho, ze by som musela byt na chrbte, ze by mi rozkazovali a nohy mi privazovali a pod., podla mna uz len pre ten moj strach by sa to uricte neskoncilo u mna dobre. Takto som vedela, ze mam svoj por. plan a ze sa dodrzi a bola somv takej pohode, ze to proste cele skoncilo dobre.
Ja zase stresujem v inych veciach, napr. fakt u toho zubara len ked usta otvorim uz si pytam injekciu na bolest 😀 A ked som dostavala po porode injekcie do zadku, tak som sa uplne spotila od stresu 😀 😀
@ninan2 no kazdopadne byt aspon pripravena niekde pobliz autu 😀 ale ja som mala take tvrdnutie uz, ja som aj citila ze to pride. A kazdy den som robila prechadzky do Stiavnickych uliciek, pila aspon 3 kavy denne, "tulila" sa k manzelovi, proste vela fyzickej aktivity, lebo ja som totizto koncila vysoku skolu a 2 tyzdne po porode som mala este skusky a 2 mesiace po porode som statnicovala 😀 V porodnici som este riesila taky zlozity projekt na jeden financny predmet a dohadovala si skusky s profakmi 😀, takze som mala presne naplanovane dokedy "musim" porobit, aby som mala cas sa ucit aspn par dni pred tym este 🙂
dobru noc baby :D
@raffaella rodila som na Antolskej. A rodila ma taká mladá doktorka veľmi milá aj sestry boli fajn aj anestéziologička (epi) všetci ma veľmi povzbudzovali čo mi veľmi pomohlo. Ono ja som sa pred pôrodom bála ako sa ku mne budú správať, lebo čítala som hocičo, ale bola som príjemne prekvapená. Aj izbu som dostala kde sme boli iba dve. Takže tak. Ale mali by už otvoriť súkromnú pôrodnicu u Kocha takže možno by som v budúcnosi rozmýšlala aj tam samozrejme ak mi to financie dovolia 🙂 .
@domidomi to je super a dolezite, ze si bola spokojna. Kocha uz otvorili, maju to aj na stranke www.sanatoriumkoch.sk a vyzera to tam uzasne. Ja tiez uvazujem do buducna, kvoli tomu ze uz mam jedno dieta, tak neviem ci by som odisla od neho zase na 2 tyzdne ako sme sli do Stiavnice. Ale len za predpokladu, ze to aj u Kocha bude rovnako dobre ako v Stiavnici 😉 No uz len cakam, ze nejake maminy tam pojdu rodit a daju vediet ako to tam je, takze sa tesim na novinky 😉

@aliza také fotky máte tiež 😵 len sa mi nezdá veľmi vhodné ich sem vycapiť 😅 Pôrod do vody je naozaj úžasný, dúfam, že sa mi ešte jeden taký podarí. 😵