icon

Tlačenie pri pôrode

jankac1986
23. aug 2011

Baby zaujima ma aký dlhý čas po kontrakciách ste tlačili,kým ste porodili dieťatko..ako som si na to spomenula,ja som dostala tlaky niečo pred 15 hodinou a malá sa mi narodila o 15,35..pre mňa bol ten čas strašne vysilujúci..myslím že to bolo veľmi dlho..napíšte mi skúsenosti s vášho pôrodu,bol kratší??

halienka
23. aug 2011

Babky, panebože, to si ani neviem predstaviť, že tlačiť 2 alebo 3 hodiny 😕 to muselo byť strašné a sa čudujem, že si lekári myslia, že keď ženu nechajú takto dlho tlačiť, že to dieťa nakoniec predsa len sama vytlačí 😕 Ja som prvorodička a keď mi sestrička povedala, že ideme tlačiť, tak mi povedala, že na každú kontrakciu mám trikrát zalačiť, nadýchnuť sa, zavrieť oči a tlačiť...no ja som si v duchu povedala, že nehrozí aby som vydržala tlačiť pol hodinu, takže musím hneď do toho tlačenia dať všetko až za hranicu mojich síl...a tak aj bolo, prvá konrakcia, 3 zatlačenia, druhá kontrakcia, ďalšie tri a malá bola vonku...mala som síce hemoroid ako šlak a dávala som sa zospodu dohromady 3 týždne, ale chvalabohu dlho som sa pri tlačení netrápila... 😝 🙂

bobocka
23. aug 2011

@gabuci tym casom hore dole myslim 1-3min.okolo 10min to tacenie bolo(pus minus tie 1-3min). a maly sa narodil presne 5:13 rano.cas narodenia samozrejme viem,no to kedy sme tlacit sli neviem,nikde som tam hodiny nevidela a ani som ich nehladala,lebo ma dilinkovia napichli na oxy a to som uz nevedela nic.to bola hruznica.dovtedy pohoda.ale tak odhadom si myslim,ze to bolo tych 10min cca.potlacila som 8-10x asi. a kontrakcie boli dost casto po sebe,takze to casovo aj sedi. 🙂

adrianai
23. aug 2011

moja malá bola na 3 vytlačenia vonku,ale je pravda, že mi aj sestričky pomohli stlačiť brucho 😅 mala som epi, takže samotný pôrod som vôbec necítila (čo sa o kontrakciách nedá povedať 😝 ) 😉

gabuci
23. aug 2011

@bobocka ja som si myslela,že si bola v takom stave,že si to nevnímala,no na sále aj ja som mala také nástenné hodiny za hlavou čo bola stena,lekár videl na tie hodiny ked stál pri mojich nohách.Preto tak nahlas komentoval.Oxitocín aj ja poznám,pri druhom p.ale u mna to nebolo katastrofálne,nepocítila som väčšie bolesti ako pri prvom p.ale rýchlejšie,častejšie došli jedna za druhou.Ja som ti nenapísala nič v zlom,len ja som mala uši asi aj na chrbte tak som počúvala každé slovo čo tam odznelo.Hlavná vec,že sme to zvládli,že netrvalo večnosť tá bolesť a máme zdravé deturence.

bobocka
23. aug 2011

@gabuci ja som sa otvarala ukazkovo.ked som prisla do porodnice po cca 3 hodinach kontrakcii,tak som bola otvorena na 4 a potom behom hodinky som sa na dalsie 4 otvorila.kontrakcie som super predychavala,dali sa zvladnut,ziaden epidural ci ine ulavovace bolesti som nechcela. a potom ked som bola na 8,tak sestra povedala,ze ani nestihaju klystir davat,ze ideme rodit.strasne rychle to cele bolo.no a ako ma dali na kreslo,tak ma hned napichli na oxy a to sa mi v momente o 100nasobok zvysili kontrakcie,boli strasne silne a tak rychlo po sebe isli,ze som mala pocit,ze je to jedna dlhanska. a to bolo cca 10 min a potom mi povedali,ze ideme tlacit.a ja som bola tak mimo z toho oxytocinu,ze som chcela maleho uz cim skor vytlacit,lebo tie kontrakcie po oxy boli sialene.a to samotne tlacenie ako hovorim trvalo cca 10 min.musela mi sestra pomahat a aj nastrih bol.ale v pohode.tu sme stastni ,zdravi 🙂 ale druhy porod uz iny bude.musi.niektore ukony su rutinne a zbytocne a ako druhorodicka uz budem skusenejsia a hlavne je dolezite byt v pohode a verit si 🙂

zirka
23. aug 2011

tlacila som cca 30 minut (cas pocas porodu je skresleny), neslo to.....bolo to hrozne, nakoniec pomahala sestricka 😢

mirkita
23. aug 2011

ja som tlacila odhadom 15 min....mala som epi, kontrakcie som necitila len kratko kym mi nedali epi a rychlo som sa otvarala...epi to cele spomalila, ale zase citila som vyborne a mala som skvelu naladu...potom som mala pocit ze citim nieco tak som zavolala dr. a ona ze skuste zatlacit, tak som skusila a ona mi hovori ze uz maleho skrabka po vlaskoch ze este 3 zatlacenia a bude vonku....no ale akonahle cely stol pripravili na velke tlacenie tak ja som necitila nic a moje tlacenie bolo total neucinne....potom mi pichli oxytocin, ja som stale nic necitila...zacali sledovat ozvy malemu a dve sestricky na mne tusim klacali 😀 ale bolest nebola ziadna len som mala taky pocit ze ide o nieco, ze je to take naliehave... a zrazu som citila teplo medzi nohami a velku dieru 😀 ta to bol maly vonku, take male klbko..mal 3580g a 50cm...
takze ja som si neuzila nic len sitie...to trvalo hodinu...ale nastastie som sa dost rychlo hojila...a nakoniec to vytlacanie asi nebolo take hrozne ked ani modriny som nemala 😀

babika131
26. aug 2011

@gabuci Možno aj hovorili,ale som bola asi moc zvedavá.:o) Hej,aj na koži som mala také červené bodečky

locko007
26. aug 2011

Aj ja som tlačila s pomocou 2 sestričiek 10 minút. Ale som sa aj pekne potrhala, lebo syn bol veliký. A chudáčik neobišiel vďaka úzkym pôrodným cestám dobre. Na hlavičke mal 2 kefalhematómy.

skeblicka77
26. aug 2011

ahojte samotne tlacenie, to bolo pri obidvoch asi max.20 minut, ale pri mladsom som bola dlho na sale asi 2 hodiny, lebo dlho trvalo, kym zisiel do porodnych ciest dole tak ako mal...

velvet26
27. aug 2011

ja som bola prvorodicka, no na sale to islo bleskovo, na prve zatlacenie hlavicka, na druhe telo a na tretie nozicky, takze bleskovka..placenta vysla asi tak do 5 min. od toho ako mala bola na svete..takze parada. 🙂 a to mala mala 3630 gramov takze ziaden drobcek.

kepassa
27. aug 2011

tak moja skusenost je taka, ze som rodila strasne dlho uz v noci mi zacali take bolesti kontrakcie slabe ako ked mam menstruaciu a porodila som az o 18.05 s tym, ze tych poslednych 5 minut bolo len samotne tlacenie, posledne kontrakcie asi tak od tej 16tej dali uz fakt zabrat ale samotne tlacenie bolo velmi, velmi rychle, ako ma dali na stol za 5 minut bola mala na svete, vsetko by bolo lahsie ak by mi skor prepichli plodovu vodu, bola by na svete skor 😉

luciferkax
27. aug 2011

och páni, tlačiť hodinu? to si neviem predstaviť... môj bol na tri zatlačenia von 🙂 aj ked kontrakcie predtým boli "kvalitné", ked mi povedali, žek ed budem poriadne tlačiť, budem to mať čo najskôr za sebou :ň tak som tlačila ako divá 😉

pingu1
27. aug 2011

ahojte, ja som malu tlacila asi 20 minut. asi na 25x sa to podarilo 😖 😖 😖

drnduliak
29. aug 2011

tlacit 1-2 hodiny???to sa da?ved tato faza porodu trva vraj max. polhodiny...ja som tlacila 10 minut, babo nepostupovalo, stracalo ozvy,tak ho tahali kliestami....a to som bola teda sakra vdacna, ze mi pomohli, uz som nevladala nic... 😒

elephant
30. aug 2011

@drnduliak Dá sa to. 🙂 No áno, v literatúre sa píše polhodinka... Ale ako sa hovorí, "šedá je teória, zelený strom života"... 🙂 Mňa fakt nechali tlačiť skoro dve hodiny bez pomoci, vraj postupoval, ale pomaly. Som rada, že sa nekonali žiadne kliešte a že som ho nakoniec vytlačila sama. 🙂

manika77
30. aug 2011

ahoj ja som rodila osem hodin tlacila som tak cca od 14tej a maly bol na svete 14:55...ale to mi odisli kontrakcie takze chvilu sme boli bez tlacenia ale neviem kolko to mohlo trvat... 😉

beruska113
31. aug 2011

samotné tlačenie trvalo možno 20min,ale syn mal 4850g, tak to bolo asi aj rýchle.

henrietag
28. okt 2012

ja som na sale tlacila krasnych 7X 2x do hlavy som zatlacila (na druhy den som bola ako muchotravka ) 😀 😀 😀 manzel ze co to mas na tvary (popraskane cievky ) a na 5X bola vonku

petka55555
11. máj 2014

ja som mala oba porody vyvolavane tyzden po termine a prvy porod som mala tridsathodinovy ale samotne tlacenie len 4 minuty a druhy porod trval iba hodinu a pol a tlacenie 2 minuty, obaja mali 3,5kg , 51cm a hlavicku 36 cm ... boli to len minuty a zdalo sa mi to ako vecnost, neviem si predstavit tlacit hodinu alebo dve :/

celasapremenim
12. máj 2014

druha doba porodna, prvy porod cca hodina, trochu chvilocku komplikacie, ale celkovo nahlad bez problemov
druhy porod do pat minut, celkovo bolestivejsi, lebo prva faza porodna bola bolestivejsia
oba porody, ked zratam tie tri fazy, trvali cca 6 az 8 hodin zakazdym

25daniela
12. máj 2014

No ja neviem co je tlacenie pri porode a to som rodila trikrat, jednoducho ked som pocitila tlaky na konecnik, v prvej kontrakcii deti zo mna vyleteli 😀 😀 😀 ale to bude aj tym, ze boli male, prve 2580, druhe 2850 a tretie 2570gramov.

salonkam
12. máj 2014

@bobocka nechápem prečo ťa napíchli na oxi keď sa ti sám spustil pôrod a dokonca to išlo samo rýchlo

zitaje
13. máj 2014

Ja ziram, kolko zien ma skusenost s tlacenim na brucho 😕 to mi pride hrozne, vsak to by sa predsa vobec nemalo robit. A potom ze nastrih je nutny...
Ja som tlacila zakazdym par minut, pre mna bola druha doba porodna vykupenim 😀 konecne uplne konstruktivna bolest. Babam vysli obidvom gebulky na dve-tri zatlacenia a telicko uz len cluplo von 🙂 , posledny chlapcicek mal 4kg a siroke pliecka, to som este aj pliecka musela po jednom tlacit, ale nakoniec vyliezol pekne a dokonca aj bez nastrihu.

katyt
13. máj 2014

Ja som tlačila dokopy ani nie 5 minút. Na prvé zatlačenie bola vonku hlavička a na druhé už celé telíčko. Dovtedy som netlačila vôbec, len som mala kontrakcie a tesne pred tlačením mi povedala pôrodná asistentka aby som sa skúsila postaviť, že malý rýchlejšie zostúpi dolu a hneď ako som pocítila štípanie medzi nohami, tak som išla na pôrodný stôl a už bolo vidno hlavičku, tak som začala tlačiť. Ale každá to máme asi iné, ja som bola síce druhorodička, ale prvý som mala cisársky, takže skúsenosti žiadne a išla som ako prvorodička a teraz čakáme tretie, tak dúfam, že ten tretí pôrod bude aspoň taký ako ten prvý. 🙂

ena1903
16. máj 2014

Ja som tlacila vraj asi max. 10 minut (povedal manzel, ja nemam ani sajnu), ale musela mi pomoct sestricka. Zdalo sa mi to strasne rychle. Ale zato to predtym bolo nekonecne-od prvych slabych kontrakcii asi 48 hodin ☹

maribell
1. aug 2014

ja som zacala tlacit priblizne o 1:40 a o 02:02 bol maly na svete ..cize nieco okolo 20 minut ..

nini1010
1. aug 2014

Ked zahlasili "rodime" a bola som max otvorena trvalo to asi 10 min,ale predtym 27 hodin,tento cas bol pre mna podstatne vysilujucejsi.

lensam
23. nov 2014

@elephant a ja som mala pri mojom pôrode vďaka lekárovi pocit, že som neschopná a to som netlačila snáď ani 10 minút dokopy. Tam po mne hučal, že keď teraz nezatlačím, tak o dieťa prídeme. Takže som mala pocit, že to tlačenie nemôže trvať 2 hodiny, inak by sa dieťa v pôrodných cestách zadusilo. Tak ako to je?
Ešte mám otázku: Keď na mňa už príde tlačenie, znamená to automaticky, že bránka je zájdená?

seahorse27
25. nov 2014

1. pôrod - 45 minút, aj to mi musela sestrička tlačiť na brucho, nastrih až po konecnik, po 15 hodinách kontrakcii totálne vycerpana, napichana oxytocinom, katastrofa
2. pôrod - 5 minút, na 3 kontrakcie, bez oxytocinu, bez nástrihu, krásny prirodzený pôrod 😍
@lensam - vačšinou to znamená, že uz je čas tlačiť a bránka je zájdená, aspoň u mna to tak bolo. Nie vždy je to ale tak, to musí zhodnotiť lekár alebo pôrodná asistentka pri vyšetrení. Niekedy je to potrebné ešte predýchať, kým sa krčok poriadne otvorí.