icon

Džka pôrodu

majca1581
24. júl 2013

ahojte baby ...chcela by som sa Vás opytat len tak zo zvedavosti ako dlho ste rodili ? 🙂 dakujem za odpovede 😝

tahivka
24. júl 2013

ja rovných 24 hodín, na minútu 😀 V piatok o 12:00 mi začali pôrod vyvolávať, ráno v sobotu som už od bolesti nevládala ani kričať a presne o 12:00 ho konečne zo mňa sestričky vytlačili 😖

lenkab1984
24. júl 2013

17hod druhy porod a prvy porod neviem presne. Ale druhy bol aj tazsi aj samotne tlacenie dlhsie

nicky07
24. júl 2013

Ja som mala všetky tri pôrody vyvolávané. Prvý pôrod dva dni po termíne, o siedmej infuzia s oxytocínom, potom ma pustili sa prechádzať. O 13,30 h prvé bolesti, 20,30 som šla lahnuť na stôl a 23.45h sa narodila Nikolka. Druhý pôrod indukovaný 4 týždne pred termínom. O siedmej infúzia s oxytocínom, celý čas som ležala na stole, postup pomalý. Hrozila sekcia. Patrik sa narodil o 17.25hod. Tretí pôrod prostaglandiny o 8.30hod, o pol jedenastej prve tvrdnutia bruška. O jedenástej obrovské bolesti. O dvanástej som šla na stôl, o jednej som som začala tlačiť. Matejko sa narodil o 13.44 hod.

jamimija
24. júl 2013

Ja ako prvorodička 6hod.

doliva
24. júl 2013

@marylis ja sa bojim že budem veľmi dlho rodiť

marcela1992
24. júl 2013

ja 4hodiny ale z toho prvé 2 hodiny som ani nevedela že rodím 🙂

zuzu32
24. júl 2013

Ja ako prvorodicka - vyvolavany porod. Vyvolavacku som dostala rano o pol 9, prve kontrakcie asi o 10:00 a tie ozajstne asi o 12:30. No a maly sa narodil o 13:32. Na to, ako som sa bala to prebehlo super. Hlavne treba mysliet pozitivne. Vysledok stoji za to 🙂

m_ij_ka
24. júl 2013

ja som prvý pôrod rodila klasicky 17hodín 15 minút a druhý som si radšej vybavila sekciu , 😉

marmete
24. júl 2013

3,5 hodiny, z toho tá prvá hodina bola dosť v pohode a to som sa ešte na prednáške doktorky smiala, keď hovorila, že im prišla rodička na 10 cm, ja som prišla na 7cm 😀

tomikejt
24. júl 2013

mne o 10:30 pustili vodu a o 15:38 sa narodil maly. 3 krat som zatlacila a bol vonku 🙂 vazil skoro 4 kg, ja 55, ale uplne bez problemov

emma_932
24. júl 2013

cca 3 hodiny - rano o 5.00 budicek a maly bol vonku o 8.10 /tiez rano/ - prvy a zatial jediny porod

ritusuk
24. júl 2013

mne odtiekla voda po 21 vecer,o 23 sme boli uz na izbe,vtedy zacalo byt veselo,o stvrtej rano som si myslela,ze umieram a po deviatej rano ma viezli na akutnu sekciu.dvojcata boli na svete o 30min.neskor.so Zojkou som isla rovna na sekciu a dodnes som za to rada.

yesno22
24. júl 2013

syn sa narodil CR ale dcérka sa rozhodla, že to pôjde prirodzene 🙂 ak odmyslím predprípravu, tak také fest bolesti s predýchavaním a škriabaním kachličiek začali okolo 17stej a malá sa narodila o 19.50..bez EPI...v podstate lahoda pohoda, keby ma potom 2hod nešili a na druhý deň nenaordinovali transfúziu krvi 😝 😅
inak, ja som sa prirodzeného pôrodu fakt veľmi bála a pri synovi, ako budúca prvorodička čítala všetko možné aj nemožné...ale čím viac som čítala, tým viac som sa bála 😀 pri dcérke som CR brala ako fakt / prvé dieťa CR, zdravotné komplikácie/ a tak som tie dlhé dni na gynde pred pôrodom čítala len to, čo som chcela...o ženách, ktoré rodili doma, v pohode a kľude...o ženách, ktoré porodili ani nevedeli ako a tak podobne...no a dcérka mi chcela dopriať ten neuveriteľný zážitok, keď je "po všetkom" a mamička si môže pritúliť dieťatko - mne to dovolili hneď a hoci napichaná do rúk z každej strany a napojená na kyslík, som si to vychutnala tak veľmi ako som len vládala 😵 nikdy, nikdy na ten pocit nezabudnem a je mi ľúto, že pri synovi som tento pocit nezažila 😒 základ je, počúvať vlastné telo a nechať to na "prírodu" ... mňa nútila sestrička 2x liezť na stôl len preto, aby ma lekár skontroloval ale odmietla som...až na tretí krát, keď som cítila, že to už asi bude, tak som sa tam nejako vyštverala...a to ich tlačte, netlačte som mala riadne v paži...nedalo sa to ovplyvniť :D treba myslieť pozitívne a všetko dopadne dobre 🙂

ematko29
24. júl 2013

Prvá dcera:Okolo 7.30začínali mini kontrakcie malá sa narodila o 16:40.Také riadne kontrakcie nastali približne hodinu pred samotným narodením malej.Pôrod uplne v pohode.Pri mladšej mi voda odišla o 5:15amini kontrakcie nastali okolo 8:00 malá sa narodila o 12:00.Také poriadne kontrakcie nastali tiež asi hodinu pred samotným narodením malej. 🙂

luciaq
24. júl 2013

pri synovi mi rano o pol tretej odtiekla voda a narodil sa vakuom o 11.55h. pri dcere mi zacali jemne kontrakcie rano o piatej a 7.07 bola na svete 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
kale13
24. júl 2013

ake kratke porody.. ja 50hodin kontrakcie, z toho poslednych 10 hodin epidural a ukoncene sekciou..

andrejka1974
24. júl 2013

@majca1581 moje vsetky deti sa velmi neponahlali 🙂 🙂 🙂 🙂
1 syn kontrakcie dve noci predtim, po druhej tazkej noci manzel ma odvaza do porodnice rano , kontrakcie od 11.00 a porod 19.55 🙂 🙂 🙂
2 dcera kontrakcie od 22.00 porod o 3.20 rano
3 syn vyvolavany porod rano prva injekcia o 8.00 kontrakcie od 11.00 narodil sa 15.30
4 syn kontrakcie od 21.00 porod 4.00
5 dcera kontrakcie slabucke od rana , okolo14.00 vacsie porod 23.54
6 dcera kontrakcie slabsie od 14.00 , silnejsie celu noc porod o 11.15
vodu my vzdy pustali pred porodom , nikdy neodtiekl;a sama 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzanockamt
24. júl 2013

@majca1581 prvorodicka ... prve kontrakcie okolo 2:30 v noci ... prichod do porodnice o 12 hodin neskor - okolo 14:30 ... o 16:52 bol syn na svete

marylis
24. júl 2013

@doliva preco myslis? To nikdy nevies ;)

ewisam
24. júl 2013

heh 5 min 🙂

mirreckall
24. júl 2013

@majca1581 ja jedno dieta a za tri hodiny od odtecenia plodovej vody, potom zacali kontrakcie kazdych 5 minut, a po prichode do porodnice som uz sla rovno na vysetrovnu a potom na salu 🙂 ale cele tehu som mala dost pohybu... plavanie, turistika az do siedmeho mesiaca, samozrejme ku koncu uz lahsia....asi to ma nieco do seba 🙂

zarphix
24. júl 2013

prvorodicka: voda odtiekla v piatok 23:30 a hned sme bezali do nemocnice. prijali ma, dali klystir a nic. celu sobotu som tam vylihovala, lustila krizovky a schovavala sa pred kricucimi skutocne rodiacimi zenami. bolesti zacali az v nedelu o 1:30 a syn sa narodil o 4:22 za pomoci tlaciacej sestricky a potom aj dvojmetroveho doktora. aj tak nestacilo a kym jeden doktor tlacil, druhy tahal extraktorom. a to mal syn len 2,88 kg. kontrakcie boli hned asi dvojminutove

evening_star
24. júl 2013

Od prasknutia vody po koniec 12 hodín.

marsy77
24. júl 2013

prvy porod ..krize ma zacali boliet rano o 7mej..o 13tej som sla do porodnice,nakolko som mala krvavy výtok,o 13,30 prve kontrakcie a o 13.57h bola slecna na svete 😕
druhy porod ..o 21h mi odtiekla plodova voda,o 22h prijem..poslali ma spat,ze to bude az rano.. o 0.30h prve kontrkcie a o 0.47h bol maly na svete 😕
len pre zaujimavost..moja mama a babka rodili vsetky deti cez 30h 😎

lusinda1989
24. júl 2013

Lezala som na rizikovom prvy den v noci som sa prebudila na bolesti brucha zacala som stopovat a kontrakcie pravidelne po 7 minutach. Isla som na pasy tam uz kazdych 5 min vysetrenie otvorena na izbovych 5prstov( neviem co to znamena) zbalila som si veci zviezla na tretie to bolo pol druhej volala som mm ze o pol tretej ma dorazit(smiesko sa ma spytal ze kam) dostala som klistir kontrakcie kazde dve minuty sprchovala a prechadzala som sa do tej pol tretej. Lahka na stol otvorena na 5 porodnych prstov kontrakcie kazde dve minuty. Spustila sa mi pri vysetrovani voda po troskach(zelena) asi o pol hodinu oxitocin kezde som sa neotvarala. O hodinu epidurálka kontrakcie kazdych 30sekund(bolo tazke nehybat sa) doktorka si odbehla ze mame cas. Dovolili mi prevalit sa na bok o par minut vravim ze ja uz musim tlacit bolesti sa stupnovali ale prezila som. Sestricka ma prisla skontrolovat otocili ma pribehla doktorka rozlozili postel a asi na 5 zatlaceni bola mala o 5,13na svete. Huraaa

elin20
24. júl 2013

O 11 mi prepichla doktorka plodovu vodu, nemala som ziadne bolest, bola som uz otvorena na 5 cm, po pol hodine mi nieco pustili do zili a zacali kontrakcie, kt. sa ale dali vydrzat, 4-5 krat som potlacila a 13.35 sa malý narodil

saska.t
24. júl 2013

14 hod a dufam,ze 2 znizim aspon na polvicu 😅

feb13
24. júl 2013

Prvy porod 7,5 hod. od prvej kontrakcie, plodova voda odtiekla este viac hodin predtym, bolesti silne ale vydrzatelne. Druhy porod 2 hodiny od prvej kontrakcie, z toho 1 hodinu boli len take slabe bolesti ani som sa neotvarala takze v podstate aktivna cast porodu trvala len hodinu, ale vtedy bolesti uuuplne brutalne, plodova voda odtiekla takisto viac hodin predtym. Treti porod nieco cez 2 hodiny od prvej kontrakcie, vodu mi pichli ked som bola na 8 cm otvorena, bolesti slabe, kratke, nie moc caste, ze som si myslela ze vsetko sa len zacina a bude to trvat veeelmi dlho a zrazu som citila tlaky, proste ako sen. 😉

mamina2208
24. júl 2013

ja som mala rýchly pôrod, ráno okolo 7,30 začali mierne bolesti, o 9,00 prepichli mi plodovú vodu a o 9,45 začali silnejšie kontrakcie a o 10,21 bola malá na svete 🙂