Hypnopôrod a vaše skúsenosti
Ahojte 🙂 chcela by som sa spytat, ci ma niektora z vas skusenosti s metodou Hypnoporod. Absolvovali ste aj nejaky kurz alebo ste citali len knihu? Ja som si zatial kupila len knihu a je to celkom zaujimave. Hlavne tie kurzy by ma zaujimali, ci su nejake dostupne. Dakujem 🙂)
@gooobi , rodila som v B.Stiavnici .... nejako sa mi hypno nedarilo, kontrakcie ma prevalcovali a mala som zopar mensich komplikacii, takze som mala aj nastrih, aj som si dala pichnut Plegomazin, aj som bola v narkoze pri siti, mala som atb. 😒 ... ale na porod nespominam v zlom ... mala som super Dr. aj porodnu asistentku a do Stiavnice by som sla opat ... myslim, ze by Dr. akceptovala aj por. plan, keby jej ho dam, len vzhladom na to, ako to vsetko zacalo a prebiehalo, tak som sa na to vybodla
ahojte,aj ja som rodila v hypnóze a nechodila som na žiadny kurz,bolo to super,celý pôrod ma mm držal za ruku a ja som mala zavreté oči,sestrička sa čudovala,že nekričím od bolesti pri kontrakcii a v pohode som to predýchala,celý čas som myslela na dieťatko,ktoré sa snaží dostať von a chcela som mu čo najviac uľahčiť cestu na svet 🙂 každému to odporúčam,treba si uvedomiť,že to nie je žiadny čudný stav,ako si ľudia väčšinou predstavujú pod pojmom hypnóza,ste pri zmysloch,viete o sebe,len je vám príjemnejšie,držím palce všetkým pri pôrode
Uputavka na film Podoby pôrodu https://www.youtube.com/watch?feature=player_em... ktorý sa bude premietat na Slovensku so SK titulkami, prihlasit sa môžete tu
http://www.zenskekruhy.sk/akcie/pozyvame-vas/it...
aha..uputavka sa neda otvorit..takze este raz
@katarina6014 ja som absolvovala kurz Hypnoporodu a u mna to ucinkovalo, na porod mam skvele spomienky, nebudem ti tvrdit ze ma kontrakcie neboleli ale som ich vedela spravne predychat a relaxovat a celkovo som sa na porod tesila. Ak mas este neake otazky tak sa pytaj.
@bebe2013 mne je to tazko hodnotit ja som rodila v Kochu a tam vyhoveju naozaj vsetkemu kym neohrozujes seba a dieta. Ale vsetko ohladom porodu sa deje hlavne u teba v hlave a ako to budes vnimat ty a v tom mi hypnoporod neskutocne pomohol, aj to prezivanie kontrakcii bolo uplne ine, jasne boleli ale som sa snazila relaxovat, predsatvovat si otvaranie a zostupovanie babetka a hlavne som si vzdy hovorila ze kazda jedna kontrakcia ma vedie blizsie k tomu aby som mojho drobra drzala v naruci a to stale u mna zabralo. Akurat to tlacenie som nemohla robit takym stylom ako nam to vraveli na hypnoporode ale musela som tlacit tak klasicky. ja si na porod spominam ako na nieco krasne, mam na to nadherne spomienky, naozaj
To som rada, ze to bol pozitivny zazitok. Dost ma vzdy sokuje, ako su vsetky zeny automaticky nastavene, ze to bude strasne. Nemusi byt! Ja nerodim na Slovensku, budem rodit v nemocnici s porodnou asistentkou, s ktorou mavam kurz hyponoporodu a nemocnica ma miestnost usposobenu na prirodzene porody. Lekar sa k porodu vola len v pripade komplikacii. Takze zostava je ja, babo, manzel a moja PA. Tiez to tu nie je bezny standard a musela som dlho hladat, aby som nasla takuto moznost, ale som rada, ze som sa o to zaujimala. Preto som sa pytala, ze ako to funguje na Slovensku, lebo viem, ze tam je porod dost silno medikalizovany a jedna vec je to, ako si ty nastavena a dalsia vec je, ci budes mat ako buduca mamina prislusnu podporu aj v nemocnici, alebo si budu tukat na celo, ze koho chce ta zaba neskusena poucovat, ked oni odrodia aj 10 zien za den. Vies, co myslim?
dievcata, stale viac sa zacinam zaoerat metodou hypnoporodu, tiez by som chcela absolvovat spominany kuzr...len neviem kde by som potom mohla touto metodou rodit... spominate antolsku, ja som zatial naklonena ku kramarom alebo kochovi.... ako je to s kramarmi, neviete?
Inak dnes mam za sebou prvy den kurzu u Mirky Petkovej a odporucam vsetkymi desiatimi,,,uz sa neviem dockat zajtrajska 🙂 a rodit planujeme v Cechach v Kyjove 🙂 juuuuuj tesim 😵 😵 😵
poradíte prosím niektorá, kedy je najlepšie tento kurz absolvovať? v ktorom mesiaci tehotenstva? aby nebolo priskoro, ale nerada by som to prešvihla v prípade, že sa drobec nečakane vypýta na svet skôr 🙂 ďakujem 🙂
kludne mozes..
baby tu sú maily, čo poslali lektorke Mirke baby (niekde v strede je aj odo mňa) po pôrodoch ... oplatí sa prečítať 🙂
http://www.hypno-porod.sk/nase-maminky/
ahojte, mna by zaujimalo, ci sa na kramaroch da rodit metodou hypnoporodu. Ak ano, ci ste niektora rodili a u koho a ako to prebiehalo. Dakujem
@fosilka čo ja viem, tak zatiaľ ani jedna matka v žiadnej SK pôrodnici neporodila hypnopôrodom /ak to berieme tak, ze vieme, čo je naozaj hypnopôrod/
viem len o tých, ktoré museli vyliesť na kreslo , tlačili riadeným tlačením a dostali oxytocín...
ak existuje nejaká, čo nemusela, rada si prečítam
jedine, čo viem, že žena rodila naozaj hypnopôrodom, bolo v Hainburgu, ale nepoznám ju osobne
@dulkagabulka No ja sa na kurz hypno porodu este len chystam, takze neviem presne co to obnasa a zhromazdujem informacie. Vela mamiciek si to pochvaluje, ale teda neviem ako to aplikovat v praxi, ked sa to u nas nerobi. Sa mi nechce verit, ze vsetky mamicky co kurz absolvovali isli rodit do hainburgu alebo kocha (citala som, ze tam ti vyjdu v ustrety).
@fosilka ten kurz je proste užasny...da sa aplikovat počas doby, kym je mamička ešte doma... a potom čiastočne v pôrodnici
Ahojte, nevedeli by ste mi nahodou poradit ako sa skontaktovat s Dr. Oroszovou na Antolskej a ci sa da zazmluvnit? Skusala som volat do ambulancie, ale vraj tam uz vobec nechodi (nerobieva ani poradne) a je stale len na oddeleni, aj to mi nevedeli povedat na ktorom presne... 😒
Pôrodnícka celebrita Michel Odent
Zdôrazňuje, že pre hladký a bezpečný pôrod je výhodné, ak sa žena môže správať skôr ako rodiaca samica, než ako sofistikovaná, sociálna ľudská bytosť. Aby mohla vylučovať hormóny potrebné pre pôrod, jej typicky ľudský, inteligentný mozog - neokortex, má „spať“. Porozumenie konceptu zníženej aktivity neokortexu považuje Odent za kľúč k znovuobjaveniu základných potrieb rodiacich žien a k umožneniu uskutočnenia „vypudzovacieho reflexu plodu“.
Prečítajte si viac v medailónku na Ženských kruhoch
@katarina6014
servus,,, klikni si na
http://www.hypno-porod.sk/prihlaska-na-kurz/
@kristy_g ahoj, blahozelam k babatku, ako si nakoniec rodila, ja zvazujem kurz hypnoporodu a asi kramare
@zuzuliak1981 nechcem ta sklamat, ale na Kramaroch ti asi bude cely kurz nanic... ☹ Oni tam nejako alternativni nie su.
@hallie tak to si ma nepotesila, mne sa tam paci prostredie 😀 (ta zelena ma dostala, mam z toho dobry pocit) a znami si pochvalovali, ale ona bola na sekcii, ty sa kam chystas?

@lujzzicka @luga @cantharis rodili ste nakoniec na antolskej? podaril sa prirodzeny porod niektorej?