Plánovaný cisársky rez a jeho vplyv na zdravie dieťatka
Ahojte, chcem sa opýtať tých, čo rodili plánovaným cisárskym, či mali detičky nejaké zdravotné problémy. Čítam, že môžu byť problémy s črievkami, s dýchaním....dokonca, že deti narodené plánovaným cisárskym majú vyššiu pravdepodobnosť leukémie až o 60%...
Moja dcera ma uz takmer 11, je narodena planovanou sekciou, pretoze bola otocena zadockom. Je uplne zdrava, samozrejme obcas chyti virozu a tak, ale napr.atb brala naposledy este v skolke, cize cca 5 rokov dozadu. Aktualne nas zrejme caka dalsia sekcia, drobec je tiez zadockom. Myslim, ze komplikacie, ktore mozu nastat pri klasickom porode takto otocenych deti, su ovela horsie 🙄
@danusskaaa a pytali sa ta na tu sterelizaciu ? A kde si rodila v ktorej nemocke ??????
Inak baby ktore Ste rodili planovanou sekciou mozte mi niektora napisat priebeh pred operaciou ? Ako to prebiehalo ? A co vlastne ....plodovu vodu vam pustili Oni alebo ako ????? Diky za vsetky odpovede .
@werciatko04 rodila som vo februari 2017. Pytali sa ma to pri tých pripravach na sekciu. Rodila som v Ziline
@werciatko04
U mna vlastne kazda trochu inak. Obe planovane a vodu pustali oni.
@werciatko04 ani raz mi nepstili vodu, prva sekcia bola neplanovna, nakolko porod nepostupoval a druhy krat bola planovana, ale ani tam mi neprepustili vodu.
Ani som sa nestretla v okoli s tym, ze by pri planovanej sekcii, prepustali vodu.
@katkalubkova ved ano ja neviem ja pri prvej akutnej sekcii som uz vodu mala odtecenu ..... ale ekd sa planujedopredu tak to som nevedela ze ako to je . Dakujem
@danusskaaa aha ale Ste aj platili za sterelizaciu ? A mali Ste podanu tu ziadost ? Lebo baby tu pisali ze musite mat min 6 tyzdnov pred podanu ziadost na sterelizaciu v danej porodnici ?!
@werciatko04 prvy bol akutny ( voda uz bola davno prec ), druhy planovany, bezne predoperacne, pred sekciou zavedena kanila, vodu ti nepustia kedze je to operacia a cez rez predpokladam aj voda ide von 😕
@werciatko04 nie nic som neplatila lebo spm si ju urobit nedala ale aj tak by bola zadarmo. Ziadny žiadosť som si nadávala, aj moj gynekolog mi povedal ze sa mozem rozhodnut este priamo tam ci to podstupit alebo nie.
@danusskaaa Zaujimave fakt ked kazda jedna tu pise ze si musela podat ziadost !!!!!!
@werciatko04 ziadnu ziadost som nepodavala, lebo som o to zaujem nemala. Pytali sa ma to priamo pred sekciou a asi su pripraveni na tu moznost, ze by som sterelizaciu chcela. Neviem ako to funguje, kedze som o to zaujem nemala. Odporucaju to po druhom cisarskom, kvoli bezpecnosti.
@danusskaaa Dakujem za info no ja sa na to popytM zajtra idem na prijem tak sa spytam dr .
Ahojte mamicky, ako dlho sa vam hojila rana? A kedy ste boli schopne sa starat o babatko a normalne fungovat? Ja sa velmi bojim porodu a preot zvazujem cisara. Dakujem vam.
@jana_moro ahoj, ja som rodila vo štvrtok navečer a štichy mi vyberali v stredu. Jazva pekná. Ak sa ti dá rodiť prirodzene, tak cisarak ti nebudú robiť. Ja som ho mala akútny. Lebo vo štvrtok mi dali vyvolávačku, neotvárala som sa, tak šup cisársky. A malinkú mi doniesli už v nedeľu na izbu, že už sa mám o ňu starať. Veľmi zlý zážitok mám. Traumu na celý život. A mlieka som mala tak 20ml. Lebo mi ju doniesli asi až po 2 dňoch. Celé zle to bolo. Už nikdy viac. Radosť som mala, že dcérka sa mi zdravá narodila a bola donosená.
@jana_moro Ja hned na druhy den. Rano o pol 9 mali vytiahli, na obbedì som bola na izbe, potom sme spali obe a o 4 poobede ma postali na nohy a na druhy den rano uz som aj sama, sestricka bolo pritomna, ak nieco, isla na WC a osprchovat. Odvtedy vsetko sama okolo mna aj malej. Rana ani neviem ako dlho sa hojila, nejak som to nesledovala. 1-2 tyzdne bolo sice vstavanie z postele tassie ale inak vsetko sama a bez problemov. Nemal mi kto pomoct, sme v zahranici, vsetci su daleko. Nastastie boli prazdniny, chalani u babkovcov, muz nemal ani dovolenku, chodil normalne do roboty a mala nemala ani mesiac a odlietal na sluzobku na 5 tyzdnov. Kazda sme ina ale vela zavisi aj od samotneho nastavenia sa. Ked mas planovany cisarsky, tak je to lahsie. Vies o tom a modes sa psychicky dopredu pripravit. Ja som si ejdnoducho vravela, vsetko bud eOK a aj tak bolo.
A este. Zial an SK to je tak a zeny sa s tym jednoducho zmieria ako by si mali ich prava vydupat. Ja som mala dieta od prevej sekundy stale pri sebe a okrem prveho dna, kedy chodil na vysetrenia s nou muz, som vsade chodila s nou ja a mala ju hoed pro sebe na izbe a to celu dobu, den a noc. Po troch dnoch som isla domov a tam sme fungovali uplne normalne. Hned mi ju prilozili, bonding - dokonca bondingoval aj muz 😀 - mlieko sa rozbehlo prakticky hned, jasne ze 1-2 dni je to len to huste zlte ale to je aj fri nordanom porode. Az potom sa poriadne prisa naleju a uz to ide. Ono, ci mlieko bude alebo nie, nema so sposobom rodenia nic spolocne.
Inak mne ziadne stichy nevyberali, u nas sa nezasiva. Nechapem, ze to este normalne zasivaju, ked je viac lepsich a setrnejsich sposobov ako ranu zacelit.
@jana_moro ahoj, ja som relativne fungovala tiez hned na nohy ma postavili asi po 20tich hod od sekcie na kolko bola noc tak ze hned rano ... vstavanie hrozne ale treba pocuvat sestricky oni vela pomoze teda asponu nas na sestonedeli .... a potom uz sama viac menej vstavala som sama ked nieco ....a maaleho som mala hned na druhy den pri sebe na noc mi ho vzali az si oddychnem a potom uz normalne ...kazdy to ale zvlada inak ja som mala 2 sekcie tak ze som vedela o comto je a na druhyden som normalne pomaly chodila aj po choddbe netreba to prehanat je to velky zasah ...velka operacia dolezite jee aby ssa rana pekne hojila a tak sa pomaaly dostanes do normalneho zzivota vstavanie z posstele tazsie stym musis ratat urcite zo 2 tyzdne ale postavit sa musis najdes si ten svoj sposob 🙂
Moja ma zaludocne problemy povedali lekari ze mavaku deti narodene cisarskym
jazva po cisarskom sa hoji dost dlho. Sama mam jedno dieta cisarskym rezom, tak som to porovnavala. Ale ako žena a matka na to rychle zabudnete, ak uvidite to maličké 🙂
@nikusiak9 Aha. A tie deli, store sa narodili normalne a majuro zaludocne a neviem ake problemy (a aj neskor v zivote) ich maju preco?
To su vsetko dohady. hadzu to na cisar. Poznam neskutocne mnozstvo deti narodenych cisarskym - od novonarodenca az po dospeleho cloveka - a ani jedno z nich nie je nejake poznacene. Ci uz fyzicky alebo psychicky. Nasa najmladsia (teraz 3 roky, anrodena planovanym cisarskym) este v zivote nebola chora (obcas sopel a jedna hnacka zo zubov), v skolke je intenzivne uz druhy rok a nkd ynebola chora, je dokonca celkovo zdravsia a vitalnejsia ako tri starsie deti narodene normalne. Ona este dokonca ani nikdy v zovote nevracala, ani ako babätko.
@damoska Ako komu. zalezi aj na samom organizme. To sa neda tak pausalne povedat, ako dlho. Ja som o mojej jazve ani poriadne nevedela. Niekomu sa hoja rany lepsie, kratsie, niekomu dlhsie, horsie, keloidne atd. Ja som o mojej OP poriadne ani nevedela. Jazvy nikdy nebolela. Myslim, ze aj ked sa normalne sije, je to horsie. Ja som nemala sitie, nik mi tma nerypal atd. V celku rychlo ju nebolo poriadne ani vidiet a teraz, po otroch rokoch, ani neviem, ze tam nieco bolo. Musis hladat lupou aby si nieco nasla.
@jana_moro veľmi záleží na okolnostiach, niektoré ženy sa postavia na nohy takmer hneď, iné majú bolesti ešte aj mesiac po cisári a zle sa im vykonávaju veci... Hlavne treba byť v klude, ono to dneska už nie je až taký problém 🙂
@zabka788 presne tak. Ja som mala planovaneho cisara a doobjednala som si zavedenie pumpicky proti bolesti. Neskutocny vynalez- nemala som ziadne bolesti, ze by osm sa nemohla postavit na nohy ani nic podobne, starala som sa o babatko skoro hned.
@chips_a dakujem vsetkym. No toto znie zaujimavo, priznam sa ze som o tom vobec nepocula. Ale urcite sa budem pytat u lekara.
len to čitam a boli ma to. Na bolest som dost citliva a preto mi to čitanie ani nerobo dobre. Ake analgetika ste si po porode cisarskym rezom davali, aby to neuškodilo babatku, ked ste kojili?
podla mna čo sa tyka bolesti, tak su oba porody rovnake, len cisarsky boli trochu viac. neviem, rodila som prirodzene, nedokažem porovnat, ale pravda je že to babatko za to stoji ❤ pravda ale je, že každa to vnima inak a teraz ru aj analgetika, ktore sa možu použivat aj po cisarskom reze a nemaju vplyv na kojenie

Mam za sebou 2 cisarske, obe boli akutne, teda po spusteni porodu a teda obe deti uz boli pripravene ist na svet. Dcerka ma 10.5 roka, ziadne zdravotne problemy charakteru, aky uvadzas. Syncek ma 1.5 roka a este nikdy nebol chory