icon

Tlačenie pri pôrode

jankac1986
23. aug 2011

Baby zaujima ma aký dlhý čas po kontrakciách ste tlačili,kým ste porodili dieťatko..ako som si na to spomenula,ja som dostala tlaky niečo pred 15 hodinou a malá sa mi narodila o 15,35..pre mňa bol ten čas strašne vysilujúci..myslím že to bolo veľmi dlho..napíšte mi skúsenosti s vášho pôrodu,bol kratší??

Strana
z3
dulkagabulka
27. jan 2015

Vynikajúci rozhovor /aj / o tlačení, ochrane panvového dna a hrádze pri pôrode .dlhoočakávaný rozhovor s austrálskou pôrodnou asistentkou, pedagogičkou a vedkyňou Hannah Dahlen. Hannah sa v rámci pôrodnej asistencie špecializuje na témy týkajúce sa ochrany hrádze a predchádzania poranení pri pôrode. Jej výskum ochranného účinku teplých obkladov na hrádzu pri pôrode bol zaradený v Cochrane metaanalýze o ochranných technikách počas pôrodu. Pýtali sme sa Hannah na jednotlivé pôrodnícke postupy, najbežnejšiu polohu počas pôrodu z hľadiska fyziológie ale aj na prípravu hrádze pred pôrodom. Prečítajte si tento rozsiahly rozhovor
http://zenskekruhy.sk/rozhovory/rozhovor-hannah...

emilia25
27. jan 2015

Prvy bol veru na tlacenie najtazsii maly mal 3800g druhy bol veru rychlejsi a treti najrychlejsi veru na tri tlacenie bol vonku mal 3100g.aj kontrakcie som mala asi nejakych 5.a to od 12 v noci do 5 rana som mala stale rovnako aj pospat som si mohla az kym sestricka nieco mi urobila zo spodu a uz to islo rychlostou blesku.

vierakuli
31. mar 2018

mne zakazali tlacit lebo som bola otvorena este len na 7 prstov... no nedalo sa to zastavit a zrazu bola mala za 1 minutu vonku na 2 potlacenia pocas jednej kontrakcie, skoro nestihol dobehnut pan doktor :D

misinka0611
31. mar 2018

Ja si to dobre nepamätám, ale asi na 3 zatlačenia bol syn vonku. No mne pomohli lebo sa dusil musel ist urýchlene von. Celé to trvalo asi 1-2 minuty.

bubato1
31. mar 2018

pri prvej dcerke som bola na stole asi 10minut ale kedze som zacala mat kontrakcie o 12 v noci a mala sa narodila o 5.45 bola som uz hrozne unavena a nevladala som tlacit tak jedna super stara sibnuta sestricka mi s celou silou zatlacila na brucho a vytlacila malu von,na jednej strane hned som mala po ale vnutri cela dotrhana a neskor som sa dozvedela ze mi mohla sposobit odtrhnutie maternice.pri druhej dcerke som pochopila aky bol ten prvy porod strasny,druja dcerka bola vonku na 3 zatlacenia aj napriek tomu ze mala 4030g 🙂tretie neplanujeme

Strana
z3