icon

Pôrodník chce, aby som rodila cisárskym

ossr
23. apr 2014

Rodiť cisárskym rezom lebo vraj malý má veľkú hlavičku. Mám 160 cm a 66 kg. Som teda nízka, ale stále som sa pripravovala na prirodzený pôrod, malý je správne otočený a všetko je ok. Vraj by som ho nemusela vytlačiť. Mali ste aj vy takýto problém ? Ste takejto postavy a povedali Vám toto ? Ako ste rodili ? Pôrodník mi nepovedal ani koľko malý váži nič len ,že má veľkú hlavičku, termín mám 8 mája a 30 mám prísť znovu na kontrolu a sono, že sa ešte pozrie na to. A kedy by som stihla tie predoperačné vyšetrenia ? Mám ho zajednaného k pôrodu, dúfam, že si to nechce len takto uľahčiť . Rodím v NR. Ďakujem

Strana
z2
emma_932
25. apr 2014

@ossr mne dr povedal, ze maly ma vyse 4 kg, nakoniec sa narodil s vahou 3,35 kg. dalsej mamicke povedal to iste, tiez sa jej narodilo mensie babo. a presne ako pisu predo mnou, cisarsky sa nerobi na ulahcenie porodu!!!!!!
moj porodnik ma chcel ukecat na vyvolavacku a to z jedineho dovodu: aby stihol lyzovacku!!!!!! 🙄 neskustocne co si podaktori dovoluju. poslala som ho do r.ti a usla som z BA az do Stiavnice, aby som ho nestretla ani nahodou. fuj, otras

hanah25
25. apr 2014

ahoj ja mam 155cm a pri porode som vazila 53kg, moj gynekolog mi hovoril ze musim ist cisarskym bo mam moc uzku panvu, v nemocnici mi doktor (ten isty co rodil aj mna) tvrdil ze porodim aj normalne no na poslednej poradni si to nejak rozmyslel a spravil cisarsky, mala mala 48cm a 3000g, nelutujem nic, bola som pri vedomi a zotavila som sa rychlo (pani co bola so mnou na izbe mala kliestovy porod a teda nezavidela som jej ake ona mala bolesti), nakoniec aj doktor z nemocnice povedal ze este ze som mala ten cisarsky bo by som ju nevytlacila
cisarskeho sa neboj, da sa v pohode zvladnut 🙂

miilada
25. apr 2014

@ossr Nech je tvoj lekar akykolvek odbornik, komunikacia s pacientkou je zaklad. Potom vznikaju situacie, ze je zena na pochybach. Mal by predsa povedat odhad vahy a obvodu hlavicky + 4 parametre tykajuce sa panvy.
Ako inak ma zena vediet, ci lekar nedri... Ja som uz zazila kopec vymyselnikov.

ossr
autor
1. máj 2014

ahojte tak uz mi meral rozmery panvy mam - 28,28,30,17- vraj to posledne cislo je dost male tak vyzerá to v pondelok na cisarsky asi spinal ale nemam predoperacne vysetrenia ? .....co mam cakat od spinalu ? dakujem ...

ossr
autor
1. máj 2014

A este dodám, že malý má podla odhadu cca. min. 3 500g

marbalulka
1. máj 2014

@ossr ahoj, a to ti ako merali? pytam sa preto lebo tu casto rozoberaju rozmery panvy a mne to nikto nikdy nerobil, tak som zvedava.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ossr
autor
1. máj 2014

@marbalulka takymi zeleznymi kliestami ci co to bolo 🙂))

marbalulka
1. máj 2014

@ossr ok, ale kde tam nameria az 4 cisla? ja si viem predstavit, ze zmeria akurat sirku bokov a potom uz neviem 😀

ossr
autor
1. máj 2014

@marbalulka vies co meral ma z boku a rovno tak netusim

zuzana76
1. máj 2014

@marbalulka meraju sa 4 cisla, neviem presne ake, ale su 4, aj ja som tak mala napisane v knizke

@ossr spinal je fajn, mne ho napichli na 1. x, cela operacia trvala asi 30 minut

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
zaneta123
1. máj 2014

@ossr je to lekár, pokiaľ mu dôveruješ nerieš, i ja som chcela rodiť prirodzene a nešlo to. Obe moje deti prišli na svet CS. Cisársky je normálna brušná operácia, býva indikovaná z dôvodu možného ohrozenia zdravia resp. života dieťaťa alebo matky. Lekár najlepšie pozná tvoj zdravotný stav a tvoje dieťa určite nie je prvé ktoré ide rodiť. Ja by som to nechala na neho.

lucia466
3. máj 2014

@ossr ahoj ver tomu že keby sekcia nebola potrebna tak by ti ju nerobili. ja som mala ten isty problem, ja malinka drobunka a moj syn mal vyše 4 kila , dala EPI ale vytlačit som ho nevedela bol priliš veliky , nakoniec sa večer rozhodli urobit mi rychlo sekciu odporučam ti ju v spinalke tak aby si nespala je to zažitok hned ti babo ukažu 🙂 sekcia nie je ulahčenim porodnika skor naopak ! oni to velmi neradi robia nakolko sekcia je niečo neprirodzene, zasah aj pre dieta, takto to priroda nevymyslela. Primar mi vravel že sekcia je len v nutnom pripade nakolko tam je zložite to že ti tam zašivaju 5 vrstiev v bruchu. neradi to robia ale musia.

ossr
autor
11. máj 2014

Ahojte tak uz je maly na svete. Narodil sa 5.5 cisarskym. Porod uplna pohoda horsie boli bolesti hlavy po spinali 2 a 3 den. Porodnica Nove Zamky velka spokojnost.

dobromila1111
16. máj 2014

@ossr
Blahoželáme! Veľa zdravia prajeme a skoré uzdravenie maminke 🙂

marbalulka
28. máj 2014

@ossr gratulujeme a nakoniec mal ake rozmery?

ossr
autor
28. máj 2014

@marbalulka ahoj mal 3 400 g a 51 cm

zuzulienkaaaa
28. máj 2014

môj pôrod na antolskej, mám 164cm, mala som myslím 60kg pri pôrode, mám úzku panvu, celá som taká chudšia, ale ako sme prišli do pôrodnice, tak som sa s obavou pýtala lekárky, ktorá ma prijímala, že či nemám úzku panvu na pôrod....povedala: áááále prosím vás....to zvládnete...dcérka mala 3920kg, 53 cm...no, bola na mňa veľká...ale zvládli sme to 🙂

salomuska
5. jún 2014

baby, ja mam na tie rozmery panvy po poslednom porode svoj nazor...nuz, vzdy v tehotenskej knizke som mala zvyraznene, ze posledny (ten najdolezitejsi) rozmer panvy mam znizeny, okolo 17 byval tusim...ale to byvalo merane v 12tt, v porodnici tesne pred porodom zvykli namerat cislo okolo 20. este pridam, ze mam len 157 cm. prve dieta sa narodilo sekciou, dalsie dve prirodzene. nuz a porodne miery tretieho dietatka boli 4190 g/50 cm! porod uplne rychly, bez komplikacii...keby sme sa drzali cisto tabuliek, rodim 3x sekciou!

tonjadabik2
18. júl 2014

nooo moja prva dcera mala 2450gr.. bol to vcelku lahky porod na moju vysku malu.. ale druha mala 3700 a syn 4100gr.. a doktori a vobec nemerali ze meriam neakych 148cm.. povedali ze nic mi neni ze zvladnem porodit aj taketo velke deti.. teraz som uz 36tt maly stale otoceny hlavickou hore.. uvidime ale uz dr povedal ze ak sa neotoci d dalsieho tyzdna tak uz ma posle do nemocky na vysetrenie ci cisarskym alebo co.. ta sa bojim na moju vysku..zeby som mala rodit KP..to by som uz naozaj nezvladla..pomooc

Strana
z2