icon

Sú tu tehotné, ktoré to až tak neprežívajú?

kamanima
11. mar 2014

Ste tu ženy, ktoré neriešite detaily pred pôrodom, s výbavičkou, kojením, skrátka nerozoberáte hodinu jeden dudel, etc. Niekto, kto to necháva na prírodu. Lebo ked tu čítam fóra.... uf

Strana
z2
grossmann
11. mar 2014

Ako neda sa neriesit vobec, ale ja som riesila triezvo a len zakladne veci...

strihalka
11. mar 2014

Fora jsou od toho.....cize ked to nechces rozebirat, a chces vse nechat na prirodu asi bych nebola tu na verejnem fore, ale nekde v lese na prochazce🙂

adeli79
11. mar 2014

pri prvom sa to vacsinou riesi najviac. a pri tom tretom uz skoro vobec. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ale vybavicku asi zaobstarat treba. no netreba o tom viest nekonecne rozhovory. 😎

afrika
11. mar 2014

predsa v diskusii o napr. tehotenstve a vyberaní kočíka sa nebude riešiť to, čo sa ide variť..nie??? ak sa to niekomu nepáči, netreba také diskusie navštevovať..... môj názor.... prajem všetko dobré 🙂

gretocka
11. mar 2014

@kamanim neviem ci zodpovedam pojmu "az tak neprezivala" ale veci som kupovala postupne ked som nieco zaujimave videla. Sla som okrem kvality dost vyrazne aj po cene a teda nehrozili ziadne modne vychytavky, kocik obycajny polsky, postielka zakladna Ikea a tak - s manzelom sme si vzdy vypisali ocakavania, co ma dana vec splnat a potom hladali najlepsi pomer kvalita/cena
.... kojenie som dopredu v podstatne neriesila vobec, po porode mi maleho hned nedoniesli, lebo sme boli predcasne, takze pocas prvych dvoch dni ked som nebola pri nom som sa poprechadzala popri nastenkach a precitala si informacie. Predporodnu pripravu som nestihla, cvicenie som ani neplanovala....

Po narodeni maleho to vsetko akosi plynulo a ked prisiel nejaky problem, pozrela som co hovoria fora, porovnala to so zdravym rozumom, radami maminy a svokry a ak bolo nieco vaznejsie, opytala som sa pediatricky. Ale ziadne dlhe hodiny....
A teraz pri dcerke to uz vobec nebol cas v tehotenstve nad niecim sa zamyslat... toto tehotensvo mi prebehlo tak rychlo, ze som sa ani nestihla spamatat z dvoch ciarok a uz som ju drzala v naruci 🙂

davita
11. mar 2014

o Bóóóóže!!! kde si bola, ked som bola tehu ja??? drzim ti palce, tu sa total vsetko preziva 😉 , ale v zaujme spravodlivosti, najdes tu aj neprežívačky a aj nakoniec, mozno aj ty budes mat obcas chvilku, kedy budes chciet aj ty sa vypisat z niecoho ... kazdopadne, ak vies selektovat, najdes tu velky kopec inspirativnych prispevkov a velmi vela info, ktore tu niekto spomenie, zaujmu ta a sam si ku tomu nacitas 🙂 ... prajem ti pekne tehu, a 🙂 stastnu ruku pri otvarani tem a najdeni novych kontaktov a mozno aj priatelstiev 🙂

snopkulka
11. mar 2014

😀 😀 😀 viem, o čom píšeš 😀 😀 😀 niektoré si myslia, že nikdy iná nerodila, len ony budú 😀 😀 😀

alenka0
11. mar 2014

Ja som nič neriešila a každý sa má pýtal či ja vôbec nie som v strese. A sranda je, že každý deň mi niekto vola či už??? A mojej malej sa nechce ísť na svet 😝
Mám pocit, že rodina je vo väčšom strese ako ja..

sarah27
11. mar 2014

presne, podla mna to tu niektore zeny az moc prezivaju, tehotne OK, ale temy typu, kto sa zacne snazilkovat tento rok v maji alebo, kto chce rodit buduci rok v oktobri, to sa mi zda psychiatricke 😀 ja budem riesit vybavicku v juni - to budem v siedmom mesiaci, lebo potom bude moc teplo a nebudem vladat, lebo sa budem viac gulat ako chodit a kocar kupim az v juli - co je moj 8.mes. a nemenim minut na vybavicku kocar- vajco, sedacku do auta , postielku ani 2000Eur, je to zbytocnost a podla mna zalezitost sezonna

ichbinich
11. mar 2014

Ja som to tiez brala a beriem vsetko s prehladom. Nesledovala som plodne dni ani lunarny kalendar, ani app v mobile, proste sme mali nechraneny sex 😉
Ked som otehotnela, prve, co som hladala, bolo, ci a kolko kavy mozem pit 😀
Postupne som sa informovala, co ako kedy treba zariadit. Citala som iba to, co ma zaujimalo, kde som predpokladala odpovede na moje otazky.
Pri dcere mi bolo dost zle, to som zase hladala tipy a triky.
Ale inak sa drzim hesla, ze tehotenstvo nie je choroba, a ze sa treba spoliehat najma na svoj cit.
A hlavne treba mat dve usi, jednym dnu a druhym von, najma na "dobremienene" rady, blbe otazky a komentare... 😉 😀

sedmokravka
11. mar 2014

@kamanima ja si myslim, ze mat prehlad nie je na skodu. a to, ze to pri tom niekto aj preziva, je podla mna uplne v poriadku. ak ta nebavi hladat co vam bude vyhovovat, aka je vyhoda/nevyhoda sportaku, golfaca, sklenenej ci umelej flasky, cumla zrezaneho, nezrezaneho, satka ci nosic, perinka ci zavinovacka, prva mrkva ci zemiak, nechat babo plakat alebo nie atd atd ... asi mas vo veciach jasno, vybavicku davno doma (neviem ci vybratu sama) proste zeny toto bavi, ochvilu sa im zastavi na isty cas zivot, pokial si myslis, ze sa da do toho len tak vhupnut a riesit veci za pochodu, tak ok, skus to ale bez stresu, velakrat treba riesit veci rychle a hlavne pri novorodencoch 😎

sissy27
11. mar 2014

ja tiež občas len žasnem, ale si tak v duchu hovorím, že asi starnem... keď som bola ja tehotná,tak internet nebol taká samozrejmosť ako dnes (asi som fakt stará, čo? 😅 ), z blízkych kamošiek som bola asi prvá tehoška, a teda fakt som fungovala prakticky až do pôrodu úplne normálne, chodila do práce, s kamoškami na kávu, na nákupy, športovať, do kina, v lete k vode, ku kaderníčke... jediné, čo bolo mimo bežný program ako pred tehu boli teda poradne 😀 neriešila som, či môžem stáť pri kopírke (včerajšia téma, ktorá teda dojala až k slzám 😅 ), či môžem jesť to alebo ono... proste som bola tehotná, tak ako milióny predomnou a ďalšie milióny po mne...kočík som kúpila aký sa mi páčil a zmestil do peňaženky, vlastne som to neriešila s nikým, výbavu tak isto, a všetko tak nejak za pochodu, priebežne... dodnes tehotenstvo nepovažujem za nejaký mimoriadny stav (pokiaľ nie je rizikové, samozrejme) a občas len nechápavo krútim hlavou, k čomu všetkému je potrebná asistencia verejnosti... lebo niektoré ani len vlastný cyklus nemajú súkromný, ale všéééééééétko hneď treba analyzovať, najlepšie do detailov a s cudzími... holt, na toto som stará 😅

mariposita
11. mar 2014

Jasne, ze su aj take. Ale to su vacsinou zeny, kotre cakaju druhe, tretie, stvrte, atd. dieta 🙂 Ja tiez moje druhe tehotenstvo az tak neprezivam, ale zas na druhej strane je dobre mat prehlad co a ako. Myslim, ze vela veci viem z prveho tehotenstva a zaklad vybavicky mam po prvom dietati. A hlavne pri malom dietati sa neda prezivat az tak to tehotenstvo..... ja sa hlavne modlim, nech nemam pocas tehotenstva ziadne kompilakcie a nech mozem az do porodu malu vlacit na rukach, robit nakupy, starat sa o domacnost atd. Proste nebyt odkazana na druhych a neukracovat starsie dieta o svoju pozornost.

simca06022011
11. mar 2014

moja.. ja som cez tehu ani len nevedela o nejakom koniku, chodila som do prace, neriesila som nic.. neriesila som poradnu, neriesila som vysetrenia, ani normalnost/nenormalnost priznakov, ani porodnice, nefotila som si brucho, tehotenske testy... a ked som sa uz s 1r+ dcerkou dozvedela o koniku, prisla som na to, ze som mala stastne obdobie, ked to tak bolo. Citat tie vsetky problemy, strachy, rizika... Kocik sa objednaval pomaly cestou do porodnice, postielka prisla az ked som z nej mala odist 🙂 Oblecenie zakladne som kupovala cestou s beznymi nakupmi. Tesila som sa, ale jedine co ma trapilo, ci bude ok sono, vysledky... nikde som to nerozoberala 🙂 Jedine co som riesila bolo ako stihnut vsetku pracu, pripravit uzavierky atd, aby "ked ma odvezu" som uz nemusela robit nic a mala zariadeny tok vsetkych dokumentov a dokladov ku mne domov 🙂

monciky
11. mar 2014

@sissy27
napisala si mi z duse🙂

acer11
11. mar 2014

😀 dobreeee 😀

miskakyska
11. mar 2014

😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
niekto rieši predpôrodnú prípravu a veci súvisiace s malým dieťatkom
a niekto zas rieši ,čo druhé riešia..noooo 😝 😀 to máš tak
ani - ani

celasapremenim
11. mar 2014

vieteco, keby som sa pri prvom nezaujimala, nevedela by som napr dojcit 🙂 uplne urcite
a to som aj studovala aj pracovala a stihla som sa aj zaujimat

lucymk
11. mar 2014

pri prvom tehu som ani nevedela,ze mk vôbec egzistuje .prezila som krasne cele tehotenstvo a kupila si taku vybavicku ktora sa mne pacila. pri druhom tehu som od zaciatku studovala mk a zbytocne som mala stoho len stresi.je pravda,ze som mala aj komplikacie a uz som aj vedela co ma caka ,tak jasne ze vtedy ten strach bol

zabka79
11. mar 2014

Nuž komu sa podarí otehotnieť bez problémov a nemá žiadne bolesti, nepríjemné pocity, ani problémy a všetky výsledky sú vždy bezchybné JE JEDNODUCHÉ to neriešiť a žiť si spokojne aj v tehotenstve a potom sa tu pohoršovať nad ženami ktoré sú úzkostlivé. Toto ozaj môže riešiť iba žena čo jej vždy všetko išlo ako masle a nedokáže pochopiť že sú aj ženy ktoré sa ťažko dopracujú k bábätku, majú zlé predchádzajúce skúsenosti, či nedajbože úmrtia, alebo ich lekárske výsledky neveštia nič dobré No a potom to tu rozoberajú lebo to nemajú s kým rozoberať. Partner doma je celkom mimo, z doktorov treba všetko páčiť lebo sami od seba nič dokopy nepovedia a kamarátky buď deti nemajú vôbec alebo už ich majú odrastené a tejto téme sú ďaleko vzdialené.

mravvcek
11. mar 2014

Kazdy sme nejaki, ked niekto otehotnie po dlhych rokoch snazenia a po viacerych neuspesnych tehotenstvach preco by nemohol riesit kazdu somarinku, ci taka plienka alebo onaka, ci take pichnutie alebo pohyby. Treba respektovat duhych a pokial neublizuju ostatnym okolo seba ved nech sa vytesuju nech riesia. Tolerancia je pekne slovo. A ked to niekomu vadi nch nechodi na fora...ktore podla mna su hlavne na to, riesit "vsetko" a mimochodom ak sa mi nepaci tema neklikam na nu.

nikush
11. mar 2014

Tu nejde o to ako co ktora z nas preziva ale o to, ze sa obcas cloveku rozum zastavi nad niektorymi temami. Boze ved mame aj vlastny sedliacky rozum.

standu
11. mar 2014

Zasa uf, akoze celkom neriesit...myslim, ze teda vybavicku etc riesit velmi netreba, otazky typu kolko flasticiek a fotecky albumiky ze 1000 fotiek bodyniek podbradnickov plienok teplomerov do vody odsavaciek a podobnych casto zbytocnosti nemusim, ale myslim, ze zena sa ma pripravit na porod a dojcenie vopred najlepsie ako sa da. pri prvej dcere som take veci neriesila, pri druhej uz hej a plus skusenosti z prveho porodu pre mna znamenali lahsi a menej bolestny porod a prirodzenejsi zaciatok dojcenia. ja nemam velmi potrebu rozoberat s niekym preco pouzivam latkove plienky, preco moje dieta spi v mojej posteli, preco som si kupila kocar aky som kupila, ci mozem v tehotenstve nafarbit vlasy a podobne no ale su ludia, ktori to riesit potrebuju, bud si nie su isti, alebo proste nemaju co na robote tak budu riesit ci si maju kupit monitor dychu alebo inu zbytocnost..(samozrejme, ak je indikovany z hladiska zdravotneho stavu dietatka to je o inom) ale ked ma tema nezaujima tak necitam a nech riesi kto chce co chce ked ma s kym 😀

dankariska
11. mar 2014

:D no najviac sa mi paci odpoved istej prispievatelky a sa s nou stotoznujem, ze niekto riesi, pripravuje sa a niekto riesi, co ini riesia.

bullinka
11. mar 2014

pripravujem sa na prichod babatka, ale nebudem sa hodinu zaoberat, aky dudel, vanicku, komodu, a pod. Viem, co si mam nakupit, aku mam predstavu a podla nej sa riadim. Necham si poradit od skusenejsich, ale obcas mi tie naroky na babatka pridu prehnane. dokonca nemam rada, ked sa o tom bavim s niekym vonku, lebo potom si pridem taka zaskatulkovana. Moja debata o vybave vacsinou konci slovami, ze snazime sa vsetko pripravit.

teruskaa
11. mar 2014

mne dokážu dojať hlavne také ženy , ktoré sem dávajú fotky svojich negatívnych tehotenských testov , a seba aj všetkých okolo seba presviedčajú , že tam je " duch " , a vyžadujú toto potvrdenie od ostatných užívateliek ... to mi fakt hlava neberie a musím sa smiať ...
ja keď som zistila , že som tehotná , taky som si odfotila test - ale len preto , aby som to mohla poslať môjmu priateľovi , že čo on na to : - D a nijak moc som to neriešila - som tehotná , fajn , asi tak ako milióny žien predo mnou ... výbavičku som začala kupovať až niekedy okolo 6.mesiaca , ale tak normálne , žiadne šialené nájazdy do obchodov ... proste čo sa mi páčilo a čo som si myslela , že by sa nám mohlo hodiť , to som kúpila ... a niečo som nakúpila aj z druhej ruky , vlastne väčšinu dupačiek , body atď .. nechápem , ako niektoré ženy utratia za výbavu majland , keď niečo kúpi , rýchlo to musí vyfotiť , a okamžite sa pochváliť tu na MK , že čo už kúpili , čo majú ... čím drahšie , tým lepšie ... vedú niekoľkostranove diskusie o tom , aký monitor dychu , akú deku ......
podrobne popisujú , aké majú výtoky vrátane farby, množstva, zápachu ... poprípade im odtečie plodová voda, a prvé čo urobia je, že to sem napíšu ... a potom nasledujú fotky čerstvo narodeného bábätka, pokiaľ možno čo najviac krvavé, a podrobný opis pôrodu so všetkými detailmi, a čím drastickejšie, tým lepšie ...... nechápem takéto správanie a konanie, ale je fakt, že občas sa tu človek dosť pobaví ...: D
a ďalšiou kapitolou sú samozvané doktorky, ktoré vedia všetko oveľa lepšie, než lekári, a dávajú ostatným osvedčené "odborné" rady ... ale to už sme odbočili od témy: D

mamavera
11. mar 2014

nepatrím k ženám, ktorým sa podarilo otehotnieť na prvý šup, skôr naopak, ani k ženám s bezproblémovým tehotenstvom, ale niektoré príspevky a témy mi pripadajú naozaj choré, aj keď prihliadam na to, že na verejné fórum môže ktokoľvek napísať čokoľvek. Ale riešiť dva dni po nechránenom pohlavnom styku, či je dotyčná tehotná alebo nie, čo znamená pichnutie vpravo, vľavo a neviem ešte kde....sa len na tom bavím.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

moon1979
11. mar 2014

😀 😀 😀
raz som čítala taký popis, že aký je rozdiel medzi matkou, ktorá má jedno, dve a tri deti ...

že matka, keď má doma jedno dieťa a náhodou potrebuje odísť tak minimálne 5x do piatich minút volá, či je dieťa ok ... matka, ktorá má už dve deti a odchádza z domu, zavolá najskôr po hodine-dvoch, či je všetko ok ... matka, ktorá má doma tri deti odchádza z domu so slovami "volať, len ak bude tiecť krv a bude hroziť strata na životoch" 😀 😀 😀 😀

no a takto nejako podobne to vyzerá aj s tehotenstvom ... prvé tehotenstvo prežívajú ženy asi najintenzívnejšie, druhé už pozvolna, hlavne ak majú menší vekový rozdiel a prvé dieťa dá dosť zabrať 🙂 no a tretie a každé ďalšie tehotenstvo je už viac menej "za pochodu" 🙂

0silvia0
11. mar 2014

ja som tiež svoje tehotenstvo až tak neprežívala a nerozoberala, nemala som s kým, a dokonca som vtedy ani internet nemala, bolo to pred 13-timi rokmi. Teraz na MK často zablúdim a čudujem sa kedy to tie ženy stíhajú rozdebatovávať do detailov rôzne témy. Ja sa pamätám že som sa pri deťoch na MD nestíhala ani najesť, keď chvíľu spali tak som upratovala a varila a večer odpadávala od únavy. Neviem si predstaviť že by som stíhala sedieť pri PC, fotiť vecičky, písať komentáre atď. Dnešné matky toho stíhajú asi oveľa viac 🤐 Viem, že téma je o tehotenstve, ale nedalo mi nespomenúť 🙂

kofoluska
12. mar 2014

Ja uz teda tehotna nie som, ale tiez som to nejak neriesila. :D Skor ma ten stav obmedzoval, a neuveritelne. Nevedela som sa dockat porodu. Jednak ze uz bude maly s nami, ale aj to, ze budem zase panom svojho mocoveho mechura, prestanu ma boliet vsetky klby, vyspim sa v akejkolvek polohe....... A co sa tyka vybavy, kojenia, cumlov a neviem coho - kupovalo sa za jazdy, co poradili kamosky, neriesila som. Maly mal vsetko doma pripravene, ked sme dosli z porodnice, ale zeby som sa na tych pripravach nejak odbavovala sa neda povedat. Uspesne ma obisiel aj syndrom hniezdenia :D
A ani teraz nejako tie veci okolo neprezivam. Tesim sa z krpca, to je jasne. Ale rozhodne sa v obchode nerozplyvam nad tym, ake su tie teplaciky rozkosnucke a ake je to bodycko zlatulilinke....
Mimochodom, vsimli ste si, akonahle sa narodi dieta, 80% zien zabudne pouzivat normalne slova :D Zrazu je kasicka, lyzicocka, zemiacik, hrasocek, mrkvicka...... 😀 😀 😀 😀

Strana
z2