icon

Môžu mi po pôrode dieťa vziať?

nikoletamarcusko
9. dec 2021

Milé mamičky chcem touto cestou dosiahnuť nejakej pomoci tak skúsim sa opitat či je možné aby hned po bezproblémovým pôrode zdravého dieťaťka vám nemocnica na základe anonymného udania vám vaše dieťa vzali a to bez akých kolvek prevereny či vôbec sú udania na matku pravdivé toto je môj vlastný príbeh .

loginexistuje
9. dec 2021

@nikoletamarcusko pozri ides nato zo zlej strany mas pracu ? mas byvanie ? prispievas na syna? si cista ? kolko si cista ?

usporiadaj si zivot so synom nadviaz kontakt aj ked len pohladnice a skus sa s jeho babkou dohodnut na navsteve kludne pod jej kontrolou neohanaj sa pravami tvoj syn ta nepozna si pre neho cudzia mozes oslovit aj socialnu kuratelu nech ti psycholog poradi
a stale mas sancu nadviazat vztah

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@elizabet173 môj syn sa narodil čistý nemal mať prečo abstaky veď som prestala brat v tom 5mes keď som zistila že som tehotná ach už zasa som tu ja tou špatnou matkou ktorá má chybu veď jasné čo iné som aj opäť mohla čakať tak ďakujem znovu som získala po zverení môjho nešťastného príbehu ďalšu podporu ale len k mojim najčastejším depresiám za vašu milú dôveru a vipocutie opätovne ďakujem už aby skúšať nebudem i keď ma boli čo sa mi stalo. Ale iba preto že môj syn nebude mať to čo by som mu tak moc chcela dať už nevládzem stým to trápením žiť tak strašne som sa snažila len dosiahnuť spravodlivosť no vzdávam to

ceklis
9. dec 2021

@nikoletamarcusko prestaň sa ľutovať a skús odpovedať na otázky od ľudí, ktorí ti chcú pomôcť. Prestaň byt vztahovacna a začni sa správať zodpovedne

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@loginexistuje ja pracujem od pôrodu hned po mesiaci som nastúpila znovu do práce bývanie mám na maleho mám prisudene 50e viživne no dávam aj bokom pri každej návšteve malému prinesem maškrty hračku šatstvo pravda ak mi ju druhá strana nejak nezmary moju návštevu čo majú obľube

elizabet173
9. dec 2021

@nikoletamarcusko nehnevaj sa, keď neodpovieš na to, na čo sa ťa pýtame, tak ti ťažko niekto pomôže. Tak si choď stále svoje, ale tým nič nezmeníš. Maj sa dobre.

miadi
9. dec 2021

V prvom rade ty velmi dobre vies preco ti dieta zobrali Takze tvoj uvodny prispevok je klamastvo Lebo sa tvaris akoby si bola normalna mama ktorej ukradla byrokracia dieta. Za dalsie by si mala byt rada ze to tak dopadlo kedze si nebola schopna starat sa onho. A Bud rada ze je u svojej babky kde je urcite lubeny. Prestan bojovat proti pravde prijmy svoje zlihanie. A zacni zit tak aby si raz to dietatko mohla mat alebo aspon snim mat normalne stretavky aby z teba nemal v zivote depresiu. Daj si zivot do poriadku. Prestan sa lutovat: ako chces medajlu ze si brala drogu “ len do 5 mesiacov teho?!” Ty si musela byt totalne mimo ked si nevedela ze si Tehotna . Prestan to brat ako krivdu a nespravodlivost. Bola to nevyhnutnost. Aj to si len polku pravdy napisala az ked to z teba baby vytiahli.

loginexistuje
9. dec 2021

@nikoletamarcusko sksu oslovit usmev ako dar maju program aj pre podobne situacie a tobia aj take kvazi mediacne stretnutia pre rodiny ale
teda bud uprimna aj k nim a najma sama k sebe ak teda realne hladas cestu spat ku synovi

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@cocolino234 ja píšem tak ako to je vase negatívne názory má hoci ešte viac deprimuju lebo ako to býva nech je človek ako kolvek úprimný a prednese len fakty tak je to márne lebo ho ľudia neberú vážne a svojimi domienkami mu teda zoberú aj tu snahu byť chappany. Ako to býva Čestný a pravdovravny sa vôbec asi neviplaca vždy bude prevládať nedobry dosah hm

miadi
9. dec 2021

Hlavne sa nauc prijat realitu a pravdu o sebe . S pokorou a uprimne Ano toto a toto sa stalo toto som urobila taka som bola. Lutujem to a uz taka nie som nechcem tak zit nebudem zranovat seba a druhych. Prestan stou rozpravkou ze nic nevies preco ako naco ti nespravodlivo zobrali dieta . Pravda boli ale oslobodi Ta. Skodis sama sebe minulost nezmenis treba ju prijat aka je a ist dalej lepsia silnejsia, Drzim palce aby si to najhorsie v zivote uz mala za sebou .

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@miadi z mojej strany pravda bola úplná no a ja to viem a keď mi nik nevery no tak potom je aj márne snažiť sa dosiahnuť nejakej pomoci a môj syn premna v tom 5mes bol nový začiatok a stal mi zato zahodiť tie premenené výkendove zabávačky nesprávnym zábavnim sa vieš čo netrápi ma toto tvoje posúdenie mojej osoby a to len preto že moje zverenie bolo pravdivé a nezabranila som any najmenšie moje chyby sro iba zato že keď som chcela pomôcť tak na to si nemôžem dovolit Neco zatajuvat toď známe postupy

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@miadi toto sa má dotklo len preto že si prepáč no musím sa. Vijadrit úplne bez kúska kože na tvári a urazas nie mňa no môjho syna lebo som naozaj už psychycky možno nadne no i tak sa pretlčem už iba skrz to že to robím pre moje dieťa a môžem mať možno mišlienky na svoju smrť no len kvôli nemu prrtrpim a znesiem

inull5
9. dec 2021

@nikoletamarcusko kokos, sorry za výraz, ale toto je celé zle..tvoje dieťa ma 4 roky a riešiš to teraz??? Neverím..
Dieťa ti bolo odobraté s istotou právoplatne a pokiaľ si sa neodvolala v lehote, ktorú si mala v rozhodnutí tak dovidenia..
Test na prítomnosť omamnych a psychotropných látok sa matke, ktora drogy užíva robí zaručene viac ako 1 krát ako ty píšeš.. Krv na prítomnosť omamnych a psychotropných látok sa odoberá aj novorodencovi pokiaľ je tam podozrenie, že matka je užívateľom drog. Keby si "čistá ako ľalia" ako píšeš tak to dieťa Sociálny úrad neodoberie.

miadi
9. dec 2021

@nikoletamarcusko mam pocit ze nie si cista.Lebo pises uplne chaoticky a nezmyselne. Nikde som neurazila tvoje dieta. je dost možné ze voci nemu mam viac ucty a citu ako ty. Spamataj sa! Daj sa liecit ocividne potrebujes odbornu pomoc.

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@jjanulienka na fotke je môj synček a ja no a ako nerozumiem aby ja ani moja rodina prečo no po mojom prvom obvolani o zverenie malého spet ku mne mi prišla taka to odpoveď od súdu a to :Na koľko bola z nevisvetlitelnych dvovodou vykonaná chýba zo strany sociálnych pracovníčok a to prvom rade v prevereny matky maloletého že neodvôdnenych visvetleni pridele sociálne .... Nevikonaly riadne preverenia ako matka žije a či má vhodné bývanie na výchovu maloletého súd dieťa zveruje do docas.opatery babke a ďalej už len písali kedy sa bude konať súd a čo dalej

julie19
9. dec 2021

@nikoletamarcusko tu nejde o to či ti niekto verí alebo nie, či ta poľutuje alebo ti naloží .... treba sa odosobniť, zahod svoju hrdosť a tvar sa že sa bavíme nie o tebe ale o cudzej žene, ktorej sa toto stalo ... no čo by si jej ty sama povedala? Čo by mala ta žena urobiť podľa teba? Daj si klapky na oči aj na uši a chod len za jedným cieľom, zlepšiť vzťahy s malým, zaujímať sa, vybavovať, snažiť sa, nedať sa odbiť, riešiť socialku, súd, odvolania, naštudovať si čosi o systéme, kontaktovať nejaké organizácie ktoré sa takýmto prípadom venujú, veď možnosti je veľa 🤷‍♀️ Čakať 4 roky že niekto za mnou príde a bude to riešiť je fakt blbosť, ty chceš dieťa späť, ty musíš ísť a zisťovať a riešiť, na dvere ti nikto nezakope ... “dobrý deň, nechceli by ste svoje dieťa náhodou k sebe?” ... a hlavne sa na úradoch prosím neobhajuj argumentom že však drogy si brala “len” do 5 mesiaca tehotenstva... lebo sorry, tehotenstvo trvá 9 mesiacov a teda jeho väčšiu časť si bola na drogách (a výhovorka že do 5. mesiaca si nevedela že si tehotná to je blbosť ako trám, lebo keby si nebrala drogy tak by si si určite všimla že si tehotná skôr, neverím tomu že si niekto všimne že je tehotný v 5. mesiaci🙄🙏)

tosomja
9. dec 2021

@nikoletamarcusko a prečo si si spomenula po 4 rokoch že máš syna?

bikarbona
9. dec 2021

@nikoletamarcusko ahoj, takže od súdu ti prišlo vyrozumenie, že nebola dostatočne vykonaná previerka tvojej osoby, teba ako matky? Tak na to. treba asi do nejakej pravnej poradne napisat a ukazat dokument.

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@julie19 moja no celé 4roky sa naháňam a vibavujem kedd už tak dve pôžičky som si vzala skrz toto ja som mala z malým krásny vzťah až pokiaľ nedošla táto korona a stara mať to nezačala zneužívať a obmedzila stretnutia sa zo synom pričom mi malého naučili naozaj príkladne a veľmi neľudské správanie chceli unho vivolat voci mne odpor az už som to po dvoch mesiacoch čo stim neprestávali ma prešla trpezlivosť a znovu som to podala k súdu keď keď súd kontaktoval Otom koliznu ťa varovala babku že budú stoho problémy aby to prestala robyt následne som prišla na ihrisko za malym pričom jeho reakcia bola síce že bol rád že ma vody no to jeho oznámenie babke že som tam bolo srdce trhajuce: bábika aha vidys mater a predsa je tu a viplazil sa jej išlo my srdce vibuchnut lebo vzivote mi nebol niečo tak hnusne nevyslovil vždy ma privítal buďto z vetou jupí maminka už si tu alebo len sa zamnou šťastný rozbehol a zavesil sa mi okolo krku a silno objal pobozkal na líčko a špitál sa či som mu aj niečo priniesla nbvbb ..hm pardon no keby sa prebyjas cimnja pochopis snáď čo mi je na dnes bolo toho namna príliš necitym sa dobre preto má omluvte dnes už nemôžem odpovedať a vôbec sa neľutujem any nehladam ľútosť len aby bolo jasné

inull5
9. dec 2021

@nikoletamarcusko prepáč ale toto "akože" vyjadrenie súdu ktoré tu uvádzas🤦‍♀️omg.. Toto určite napísali zo súdu že z nevysvetlitelnych príčin- na súde nikdy nič nie je nevysvetlene, preroze súd skúma skutkovy stav a v procese sa robí dokazovanie.
Malého zverili dočasne babke, no to je bežné, ak teda babka neodmietne.
Nehnevaj sa, ale súd si isto overil, či si "čistá".

lenkakravcova
9. dec 2021

@nikoletamarcusko Máš to vyjadrenie súdu v papierovej forme? Ak áno, odfot ho (zamaž osobne údaje).

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@inull5 ale malý bol čistý a krvné či močové odbery mi prectavsi na počudovanie boli robené len raz a malý po pôrode mal aj keď somto nečakala no na to že som bohužiaľ až 5m prestala fetovat tak jeho berceenta zo mňa boli prekvapivo dobre 0,001%vies a keď už si tak múdra vieš ako dlho sa aktívne užívajú je osobe drogy držia v krvy očividne netušis tak Racej mi dajte.pokoj nestojím už o žiadnu radu HM lebo tomto som si znova len spôsobila nevoľno od nervou

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@lenkakravcova mám no môžem toho predložiť buďto zajtra poobede nakoľko som som na poobednej a všetky Spisi dokumenty mám u mojej mami založené nakoľko už sa tesne po pôrode stalo že otec dieťaťa mi zobral malého rod.list a ešte nejake papiere a spálil ich

inull5
9. dec 2021

@nikoletamarcusko tak sem radšej nevypisuj s prosbami o pomoc. Veľmi dobre viem ako dlho sa držia drogy v krvi a moci a ak mal tvoj syn také mizivé % ake píšeš, tak si musela brat drogy až takmer do konca..nas tu neoklames, klameš samu seba. Ze si prestala brat drogy zo dňa na deň keď si akože zistila ze si tehotná. Určite.. Omg. Si nevedela ze si tehotná, lebo si bola asi tak sfetovana, že si to ani nevšimla. Predpokladám, že tvoje dieťa malo NAS(novorodenecky abstinenčny syndróm).

kamatopo
9. dec 2021

@nikoletamarcusko je mi ľúto že si bez svojho syna. To zlomí každú matku no prosím ťa povec mi jedno ako také mladé dievča prišlo k drogám???? Už tam nastala chyba že si do takého niečoho spadla. Kde si mala rodičov??? Nemôžeš sa čudovať že teraz má babka z otcovej strany navrch a malého u seba. Veď zistiť v 5 mesiaci že si tehotná to je nemysliteľné. Veď vtedy už cítiť pohyby a to že ti mešká cyklus ti nebolo divné.??? Nemôžeš sa vobec čudovať že teraz ti je veľmi ťažké dôverovať či naozaj ustojis výchovu . To nie je len o stretnutí na ihrisku. To je o predávani vedomosti,ochrane a hlavne domove. A čo jeho otec? Kde je on?

lukina20
9. dec 2021

@nikoletamarcusko tak ja ti nalejem cisteho vina... tehotenstvo ti zistili, az v 5.mesiaci? sama si priznala, ze si brala drogy... musela si byt dobre zjeta, kedze kazda zena si vsimne minimalne to, ze jej meska menstruacia... nehovoriac o tom, ze kolko zien vracia, ma naliate prsie, ranne nevolnosti, vykyvy nalad z hormonalnych zmien, niektore maju neskutocni apetit, zacina priberanie... toto vsetko si si do 16 tt nestihla na sebe vsimnut, ze si skor nevyhladala lekara?
dalsia vec... hepatitida C... vacsinou ju maju narkomani, co si pichaju... cize lahka droga typu mariska to asi urcite nebola...
ale ok... spamatala si sa, uprimne ti gratulujem
takze na tvojom mieste by som vyhladala odbornika na rodinne pravo nech to stoji co to stoji a vyrozpravala mu toto cele... on ti najlepsie povie ake mas moznosti a presne na com si...

ysseba
9. dec 2021

@nikoletamarcusko Takže ty si drogovala. Drogovala si do 5 mesiaca a potom si ako zázrakom prestala keď si zistila, že si tehotná. Hej? To ti máme veriť? Mne sa zdá, že práve v tomto nám nehovoríš pravdu. Podľa mňa si bola feťáčka až do konca a to, že si malého zobrala babka je to najlepšie čo sa mu mohlo v živote stať.

julie19
9. dec 2021

@nikoletamarcusko no to máš pravdu, nezažívam to čo ty, takze to chvalabohu neviem aké to je, ale mám pocit že si môj príspevok vzala ako útok na teba... ja som ti len chcela povedať aby si sa odosobnila, nebrala to priliz cez emócie, hnev a nervy, aj keď chápem že je ťažké to z toho celého vylúčiť 🤷‍♀️, zveriť sa nejakému právnikovi, poradcovi, niekomu kto ti to procesne pomôže pochopiť a vybaviť ... každý niečo riešime, a mame pocit že nás v tomto nikto nechápe a že je to nespravodlivé, možno je a možno nie, tebe neostáva nič iné len bojovať ďalej, čo podľa tvojich slov robíš takze tu držím palce 🤞 nech to dopadne dobre, hlavne pre to dieťa

inull5
9. dec 2021

@ysseba presne toto tvrdím aj ja. Podľa mňa si pichala heroin až do konca. A ze jej nebrali krv, no isto.. Bože.. Alebo možno ani nebrali, lebo na gyndu možno radšej ani nešla ako zistila ze je tehotná. Podľa mňa aj otec je nejaký fetak.