icon

Dieťa nad 4 kg. Prirodzený pôrod verzus sekcia

saxxxana
23. dec 2013

Ahojte žienky, tie ktoré máte skúsenosti s pôrodom velikých detičiek. Na poslednom sone mi lekár povedal že to bude riadny valibuk (4,5kg), a kedže ja aj všetci moji súrodenci sme boli takéto obrie deti, nemám dôvod mu neveriť. Radíte prirodzený pôrod alebo sekciu? Ďakujem 🙂

Strana
z3
janka0276
23. dec 2013

no neviem , či si ty môžeš vybrať, podla mňa by mal o tom rozhodnúť lekár, teda ak nemáš nejakého známeho lekára, u ktorého si môžeš vybrať. Môj stredný syn mal 4,30kg, 54cm a poviem Ti, že to bol omnoho lepší pôrod, aj rýchlejší, ako pri prvom, čo mal 3,20kg, alebo pri dcére, čo mala 3,80kg. A lekár Ti čo navrhuje ?

branki
23. dec 2013

urcite prirodzeny (ked budu komplikacie aj tak spravia sekciu). SC je velky zasah do organizmu, ide to aj prirodzene. Oba porody som mala prirodzene bez EPI vyvolane, prvy 4150g a druhy 4350g bez nastrihu, takze da sa to zvladnut 😉 Dzim palce, nech vsetko dobre dopadne.

dzudka
23. dec 2013

@saxxxana podla mna prirodzene
Aj ja som mala maleho 4360 g 52cm
Isiel normalne a lepsi porod ako mensie deti co som mala
Inak som zvedava ako to tak odhaduje tvoj dr v 32 t co je daleko sono je nepresne mne maly mal v 36 t 3 kg a pri porode 4360 g v 39 t

janinah
23. dec 2013

záleží,či si Victoria Beckham alebo Helena Rúžičková 😉

margarita
23. dec 2013

ja som mala obe cez 4kg 4120 a 4250g - prirodzene, s nastrihom, ale dalo sa...
keby porod nepostupoval, oni si uz poradia a aj tak skoncis sekciou, ale za pokus to, podla mna, vzdy stoji.

saxxxana
autor
23. dec 2013

dakujem vsetkym, pockam co povie lekar ale ukludnili ste ma 🙂

lus22
23. dec 2013

@saxxxana moj mal 4475g a na 3zatlacenia bol vonku...a som stihla zena cize to nezavisi ci som ruzickova ci beckham

tilly
23. dec 2013

ja som mala maleho 4440g a teda neviem si to predstavit rodit to prirodzene, ani to neslo a islo to potom akutne sekciou...

a mojho namerali v 36tt na 3400g...

mummy01
23. dec 2013

@saxxxana asi Ta sklamem ale vyber porodu nieje na tebe...zial tak to tu funguje. Moje prve dieta som porodila prirodzene s vahou 4.230g a fakt velkou hlavickou a zial ostali mi trvale následky.Pri druhom tehu som si naivne myslela ze lekari niesu uplni nevzdelanci a rodit prirodzene druhe velke dieta ma nenechaju ale zial...druhe dieta som porodila tiez prirodzene s vahou 4.220g a hlavickou vecsou ako malo dieta prve. No okrem dvoch krásnych deti mam aj trvalo poskodene zdravie a neustale bolesti. Lekari nechceli sekciu kvôli tomu ze mam siroku panvu a na sekciu vraj nieje dovod.No aj napriek tomu malo druhe dieta poporodne poranenie prave kvôli tomu ze som rodila velke dieta s velkou hlavickou prirodzene.

garonka
23. dec 2013

@saxxxana na sono by som sa nespoliehala je to - + 500g malokedy sa lekari spravne trafia. Mne na poslednom sone vravel lekar, že maly ma 4600g no mala som dosť ale zo zdravotnych dôvodov som aj tak rodila sekciou a mal 4400g a 55cm 🙂

evening_star
23. dec 2013

Pokiaľ ste obaja zdraví, a všetko prebieha bez komplikácií, tak určite prirodzene! Môj malý mal 4 kilá presne, a von bol na tri zatlačenia. A môj lekár mi ani nenaznačil predtým, že bude taký veľký, nechcel ma zbytočne predtým stresovať. Záleží od viacerých faktorov- šírka panvy, spôsob vedenia pôrodu, obvod hlavičky. Neboj sa, 4,5kg nie je ešte tak veľa, a okrem toho, tieto merania koľkokrát ani nebývajú presné, pol kila hore dole, to je bežné podľa toho, čo čítam tu na MK...

marylis
23. dec 2013

@saxxxana Ahoj, ja by som sla urcite sekciou. Kludne by som si ju zaplatila v Rakusku, kde je dovolena, alebo na sukromnej klinike. Ked si predstavim aka som bola dotrhana pri synovi, co mal "len" 3450g, tak si neviem predstavit rodit 4,5kg dieta. Viem, ze lekarom to je jedno, ved ich cikula to nie je. A tiez je rozdiel, ked mas 160 cm alebo 180cm. Treba prihliadnut na vsetko. 😉

jabadaba
23. dec 2013

@saxxxana porad sa s lekarom, preberte mozne komplikacie otvorene ako aj postupy a sama zvaz na co sa citis. U nas sa zial robia caviky okolo sekcie, aj ked je na to opodstatneny dovod. Teda u beznych zien, celebritkam nikto do vyberu porodu nezasahuje. To je ale o inom. Ja som rodila velke dieta prirodzene a malo to pre na nasledky, z ktorych som sa lizala rok! O ohrozeni dietata ani nehovorim. U nas bol problem v zle odhadnutej velkosti plodu 24 hodin pred porodom a porodnicka vychadzala zo zavadzajucich informacii. Mala co robit, aby porod pre nas nedopadol fatalne. Takze pekne na rovinu s panom doktorom - ak Ta budu silou mocou tlacit do prirodzeneho porodu kto potom prevezme zodpovednost za pripadne komplikacie. Nech sa vyjadri. Lebo pani doktori o zodpovednosti za svoje rozhodnutia akosi netusia. To vies, ich telo to nie je a ako sa vravi, z cudzieho krv netecie.

Este pre porovnanie - ten prvy porod vyssie opisany prisernost co do nasledkov pre mna. Druhy porod sekcia - nebe a dudy! Zotavovanie uplna malina.

majka1981
23. dec 2013

@saxxxana urcite sa porad s doktorom. zalezi o tvojich proporciach (aka velka si, ake mas proporcie tam dolu). ak Ti povie, ze prirodzeny porod, tak to urcite zvladnes, len si doveruj! dobre je pit caj z malinoveho listu ako pripravu, budes mat rychlejsi porod. okrem toho porod nezalezi len od vahy dietata, ale aj od velkosti hlavy...

clarissa
23. dec 2013

Dcera 4240 a syn 4660.....oba prirodzene s minimalnym nastrihom....ale oba s vyvolavackou a to bol masaker...keby mam este raz rodit tak si vydupem cisarsky uz len z toho dovodu ze by som zas urcite musela absolvovat vyvolavacku.

minimidimaxi
23. dec 2013

mne odhadovali okolo 4kg a keď som sa ich pýtala, či to nieje náhodou indikácia na SC, tak mi povedali, že UTZ klame a bude to minimálne o 500g menej....pri pôrode mala dcérka 4 700g, rodila som prirodzene...stále tvrdím, že som mala nádherný pôrod, no veľmi komplikovaný a ak by som si mala vybrať, tak by som volila určite sekciu...až potom som si uvedomila ( keď nastali všetky tie probléme počas a po pôrode) ako strašne som riskovala svoj aj malej život, že som netrvala ne cisárskom reze.....

sono2
23. dec 2013

@saxxxana je možné si sekciu určiť ? Myslím, že nie či?

sono2
23. dec 2013

@marylis máš predstavu koľko by to stálo ?

matul
23. dec 2013

zalezi vela aj na tom, ci budes prenasat a ci sa ti porod rozbehne. Ja som prenasala skoro 2tyzdne a kedze sa mi porod vobec nerozbehol, sla som na planovanu sekciu. Mala mala 54cm a 4440g, takze moje stastie bolo, ze sa mi porod nesnazili nasilu vyvolat... Ale je to individualne...

jaaty
23. dec 2013

dcérka mala 4200gr. rodila som plánovanou sekciou, aj z dôvodu vyššieho krvného tlaku a som rada, že to tak bolo 😉 . Na poradňu som prišla pred 12,00 a 14,07 hod bola Hanka na svete - bez stresu, bolesti či komplikácii. Teraz má 6 rokov a je z nej zdravá a krásna prváčka 😵.
Radšej plánovaný cisársky ako rodiť prirodzene, ale s komplikáciami prípadne následnou nútenou sekciou.

brulinka
23. dec 2013

@saxxxana moj mal 4250g bol to prvý porod s nastrihom, na 3 zatlaccenia a v pohode... kamaratka uplne malicka baba porodila 4400g dietatko a tiez uplne v pohode... ultrazvuk bude rozhodujuci az tesne pred porodom , si zmeraju aj dietatko aj hlavicku, aj tebe panvu a tak sa rozhodnu ci to pojde ci nie, neboj sa teraz zbytocne a doveruj im, aj psychika strasne vela robi, este ich aj potom pocuvaj pri porode- ked budes tlacit skoro kym este nebudes dost otvorena tak vtedy sa mozes dotrhat , to oni kontroluju a povedia ti pripadne este tie posledne kontrakcie ked uz budes chciet tlacit ze mas este predychat a az ked budes dost otvorena tak mozes tlacit... drz sa 😉

nice202
23. dec 2013

moja mala odhadom utz 4200 g. Ukludnovali ma, ze sa to pohybuje +/- 500g hore dole, ale ze, v mojom pripade to bude isto dole. Figu borovu, prenasala som cca tyzden a naplanovali mi sekciu, chvalabohu! Ked malu vybrali, tak vazila skoro 5 kil! presne 4850 g. Vdaka bohu za sekciu. Vedla na posteli bola mamicka, ktora porodila prirodzene 4200g chlapceka. bol cely modry, mal syndrom modrej masky. ona potrhana az ku konecniku. ja som odchadzala na 4 den od sekcie a ona tam este ostala. ☹

janake
23. dec 2013

prvý syn 4720 kg a 55 cm v 42 tt
druhý syn 4150 kg a 53 cm v 40 tt
tretia dcérka 4450 kg 55 cm v 40 tt
všetky tri vyvolávané a panvu mám dosť širokú.....môj lekár pri prvom pôrode bol silným zástancom klasického pôrodu....neodporúča epidurál a sekciu na požiadanie nerobí ani najlepšej známej....pôrod bol náročný, ale myslím si, že ani nie tak tým, že bolo veľké bábo, ako tým, že bolo prvé....všetko nakoniec dopadlo ok a spomínam na to ako na môj prvý najkrajší deň v živote 🙂......druhý a tretí pôrod boli malina aj keď boli deti veľké.....čo by som ale isto odporúčala je nástrih....ľahšie sa bábo vytlačí...pri treťom mi nástrih neurobili a musela som trochu dlhšie tlačiť ako keď som tlačila s nástrihom....držím palce

siusinocka
23. dec 2013

prvý mal 3,600 a druhý 4050 a oba klasicky... ale verím že obavy tam sú..

jedina30
23. dec 2013

ja som rodila obe moje deti prirodzene...syn mal 4100g a bolo to velmi tazke,lebo musel ist bleskovo vonku(urobil uzol na pupocnej snure ked schadzal do porod.ciest)..dlho som sa zotavovala a syn tiez.dcera mala 4180g a ta isla s vyvolavackou vonku snad na 2-3 zatlacenie..super porod...to prve dieta je stale tahsie,lebo vtady sa porodne cesty roztahuju..pri dalsom je to uz "malina".. 😀. ..ja si myslim,ze je to na porodnikovi a dohode s nim,tvojim stavom atd..a samozrejme aj o euracoch..takze drzim palce..

1katkas
23. dec 2013

@saxxxana ja som mala prvy cisarsky kvoli tomu, ze bolo velke babatko nad 4 kila

adkokatka
23. dec 2013

Ja som zastancom prirodzeneho porodu!Moj maly mal 4050g a 51cm rodila som prirodzene vobec som nerozmyslala nad cisarskym,rodila som prvy krat,dostala som aj vyvolavacku,aj som bola nastrihnuta,nastrih som vober necitila a maly bol na dve zatlacenia vonku...A tie co maly cisarsky len sa pochvalte ako dlho sa hoji rana a ako to boli...

nice202
23. dec 2013

@adkokatka vobec to neboli nejak strasne, ked mi pichla zubarka do nervu, tak to bola horsia bolest a jazva sa hojila par dni. Takze sa chvalim, nic hrozne a aj druhy chcem urcite sekciu....

heeedka
23. dec 2013

Naša druhá dcérka vážila 4620g (!) a rodila som prirodzene. To ale nikto nevedel, že bude taká veľká. Aj doktor zostal mierne zaskočený, nehovoriac o mne 🙂. 10 dní pred pôrodom mi na sone namerali 3400g. Musím ale dodať, že ten nástrih nebol vôbec taký strašný ako pri pôrode prvej dcérky, ktorá mala 3180g. Toto podľa mňa záleží od doktora, ako si s tým poradí...takže tak.

mima88
23. dec 2013

Prvé dieťa som rodila s vyvolavackou a mala 3490g..hovorila som si vtedy, ze to bola malina az kym som nerodila druhe 4110g a to teda bola pohodickaaa 🙂 podla mna to nie je o vahe dietatka..ani neviem ako to druhe vyletelo vonku 😉 .

Strana
z3