icon

Hroziaci predčasný pôrod

nikusa317
6. okt 2013

Cavte dievcata...od 25.tt lezim v nemocnici koli hroziacemu predcasnemu porodu,momentalne mi bezi 33.tyzden ....hrdlo na 50percent 2 az 1.5cm,presiakle,vonkajsia brsnka pre spic prsta..lezim dolu hlavou uz treti mesiaf pomaly...kortikoidy uz mame davno pichnute...neviete mi iekto poradit kto ma skusenost s predcasnym porodom alebo niekoho poznate kto mal predcasnh porod ake to bolo??malo bh babetko sancu prezit? Dakujem

nikusa317
autor
7. okt 2013

@kveta tak dobre...pokusim sa nestresovat a neriesit somariny...budem nadalej mysliet pozitivne a verit ze bude vsetko v poriadku....budem sa modlit a verit....to jedine mj teraz ostava...kazdy lekar vravi aby som vydrzala aspon do konca 34tt a to je na dalsi tyzden piatok...tak snad vydrzime...da sa vydrzat s 1cm az 1.5cm krckom????a otvorena som vraj na spic prsta???dakujem

kveta
7. okt 2013

@nikusa317 Da sa. Len lez s vylozenou panvou, aby maly menej tlacil na krcok.

nikusa317
autor
7. okt 2013

@kveta nooo stale si davam nieco pod panvu..takze stale ju mam trosku vyssie...tak snad vydrzime....staci mi vydrzat do 18.oktobra a to budem presne koncit 34tt a zacinat35tt...tak dudam ze vydrzim ved to nie dlho...a ked nie tak pojde maly do inkubatora a bude tak ck tak v poriadku.....verim v to....

zaza218
7. okt 2013

Ja som zazila predcasny porod v 32.tyzdni, dnes uz lekari dokazu zazraky a 33.tyzden uz nie je taky nebezpecny, jasne ze sa to da vydrzat, pri dcere som bola tak isto otvorena a ani som nelezala tak ako ty a vydrzali sme 1 mesiac

kikaski
7. okt 2013

@nikusa317 moja dcérka sa narodila v 34 tt s váhou 1700 g...Po pôrode bola 10 dní v inkubátore a ešte 7 dní na novorodeneckom, ale našťastie sa mala dobre, sama dýchala, pekne papala a priberala...domov sme šli s váhou 2200 g. No bolo to náročné, malá bola aj anemická, cvičíme Vojtovku, ale zatiaľ okej 🙂 veľa nás sledujú kôli predčasnému narodeniu, čiže doktorov si užijeme až až...Teraz má 6 mesiacov, už sa vie pretáčať a začína sa dávať na štyri....tak verím, že všetko bude okej a vám prajem hlavne veľa zdravia 🙂 možno to dotiahnete aj do termínu a bude všetko v poriadku 🙂

mamacamca
7. okt 2013

@nikusa317 neboj sa hladoško moj 😀 bude dobre od zaciatku bojujete a dobojujete do do konca 🙂 to chce kľud moja bude dobre Adamko je veľký bojovník 🙂 a bude zdravý ako buk 🙂 tak hlavu horeeeeeeee bude dobreeeeeee 🙂

nikusa317
autor
7. okt 2013

@mamacamca jaeej dakujem...citim sa nejako divne...ako keby som mala dostat svoje dni..picha ma kustik v podbrusku...moznk ze si to len nahovaram z toho strachu a stresu....ale verim ze bude dobre a ze tk este aspon do konca 34tt vyzdrzime....

nikusa317
autor
7. okt 2013

@kikaski no ja som momentalne v lrebiehajucom 33tt.... maly mal pred tyzdnom 1700az1800g...som zvedava sna stredu na ultrazvuk ze kolko mame teraz...bezne mi za tyzden priberie 200 az 300g...a velky sme vraj 45 az 46cm....takze tak..dufsm ze este vydrzime..tak dnes nas primar vysetroval a povedal ze krcok 1cm a presiakly...vonkajsia branka pre prst a vnutorna branka uzavreta...

mamacamca
7. okt 2013

@nikusa317 ukludnni sa a bude dobre,viem,ze sa bojis,len nerobi to dobre ani tebe ani malemu ked sa takto stresujes,si v nemocnici a pod dozorom..bude dobre 🙂 nebojaj bude kocikovat spolu aj navstevovat sa len nemysli na to zleeeee....

nikusa317
autor
7. okt 2013

@mamacamca nooo dobr3 moja...tak nemyslim na nic zle ved som 33tt....zajtra ma caka neurologicke vysetrenie kedze som byvala epilepticka...rozhodne sa o tom ako budem potom rodit....ci cisarsky alebo normalne... 😉

nikusa317
autor
7. okt 2013

Cavte baby..prave som dostala nejake tebletky na ukludnenie a na spanok lebo uz vidia aj sestricky ze to nejako nezvladam....moja psychika nejako zacala haprovat....snazim sa byt silna a mysliet pozitivne ;ale stale je tam strach...ale uz som 33tt....bude co ma byt...ale verim ze malinky by zil....

akova
7. okt 2013

@nikusa317 drz sa, ja som dostala kortikoidy v 24tt , mala som skrateny krcok na 0,5cm. Vydrzala som do 38tt kedy som porodila cisarskym, mozno by som aj prenasala.Hlavne klud, viem ze mas strach, uz si pekny tyzden tt , malemu este dohovor , ze ma este cas, nech len pekne čučí v brusku... 😉 drzim silno palce 🙂

nikusa317
autor
8. okt 2013

@akova stal3 mu to vravim...ale ked on od zaciatku je velmj nizko uchyteny az niekde pri krcku cize lekar vravel ze to je normalne ze hrozi predcasny...no im to je normalne ale ja ako nastavajuca mamina sa velmi bojim...chcem aby bol malinky v poriadku,aby som ho mohla objat a dat mu svoju lasku a vychovu....dnes som 32/4.....este vydrzat do piatku a zacnem 34tt.....

nikusa317
autor
8. okt 2013

@akova inac a aku ste mali vahu po narodeni????takze ti tez hrozil predcasny poror..tak moj krcok ma zatial 1 cm a som pre palec otvorena.....ale ves krcok sa mi za tyzden skratil s 1.5na 1cm.....skracuje aa...ale tak pevne verim ze este aspon par dni vydrzime...kazdy den je plus a nieco priberie navysse takze z kazdeho dna sa tesim...

nikusa317
autor
8. okt 2013

Cavte baby tak a dnes som 32/4..cize mi bezi stale 33tt..a posuvame sa pomaly vyssie k 34tt...dnes bol za mnou neurolog kedze som byvala epilepticka, a zhodnotil ze budem rodit normalne (spontane)....takze sa tesim ale zaroven bojim tej bolesti 😉

nikusa317
autor
8. okt 2013

@akova ja mu dohovaram....ale on nechce pocuvat..od rana do vecera skace v brusku..nechapem kedy to
dieta spinka... 🙂....ja pekne poctivo lezim..nohy mam hore ,ale citim ho nizsie ako predtym....ale tesim sa z kazdeho dna a snazim sa nestresovat.... verim ze tk este nejaky ten tyzden vydrzim.....aspon do konca 35tt..... 🙂

janulina.k
8. okt 2013

@nikusa317 inak som zabudla minule spomenut, vraj 34tt je horsi nez 33 a 35 pre zotavovanie pre dietatko.. aspon tak nam to povedala primarka z ich skusenosti, ktore maju s detickami. takze no stress 🙂 ale je to individualne..drz sa!

nikusa317
autor
8. okt 2013

@janulina.k mne zas vraveli nech vydrzim aspon do konca 34tt a bude to ok....ale ja by som chcela vydrzat aspon do konca 35tt.....ale ak to pride tak pride...tak mi bolo povedane ze uz vraj mame setko pekne vyvinute ze kortikoidy urobili svoje....tak uvidime..kazdy den je pre mna velke plus...

akova
8. okt 2013

@nikusa317 maly mal 4100g ked sa narodil 😀 a den pred porodom na Utz mi dr. Vravel ze bude mat 3800g 😎 takze urcite este nieco pripocitaj ono to nikdy nie je presne. Urcie vydrzis, ak ti nepraskne voda, kontrakcie sa daju zastavit... Mne tiez vraveli ze mam vydrzat do 34 a vydrzali sme dlhsie... Neboj teraz ti ten cas uz pojde rychlo 😉 beries aj magnezium? Mne davali aj gynipral ten bol super, lebo mne tvrdlo brucho stale od doho 24tt a krcok sa stahoval. Ale potom im dosiel a uz ho nemali tek ma dali na magnezium konske davky som jedla. Ja som mala aj nizko placentu takze aj odtial hrozilo krvacanie.... Takze som toho mala tiez dost, ale vobec som si nepripustala, ze sa maly narodi skor 🙂 a pekne sme to vydrzali. 😅

nikusa317
autor
8. okt 2013

@akova davali mi ginipral lenze dnes mi ho vysadili.....mojmu telu uz nerobil dobre,po jeho uziti som sa triasla,busilo mi srdce a bo mi z neho na vracanie....no dost zle...a magnezium beriem vo forme infuzii kazde rano 4 gramy magnezia v glukoze.....mne tvrdne brusko len pri pohyboch maleho zatial....ale mam bolesti skoro stale ...takze uvidime ze co bude

nikusa317
autor
8. okt 2013

Uz som nervozna z toho ako kazdy vravi este by si mohla vydrzat tyzden abo dva a bude dobre...ja robkm co mozem...snazim sa mysliet pozitivne,nestresovat.....ale ked tk pride tak to pride a ja tk nezmenim.....a verim zd maly by bol ok.....

nikusa317
autor
8. okt 2013

Juuuuj dievcata mam nejake zvlastne bolesti.....a dnes som 32/4 bezi mi 33tt...a zaroven citim take slabsie stahy a zvlastnu bolesti v medzinozi....hrozne....snad to je len zly poplach....bojim sa o maleho chcem aby zil......chcem aby este ostal radsej v brusku.....

danielahamar
8. okt 2013

@nikusa317 ja som rodila 32tt a sme tu všetci dvaja zdraví a živý a hovorí sa, že lepšie v 32 ako v 36 😉 skrz plúc - hlien v nich, či čo... mne začali bolesti hned 5min. a ked som prišla do pôrodnice, tak som bola už na 4otvorená, takže už to nestihli ani zastaviť, mesiac sme v tom čase, pred 11 rokmi v nemocnici, ale zvládli sme to

nikusa317
autor
8. okt 2013

@danielahamar dakujem za povzbudzujucd slova...mam strasne bolesti...pozrela ma lekarka a vravela ze hrdlo 1cm a vonkajsia branka otvorena na jeden palec....mam neskutocne bolesti a monitor neuakzuje kontrakcie...nechapem to.... maleho citim velmi nizko.....mam strach...chcem aby zil ....dnes som presne 32/4....cizec to sa berie ako prebiehajuci 33tt....

nikusa317
autor
8. okt 2013

Cavte baby....nejako sa im to vsetko podarilo zastavit a bolesti presli..chvalabohu nalez je taky isty a nezhorsil sa....krcok 1 cm a otvorena na jeden palec....dufam ze uz sa taka bolest tak skoro nezopakuje a vydrzime co najdlhsie....aj malinky sa ukludnil a uz tak neskace... 😉

nikusa317
autor
8. okt 2013

@sharlotta ja som pen chcela ze ja uz mam pichnute kortikoidy takze pluca by uz mali byt okej.....ci???

nikusa317
autor
9. okt 2013

Booozinku...dalsia noc co som sa nevyspala...spaka som dokopy mozno 3 hodinky..... zobudila som sa nato ze maly za hybe uplne nizko a je to dost bolestive....semtam mam pocit ze sa mi obtiera okolo nohy;ked sa hybe....zas ma tak taha v medzinozi a mam slabe bolesti...dnes som 32/5.....zas o den a par gramov viac 🙂

jesi25
9. okt 2013

@nikusa317 ahoj neboj bude vsetko v poriadku,kortikoidy mate pichnute,cize plucka ma vyvinute,lez co najviac na bokoch a nie na chrbate,ja som mala zakazane,mala som v 31.tyzdni plany poplach na porodnej sale na zazname kopce ako himalaje strasne bolesti pravidelne lezala som tam 4 hodiny a potom som sa otocila na bok a vsetko to prestalo.Ja som mala magnezium pichnute nonstop chodila som s tym este aj na wcko🙂.

nikusa317
autor
9. okt 2013

@jesi25 noook kortikoidy nam pichli uz v 25tt.takze plucka by uz mali byt v poriadku ci??? Tak ja cely cas lezim na pravom alebo lavom boku ,a zo spodu citim taku bolest ako keby ma niekto pichal s niecim ostrym a z predu ako su chlpky taky neprijemny tlak....lezim ,nohy ma hore a spojene pri sebe lebo mam pocit ze chce vykuknut vonku..... myslis ze keby musel von bol by ok? Dychal by sam vdaka tym kortikoidom?? Zil by?? dnes som 32/5...mam strach......vopred dakujem za odpoved

jesi25
9. okt 2013

@nikusa317 urcite bude zit na to ani nemysli,dychat bude sam,urcite bude v poriadku,keby porodis aj teraz,ja som porodila ako mi zacal 34.tyzden,budes si ho uzivat dlhsie malickeho,lebo deticky tak rychlo rastu,ani sa nenazdas a pojde do skolky🙂.Uz som to tu pisala rodila som prirodzene,doktor nechcel ani pocut o cisarskom,vedia co robia,bol to najkrajsi zazitok na svete🙂.