Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
@najk Ešte raz ,ja si svoje kilá neobhajujem.A už vôbec nemám prečo ich obhajovať tebe alebo niekomu .Celé je o tom,že pani položila otázku,chcela poradiť,nie o vorvaňoch ,o zdr.stravovaní a pod. múdre reči.Pýtala sa na skúsenosti obéznych žien.Takže pokiaľ k tomuto príspevku nemám čo napísať,tak sa zdržím a idem si po svojom,ale evidentne niekto si potrebuje zdvíhať svoje ego takýmto spôsobom.Bola položená otázka a koľko odpovedí v tejto diskusii súvisí s tou otázkou???Takže ,tie ,čo sa k tomu nemajú ,čo vyjadriť ,tak prečo sa nezdržia ???a v podstate k vám teraz patrím aj ja 😅,ale nemôžem čítať tieto urážajúce komenty.Kľudne som sa mohla tváriť ,že patrím ku vám s ideálnymi mierami ,ale vadí mi keď sú ľudia zlí a je jedno,či sa jedná o túto tému alebo inú.A popravde trošku sa ma to dotklo,keďže dáma to myslela na všetky obézne,hlavne keď o nás prd vie.Treba si zamiesť pred svojím prahom a pozrieť sa v prvom rade na seba,teda aspon vy dokonalé ,hlavne keď ste také dokonalé ,prečo ste bez profilovej fotky,čo sa bojíte ,žeby sa riešilo ,či náhodou neškúlite alebo nemáte veľlý nos?No ako vidím ,je tu dosť zákerných žien,takže sa máte evidentne čoho báť😉Keď sa nudíte ,tak si založte skupinu alebo otvorte diskusiu o vorvaňoch,o prežieraní a pod.keď to potrebujete riešiť.Pokiaľ máš pocit,že sa obhajujem ,nech sa páči neberiem ti ho,ale trošku ťa vyvediem z omylu.Od 2 rokov mám napísanú v karte obezitu.Sme tri sestry ,narodené po roku.Ja som najmladšia ,no jediná som obézna.Nemysli si ,že moji rodičia mne vyvárali osobitne alebo kupovali nejaké sladkosti zvlášť.Moje sestry sú ako prútik.V čom je to?Jedla som to ,čo oni.Mimochodom som ako žiačka hrala dievčenský fotbal,aj ked vravím,že som tam bola druhá lopta,chodila som na tanečnú 😅 Podstata je ,že som mala snahu ,pravidelne som chodila na tréningy,čiže šport mi nechýbal,stravu som mala rovnakú ako moje sestry a predsa som bola obézna.Takže asi tak.Mimochodom štítnu žľazu majú všetci,ale poruchu štítnej len niekto,keby si náhodou nevedela 😉A predstav si ,mám poruchu štítnej žľazy.Ďaľšia vec,nikto nepovedal,že chudé ženy nie sú milované manželmi,partnermi.Ale sama uznaj ,tak ako sa môj manžel otočí za inou,možno chudou,tak sa manžel chudej tiež otočí za inou a koľkokrát aj za ženou plných tvarov.Takže toľko vlastne nie iba pre teba ,ale pre všetky bezchybné ženy.Prajem Vám ,aby ste zostali takéto bezchybné stále 🙂
Necitala som odpovede ale preco by akoze mala rodit sekciou kvoli vahe? Obezita je podla mna vacsim rizikom pri sekcii ako pri normalnom porode...
komentare necitam, lebo to je urcite zmes kadejakych nezmyslov..... ale k veci - ci je obezita na cisarsky, to neviem, ale rizikovy faktor to urclte je. V akom mes. je dcera?
Nikde nie je napisane, ze pocas tehu musi zena zakonite pribrat 30kg a viac.
Moja svagrinka napr. , stihla vysoka, pocas tehu pribrala tak max. do 15kg a nebyt brucha, ani nevidno, ze bola tehotna.
Ja som napr. bola pred tehotenstvom tak normalne, vahu nepamatam, ale prvy trimester som dokonca este schudla a vyzerala som paradne. U mna to ale prislo po porode - kojenim som nic neschudla, naopak este pribrala, az teraz to zdravou stravou a cielenym pohybom a cvicenim davam dole (2r po porode).
Ak je este “cas” v zmysle, ze este nie je vo vyssom mesiaci, pre jej dobro a dobro dietata nech si vstupi do svedomia, zdravsie stravovanie, aj pocas tehotenstva. Jest za dvoch su vyhovorky, treba jest poriadne a vyvazene.
Lebo porod nemusi byt problem, ale klby neudrzia iks kil. bude ju vsetko boliet, a nie len z rastuceho brucha, ale zbytocne si pritazi vlastnou vahou.
Moze sa stat, ze kojenim schudne, ale nemusi. Co som odpozorovala, dost to suvisi so stavom zeny pred, teda objemnejsie a baculky zazracne kojenim neschudnu na 60kg a la modelka.
A ak by aj nahodou sekciou musela ist, z tej sa dost narocne bude zotavovat a nejaky cieleny vaznejsi pohyb bude prve mesiace este obmedzenejsi plus unava zo starostlivosti o dieta - a moze pribrat este viac... urcite sa oplati so sebou nieco spravit cimskor, aj do buducna, nie len kvoli porodu
Ja som otehotnela ako 55 kg a keď som šla rodiť mala som 100kg....(dnes chvála Bohu po 2 rokoch 58kg😂😂)
A áno šla som cisárskym...ale šla som kvôli komplikáciám ja som si rapidnym nárastom váhy spôsobila preklampsiu musela súrne mať sekciu bola som v ohrození ja aj dieťa....
Ale napríklad moja sesternica šla 2xrodit ako 105 kg rodička...a išla prirodzenou cestou síce nadváhu mala ale nemala zdr.problemy ako ja....obe máme cca 160 cm
@nefertiti5843 akože podľa vás majú sex len chudí?? 😂😂😂😂
Sorry, ale napríklad ja veľa cvičím, dvíham ťažké váhy, lebo ma to baví, robím bojové športy a chodím pravidelne plávať a moja "normálna" hmotnosť je okolo 92-94 kg. A to mam do 170cm. Telo mam väčšie, ale pevné a svalnate. Nikde nič nepreteka. Proste som veľká. Veľké stehná z bicykla, veľká rit po mame, veľké ruky z činiek 😊 A absolútne zdravá, chodím darovať krv. A poznám x ďalších takých. Váha je absolútne nerelevantny údaj. 20 rokov som s tou váhou bojovala kým som pochopila, že to je môj normál a proste to inak nebude. Poznám "tučné" baby, ktoré v tehotenstve vôbec nepribrali. Telo si bralo zo zásob. A keď sa zdravšie stravovali, ubúdal tuk a pribúdalo dieťa.
Nevravím, asi by som bola krajšia o 10-20kg ľahšia...aj by sa mi ľahšie drepy s 20kg činkou robili...ale kým som zdravá a cítim sa dobre...A môj manžel(Mimochodom vymakany športovec geneticky štíhly) je zo mňa nadržaný ešte len prejdem okolo...sexu mam každý deň koľko mi chutí...tak ostatným sa fakt netrápim.
Nechápem ako sa niekto môže čudovať ze stokilovi ľudia môžu počať 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
No veru dá...v tehu má chitili také chute po ktorých som pred tehotenstvom ( ani po ňom teraz) vôbec netúžila a to pribinaky aj 3 cez deň jogurtove nápoje aspoň liter na deň ....
Jogurty tiež aspoň minimálne 2.... sladkosti ...koláče zmrzliny nanuky a to všetko veľa veľa...😂😂😂
Takže dá....😂😂😂
Necitala som vsetky komenty, lebo sa mi chce vracat z tych urazajucich...kazdemu sa vsetko raz vrati,k tomu len tolko...
Vaha urcite nie je dovodom na cisarsky, ale chcem vas skor upokojit...ja som pri tehu pribrala len 8kg cize nikde nie je napisane, ze priberie 20 hoci je este len na zaciatku...rodila som cisarskym kvoli predoslej operacii oci a podla mna sa mi nic lepsie ani nemohlo stat...ked porovnam ako som ja na tom bola po porode s porovnanim so zenami co rodili prirodzene tak som bola stastna a keby mam rodit este raz tak jedine cisarskym...drzim palce aby vsetko dobre dopadlo a hlavne ziadny strach a stres 😉
Moja kamoška bola úplný opak.Pred tehu mala 40kg(chodiaca kostra),keď bola tehu tak som myslela,že jej praskne brucho ako ho mala vydute a natiahnuté.Pocas tehu pribrala len 5kg .Musela ísť tiež sekciou ,lebo lekár jej povedal ,že malého proste nevytlači ,lebo je veľmi chudá .🤔A ešte jej vynadal,že prečo poriadne nejedla aby pribrala .
PS:ostala tehu náhodou po jednom sexe,a chalan čo s ním ostala tehu sa na ňu vykašľal ,vraj to chcel len skúsiť s vychrdnutov ale ,ze už nikdy viac.A povedal jej,že keď priberie aspoň 20kg ,že nech sa mi ozve. Tak teraz je na malého sama
Prve dieta som rodila vyse 125kilova. Druhe dieta vyse 135kilova 👌✌ Uplne prirodzene a bez problemov a komplikacii 😀 Prirodzene a rychle porody 😁 Uz mam teraz menej kilo ako pred prvym dietatom 👌 Nadvaha nie je vobec ziadny problem a nikto mi nikdy ani nenaznacil, ze moja vaha je problem 😉 Deti zdrave a chude 👌
@saskia_98 vôbec to neni o kg. Ja som porodila obe deti 4 a pol kg s obrovskými hlavami 37 cm a úplná pohoda tam dole. Mám kamarátku čo mala problém s ledva troj kilovým dieťaťom a ďalšiu čo má dole problémy tiež po 3 kg dieťaťom. Malý vyzeral ako moja možno v 30týždni a stále má dole bolesti. To je výškou ako ja. Ale je teda útlejšia a ja som celkovo taký typ že zvládnem.
Mimochodom tiež som pribrala 25 kilo mala 85 kg pri 178cm. Ale teda sto na začiatok si neviem predstaviť. Pri druhej sa na mňa kilá doslova lepili a to som bola aktívna ale aj som si dala jesť čo som mala chuť
@sono2 ja som jedla prevazne cokoladu s colou v tehu a pribrala som len 6 kg ale mne bolo stale zle. Cize som nepriberala tak ako trebalo. Co sa tyka porodu, k tomu sa ja vyjadrovat nejdem lebo som ho skoro neprezila.. Ale bola so mnou v nemocke baba co pribrala 30 kg a nohy jej puchli, tlak vysoky, tehotenska cukrovka atd..
Ja som pribrala pri oboch tehotenstvach 30kg a rodila som prirodzene. Zase ale fakt je ten ze ja by som radšej sekciou 😏 možno to je skôr o tom co človek chce to nedostane 😂
mne navrhovali sekciu mala som tehucukrovku dieta bolo velmi velke/ aj predchádzajúce 3ks boli na 4,2 no ja som sa citila na prirodzeny porod. bola som na konzultácii u známeho primára. ten mi povolil normalny porod, mala som rodit tam o 350 km dalej. No moje babo ako jedine prislo na svet 1den pred terminom tak sme to o 7 hodin nestihli odrodit na Liptove. Ked som prisla na Kramare, uz nikto zrazu nevidel dovod na cisarsky, jednoducho dieta sa na svet pytalo prirodzene. A výsledok mal 4980gr, a porod bol super.
Viem dieta č4, ale jednoducho som nevidela dovod rodit cisarskym, ako mi predtym na Kramaroch predikovali.
a k tej porodne váhe moja bola 91 mám 169cm a dieta nebolo veľké kvoli cukrovke, tu som kompenzovala uplne zodpovedne. pribrala som 11kg pocas, a vsetko som v porodnici vycikala-doslova- jednoducho som bola zavodnena a ani som to o sebe nevedela