icon

Koniec panvový

lada22
25. júl 2013

Dajte vaše skúsenosti ! Ako ste rodili deti,keď boli otočené zadočkom? Mali ste sekciu, alebo prirodzený pôrod. Chlapec alebo dievča a tiežváha!

cuculik1
12. nov 2013

@monika2712 dakujem za info. Presne to o tych hlavickach som citala a podla utz sa ukazuje, ze to aj bude tak...s tymi nozickami, viem, ze zalezi aj podla polohy KP. Dufam, ze ma v nemocnici potom "naviguju" ako masirovat...

monika2712
12. nov 2013

@cuculik1 tak zalezi ci ich bude treba masirovat.. nasmu bolo, mozno tvojmu nebude.. moj bol ulozeny tak ze zadocek mal dole a nozky mal pri hlavicke zrejme. a inak potom aj ta vaha podla sona dost skresluje, lebo napr mojmu ako merali obvod hlavicky tak jasne ze vysiel velky, takisto aj stehennu kost mal dlhu lebo je vysoky po tatovi, takze aj porodna vaha vysla 3.7 2 tyzdne pred porodom a nakoniec mal 3.4.
prikladam foto hlavicky a tych valcekov co sme pouzivali. a ta plienka zrolovana v porodnici.

cuculik1
12. nov 2013

@stanislavao s tymi nozickami a hlavickou to je fakt, nie vymysel, len nie kazde babo narodene kp s tym ma problem. Len som sa chcela dopredu pripravit a opytat sa na skusenosti...verim, ze bude vsetko ok. 🙂

cuculik1
12. nov 2013

@monika2712 nadherny 🙂 . Dakujem este raz za info. S podporou tej hlavicky, to je dobry napad. Tiez ma napadlo, ze sa to tak nejak musi riesit....

monika2712
12. nov 2013

@cuculik1 no keby si potrebovala poradit tak daj vediet.. vankusik som uz sice predala teda tie valceky, ale urcite najdes v nejakom shope... tak vela stastia.. 😉 bozinku ked vidim tie fotky, uz je to straaasne davno co bol taky malicky 😝

cuculik1
12. nov 2013

@monika2712 a to boli vankusiky specialne na to kupene?

sampo
12. nov 2013

ja som mala prve dieta KP a rodila som sekciou. Chuda, nemala ani plodovu vodu, taka bola domackana, ze sa jej nedali 3 dni nohy vystriet (nemohli ju ani zmerat) a hlavu mala krasne vytvarovanu podla mojho rebroveho obluka 😅 nastastie sa to upravilo 😀

monika2712
12. nov 2013

@cuculik1 to su tzv polohovacie vankuse.. skor sluzia na to aby sa dietatko v nich polohovalo aby nemalo zlezanu hlavicku na jednej strane, tak sa tak nasmeruju tie valceky aby lezalo iba na jednej strane a potom na druhej.. no my sme to prave vyuzili tak aby lezal na stred. 😉

@sampo ani nasemu nevedeli vystriet nozky ani ho nemerali po porode.

zuzkamacken
12. nov 2013

@cuculik1 ziadne problemy s nozickami ani klbikmi.. absolutne nic. a tvar hlavy by mu mohli zavidiet, ukazkova 🙂 fakt! takze zas len dake povery...

kikuleenka
12. nov 2013

@cuculik1 u nas nastastie ziaden problem, sono klbov v 4 msiacoch 1a+ 🙂

mimake
12. nov 2013

dcerka sa mi tesne pred porodom zacala tocit ( vsetky deti v rodine sa pred porodom tocili) Doktorka mi povedala ze je polozena priecne tak neviem ci to je to iste. Rodila som s prekrizenymi nohami na lavom boku ako v stabylizovanej polohe. Malinka mala 48cm a 3390g.Az na moje toztrhanie bolo vsetko ok. Ale moja mamka sa rodila zadockom a museli jej vyklbit nozky. potom ju babka musela viazat do takych zeleznych popruhov a dodnes chodi tak smiesne captavo

salonkaa
12. nov 2013

my sme tiez KPcko, mala som odporucanie na cisarsky uz 3 tt pred terminom, ale moj porodnik cakal. tak ked isiel na dovcu, druhy ma rychlo supol na cisarsky, lebo som uz nemala ani vodu a ine hodnote, tiez sa nepozdavali. Nakoniec dievcatko, 2970 g, ziaden problem s hlavickou alebo klbikmi. Ortoped sa informoval, aky bol porod, takze sleduju to. Na kramaroch to moc neriesili, ked KP tak cisarsky, moc nenahavarali na klasicky porod.
drzim palce 😉

barboradernerova
12. nov 2013

@cuculik1 u nas nebol vobec ziadny problem s nozickami ani hlavickou...vsetko bolo chvalabohu v poriadku 🙂 drzim palce aby aj tebe a malemu vsetko dobre dopadlo 🙂

sampo
12. nov 2013

@monika2712 ved som pozerala fotky, ze vyzeral tak podobne ako moja, ked sa narodila 🙂 nozicky aj ta hlavina 🙂

danjelca
12. nov 2013

chlapček 2930 49 cm sekcia...ale pokus o prirodzený...žial odtečená plodová voda a nenastúpené kontrakcie ...pôrod v 37 a dni hod po odtečenej vode.

monika2712
12. nov 2013

Najlepsie ked niekto napise ze su to bludy a povery ze KPckove deti nemaju ziadne poskodenia alebo deformacie hlavy 😀 hlavne ze ja kam som dosla s malym na kontrolu alebo ako chodili vizity v porodnici tak sa ani nemuseli kuknut do karty a hned vtipkovali ze maly cyklista, ja som ho volala Saganko 😀

katka1304
12. nov 2013

dievca 2600g, 47 cm, sekcia, 37 tt + 1, odtecena voda, nozicky po prvej kontrole u ortopeda ok a hlavka ako mimozemstan 🙂 nie len ako prilba, ale aj splostena na jednej strane do takej striesky( podla mojich rebier). Teraz ma 10 tyzdnov a hlavicku ma uplne ok, pravidelne sme polohovali hlavku na jednu a druhu stranu.

cerez
12. nov 2013

@cuculik1 Tak prvorodená je sekciou a hlavičku mala krásnu. Dodnes jej hovoríme, že čokoľvek si dá na hlavu, vyzerá v tom perfektne. Mali sme problém s nožičkami, ale ja som mala problém s nedostatočnosťou placenty a málo vody. V mojom okolí bolo a je veľa kamarátok či známych, ktoré rodili sekciou pre KP a ani jeden nemal problém s nožičkami. Proste sme mali iný problém. Ale je už vyriešený. Druhé dieťatko je prirodzenou cestou a hlavičku mal tiež veľmi peknú, vôbec nie sploštenú. Tú mal neskôr, lebo sa nedalo s ním polohovať. Dali sme ho na jednu stranu, hlavičku si dal aj tak do opačnej. 😀

cerez
12. nov 2013

@cuculik1 Zabudla som dodať, že druhé dieťa nebol KP. Ale čo sa týka sploštenej hlavičky chcem ešte dodať, že sestra rodila prirodzene, nebolo dieťatko KP, ale bol komplikovaný pôrod a synovec sa narodil so sploštenou hlavičkou. Mal to cca mesiac. Dnes je to chlapča - fešák s peknou hlavou. Takže všetko záleží od toho aký je pôrod, aký je priebeh a nerobila by som z toho závery. Nie všetky KP majú sploštenú hlavu a problémy s nožičkami.

katarina_br
12. nov 2013

@cuculik1 Ahoj. Tak to s tými nožičkami je pravda - od 1. mesiaca sme nosili abdukčnú perinku, lebo malá mala nález na bedrových klbov (displázia). Nosili sme ju asi 4 mesiace a potom bolo všetko v poriadku. Ortopéd hovoril, že je to častejšie u dievčat. Údajne detičky uložené v brušku KP sú zložené ako knižka...tak mi to vysvetľovali novorodenecké sestričky. Čo sa týka tej hlavičky, dcérka mala peknú okrúhlu hlávku, nedržala si ani nôžky hore pri hlavičke. KP bola od 30 tt. Tiež som mala plánovanú sekciu. Prajem všetko dobré, nech Vám všetko dobre dopadne 🙂

svano
12. nov 2013

Dievčatko KP 4000g, 55cm, pôrod začal prirodzene, nakoniec bola nutná sekcia. Malá sa chcela na poslednú chvíľu otočiť a ostala zaseknutá v panve.

cuculik1
12. nov 2013

@katarina_br
@cerez
@katka1304
@monika2712
@danjelca
@barboradernerova
T
@sampoo
Dievcata dakujem za vase postrehy. Dufam, ze bude vsetko ok. Stale sa trosku bojim, ked citam, ze priblizne 6-9% deticiek narodenych kp ma nejaku vyvojovu chybu...tu na mk som na stastie ziadny taky pribeh necitala , nov inych forach aj odbornych clankoch sa to popisuje....pred tymto tehu sme prisli o 4 babatka, vsetko v prvom trimestri a tento drobcek je nas vytuzeny. Tak dufame v dobry koniec. 😉

cerez
12. nov 2013

@cuculik1 Si mamka v očakávaní a mať obavy sú na mieste. Ktorá mama sa o svoje drobátko nebojí. Nečítaj články a ani hrôzostrašné príbehy v čase tehotenstva, pôrodov a iné. Jedine čo si z toho vezmeš je výsledok "Strach". Viem že sa to hovorí ľahko, ale už som to tu na MK písala. Pred tým, ako som otehotnela, tak som sa bála, aby druhé dieťatko nemalo to isté čo prvé. Ako náhle som otehotnela, prvé čo som urobila, zmenila som zmýšľanie. Ani v najmenšom okamihu som nedopustila na takéto myšlienky a vsugerovala som si, že všetko bude ok. Tehotenstvo bolo dobré, výsledky boli dobré, pôrod bol celkom dobrý a dieťatko zdravé. Takže preč s čiernymi myšlienkami, teš sa na dieťatko.

katka1304
12. nov 2013

@cuculik1 treba mysliet pozitivne, vsetko dopadne dobre 🙂 inak tvoje babo urcite vie, preco sa neotocilo. Moja mala kratky pupocnik a placenta nebola pevne spojena s maternicou, len ako keby sa dotykala maternice.Keby sa moja mala pretocila, tak by si placentu vytrhla a mohlo to dopadnut zle. Takze babo je urcite v pohode, len je natolko mudre, ze sa nepretocilo. drz sa

monika2712
12. nov 2013

@cuculik1 och tak toho by som sa naozaj nebala.. na take veci ani nemysli.. ak vobec nieco bude tak to bude max ta hlavicka alebo klbiky, ale to su vsetko veci ktore sa v dnesnej dobe daju lahko riesit.. takze neboj nic, nemysli na to, vsetko bude v pohode uvidis. neni dovod na velke obavy... vyvojovu chybu moze mat aj spravne ulozene dietatko a nemusi sa to zistit kym je v brusku, takze to tak vobec neber, ze by to malo daky vplyv na to.. skor za to moze genetika atd..
ja si dodnes myslim ze maly vedel preco sa neotocil, a nezastavam ten nazor ze treba robit vsetko preto aby sa dietatko otocilo, velmi som chcela rodit prirodzene, ale on bol KP uz od 20tt, a vedela som ze sa neplanuje otocit, kto vie ci sa aj dako nezasekol pod rebrom chudacik, a citala som skor take pripady ze ked sa babatko otocilo tak sa priskrtilo pupucnikom a podobne, takze ziadne na silu otacenie a pod. ja som par krat spravila macaci chrbat a nejake cviky na fit lopte a potom som si povedala, ze kaslem na to, neriesim, bude ako bude, on asi vie preco sa neotaca.. a kto vie, mozno by som mala tazky porod, alebo by boli nejake komplikacie, vsetko ma svoju pricinu.

valika1210
12. nov 2013

@cuculik1 ahoj...nas drobcek bol tiez kp....v jednej porodnici mi chceli spravit sekciu no stale som dufala ze sa otoci..este 3 dni pred porodom sa otacal....no aj tak siel opacne...🙂 .nakoniec som v den porodu sla do inej porodnice tam ma nehali porodit normalne....chlapcek 3440 a 52cm....a vsetko uplne v poriadku nozicky a hlavicka ukazkove🙂

alien2603
12. nov 2013

@cuculik1 Ahoj 🙂 Moja malicka mala tiez klbiky uplne v poriadku, aj ortoped povedal, ze ako keby ani nebola KP 🙂 A co sa tyka hlavicky, mala a aj ma ju krasnu gulatucku 🙂 Rodila som sekciou so spinalom. Drzim palce 🙂

cuculik1
13. nov 2013

@cerez
@katka1304
@monika2712
@valika1210
@alien2603
Dievcata ste strasne zlate... ani neviem preco ma v posledne dni chytila taka panika....az doteraz som fakt, ze je maly KP znasala OK, tiez som chvilocku cvicila, ale potom som si povedala, ze bude , ako ma byt, a ked sa mu neche, tak mu to nebudem zneprijemnovat...to je uz asi tym, ze sa to blizi a ked sa do toho prinesu spomienky na minulost a nase neuspesne tehu, tak mi to nepridava na pohode....verim, ze o tri tyzdne tu napisem, len same pozitivne spravy 🙂

cerez
13. nov 2013

@cuculik1 Určite nám napíš a budeme sa tešiť s tebou!

alien2603
13. nov 2013

@cuculik1 Neboj sa, vsetko dobre dopadne ;) Potom sa ozvi 🙂