icon

Epino a Aniball - skúsenosti

anarix
27. aug 2014

Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)

leenkaa2708
25. máj 2017

@n_g veľa zdaru keď budeš potrebovať poradiť alebo budeš mať otázky kľudne mi píš do IP, drž sa

leenkaa2708
25. máj 2017

@ioganna
ďakujem veľmi pekne si zlatá, podobne aj Tebe všetko dobré..

leenkaa2708
25. máj 2017

@ioganna ináč moja neviem ako si na tom ty či si už rodila a ako ti ide cvičenie, ale ja som potom už pri každom cvičení aj trošku mala krv ale to po cvičení do hodiny už nebolo tak toho sa tiež netreba báť žeto je normálne len ako sa cievy rozťahujú a pod..len ak by si sa náhodou zľakla..

dommcaa
23. jún 2017

Ahojte, rada by som sa podelila aj S mojimi skúsenosťami s balonikom Aniball. Zacala som cvičiť už V 35 týždni, nakoľko som sa obávala, že malá sa vypýta skor. Nakoniec prišla až na konci 40 tyzdňa 😉 takže som mala dosť času potrenovat. Pridávala som si vzdy O jedno číslo viac a po troch týždňoch som sa dostala na 30 čo ma dosť potešilo. Necvicila som ale každý deň. Zhruba od 35-40 týždňa som cvičila 25 dní. Môj rekord čo som posledný týždeň vytlačila bol obvod 34. Dcérka sa narodila s hmotnosťou 3825g a 50cm obvod hlavičky 36cm bez nastrihu a natrhnutia a všetci dookola boli prekvapení a nadšení ako mi to išlo aj s tlačením. Aniball môžem len vrelo odporučiť. Vďaka nemu som mohla sedieť a chodiť hneď po pôrode bez žiadneho zašívania. Táto pomôcka mi uľahčila pôrod a vďaka nej som sa tak porodu nebála🙂 Super vec👍

oknosmas
23. jún 2017

Ahojte, odkedy ste zacali cvicit s aniballom? Vraj sa ma najskor 4 tyzdne pred porodom, co mi vychadza ako ukonceny 36tt. Prave koncim 35tt a uz by som aj chcela zacat,no obavam sa, aby som nieco nepokazila. Dakujem...

simculllka
17. okt 2017

Ahojte zeny,mam taku blbu otazku,ale ja som si ten aniball davala asi styrikrat a vzdy som si ho zasunula az skoro po koniec,proste obe tie bruska balonika boli dnu a tak som nafukovala. Az dnes som dosla na to,ze to treba len tu prvú cast balona. Teraz som v strese,ci som nemohla nejako babatku ublizit. Dnes som dala 24 cm,ale dnu som to mala vzdy len chvíľku,resp.cez hradzu som si to pridrzala,aby to islo pomalicky von. Citim sa ako debil,ze som az teraz na to prisla,ze sa to ma davat len tou prvou castou dnu..to je tak,ked si poriadne neprecitate manual..dakujem za odpoved.

oknosmas
17. okt 2017

@simculllka neboj..neublizila si drobciatku nijak... ;) vsetko je ok...urcite by si citila,keby nieco nebolo v poriadku...

pavlinka18
7. nov 2017

ahojte predám aniball za 20 € 🙂 budem rada, ak sa ozvete...
https://www.modrykonik.sk/market/porod-sestoned...

butterfly84
16. nov 2017

nmmj

renluk
Autor odpoveď zmazal
renluk
Autor odpoveď zmazal
oknosmas
17. nov 2017

@renluk ja som mala ten isty problem..zhorsovalo sa to postupne..pri vysetreni bol zisteny streptokok a ecoli...zvacsa zabralo robit vyplachy s pripravkom clogin. Zatial najlepsie,ake som mala..poradila mi ich gunekologicka.su drahsie,ale stali za to...urcite by si mala zajst na kontrolu,aby sa pripadne preliecili daco,ak tam je. Stery na mykozu boli u mna vzdy negativne,aj ked to boli priznaky typicke pre mykozu (biele hrudkovie, avsak uplne bez zapachu).drzim palec

renluk
Autor odpoveď zmazal
renluk
17. nov 2017

@oknosmas a mala si aj nejaké iné príznaky ? Či len toto ? A asi si prestala vtedy cvičiť však

oknosmas
17. nov 2017

@renluk nemala som ine priznaky...balonik som vzdy vyvarala,po kazdej toalete som sa sprchovala a aj tak sa to opakovalo. Cvicila som menej potom...hlavne ked to bolo velmi zle,ale ked odzneli tie najhorsie priznaky,tak som cvicila dalej. I ked to bolo kvoli tomu myslim tazsie a bolestive dakedy, neprestala som cvicit uplne...pytala som sa lekarky, povedala mi,ze si mam dat pauzu...no aj po prelieceni sa to opat vratilo po prvom cviceni...

efka_k
23. nov 2017

@vejula ahoj, ja by som sa chcela spýtať k anibalu. Ako ho správne používať. V navode píšu, že len pomocou dychových cvičení. Ale v navode na youtube pani radila, že vyslovene tlačiť. Keď som sa dnes na to pýtala doktorky, povedala, v žiadnom prípade netlacit, to môže vyvolať pôrod. Do kelu, ja už neviem kde je pravda. 😟 😩 😭

katka1981
23. nov 2017

@efka_k, mala som epino a ano tlacit, ved inak to nema zmysel. A k vyvolaniu porodu len tolko, pri dcerke som pouzivala asi 6x viackrat som nemohla, lebo som chytila kvaisnky a este so aj ochorela, brala som ATB a kaslala som strasne, bala som sa aby som neporodila skor nez sa uzdravim. U syna som pouzila 1x aj to ozaj veeeelmi opatrne a neviem ci mi to ozaj maleho neunahlilo, lebo sa narodil o 13 dni skor, dcerku mi vyvolavali 2 dni pred TP. Jej sa nechcelo a to som pouzivala 6-7krat poriadne. Pocuj, ale ved tlacis ajked ides na velku. A ja som si epino musela pridrzat, mne malo tendenciu vyletiet von same a nechcela som sa dotrhat tak som si ho pridrzala.

katka1981
23. nov 2017

@renluk, biele hrudky su mykoza, pozri sa ci nie si aj zapalena. Chod cim skor k dr. Musis brat cipky inak nakazis babatko pocas porodu. Neboj sa cipky mozes, dr. ti predpise. Ja som tiez brala pred porodm, kvasinky mi vyvolali ATB.

kath1210
23. nov 2017

@anarix: spociatku sa moze zdat ze Aniball je uz nenafuknuty velky, ale akonahle zacnes cvicit zistis ze tvoje telo je pripravene na postupne zvacsovanie. Svaly sa budu flexibilne prisposobovat a pamatat si. Z vlastnej skusenosti mozem Aniball odporucit, cvicila som od 35tt, porod bez problemovy v 38tt a vdaka nacvicenym 30cm bez poporodnych zraneni. Ak su po vypudeni na nom biele hrudky, s najvacsou pravdepodobnostou ide o kvasinky, treba preliecit a znova je mozne pokracovat. Co sa tyka techniky tlacenia, ide o to aby si zena nacvicila dychanie, a vytlacala balonik vydychom do brucha.

kreatis
28. nov 2017

Ahojte dievcata. Pridavam svoju skusenost. Aniball si neviem vynachvalit. Ano, cvicenie je neprijemne, zo zaciatku aj trochu boli, ale nie je to nic oproti tomu, ked ta musia nastrihnut. Ja som to nastastie nemusela absolvovat a to vdaka aniballu (teda este som pila malinikovy caj a robila masaz hradze kokosovym olejom). Jednak mi strasne pomohol psychicky, ze som na porod bola pripavena, jednak som uplne presne vedela, ako mam tlacit aby babatko vyslo von a jednak som si vedela aspon trochu predstavit tu bolest, co pride. Vdaka aniballu som ako prvorodicka porodila uplne bez nastrihu a bez poraneni. Mala som nacvicenych 32,5 cm a dcerka mala obvod hlavicky 35 cm a 3710g. Cele tlacenie trvalo iba 7 minut, ale podla mna to bolo aj kratsie, lebo mala vysla hned na jedno zatlacenie pri druhej kontrakcii. Doktorka, ktora ma rodila iba pozerala a povedala, ze som to vyhrala a hned sa ma pytala, ze ci som nahodou necvicila s tym balonikom. Potom mi prisiel zablahozelat druhy doktor, ktory mi povedal,ze doktorka ma velmi chvalila. Uz 2,5 hodiny po porode som sa natahovala s tazkym kufrom, lebo som potrebovala vybrat nabijacku na mobil, a ked ma o pol hodinu na to videla sestricka ako sedim na posteli, tak sa jej skoro vlasy zjezili, ze ja predsa este nesmiem sediet,iba lezat 😅 Ja som vsak bola uplne v poriadku a druhy den som ani nevedela,ze som rodila. Takze dievcata, cvicit, cvicit,cvicit, urcite to stoji za to, ze na porod budete mat pekne a nie zle spomienky. Drzim vam vsetkym palce 😉

katarinka2828
3. dec 2017

Ahojte dievcata, chcela by som zacat cvicit s aniballom. O tyzden koncim 36tt ale som sa zacala otvarat, zatial na 1 prst a mam nariadeny kludovy rezim. Mozem zacat aj napriek tomu alebo radsej nie? Vdaka.

oknosmas
4. dec 2017

@katarinka2828 este pockaj....

bobozoziliny
5. dec 2017

Ahojte. Predam aniball za 20€. Pouzivala som s kondomom a cistila dezinfekcnymi stvorcami.
Pri 1.dcere som mala epino, teraz anibal... Jediny rozdiel vidim v cene. Obidva porody bez nastrihu. Ako druhorodicke islo cvicenie pred 2.porodom rychlejesie a lahsie ako pred 1.

27ivana
17. dec 2017

Moja skusenost: zacala som cvicit v 36 tt. Nacvicenych 27,5 cm, nakolko sa syn vypytal v 38tt. Mal 3960 g, hlavicka 37 cm a ja bez nastrihu, ci nejakych poraneni. Maly bol vonku na 3 zatlacenia, asi za 2 minuty. Najlepsia vec na svete! Hned som mohla chodit. Kazdy na mna pozeral jak na zazrak, porodnicka nechapavo pozerala ako je to mozne. Takze nevzdavajte to ani ked nenacvicite tych 31cm.
Epi no predavam za 15 aj s postovnym. Pouzivany s kondomom.

janula1818
9. jan 2018

@bobozoziliny dobr6 deň, ešte je aniball aktuálny?
@bobozoziliny

bobozoziliny
10. jan 2018
janula1818
11. jan 2018

@bobozoziliny v akom stave prosim vas je?

zanas
20. jan 2018

Ahojte, predám aniball, len vyvareny, nepoužitý. Bambuľka nás prekvapila skôr 😉

lienka_89
18. feb 2018

@zanas dobry den... Este aktualne?

zanas
18. feb 2018

@lienka_89 dobry den, ano aktualne.