icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

sam2
24. nov 2016

@laurika1517 jaaaj, no takze pridanim tejto stranky si to vsetko vysvetlila. Uz rozumiem...

Mne moje dieta vzali, nic sa mu nestalo, je krasny, zdravy, inteligentny, vztah mame uzasny.... takze ako je toto mozne?
Vies, fanatizmus nie je dobra vec.... to co ty tu predvadzas je uz chore .... s takymito ludmi nechcem mat nic spolocne... pekny zvysok dna. A dufam zw vdaka bondingu budes mat aspon spolovice taky vztah aky mam ja so svojim synom..

chovancova27
24. nov 2016

Baby neviem čo furt riešite pôrody🙂 čo nad tým toľko rozmýšľate... pôrod bude taký, aký ho chcete vy. ako si nastavená. Ja mám dve deti. prvé som rodila pre 5 rokmi v TN pôrodnici. Bála som sa pôrodu jak čert kríža. doteraz netuším prečo.je to asi taký strašiak žien od mala. Aj to tak dopadlo. malý sa zasekol, a nie a nie ísť von. ja som ho nevládala vytlačiť. celé zle. ťahali ho vakuom. Druhý pôrod som mala pred rokom. Ako som zistila že som znovu tehotná, povedala som si - toto je moje druhé a posledné dieťa. A pôrod chcem zažiť taký šťastný ako na tých videách. a aj tak bolo. od začiatku som sa tešila, pripravovala, študovala, čítala, hypnopôrod, všelijaké babské rady, všeličo pila a užívala - prírodné samozrejme. Doma mi odtiekla voda a o 2 hodiny bol malinký na svete. Krásny 4kilový bucko. vyklzol na druhé zatlačenie. takého teplučkého mi ho položili na brucho, prikrili nás a tak sme si hoveli aj pol hodinu. priložila som si ho,nádhera... neriešte somariny, či rodíš v pôrodnici, doma, v hnoji, na záhrade alebo neviem kde, so susedami okolo hlavy... pôrod je pre teba a pre tvoje dieta, je to vaša chvíľa. nenechaj si ju vziať. môže byť krásny všade, dokonca aj v pôrodnici si predstav... nemala som vybaveného žiadneho dr,, dokonalá starostlivosť, nič nám nechýbalo, mali sme jeden druhého. to mi stačilo. 😀 budete oveľa šťastnejšie, ak sa zameriate na jednoduché a jasné veci. Pôrodnica je tu na to, aby sa v nej robilo. lebo - čo ak... chcete príklad? ok, máte ho mať. kamoška rodila doma, sama v izbe, na činžáku. chlap so starším dietkom boli veľla v izbe. No tak teda porodila. bábatko vonku, super nádhera. a zrazu - čo ak... sa stalo. placenta sa neuvoľnila. nešla von. masívne krvácanie. muž volal záchranku. záchranári jej pekne povedali od srdca... a mali pravdu.

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Hmm, tak ak ti len toto vadí - tie - minútky tak poroď doma v paneláku a nestraš tu budúce matky svojimi fóbiami a neviem akými múdrymi rečami o tom aký je pôrod v SVK pôrodnici odstrašujúci a neviem čo - ako som už napísala - ja som zažila perfektný pôrod so všetkým ako má byť a fakt tie minútky nie sú také zničujúce.....Nevieš čo by si si od "rozpišťania" už želala a chcela - to je všetko. Jedna baba niekde vidí na videu ako je dieťa na bruchu matky a "doplazí" sa k prsníku a už to chce aj ďalšia a za chvíľu je to "moderné" a k životu matky a dieťaťa neskutočne nevyhnutné a potrebné - to je celé o čom tieto "caviky" okolo jednej normálnej a prirodzenej veci ako je pôrod je......No pos..me sa všetci - ty nechceš rodiť inak len podľa tvojich predstáv - prajem ti aby ti to tak vyšlo -aby si nepotrebovala nejakú tú "hnusnú slovenskú pôrodnicu" a jej personál....
Sa fakt musíš nudiť, žena, keď nič iné na MD nerobíš len študuješ zahraničné zdroje a múdre knihy o pôrodoch.....Mať tvoje problémy a ministrov plat.....😀

sam2
24. nov 2016

@sardinka336 no co uz, asi som mimo, ale ze uplne... k tomu aby som svoje dieta milovala ja ziadne somariny, co si niekto vymyslel a teraz sa v kute niekde smeje, nepotrebujem... lubila som ho od tych dvoch // ....

sam2
24. nov 2016

@evittam amen 😬

moni244
24. nov 2016

@laurika1517 vidím, že tú svoju jedinú pravdu prezentuješ aj tu, čo tak nechať ostatných, nech si majú, čo chcú?

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Jáááj, tak už je to naozaj jasné - mamila.sk?!!! To sú tie tvoje zahraničné a ničím nespochybniteľné zdroje?! To sú tie super najnovšie a aktuálne informácie? 😀 Tak tento web je len čistý "dojčoweb" kde ti poradia dojčiť za každých okolností - či piješ, fetuješ, droguješ a podobne - odtiaľ by som nevolala ani upratovačke (ak nejakú majú) a nie to ešte nejakej akože laktačnej poradkyni s víkendovým kurzom v Tatrách.
A moje dieťa neprišlo o žiadny sací reflex kvôli pár minútam bezo mňa - asi tomu neuveríš.....

sam2
24. nov 2016

@evittam ani tvoje? Ani moje. Ty gratulujme si, mame super deti 😂😂😂

sono2
24. nov 2016

@sardinka336 v Rakúsku jednoducho nestrihaju. Povedala mi to aj moja doktorka, rodim V Rakúsku, žijem tu. Len pri ohrození dieťaťa. Nechajú radšej roztrhnúť, že sa to lepšie hojí. A pri 6cm jej epi nedá nikto od 4G je neskoro.
Záver- Slovenky sa trepú do Rakúska, nezistia si popredu A potom píšu siahlodlhe svedectvá. Ja len reakciu, nič proti tebe.

sardinka336
24. nov 2016

@evittam presne tak, prepišťaná volenciérka... 😀 😀 😀 sak nech rodi aj na poli ked chce ale to ziadna na to nema gule - lebo byva v panelaku chudatenko. Tam v UK si ten bazenik napustila aj v bytovke a rodila....no ale tato dobra duša berie ohlad na susedov. 😀
No to video som videla aj ja....a ked sa nedoplaziš tak ,,nic nebude,, chudak decko, ja som si deti prilozila a stiskala v naruči cely den, zobrali na vysetrenia a som tomu rada.....dcerke uz na druhy den zistili ,,metatarsus varus,, vbočenu nozičku (ja som si to vobec nevšimla) prišla za mnou ortopedka na izbu, rehabilitačna a po navrate domov kratko nosila ortezku aby sa nozka vyrovnala. Hned sa to podchytilo a dnes uz to ma ok.
Svagrinej tiez malemu zistili niečo so srdiečkom pri tej prehliadke čo tam bábätkám robia a hned ich viezli do detskeho kardiocentra sanitkou.

evittam
24. nov 2016

@sam2 No, tak to určite máme - teda aspoň ja - prežila som bez MK a jeho rád či si môžem počas dojčenia alebo tehotenstva napríklad prdnúť alebo neviem čo a ani som nečítala žiadnu zahraničnú odbornú literatúru a moje dieťa sa normálne prirodzene narodilo na SVK a to ešte v štátnej pôrodnici - fakt neskutočné. Normálne aj ja tomu za chvíľu prestanem asi veriť. 😀 😀 😀

evittam
24. nov 2016

@sardinka336 Nooo, a ak náhodou budeš mať menej mlieka a nebudeš celý deň chodiť s dieťaťom holatá po byte, telo na telo a furt prsník v jeho ústach - tak "zbohom".....To dieťa bude mať celoživotné následky.....

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Hmmm, tak mne syna odniesli na tých pár minút, dcérku som videla až po niekoľkých hodinách - a asi tiež neuveríš (po prečítaní ničím nespochybniteľných informácii), že môj vzťah k deťom je rovnaký. 😉

laurika1517
24. nov 2016

@evittam mam ti teda pracne skenovat napr knihu Porod a buducnost Homo sapiens od M. Odenta??? pozri ak tebe nevadilo ze ti na dieta siahaju hned po narodeni cudzi ludia, tak je to tvoja vec. mne by to vadilo ked to nie je nutne. tak som ho chcela mat ib pri sebe, bez toho aby ho niekto natahoval a vazil ako zabu hned ako vylezie z brucha. nevidim vyznam v tom 10min po porode posielat sms s vahou a dlzkou. ja som si dve hodiny kludne na tieto cisla pockala a potom si ho odvazila sama. preco by to mal robit niekto cudzi...

sardinka336
24. nov 2016

@sono2 podla mna sa rezna rana hoji lepšie ako tržná...ale budiš...ani mne na 6cm nedali EPI, dostala som do zily nejaky Buscopan alebo niečo na krče. Proste ja som mala lekara čo aktivne mi pomahal a nekukal ako sova ze sa trapim. Samozrejme iny kraj iny mrav. Ved tam zeny do toho slavneho Hainburgu idu ze chcu prirodzene porody tak nech si to uziju ,,se vším všudy,.

sam2
24. nov 2016

@evittam ja som mk objavila ked maly maly asi 6m. Fakt, normalne mlada mama (26r) a porodila som bez kona, aj som si vybavicku zriadila bez kona, aj som sa stravovala v tehotenstve bez kona, aj som si farbila vlasy, lakovala nechty... a teraz pride gool: necitala som ziadnu zahranicnu, slovensku a neviem aku odbornu literaturu. Ked som nemala jasno spytala som som mojej gynekologicky, napr. Ja som si tehotenstvo jednoducho uzivala, a aj prvych 6m. A potom som objavila kona. A tu som sa dozvedela, ze som vlastne strasna mater 😂🙈

laurika1517
24. nov 2016

@evittam to je fascinujue ze vacsina matiek mo vzdy tvrdila ze ku kazdemu dietatu ma specificky vztah a ani s jednym nema uplne rovnaky vztah... ale to je jedno, ja som nikdy nenapisala ze tie matky deti nemiluju, iba ze maju v nieco iny vztah. to je cele

laurika1517
24. nov 2016

@sardinka336 az na to ze nadrhnutie sa lepsie hoji ako nastrihnutie... ale budis. ja som strihat nechcela, naco, cvicila som s balonikom, striaht nebolo treba.

evittam
24. nov 2016

@sam2 Asi tak - čistá fanatička. No vieš, to je zase jedna z tých (je ich tu zopár) čo ak dieťa nekojíš do minimálne 5 rokov a to na požiadanie, nespíš s ním v spoločnej posteli tiež aspoň tak dlho, nebodaj ho nenosíš do neviem kedy, tak už si nie si taká dobrá matka ako ona a proste tvoje deti prišli o neviem čo a určite nemáš s nimi taký vzťah ako ona a podobne -veď to poznáš - "supermatky".... 😉

sam2
24. nov 2016

@laurika1517 ako ty mozes vediet, ze zeny, ktore nezazili ten slavny dvojhodinovy bonding maju iny vztah ako tie ktore ho zazili?
Ty vidis do kazdeho vztahu matka-dieta? Ty si vseved? Ze si toto dovolis tvrdit? To je take iste, akoby som ja tvrdila, ze vsetky matky MUSIA milovat svoje dieta.. a vsetky vieme, ze to nie je pravda...

sam2
24. nov 2016

Este by ma zaujimalo v com je ten vztah "iny"

janinah
24. nov 2016

@sono2 že roztrhnutá rana sa hojí lepšie ako strihaná je totálny blud,robím na oper. sále,tak o tom niečo viem....všeobecne treba používať zdravý sedliacky rozum...
@laurika1517 odvážila si si ho sama? predpokladám,že si pritom neležala... o popôrodnom kolapse si počula? zatočí sa ti v hlave,zotmie pred očami a padáš...a mať pri tom dieťa v rukách...juj,.ani na to nemyslím...

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Nie, nerob si starosti - naozaj - nič mi nemusíš skenovať - ja neviem ty si to ešte stále nepochopila?! Mňa nezaujíma žiadna tvoja kniha od neviem koho - no nech je aj od neviem akého odborníka - na čo ju mám čítať? Ja som porodila tak ako som si predstavovala a naozaj mi tých pár minút nevadilo. A teda ty si ideš dieťa aj sama vybrať keď budeš rodiť?! Dávaj pozor nech sa ho nikto nechytí a nebodaj teba. Vieš čo fakt - toto už hraničí so zdravým rozumom - veď choď do lesa, čupni si ku stromu a tam poroď - nikto sa ťa ani nechytí, ani tvojho dieťaťa a budeš mať perfektný bonding podľa tvojich predstáv. Veľa šťastia.

evittam
24. nov 2016

@sam2 😀 😀 😀 No veď ja presne ako ty - ale až pri druhej dcérke - fakt neviem ako je to možné..... 😉

sardinka336
24. nov 2016

@laurika1517 to ti kde povedali na mamile? Kazdy chirurg ti povie ze rezna rana sa zašiva lepšie ako trzna - čo ma nepravidelne okraje, strapkate...tak netaraj.

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Zrazu splietaš niečo iné - najskôr tvrdíš, že k dieťaťu ktoré ti hneď priložia a neodnesú ako to čo áno máš úplne iný vzťah a potom to zrazu ideš zohľadňovať v štýle, že ku každému dieťaťu máš iný vzťah ......Jasné, že mám v niečom iný vzťah so synom, ktorý ma 9 rokov ako s dcérkou, ktorá má 3 ale milujem ich na rovnako - a je úplne jedno či som syna videla a mala hneď pri sebe a dcéru až po niekoľkých hodinách. Už tu splietaš dve na tri.....Kašli na to .... 😉

laurika1517
24. nov 2016

@janinah dve hodiny po porode ma predsa porodna asistetnka normalne poslala do sprchy... a zaidnym klapsom ma nestrasila, potom som sama isla na izbu a uz ma nikto nesprevadzal. a isla som s dietatom na rukach. keby mi nikto bol tvrdil ze je nutne napr ze ma odvezu na voziku tak kludne sa odviest necham aby som teda neodpadla. ale mne bolo dobre a nikto mi nic take nanavrhol. skratka som nafasovala dieta a hotovo. a prezili sme :D

sam2
24. nov 2016

@sardinka336 coby nevedela, vsak si to precitala v odbornej literature. Ale nie v tej slovenskej, lebo tie su naprd. V zahranicnej. A ked to tam napisali, tak to je pravda 🙈

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 A ja som s ničím necvičila a tiež nemám ani nástrih ani nie som natrhnutá....A zase jedna ďalšia volovina pre budúce mamičky - pchať si do ....balóniky.....

laurika1517
24. nov 2016

@sardinka336 zasiva sa lepsie rezna...ale hoji sa lepsie trzna... ale pozri to je jedno...ved teda nezaujima co pisu blbi zahranicni lekari...pre teba je dolezite co robia slovenski lekari aj ked niekolko nsobne presahuju odporucene % co sa tyka nastrihov...kasli na to...zi si v idealnej realite kde najlepsie porodnictvo je na slovensku a vsade indesu blbci co nechaju zenu trpiet