Široký pošvový vchod mesiac po pôrode
Ahojte, mate niektora problem so sirokym posv. vchodom po porode v suvislosti s nastrihom hradze?
Som mesiac po porode a trapi ma tento problem. Najprv som si pri pohlade do zrkadla myslela, ze je to roztahane porodom a ze sa to casom "scvrkne", lenze ono sa to vobec nezuzuje. Navyse mam pocit prilisnej "otvorenosti", citim, ze tam mam velku dieru a co som sa rozpravala s kamaratkami, ziadna taketo pocity po porode nemala. Zatial su to len moje laicke dohady, ale uz teraz mam velke obavy, co na to povie lekar na kontrole po sestonedeli a ked sa mi to potvrdi, ake to bude mat pre mna nasledky ☹
Navyse, nedalo mi to a zacala som nieco o tom hladat na nete. Na svk strankach som nic take nenasla, ale na zahranicnych strankach ano.
Spominaju to prave v suvislosti s epiziotomiou... pri pohlade do zrkadla sa mi ukaze presne takyto obrazok, ako vidiet tu: http://www.lvratlanta.com/perineoplasty.php#
Mali ste niektora tento problem? Riesili ste to nejako? Dakujem
Ja ti poviem takto mám za sebou dva vag pôrody prvý pred skoro 4 rokmi dcérka 50cm a 3390g nastrihnuta bo na Slovensku sa tak(inak šuška bezo zmeny) druhý pôrod pred rokom 4050g a 53cm bez nástroju a natrhnutia (pôrod v zahraničí) a šušká bezo zmeny mám 27 a nemám dojem žeby sa mi pôrodmi nejak zmenila ani muž si to nemysli
@lusinda1989 super,ach je to tazke
@sensen12 .. no podla mna riesis blbosti a tvoj partner neuraz sa ale tiez budte radi a teste sa s dietatka je to dar, ktory zial nezazije kazda zena a nie ci budes mat z "onej" langos alebo nie 😂 ja vyzeram tam dole tak ako pred porodom. Horsie je brusko .. strije 😉😉 kazda zena je ina a ma iny pribeh porodu aj tehotenstva. To ze tvoja mama to mala tak neznamena ze aj ty. Mimochodom nechapem zd pred svojimi detmi otrca prirodzenie .. cudne. Su ovela vacsie problemy ako tu pises..
@candii no uplne normalne moja matka povie,ze je to jej byt a doma si moze a bude chodit po byte ako chce,a ano je to jedno aky porod hlavne zdrave mimi,ale zit od 35 bez sexu kvoli tomu,ze su pschicke ci fyzicke nasledky z toho a poznam aj pripady,ze sa rozisli,ci rozviedli kvoli tomu,je teda dost drsne
@sensen12 tak to mate huste doma teda 😂 .. no tak to pocujem (citam) prvy krat. Viem ze sa stalo ze zenu lekar zasil prilis uzko a potom mala bolestivy styk ale samozrejme v tejto dobe sa da vsetko spravit. Aj ist na plastiku kludne. Na sekciu musis mat indikaciu, lekari dost tlacia na prirodzene porody. A poznam pripady kde zena aj mala indikaciu a musela porodit prirodzene.. lebo porodnik nechcel robit sekciu. Snad vsetko dobre dopadne ci uz porodis tak ci tak a verim ze nasledky nebudes mat ziadne ..
@candii praveze mam uz jednu sekciu za sebou a teraz dr,ze bude normal,sekcia bola vtedy len kvoli nespravnemu natoceniu hlavicky,a teraz som len riesila,ze ci ist teda normalne,no a dnes do mna huci chlap tie svoje vtipy a este pred hodinou,dosiel,ze co som oduta,ci nepoznam vtipy,no takze uz ma aj naladaa odhodlanie porodit normal,aspon to skusit prechadza...a zial,u nas doma,to tak mati vzdy robila a robi dodnes,ci niekto chce,ci nechce verit a to este nebudem pisat dalej,vostvara...ale zbytocne to je,zial uz len to,ze mi vola sestra vcera,ze ma hysak,ze ona rodit inac ako cisarskym nebude a ze ju nezaujimaju ani nikoho nazory,ze jej staci,co videla doma a pocula od kamosiek,tak uz som teraz rezignovala,bude ak bude,v najhorsom budem zit bez sexu od 35,vsak su aj horsie veci,co uz
Teraz fakt budem zlá, ale kazdu taku, čo rieši ake ma pysky povinne poslat na detsku onkologiu alebo niekde na LDCháčko..nech sa spamätá čo rieši za sprostosti. Prípadne na 8 a pl hodiny k pásu a taketo prizemnosti riešiť nebude. Tato spoločnost ide rapidne dole vodou. Kult tela, krásy a mladosti naozaj zatemnuje rozum.
A pride mi maximálne vadné, neestetické a nehygienické aby som sedela doma na gauči s holou ,,pučou,, kde sa zrejme uz ,,tanky mozu otáčať,, a kazdy sa tam moze pozriet ako do vykladu...deti, manzel, manzelia mojich dcer....Asi si dotyčna niečo dokazuje....Ja sa teda tiez doma neskryvam pri prezliekani ale čo je vela to je vela.
Ze langoše z miletičky...asi jej ich stary pri orále vytahal....čo k tomu dodat, fakt. vysvetlovat zenám ze hladiny estrogenov klesaju, elasticita sa straca...je zbytočne.Treba sa koli tomu rozist bo je to trauma na cely zivot.
@sardinka335 no je to tak,inac na detskej onko som rok robila,ale zivot bez sexu je tiez drsny
@sardinka335 este doplnim,ze ano od detstva nam matka rozpravala,ze sex je hnus,ze nech si to pchaju aj do nosa a ze je vsetko hnus,ona od 40 nemala sex,s mojim fotrom ziju lebo cirkev,a ano,chodi a bude chodit po byte ako chce a ver,ze slovo jej povedat a posle do p kazdeho,a my so sestrou si to teraz akoze klepkame,ze pohoooodaaaa
@sensen12 a prečo tam s nou byvaš? Nemáš vlastnu domacnost?
@sardinka335 nie nebyvam 10 rokov,stavi ze som dosla na navstevu a mam dost
@sensen12 toto nemoze byt skutocne, lebo ak si rok pracovala na detskej onkologii, tak nemozes pisat to, co tu pises..vies co, chapem zeny, ktore maju s tym problem, ze ich to trapi, ci uz po "funkcnej" alebo estetickej stranke, urcite to nie je nic prijemne...vacsina aj tak pise, ze po istom case sa to upravilo, ci vyrazne zlepsilo aj samo...co nechapem je, naco sa tym trapit popredu? Preco by si nemohla mat po porode uz vobec sex...to ostatne zeny, co rodili prirodzene, uz tiez nemaju sex? kolko zien porodi bez hrozostrasnych nasledkov a "langosov" a "usianiek" a neviem coho este..A neviem, co to mas za muza, ked ho najviac trapi vzhlad Tvojej "buchty" ci ako to nazyvas...Ja som rodila tiez cisarskym, lebo som musela, uvidime, ako to bude teraz, ale jedine, co ma trapi je, aby sme to obaja aj s dietatom prezili v zdravi...cisarsky tu nie je pre srandu kralikov, o tom, ci je potrebny, by mal rozhodovat vylucne lekar a nie pacientka....
@petra3312 tak tak,robila som na onko a ver,ze ja dokazem rozanalyzovat vsetko na svete,ze stiham absolutne vsetko,no sex raz do mesiaca sa da,super,ak je aspon raz,ked teraz bol raz,potom uz bude urcite raz do roka,a ano,to je jeho humor,dnesja ma zabavu,ze nech nerodim normalne ale cisarskym a ze budem to tam mat ok,a jak citam na inych forach,same maste,kremy,repiky,no hororrrr ked som to precitals
@petra3312 a trapi to strasne vela zien,dokonca sa pekne fozbedam,kolke sli na plastiky,takze keby ich to netrapilo,tak by na plastiky nesli a vobec sa s tym nemam s kym bavit a nechci vedet,co mi chlap keca,ze nech napis na mk otazku,ze kolke maju langose ala mileticka a strasne sa bavi na tom a ze nepoznam humor,keby sa dnes nenavazal tak tu nepisem,ale uz ho to drzi dlho a dnes ked zacal ze usianku a ze neeboj,nebudes mat langose ale len dolky,tak som nevedela,ze co uz mam od zufalstva robit
@sensen12 tak necitaj ziadne horory, mam kamosky po lahkych, tazsich aj cisarskych porodoch, az na jednu sa ani jedna nestazovala na nasledky "po"...aj ta jedna hovorila o bolesti pri styku a nie o vytahanej vagine, lekar povedal, ze to vyriesia pri druhou porode....ked ma muz sproste vtipy, tak ho tiez odbi nejakym trapnym vtipom, neboj sa, on sa ani nenazda, prejde par rokov, tiez uz nebude taky Casanova a bude rad, ze bude vobec schopny raz za cas niekde zastrcit...
Presne tak, nech sa tvoj stary pozrie na toho svojho vtaka ohnivaka, ovisáka.......to je fakt homor bavit sa na nie na ,,cudzí účet,, ale na ,,cudzí pohlavny organ,, a aby som koli tomu isla na cisarsky tak to mi naozaj hlava nebere. Panenska blana mu nechyba? Sice ked ho sex nebavi tak načo. A je to naozaj povrchny človek, ktoremu ide o to aby partnerka dobre vyzerala - no holt to bude mat z roka na rok tažšie, lebo čas nezastavi. Fakt kde na takýchto chlapov chodite?
Maste, kremy a repiky mozu kludne nastať aj po sekcii, tiez to nie je nič vynimočne. Znama dokonca mala krátko vyvod nakolko rana jej začala hnisat atd....takze mozno ,,chamajdu,, bude mat ok, ale brucho, kto vie. Ako to dopadne nikto nikdy dopredu nevie.
@sardinka335 vsak to,ze nikto nevie,dnes vtipkoval cely den,a ze ja nemam zmysel pre humor a co to prezivam a uz to slo,a to som bola naladena na vag porod a po cisarskom a teraz toto,nemam sa s kym o tom bavit
@sardinka335 inac je pracovity,porobi,vybavi,kupi,zozenie,ale sex ho nefonuti nikto na svete,max rax do mesuaca,esteze si vieme niektore vypocitat plodne dni a o detailoch ala sex,ci porod sa nebude,podotykam bebude bavit,povie max,ze nemam zmysel pre humor
@sensen12 tak ale čo na toto povedat? Lubim svojho muža a vazim si ho, a nikdy by som pre neho nechcela riskantnejší zakrok akym brušna operacia je len koli estetike. Z mojho pohladu láska nie je to, ze druhého pretváram na svoj obraz aby mojmu oku lahodil. Moj muž ma operovane koleno, jazvy, ked má horší den tak kríva ako Joffrey de Peirac a čo teraz? Sa pojdeme rozvádzat koli tomu? Komu by sa uz len páčil ,,pajdavý,, chlap nie? Proste ine veci su pre nás dolezite. Ty si zial poznačena aj rodinným prostredím, excentricku matkou, partnera si si tiez našla takeho na moj vkus ,,zvlaštneho,, takže jedine čo mozeš je naozaj len sa vykecat a naučit sa usmievat na tento druh humoru. Ludi neprerobíš...
@sardinka335 tak tak,ja viem,kazdy mi to poved,vykecaj sa,partner sa nerozvefie,nic,pomoze cokolvek,ale sex je pre neho zabity cas a vzdy povie,ze vztsh nie je len o sexe a tym vsetko skoncilo a ze jemu staci maaaax rax do mesiaca,nukdy som ho ineho nepoznala,vzdy pride skoro domov,vsade so mnou,ale sex,objatie,ho absolutne nezaujima,najprv mi to imponovalo,ze aspon nie je nejaky ditera,co len sex,jak x chlapov a teraz po vag porode,uz si asi budem len casopisy pozerat,alebo skoncim ako on,zivot bez sexu proste
@sensen12 Ty sa nic neboj, aj po porode budes vyzerat dobre, niekoho to stoji viac namahy, ale vzdy sa to da! A ked chlap nechce mat s Tebou sex, tak naco sa Ti tam pozera??? Ved to si zasa nepredstavuj, ze budes za sebou tahat pysky...maximalne to uvidis Ty a Tvoj muz, nikto iny...keby to uz ozaj tak hrozne dopadlo, vzdy sa to da napravit...takymito vecami sa fakt nestresuj...Este jedna vec, keby ma muz takto trapil a pritom doma revem kvoli tomu, ze nechce mat so mnou sex, tak by som mu asi velmi ustipacne odpovedala
@petra3312 no lenze ja som strasne submisuvna a neviem mu odpovedat vtipne,pre rodinu spravil a robi vsetko,skoci ked zavolam,ale s intimnistami ho nemozem obtazovat,vzdy povie,ze nemam zmysel pre humor a je vsetko vybavene,no co uz... asi je to jedno,ako porodi zena,len nech je mimi ok
@sensen12 sex ho nebaví, tak vtipkuje na tvoj účet, aby sa sexu po langošoch mohol striasť úplne. A ty mu na to chceš skočiť. Mať chlapa, ktorého nebaví sex, tak ma vôbec, ale vôbec netrápi, čo budem mať medzi nohami. On ťa len chystá na to, že po pôrode ho neprinútiš ani na raz mesačne a ty budeš na vine, lebo máš langoše. Ó aké trápne 😝
@0silvia0 asi tak....bych mu povedala svoje, že čo rieši pysky, ked aj tak sex nechce. A sorry ale mi pride divne aby predpokladam mlady chlap uplne, ale ze uplne odmietal sex, intimnosti.....to tiez nebude v ,,porádečku,,.

@sue no mozes sa smiat,ale ano,je to tak a dokonca aj ine rodiny yo robia a by si sa divila,co som sa aj jadivila,ze aj dospela dcera deti sa prehanaju pred rodicmi nahe a to napr.pracuje ista rodina v uk a mamina vyse 45 robi ucitelku v skolke a len medzi recou,ze a nase dcera sa vyzlece pred tv a ide do vany,cesi su to dokonca,takze tak